Sunday, September 30, 2007

1965?

Η έλλειψη

Εγώ δεν ξέρω για πουλιά,
δεν γνωρίζω την ιστορία της φωτιάς.
Αλλά πιστεύω ότι η μοναξιά μου θα έπρεπε να έχει φτερά.
Αlejandra Pizarnik




ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΓΗΤΕΥΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΜΙΑ ΠΟΙΗΤΡΙΑ

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΑΡΧΕΙΟ
ΑΣΧΕΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗΤΕΥΤΡΙΑ ; -)




ΕΛΑΙΩΝΑΣ


ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΣΤ

ΑΛΛΑ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ

ΚΑΙ ΔΝΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ...


Όλες και όλοι έχουμε ακούσει πολλά τους τελευταίους μήνες για τη μεγάλη αναβάθμιση που δήθεν έρχεται στην περιοχή μας με σχεδιαζόμενο «νέο γήπεδο του ΠΑΟ».

Τι δεν μας λένε

· Ότι καταργείται ένας μεγάλος πνεύμονας πρασίνου, γιατί το εμπορικοαθλητικό συγκρότημα κατασκευάζεται σε μια περιοχή 220 στρεμμάτων, που προοριζόταν για κοινόχρηστο πράσινο. 40 στρέμματα καλύπτει το γήπεδο. Τα υπόλοιπα θα γίνουν εμπορικά κέντρα, υπέργεια(!) πάρκιγκ, υπαίθριες εμπορικές χρήσεις. Το μόνον πράσινο που θα απομείνει –αν δεν τους σταματήσουμε- θα είναι στο τερραίν του γηπέδου. Μηδέν υψηλό πράσινο.

· Ότι το «νέο γήπεδο» είναι το προπέτασμα για να γίνουν δύο μεγάλα εμπορικά κέντρα, που θα φέρουν τεράστιο κυκλοφοριακό φορτίο στην περιοχή. Σίγουρα ο ΠΑΟ πρέπει να φύγει από τη Λεωφ Αλεξάνδρας αλλά υπάρχει και η λύση του ΟΑΚΑ.

· Ότι πρώτη προτεραιότητα για την επιβίωση της περιοχής μας και της πόλης μας οφείλουν να αποτελούν οι πράσινοι πνεύμονες. Ειδικά μετά την καταστροφή της Πάρνηθας, οι κάτοικοι της πιο φτωχής σε πράσινο πρωτεύουσας της Ευρώπης, κινδυνεύουμε να πεθάνουμε από ασφυξία. Όλοι οι ελεύθεροι χώροι πρέπει να πρασινίσουν όχι να τσιμεντοποιηθούν.

· Ότι στη σημερινή ρύπανση θα προστεθεί η αυριανή υποβάθμιση, η κυκλοφοριακή και πολεοδομική ασφυξία. Μόνον τα εμπορικά κέντρα θα φέρνουν κάθε μέρα στην περιοχή τόσα αυτοκίνητα όσα το γήπεδο σε κάθε αγώνα. Με 40.000 «επισκέπτες» και πόσους άλλους διερχόμενους, η ασφυξία είναι δεδομένη.

· Ότι μαζί με το νέο γήπεδο θα έρθει και «ο ιδιωτικός στρατός» των ΠΑΕ καθώς και ο κίνδυνος για επεισόδια τύπου Παιανίας, μια και τίποτα δεν διδάχθηκε ακόμη η Πολιτεία απ’ αυτά και κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν πάρθηκε

Με δύο λόγια:

Tο σχεδιαζόμενο μέλλον του Ελαιώνα είναι κάτι ανάμεσα στην κυκλοφοριακή και πολεοδομική ασφυξία της Ομόνοιας και την κακόγουστη VOVO -πολη με τα γυάλινα εκτρώματα της Λεωφ. Κηφισίας.




ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

€63.000.000 ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ - ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ

* 13 εκατ ευρώ παραπάνω από την εύλογη τιμή (όπως την καθόρισε το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών) ξόδεψε ο Δήμος Αθηναίων για να αγοράσει τα οικόπεδα της Εθνικής Τράπεζας

*2 εκατ ευρώ είναι οι τόκοι του δανείου που θα λάβει ο Δήμος Αθηναίων για να πληρώσει την Εθνική Τράπεζα

* 27 εκατ ευρώ είναι η εκ των υστέρων επιβληθείσα υποχρέωση του Δήμου να πληρώσει για το νέο γήπεδο

* 21 εκατ ευρώ είναι η πληρωμή του Δήμου Αθηναίων προς τον «ερασιτέχνη» ΠΑΟ, με δήθεν αντάλλαγμα την παραίτηση του από τα (ανύπαρκτα) δικαιώματα του στο γήπεδο της Λεωφ. Αλεξάνδρας, για τα οποία δεν υπάρχει καμμιά γραπτή εξασφάλιση

Ερώτηση: πόσα χρήματα επενδύουν η ΠΑΕ ΠΑΟ και ο ερασιτέχνης ΠΑΟ; Απάντηση: μηδέν. Ενώ, ο Αθηναϊκός λαός θα πληρώσει και θα κάνει δώρο (επί 49 χρόνια) στα ιδιωτικά συμφέροντα τις εγκαταστάσεις

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας αντίθετο στην τσιμεντοποίηση του Ελαιώνα

«Στη «διπλή ανάπλαση του Ελαιώνα», όμως, δεν τηρήθηκε καμία από τις ελάχιστες προϋποθέσεις που ως TEE είχαμε θέσει. Η όλη παρέμβαση και τα επί μέρους αριθμητικά στοιχεία δηλώνουν ακριβώς αυτό που δε θα θέλαμε ! Τον χαρακτήρα, δηλαδή, της σημειακής παρέμβασης στο Ρυθμιστικό της Αθήνας για την εξυπηρέτηση και μόνο των αναγκών του αθλητικού συλλόγου, ενώ ταυτόχρονα υποκύπτοντας στα ευρύτερα ιδιωτικά συμφέροντα αυξάνεται υπέρμετρα ο συντελεστής δόμησης στα Ο.Τ. της «ανάπλασης» σε βάρος των κοινοχρήστων χώρων πρασίνου».





ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΕ ΕΛΙΕΣ, ΜΙΚΡΑ ΔΡΟΜΑΚΙΑ, ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΗΜΑ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΥΦΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΕΣ ΚΑΤΙ ΑΠΙΘΑΝΑ ΚΑΦΕΟΥΖΕΡΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ... ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑΧΥΑ... ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ... ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10... ΙΣΩς ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 20...




Saturday, September 29, 2007

ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ? ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΑΤΗΡΗ

Κλαίμε για την Πάρνηθα, φωνάζουμε και θλιβόμαστε για τα μελλούμενα στην Πελοπόννησο, την Εύβοια κλπ και κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε με συζητήσεις, κλπ. Όμως εγώ βλέπω κάθε φορά που περνάω πάνω από την σιδερένια γέφυρα του Κηφισού, πηγαίνοντας προς Ελευσίνα, στην ευθεία και λίγο δεξιά, πάνω από την περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου, συστηματικά να εκχερσώνεται εκεί η βλάστηση που υπάρχει. Από την απόσταση που το βλέπω πρέπει να ήταν πεύκα στο συγκεκριμένο σημείο και μετά την εκχέρσωση εμφανίζονται μεγάλα τετράγωνα τμήματα του βράχου του βουνού. Ξέρει κάποιος από σας κάτι; Είναι κανείς από την περιοχή και μπορούμε να το ψάξουμε περισσότερο; Η έκταση είναι τεράστια και έχει γίνει φοβερή ζημιά μέχρι τώρα. Παρατηρείστε το και εσείς και μου λέτε. Εμφανίζονται στην θέση του πράσινου (εκεί που κάποτε ήταν δένδρα) δύο μεγάλα τετράγωνα με το μητρικό πέτρωμα του βουνού. Ποιος και με πιο δικαίωμα και τελείως ανεμπόδιστα, μέσα στα μάτια μας, προχωρά στο κόψιμο του δάσους! Τόσο πολύ έχουμε ναρκωθεί όλοι μας; Πριν να σώσουμε τα μέρη που δεν βλέπουμε ας ασχοληθούμε μ' αυτά που καθημερινά περνάνε από μπροστά μας αλλά δεν μπορούμε να τα δούμε εξαιτίας της μηχανοποιημένης ζωής μας. Φαίνεται για την "σύγχρονη" ελληνική κοινωνία μας -που θυμίζει τον άνθρωπο όταν ήταν στην προϊστορική εποχή και έκοβε τα δένδρα για να δημιουργήσει καλλιεργήσιμες εκτάσεις και να πάρει πρώτη ύλη- δεν έχει καμιά σημασία αν κάηκαν περίπου 3 εκατομμύρια στρέμματα γης. Σημασία έχει να κόβονται τα δένδρα, να εκχερσώνεται η γης για να έχει ένα "καλύβι" (καμιά 300ρια τετραγωνικά με πισίνα) να βάλλει από κάτω το "κεφαλάκι" του.
Αν κάποιος/ -α ξέρει κάτι περισσότερο ή είναι εκεί προς το Δάσος Χαϊδαρίου -υπολογίζω στην περιοχή πάνω από το καινούργιο νοσοκομείο- ας με ενημερώσει ή επικοινωνήσει μαζί μου. Πιστεύω ότι κάτι πρέπει να γίνει για το συγκεκριμένο θέμα.
Με εκτίμηση, συναγωνιστικά
Βασίλης Τσατήρης
Γεωπόνος - Εκπαιδευτικός
Επιτροπή Πολιτών 4ου Δ.Δ. Δήμου Αθηναίων

Friday, September 21, 2007

ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ-ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ- ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Είναι πάρα πολλές οι μάχες για τα δάση που χάθηκαν φέτος το
καλοκαίρι και οι συνέπειές πραγματικά ανυπολόγιστες.

Εξελίσσονται όμως και μικρότερες οι οποίες μπορούν να κερδηθούν και να έχουν
πολλαπλασιαστικά οφέλη. Όμως για να κερδηθούν χρειάζεται συνεχής
αφύπνιση και μαχητικότητα.

Στα τέλη του Ιουλίου, λίγο πριν την καταστροφική πυρκαγιά της Πάρνηθας, η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού επιχείρησε να δημοπρατήσει έργο ανέγερσης νέας πτέρυγας της Μονής Αγ. Ιωάννη, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων του Αισθητικού Δάσους Καισαριανής. (Σύμφωνα με το χάρτη του Αισθητικού Δάσους, που είναι αναρτημένος στην Ιστοσελίδα της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών (
www.philodassiki.org).

Η δημοπρασία ματαιώθηκε μετά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις κατοίκων, τοπικών φορέων, και οργανώσεων. Ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο της Μονής, στην οποία συμμετείχε ένα ευρύτερο, περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο κοινό.

