Sunday, April 29, 2007

ΛΕΞΕΙΣ...

ΤΩΡΑ ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΥ ΑΣΤΕΡ. Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΙΤ "ΦΤΟΥ ΚΑΚΑ".
ΦΡΙΤΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΕΞΙΚΑ:


ΓΡΑΦΕΙ Η Juanita La Quejica

Σύμφωνα με το λεξικό που έχω πρόχειρο δίπλα μου, του Τεγόπουλου-Φυτράκη, ελιτισμός είναι το "σύστημα που ευνοεί την ελίτ ομάδας ή κοινωνίας εις βάρος των άλλων μελών". Και εμένα αρνητικό τόνο μου φέρνει σαν έννοια...
Καταλαβαίνω όμως τί εννοείς και υποπτεύομαι ότι η κατάλληλη λέξη ίσως να μην είναι ο ελιτισμός. Μήπως θα ταίριαζε περισσότερο ο ερασιτεχνισμός; Όπου "πάρεργη ενασχόληση με τέχνη ή επιστήμη, κάθε επίδοση όχι συστηματική ή επαγγελματική". Χμ...Η ΛΕΞΙΣ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗς ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗς, Η ΑΡΧΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΜΕΤΑΦΡΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΡΟΒΕΡΤΟ:


ΕΛΙΤ (14ος, ΕΠΙΛΟΓΗ. 12ος ΑΠΟ ΤΟ ELIRE*),
1. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΠΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, Ο ΑΝΘΟς, Η ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ,
2. (1928) ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ, ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ.

*ΕΚΛΕΓΩ ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ELECTIONS ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

(ΤΑ BOLD ΔΙΚΑ ΜΟΥ)

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΡΟΙΑ ΕΙΧΕ Η ΛΕΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΕΜΑΘΑ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ...

ΟΠΩς ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΤΟΝ ΟΡΟ ΕΚΛΕΚΤΙΚΙΣΜΟΣ (ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ Ο ΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΣΤ ΑΛΛΑ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥς ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ)

Friday, April 27, 2007

ΕΙΜΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ

ΕΙΔΑ ΕΝΑ ΠΟΣΤ ΣΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΠΕΡΙ ΕΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΣΥΓΚΡΑΤΗΣΑ ΤΟ

Άλλωστε, αν κάποιος αγαπά πράγματι κάτι ανώτερο, φυσική του τάση θάναι ν’ ανοίξει ο κύκλος όσων το γνωρίζουν και το αγαπούν. Εύλογο κι αναμενόμενο θάναι να μπορεί να μιλήσει γι’ αυτό, να θέλει να μοιρασθεί την εκτίμησή του, να το διαδώσει κι όχι να το περιορίσει σ’ έναν φθίνοντα στενό κύκλο και κλειστό.

ΧΤΥΠΗΣΕ ΧΟΡΔΗ ΚΑΙ ΦΛΕΒΑ. ΕΙΜΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΛΙΤΙΣΤΡΙΑ, ΜΟΝΗ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΔΙΟΤΡΟΠΑ ΕΠΕΙΔΗ, ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΡΙΣΜΑΤΙΚΗ, ΣΑ ΜΠΡΙΓΙΑΝ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ, ΕΧΩ ΕΝΑ ΒΙΤΣΙΟ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ, ΟΤΑΝ ΣΚΑΛΙΖΩ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΜΕ ΣΩΖΕΙ,ΔΙΟΤΙ. ΕΧΩ ΣΤΟ ΙTUNES MΟΥ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΟΝΟΜΑΤI THERAPY. ΑΝΕΒΑΖΩ ΜΕΡΙΚΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΔΩ ΔΙΠΛΑ


ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΔΠΟΔΙΟ ΜΟΥ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ (ΟΥΣΤΕΔΕΣ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ)

Great maestro Shajarian & great maestro Majd

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ, ΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΕΞ ΑΠΑΛΩΝ ΟΝΥΧΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΘΟΣ.