Είναι απορίας άξιο πώς η Ιερά Μητρόπολη έχει εξασφαλίσει όλες τις
απαραίτητες άδειες από τους κρατικούς φορείς (αλλά και την επιδότηση
κατά 80% από κονδύλια της Ε.Ε.!) για την κατασκευή ενός κτιρίου της τάξης των
700τ.μ. μέσα σε ένα από τους ελάχιστους πλέον πνεύμονες πρασίνου της
Αττικής που παρέμειναν σχεδόν αλώβητοι από τις φωτιές.

Κανένας «αρμόδιος φορέας» δεν εξέτασε τη δυνατότητα χωροθέτησης του
κτιρίου εντός του οικισμού ή την αξιοποίηση ενός από τα ακίνητα που ανήκουν
στην Εκκλησία.

Ας αναλογισθούμε τι αποτελέσματα θα έχει η υλοποίηση
αυτού του έργου, όχι για την Καισαριανή, αλλά για την Ελλάδα μέσω της
διαμόρφωσης ενός «δεδικασμένου» σε βάρος του Δάσους και υπέρ όσων
λυμαίνονται δάση και δασικές εκτάσεις.

Στη σκιά των προεκλογικών αγώνων και των μετεκλογικών πανηγυρισμών, η Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής Βύρωνα και Υμηττού επιχειρεί για άλλη μια φορά τη δημοπράτηση του έργου την ΠΕΜΠΤΗ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, αφήνοντας ελάχιστα περιθώρια δράσης.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν το λαό της Καισαριανής :

- σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον τόπο διεξαγωγής της δημοπρασίας στην
οδό Μπενιζέλου 4, (πίσω από την πλατεία της Μητρόπολης), την Πέμπτη 20
Σεπτεμβρίου στις 9:30. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=833281&lngDtrID=244
- σε κατάληψη του περιβάλλοντος χώρου της Μονής και δενδροφύτευση, το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη στις 10:00 (Απέναντι από το Νεκροταφείο Καισαριανής).

Η πρωτοβουλία πολιτών Καισαριανής στηρίζει και επικροτεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και, θεωρώντας πως η διάσωση του Δάσους της Καισαριανής είναι επείγουσα υπόθεση όλων, καλεί και αυτή στις κινητοποιήσεις όλους όσους πιστεύουν ότι το ζήτημα τους αφορά.

ΧΑΡΤΕΣ ΚΛΠ ΣΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

Thursday, September 20, 2007

Η ΦΥΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΤΑΙ





ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΗΧΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΜΟΝΤΕΛΛΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΡΙΩΝ ΕΤΩΝ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΦΙΛΟΣ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΙΝΚ)


Ενα γενετικά τροποποιημένο ον που σχεδιάστηκε για να πωληθεί ως pet
από εταιρεία γενετικής μηχανικής, προκαλεί σάλο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πρόκειται για μια μορφή παιδικής κούκλας με γενετικά τροποποιημένο
DNA, η οποία έχει μεν το μέγεθος παιδικού παιχνιδιού, διαθέτει ωστόσο
μηχανισμούς καρδιακών παλμών, αίσθηση του πόνου, ακόμη και αληθινά
δόντια. Διατίθεται σε επτά διαφορετικούς τύπους.

Το genpet είναι ζωντανό μαστοφόρο που αναπνέει. Η εταιρεία Bio-Genica
που το κατασκεύασε, φρόντισε να του τοποθετήσει αίμα, κόκαλα και μύες
που μπορούν να αιμορραγήσουν εάν κοπεί ένα μέρος τους. Σχεδιάστηκε για
να πωλείται σε καταστήματα παιδικών παιχνιδιών και όχι κατοικιδίων
ζώων, αν και θα πωλείται ως κατοικίδιο. Γι’αυτό και διατίθεται σε
πλαστική συσκευασία.

Η διαδικασία σύμφωνα με την οποία κατασκευάστηκε το genpet, ονομάζεται
"Zygote Micro Injection" και αποτελεί συνδυασμό DNA, με την εισροή
συγκεκριμένων πρωτεϊνών διαφορετικών ειδών. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη
φορά το 1997, κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό κοινών
στοιχείων ανάμεσα σε ποντίκια και μέδουσες βιοκαλλιέργειας και από
τότε συναντάται στην κλωνοποίηση κουνελιών, γουρουνιών, ψαριών και
πιθήκων. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείτο σε χιμπατζήδες, αράχνες και
πρόβατα. Και τώρα έρχεται το genpet.

To genpet διατηρείται στην πλαστική συσκευασία με έναν τύπο χειμερίας
νάρκης που ελέγχεται από σωλήνα από τον οποίον διοχετεύεται ειδική
πρωτεϊνη. Κάτι που συναντάται σε πολλά ζώα των βορείων ή σκανδιναβικών
χωρών. Αναπνέει από ειδικές τρύπες εξαερισμού. Εχει αίσθηση του πόνου;
Βεβαίως. Εχει επίσης ελάχιστες φωνητικές χορδές που το βοηθά να
φωνάξει όταν νιώσει την οποιαδήποτε ενόχληση. Δείχνει τα συναισθήματά
του μέσω ειδικών διαφοροποιημένων κωδικών, που τους διακρίνει κανείς
από το χρώμα τους. Δεν μεγαλώνει. Εχει διάρκεια ζωής από ένα μέχρι
τρία χρόνια και δεν χρειάζεται μπαταρίες. Τα μαλλιά του μεγαλώνουν.
Ελάχιστα μεν, αλλά μεγαλώνουν.

Ανοιγοκλείνει κανονικά τα μάτια του, μπορεί να δαγκώσει εάν χρειαστεί,
ενώ αναγνωρίζει τον ιδιοκτήτη του. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας
ισχυρίζονται ότι μπορεί ακόμη και να θαφτεί.


UPDATE
ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ, Ο ΓΛΥΠΤΗΣ ADAM BRANDEJS ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΑ GENPETS ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ CAPTAIN LECHUCK
ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ;-)

ΙΔΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ


About us

Bio-Genica is a Bioresearch, marketing, and manufacturing company that was founded in 2004. We have expanded our work from the private sector, into the public to better serve the interests of all involved in this industry. Our goal is to expose a new generation to Bioengineering from an early age so that they will become accustomed to it and accept it, as we have learned, and been conditioned to accept every other technology in our lives.

Bio-Genica has the market focus, products, services, and team dedicated to maintaining and extending our leadership in our core markets.

Our product lines will continue to be refined for maximum efficiency and we welcome all feedback. Bio-Genica is: REdesigning, REdefining, REdiscovering, and REthinking nature, and will continue to achieve the most significant scientific and creative breakthroughs of the 21st century. Exciting changes are ahead and we hope that you’ll be right there with us.

We invite you to REthink nature with Bio-Genica.

Disclaimer: Slow down, Stop, and Think. Do some research if need be. Think about your reaction and thoughts on the issue (explanation).

The quick explanation: Genpets is an award winning sculptural work of art that since 2005 has been displayed in art galleries and museum displays around the world.

The long explanation: have a read here.

Artist statement

In 1985, the US Patents and trademarks Office (PTO) affirmed the legal precedent, ruling that
genetically engineered plants, seeds and animal tissue could all be patented. Today, agricultural
crops are being modified and organisms with built-in obsolescence are being sold as commodities.
Life itself is quickly becoming a processed commodity in the privatization of nature. Biological
engineering by large companies, outside of nature has become a terrifying reality for my
generation to contend with.
Many times, research and development follow funding (usually fuelled by commercial interests).
Genpets takes a step back to examine trends in the pet craze and ponder where a new technology like Biotech may take it. A critical step in Genpets is that it also echoes current states such as pet stores and factory farms.
It's important to take a critical look at both sides of an issue before coming to any sort of conclusion. Bioengineering could lead to medical breakthroughs that save lives, but will it? Or will it be used in the same way we use the majority of technology in our lives.

Is Genpets then a hoax? If it is, then so is every work of art ever created. The idea behind art, probably the most basic idea is to create an illusion. Someone who paints a tree, unless they've posted a note beside the painting saying "this is not a tree" ("ce ne pas une pipe?") would then be a 'hoax' for the same reason. It is the image of an object that does not exist. Again, like many works of, 'creation' (let's not use the word art) be it a novel or film, the idea is to get the viewer thinking about the issues it brings up. It baffles me how many people are like "oh ha ha you got me". The idea isn't to 'get you'.... it's to help you think....

I've written the Genpets website with a heavy dose of sarcasm, so while you can't see "the canvas" simply reading the website should be enough to kick in that this isn't real.

You can view my personal site here www.brandejs.ca.



Wednesday, September 19, 2007

ΜΑΖΟΧ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ


ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΣΟΚ.


ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΜΑΣ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

70 ΝΕΚΡΟΙ

ΚΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ.
ΟΠΩΣ ΨΗΦΙΖΑΝ, ΨΗΦΙΣΑΝ.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΕΒΗ ΤΙΠΟΤΑ.


Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΗΣΕ -ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ- ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΙΧ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ.
ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ, ΛΕΜΕ


ΜΑΖΟΧ ΖΕΙΣ, ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

Saturday, September 15, 2007

ΨΗΦΙΖΩ


ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΔΩΣ ΑΙΔΟΙΟΙ
ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΔΕΜΑΣΑΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝΙΣΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΔΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΕΙΜΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΟ ΛΕΥΚΟΑΚΥΡΟΑΠΟΧΗ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΤΟΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ ΚΑΚΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΛΟ.
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΥΣΦΟΡΕΙ, ΕΝΙΩΘΕ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΔΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.ΕΦΑΓΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΚΡΑ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΜΝΗ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΗ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΠΟΣΟ ΓΥΜΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ, ΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΄Η ΓΑΛΑΖΙΟ, ΕΧΕΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΠΙΘΑΝΑ.

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ 5ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΑ ;-)

ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΣΚΕΨΗ
ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΝΑΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,
ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ΜΕ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΛΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΝΑ ΚΑΠΕΛΛΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΔΕΣ (ΚΑΡΑΛΟΛΛΕΜΕ)

SCREW EXIT POLLS 2

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤ ΑΛΛΩΝ
ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΛΑΜΠΡΗ ΙΔΕΑ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΙΘΑΝΟ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ!
(ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΦΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ;-)


ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

Friday, September 14, 2007

ΣΟΜΠΡΕΡΟ ΠΑΣΟΚ

http://anadasosi.blogspot.com/


Αξιότιμε κύριε Λαλιώτη..


Σε ένα από τα προεκλογικά τηλεοπτικά σποτ που διαφημίζουν το κόμμα σας, πρόσεξα ότι κάποιος από το επιτελείο σας είχε τη φαεινή ιδέα να χρησιμοποιήσει την φράση «είμαστε αποφασισμένοι» σε συνδυασμό με μία χαρακτηριστική φωτογραφία από τη σιωπηλή «διαδήλωση με τα μαύρα» που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη 29 Αυγούστου του 2007 με αφορμή τις πρόσφατες πρωτοφανείς πυρκαγιές που σάρωσαν την Ελλάδα. Μια διαδήλωση που απευθυνόταν στο σύνολο του ενεργού πολιτικού στερεώματος.