ΕΔΙΤ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΙΟΥ 2007
ΠΕΤΥΧΑ ΕΝΑ ΠΟΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΠΛΟΓΚ
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΠΑΡΟΥΦΟΛΟΓΙΕΣ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΚΑΙ ΑΦΡΟΙ ΣΤΗ ΣΕΜΑ, ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ...

Wednesday, April 25, 2007

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

ΑΠΟ ΤΟ GREEK ALERT

Δείτε το video εδώ
Στόχος είναι να αποτυπωθεί η μαζική συμμετοχή μέσα απο τον μετρητή επισκέψεων (views) αλλά και να καταφέρουμε να φτάσει αυτό το video σε υψηλή θέση δημοτικότητας στην υπηρεσία που φιλοξενείται (youtube) ωστε να δει και ο υπόλοιπος κόσμος τι ακριβώς συμβαίνει με την Αμμόχωστο.


ANTE, ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΤΙ ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ, ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΛΕΜΕ

EDIT Ο ΦΙΛΤΑΤΟΣ POLSEMANNEN ΕΔΩΣΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΝΚΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ PETITION

Sunday, April 22, 2007

ΒΓΑΖΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΩ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ


ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ
ΜΑΚΡΙΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΓΑΛΗΝΗ

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, ΑΝ ΕΙΧΕ ΗΛΙΟ ΘΑ ΕΚΟΒΑ ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΟΥ ΛΕΜΕ

Friday, April 20, 2007

ΑΜΑΛΙΑ

ΟΠΟΥ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΝΟΣ

Η ΑΜΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ) ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ GOOGLEBOMBING. ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΛΙΝΚ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑΤΡΟΣ, ΩΣΤΕ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΤΑΕΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΟΥΓΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΣ.
ΜΑΚΑΡΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, ΟΣΩΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ

"για να έχει νόημα αυτό που κάνω, πρέπει να το διαβάσουν όσο το δυνατό περισσότεροι γιατροι ή φοιτητές της ιατρικής ακόμη καλύτερα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ, ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ!

Thursday, April 19, 2007

ΑΝΑΣΑ

ΕΒΑΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ
ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΩ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ
ΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΡΑ

Friday, April 13, 2007

ΖΑΓΟΡΑ


ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΕΙΠΩ, ΦΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΜΑΓΙΚΟ ΠΗΛΙΟ

Friday, April 06, 2007

ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ

'Η ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 'Η ΧΑΛΙΑ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Tuesday, April 03, 2007

ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΚΑΙ 3 ΣΗΜΕΙΑ

1936-2001
Ενα απο τα ελαχιστα πραγματα που με πειθουν οτι οι αναμνησεις μου υπηρξαν πραγματικοτητα, θα μου πεις αφου το ξερω εγω οτι δεν ειμαι καλαμποκι τι με νοιαζει αν το ξερουν οι κοτες... ελα που ειμαι εξαρτημενη απο τα αντικειμενα... τα θυμαμαι σχεδον ολα ολοζωντανα, αλλα με τρεφει η απτη επιβεβαιωση των λεπτομερειων. Σ'αυτον τον πινακα του μυτιληνιου ζωγραφου και πολυ στενου οικογενειακου φιλου Ορεστη Κανελλη, με ενοχλουσαν απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου:
η δυσαναλογια κεφαλης σωματος, μεγαλωνοντας συνειδητοποιησα οτι απεικονιζε πιστα την πραγματικοτητα, οι ακρες της γραμμης των χειλιων (τελειωσ ρατε λεμε δεν ειχε το στομα του τζακ νικολσον η μακαριτισσα) και με ξενιζε το δεσποινιδιστικο χτενισμα, ποτε δεν την ειδα ετσι την μανα μου, ειναι 17 χρονων τα πρωινα πρεπει να τα ειχε κοτσιδακια, την εχω φωτο με τους φιογκους στο περιοδικο του κολλεγιου (Ελληνικο).