Επειδή τυγχάνει να είμαι ένας/μία από τους συμμετέχοντες αυτής της συγκέντρωσης και δεν είχαμε καλέσει ποτέ το ΠΑΣΟΚ ή όποιο άλλο κόμμα να συμμετάσχει στη διοργάνωση αλλά ούτε και πήρε το μάτι μου κανένα από τα στελέχη σας να περιφέρεται εκείνο το απόγευμα ντυμένο στα μαύρα (ή έστω στα πράσινα), θα σας παρακαλούσα να αποσύρετε άμεσα το εν λόγω διαφημιστικό σποτ.

Η κίνησή σας αυτή αποτελεί άμεσο σφετερισμό της ανεξάρτητης αυτής πρωτοβουλίας, ενώ ταυτόχρονα συγχέει την ελεύθερη διαμαρτυρία Ελλήνων πολιτών με τις κομματικές σας θέσεις – κίνηση χαμηλού πολιτικού ήθους (ανεξαρτήτως εκλογών).

Παρακαλούμε να αποσυρθεί άμεσα το συγκεκριμένο πλάνο και οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια σας που μετατρέπει την ανεξάρτητη αυτή διαμαρτυρία προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου, τους συμμετέχοντες και τους σκοπούς της, σε στοιχεία φτηνής αντιπολιτευτικής πρακτικής αμφισβητούμενου φιλελευθερισμού.

Οι κινήσεις σας είναι ενδεικτικές της πολιτικής σας.

Μετά τιμής,

ΑΘΗΝΑ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΟΥΛΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ

Τα δέκα σημεία επομένως που ζητάμε γι’ αυτή την εθνική στρατηγική αειφόρου ανάπτυξης, η οποία θα συνδυάζεται και με την ανάδειξη επιτέλους και στην Ελλάδα ενός υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο δεν υπάρχει, είναι τα εξής:

Το πρώτο. Συστηματικό μακροχρόνιο πρόγραμμα προοδευτικής απεξάρτησης από ορυκτά καύσιμα. Άνθρακα, λιγνίτη, πετρέλαιο, ακόμη και φυσικό αέριο. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα η κυβέρνηση ετοιμάζει μια σειρά από εγκαταστάσεις και διαγωνισμούς για την καύση λιθάνθρακα την οποία θα κάνουν οι ιδιώτες.

Αντικατάσταση των ηλεκτροστατικών φίλτρων παλαιάς τεχνολογίας με νέα. Προτεραιότητα στη χρήση του φυσικού αερίου, έναντι των άλλων ορυκτών καυσίμων, καθώς αποτελεί σχετικά πιο ήπια προς το περιβάλλον μορφή καυσίμου. Και βλέπουμε εδώ περιοχές ολόκληρες της Μακεδονίας -πριν από λίγο ήμουνα στις Σέρρες, όπου είμαι υποψήφιος- οι οποίες δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της αξιοποίησης του φυσικού αερίου.

Δεύτερον
. Συγκροτημένο πρόγραμμα για τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση ενέργειας από τώρα. Άμεση εφαρμογή των ελάχιστων απαιτήσεων ενεργειακής απόδοσης σε όλα τα νεοαναγειρόμενα κτίρια. Κίνητρα για την εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό τομέα. Κίνητρα που θα δοθούν στους πολίτες σε σχέση με τη χρήση διαφόρων μορφών εξοικονόμησης ενέργειας, όπως για παράδειγμα υπήρχε για τον ηλιακό θερμοσίφωνα και κίνητρα τα οποία θα ανταποκρίνονται στην επείγουσα πια ανάγκη να εξοικονομήσουμε ενέργεια. Ενίσχυση της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.

Τρίτο. Συμμόρφωση της Ελλάδας με τους στόχους του Κιότο ως προς τις εκπομπές αερίου του θερμοκηπίου. Είναι γνωστό ότι είμαστε σε μια πορεία όπου έχουμε υπερβεί κατά πολύ τα πλαίσια τα οποία μας βάζει η διεθνής συμφωνία του Κιότο.

Τέταρτο. Αποφασιστική στροφή προς την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας. Ύπαρξη του ειδικού χωροταξικού για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που να εναρμονίζεται με το εθνικό χωροταξικό σχέδιο το οποίο δεν υπάρχει φυσικά.

Ικανά κίνητρα για την ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας στον οικιακό τομέα. Κατάλληλη ενημέρωση του ευρύτερου κοινού. Αξιοποίηση -και το λέω αυτό πάλι μετά την επίσκεψή μου στις Σέρρες- ανάμεσα στα άλλα, αιολική, ηλιακή ενέργεια, ενέργεια των κυμάτων, της γεωθερμίας, όπου το τεράστιο πεδίο γεωθερμίας που υπάρχει στη Μακεδονία δεν έχει αξιοποιηθεί καθόλου.

Πέμπτον. Προστασία των δασών. Κάναμε ότι μπορούσε να φανταστεί κανείς ώστε να καταστρέψουμε τη μία από τις δυο άμυνες σε σχέση με τις επιπτώσεις του θερμοκηπίου στην Ελλάδα. Η μία άμυνα είναι η μείωση των ρύπων, η δεύτερη άμυνα είναι τα δάση. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, όχι για να επεκτείνουμε τα δάση μας, αλλά για να τα μειώσουμε σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Κατάργηση κάθε προσπάθειας αναθεώρησης του άρθρου 24, όπως αυτή που επιδιώκει η Ν.Δ. Άμεση κατάργηση των τριών επικίνδυνων νόμων του ΠΑΣΟΚ. Του νόμου 1998, ο οποίος ουσιαστικά αφαιρεί κάθε δυνατότητα συντονισμού των μέσων πυρόσβεσης και συνδυασμού της πυρόσβεσης με την καταστολή και συντονισμού των πυροσβεστικών δυνάμεων με τη δασική υπηρεσία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Του νόμου 2003 που καταργεί τους μέχρι σήμερα δασικούς χάρτες και ο οποίος δίνει δυνατότητα ενστάσεων στους ιδιώτες απέναντι στο δημόσιο χαρακτήρα των δασικών εκτάσεων και του νόμου επίσης του 2003 που αναγνωρίζει σε επιχειρήσεις, όπως το Καζίνο, και δίνει ένα γενικό σήμα, τη δυνατότητα να καταλύουν εκτάσεις του δασικού χώρου, όπως τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.

Κατάρτιση δασικών χαρτών, δασικού κτηματολογίου, ενίσχυση του αστικού και περιαστικού πρασίνου, ενίσχυση και συντονισμό στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κάλυψη των αναγκών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, μονιμοποίηση των εκτάκτων πυροσβεστών, των δασοπυροσβεστών και μια σειρά άλλα.

Με την ευκαιρία θέλω να πω εδώ, ότι εμείς υποστηρίζουμε πλήρως όλες τις προτάσεις οι οποίες γίνανε από τους κορυφαίους επιστημονικούς συλλόγους της χώρας μας, από το Τεχνικό Επιμελητήριο, από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, από το Οικονομικό Επιμελητήριο, από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, από τους Δικηγορικούς Συλλόγους, από την Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών και κυρίως σχετικά με την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, με την πρόληψη των πλημμύρων που έρχονται με το φθινόπωρο και με όλα εκείνα τα μέτρα που πρέπει να παρθούν ώστε να υπάρξουν χρονοδιαγράμματα σε βασικές τομές που πρέπει να γίνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για παράδειγμα, ενώ χώρες, όπως η Γερμανία, έχουν εδαφικούς χάρτες εδώ και 1,5 αιώνα, εμείς δεν έχουμε. Χώρες όπως η Αλβανία έχουν Εθνικό Κτηματολόγιο, εμείς δεν έχουμε.

Το έκτο σημείο. Εφαρμογή νέας οικιστικής νομοθεσίας όπου θα υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός αστικής ανάπτυξης και πλαίσιο χρήσεων γης. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε προς την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης και επιτάχυνση των διαδικασιών πολεοδόμησης.

Έβδομο σημείο. Ολοκληρωμένη διαχείριση των νερών. Το πρόβλημα της διαχείρισης των νερών είναι πανελλαδικό. Το βλέπει κανείς στην Κρήτη, όπου υπάρχουν περιοχές αυξημένης αγροτικής παραγωγής όπως είναι η Ιεράπετρα για παράδειγμα, οι οποίες στερούνται πλέον, είναι διψασμένες για νερό. Το βλέπει κανείς στη Θεσσαλία όπου εκεί πέρα έχουμε τα προβλήματα της μόλυνσης του Πηνειού, των υπογείων υδάτων.

Το βλέπει κανείς στον Έβρο με την ακραία εικόνα. Τον μεν χειμώνα να πλημμυρίζει, το δε καλοκαίρι, λόγω έλλειψης μικρών φραγμάτων, μικρών έργων που θα έπρεπε να γίνουν, να μην υπάρχουν νερά για την άρδευση, πολλές φορές ακόμη και για την ύδρευση.

Φορείς σε σχέση με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Ενισχυμένη διαφοροποίηση της τιμολόγησης της παροχής του νερού ανάλογα με τις χρήσεις που γίνονται. Στις πισίνες χρήση μόνο θαλασσινού νερού. Απαγόρευση στην ανάπτυξη γηπέδων γκολφ. Μη ξεχνάτε ότι πολλές από τις περιοχές, ακόμα και αυτές που κάηκαν αλλά και άλλες, προορίζονται τεράστιες εκτάσεις για γήπεδα γκολφ τα οποία έχουν μια τεράστια κατανάλωση υδάτινων πόρων.

Όγδοο. Στήριξη μεθόδων καλλιέργειας τέτοιων που καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια ή στηρίζονται σε ήπιες μορφές. Εδώ το κλίμα της Ελλάδας μας δίνει εξαιρετικές δυνατότητες, ώστε να γίνει αυτό με έναν οργανωμένο τρόπο, με έναν φθηνό τρόπο χωρίς επιπτώσεις, αντίθετα με θετικές επιπτώσεις. Αναβάθμιση της στήριξης της ελιάς και άλλων δενδροδών καλλιεργειών στην προσπάθεια ενίσχυσης των δασών.

Ένατο σημείο. Μέτρα για την αποθάρρυνση της κατάχρησης του Ι.Χ. Ανάπτυξη των δημοσίων μέσων συγκοινωνίας φιλικών προς το περιβάλλον. Εισαγωγή και ευρεία χρήση οχημάτων νέας καθαρής τεχνολογίας. Υβριδικά αυτοκίνητα, λεωφορεία φυσικού αερίου, υδρογόνου κλπ.

Και δέκατο σημείο, ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων και αποβλήτων, εφαρμογή των ευρωπαϊκών κανόνων, άμεση κατάργηση και αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών, που, ανάμεσα στις άλλες συνέπειες που έχουν, είναι και ένας από τους παράγοντες οι οποίοι προκαλούν τις πυρκαγιές στο ξηρό μεσογειακό περιβάλλον με τη χαλέπειο πεύκη. Υπάρχουν κατεσπαρμένοι εκατοντάδες και χιλιάδες σκουπιδότοποι μέσα στα δάση μας σε όλη την επικράτεια. Προώθηση στρατηγικής για τη μείωση των απορριμμάτων, περιορισμό των συσκευασιών, ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή.



ΑΥΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΜΑΣ

Thursday, September 13, 2007

ΟΙΚΟΛΟΓΟΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ

ΑΛΛΟ Ο ΒΕΡΓΗΣ, ΑΛΛΟ Ο ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ
ΑΛΛΟ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ" ΤΟΥ ΒΕΡΓΗ
ΑΛΛΟ ΟΙ
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ

ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ



ΥΓ, Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΚΑΛΤΣΟΒΡΑΚΟΥ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΤΗΤΟΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

ΛΕΩ ΟΧΙ ΣΤΑ EXIT POLLS

KAI ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ


ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΧΙT POLL

Δεν καταλαβαίνουμε τι εξυπηρετεί το exit poll.
Δεν θέλουμε να μάθουμε τα αποτελέσματα νωρίτερα.
Δεν συμφωνούμε να έχουν κάποιοι εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος ενώ ακόμα διαρκεί η ψηφοφορία.


ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΧΙT POLL!

Ή εναλλακτικά κάνουμε πλάκα μαζί του με τους παρακάτω τρόπους:

α) Ζητάμε να πληρωθούμε για να πάρουμε μέρος (όσα νομίζει ο καθένας)
β) Δηλώνουμε ότι ψηφίσαμε κάτι άλλο (το πιο αστείο κόμμα, το πιο "ερωτικό", αυτό που δεν θα βγει ποτέ, κλπ)

ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Κάθε ιστολόγιο που συμφωνεί με την Πρωτοβουλία μπορεί να το δηλώσει με σχόλιο, να αναδημοσιεύσει το κείμενο ολόκληρο ή τμήμα του, να συνδεθεί με το παρόν ιστολόγιο, να προτείνει κάτι ακόμη και με οποιονδήποτε τρόπο νομίζει να προωθήσει την ιδέα.

Wednesday, September 12, 2007

ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ



ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΩΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΩ ΣΤΗΝ WIKIPEDIAhttp://en.wikipedia.org/wiki/Nanos_Valaoritis


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης έζησε πλάι στους μεγάλους μύθους του σύγχρονου κόσμου. Γεννήθηκε το 1921 στη Λωζάννη (γόνος της μεγάλης οικογένειας των Βαλαωριτών), όπου ο πατέρας του υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος. Επασχε από μανιοκατάθλιψη και χάθηκε όταν ο Νάνος ήταν 14 ετών. Εκείνη τη χρονιά ανακάλυψε μονομιάς τα μυστήρια του θανάτου, του έρωτα και της ποίησης. Τέσσερα χρόνια αργότερα δημοσίευσε τα πρώτα του ποιήματα στο πιο έγκριτο λογοτεχνικό περιοδικό της εποχής, τα «Νέα Γράμματα», πλάι σε μεταφράσεις των Πάουντ και Ελιοτ. Το 1944 ο Γιώργος Σεφέρης τού ζήτησε να δράσει στο Λονδίνο ως σύνδεσμος ανάμεσα στους έλληνες και στους άγγλους ποιητές, βρίσκοντάς του και μία θέση στην πρεσβεία. Τότε επιβίωνε από τα λεφτά που είχε πάρει πουλώντας μια διαμαντένια καρφίτσα της μητέρας του. Αλλά τα δύσκολα πέρασαν γρήγορα. Αισθητικά τον τράβηξε ο μοντερνισμός, προσχώρησε σύντομα στην ομάδα των υπερρεαλιστών και σύχναζε στα πιο σημαντικά λογοτεχνικά - ποιητικά «σαλόνια» στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Εγκαταστάθηκε στο Σαν Φρανσίσκο, όπου για 30 χρόνια δίδαξε Γραφή και Συγκριτική Λογοτεχνία στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο. Επέστρεψε μόνιμα στην Ελλάδα πριν από ενάμιση χρόνο.

Σε ένα κλασικό διαμέρισμα του Κολωνακίου, επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, περικυκλωμένος ασφυκτικά από εκατοντάδες σκονισμένα βιβλία, αφηγείται με απόλυτη διαύγεια, μέσα σε τέσσερις ώρες, τα μυθιστορηματικά βιώματά του.

- Συνομιλήσατε ως ίσος προς ίσον με μερικούς από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της εποχής μας. Πώς συνέβη αυτό;

«Το 1945 δημοσιεύτηκαν μερικές μεταφράσεις μου ποιημάτων του Σεφέρη και του Ελύτη. Οι θετικές κριτικές με καταξίωσαν και μου άνοιξαν πόρτες. Το 1946 συνεργάστηκα με τον Λόρενς Ντάρελ, τον Μπέρναρντ Σπένσερ και τον Γιώργο Κατσίμπαλη για τη μετάφραση της ποίησης του Σεφέρη. Ο συλλογικός τόμος "Βασιλιάς της Ασίνης" (από το ομώνυμο ποίημα) δημοσιεύτηκε από τον έγκριτο εκδοτικό οίκο του περιοδικού "New Writing" του Τζον Λέμαν. Πήρε 25 ενθουσιώδεις κριτικές. Κάποιος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Σεφέρης ήταν σπουδαιότερος από όλους τους αγγλόφωνους ποιητές! Παρ' ότι αυτό δεν ήταν ακριβές - λόγω της ύπαρξης του Ελιοτ, του Γέιτς, του Οντεν και άλλων -, εμείς είχαμε γίνει ήρωες! Μέχρι τότε οι Αγγλοι νόμιζαν ότι ήμασταν ψαράδες, βοσκοί, χαρτοκλέφτες. Τα γνωστά στερεότυπα: ότι υπάρχει φολκλόρ και μόνο φολκλόρ στην Ελλάδα... Οταν ο Ελιοτ έγραψε στον Σεφέρη, του λέει: "Τι να σας πω μετά από τόσες ενθουσιώδεις κριτικές;"».

- Πώς γνωρίσατε τον Τ.Σ. Ελιοτ;

«Ενα βράδυ του 1946, στο σπίτι του Σπένσερ. Ηταν μια παρουσία εκπληκτική. Τα μπλε του μάτια, μεγάλα σαν κουκουβάγιας, ταίριαζαν με το μπλε σύνολο - σκούρο μπλε κουστούμι, μπλε πουκάμισο, μπλε γραβάτα. Συνδύαζε ένα στοιχείο δανδικό και ένα στοιχείο επιβλητικό, σαν ιερεύς της ποίησης. Αλλά ήταν πολύ πιο ευθύς από τους Αγγλους. Οι Αγγλοι είναι πλάγιοι. Θέλεις να κουβεντιάσεις μαζί τους για την ποίηση; Αδύνατον! Θα σου πουν ανέκδοτα και καθημερινές ιστορίες αλλά τίποτα σχετικό με το αντικείμενο. Ξέρω πώς είναι, έζησα δέκα χρόνια κοντά τους. Ο Ελιοτ, ως Αμερικάνος, είχε άλλη ανατροφή, άλλον τρόπο να συνδέεται με τους ανθρώπους».

- Τι θέλατε περισσότερο να τον ρωτήσετε;

«Ηθελα να του μιλήσω για τον Σεφέρη, που όπως είναι γνωστό μετέφραζε Ελιοτ. Μου λέει: "Είσαι ο δεύτερος Ελληνας που γνωρίζω. Ο πρώτος ήταν ο βασιλιάς Γεώργιος της Ελλάδας". Ομως μου έκανε πλάκα. Είχε γνωρίσει και άλλους Ελληνες στο City. Ο Ευγενίδης, ας πούμε, που αναφέρει στην "Ερημη Χώρα", ήταν υπαρκτό πρόσωπο, έμπορος σταφίδας. Του απαντώ λοιπόν: "Τότε είμαι ο πρώτος Ελληνας που συναντάτε διότι στις φλέβες του βασιλέα Γεωργίου της Ελλάδας δεν τρέχει ούτε στάλα ελληνικού αίματος" - και έτσι όλοι γέλασαν. Αργότερα πήραμε μαζί το μετρό. Εκεί του μίλησα για το Βυζάντιο και την ελληνική παράδοση και με άκουγε με έντονο ενδιαφέρον. Οταν φτάσαμε στον σταθμό όπου έπρεπε να κατέβω, στην Οξφορντ Στριτ, με κοιτάζει και λέει: "Alas we must part!". Μου άρεσε τόσο πολύ αυτή η φράση, που δεν γύρεψα να τον ξανασυναντήσω».

- Και με τον Γ. Χ. Οντεν είχατε συνδεθεί;

«Ο Οντεν και εγώ μέναμε στο ίδιο σπίτι και συναντιόμασταν κάθε πρωί στην τραπεζαρία του σπιτιού. Εκεί κουβεντιάζαμε για τον Καβάφη. Εξέφραζε την άποψή του για ορισμένες μεταφράσεις και υποστήριζε ότι τα ιστορικά του ποιήματα ήταν δυνατότερα από τα ερωτικά. Θεωρούσε τα ερωτικά μια ομοφυλόφιλη πρόκληση, πολύ επιδεικτικά. Οντας και ο Οντεν ομοφυλόφιλος, μου έκανε εντύπωση η άποψή του. Θα περίμενα το αντίθετο».

- Και τον Ντίλαν Τόμας;

«Παίζαμε σε έργα του BBC. Ο Ντίλαν έπαιζε ρόλους δραματικούς και εγώ ρόλους με ξενική προφορά. Υστερα βγαίναμε για μπίρες. Αλλά με τον Ντίλαν Τόμας δεν μπορούσες να κουβεντιάσεις. Οταν έπινε, ήταν όλος κέφι και έλεγε ανέκδοτα: έκανε μονολόγους. Μια φορά μόνο τον βρήκα ξεμέθυστο. Θα τρώγαμε με τη γυναίκα του και ο Ντίλαν είχε φρονιμέψει για να συναντηθεί μαζί της. Δεν έβγαλε λέξη καθ' όλο το γεύμα!».

- Γυρνάμε λίγο πίσω στον χρόνο. Τους κορυφαίους της γενιάς του '30 πώς τους γνωρίσατε;

«Διάβαζα το λογοτεχνικό περιοδικό "Νέα Γράμματα" από το 1937, μαθητής γυμνασίου. Το 1939, 18 ετών, ζήτησα συνάντηση με τον διευθυντή τους, τον Ανδρέα Καραντώνη. Του έδειξα τα ποιήματά μου. Μου πρότεινε τότε να πάω την επόμενη ημέρα στη μία το μεσημέρι στον κάτω Λουμίδη στην οδό Σταδίου. Εκεί βρήκα τον Γκάτσο, τον Ελύτη και τον Κατσίμπαλη με τον Καραντώνη, ενώ ο Καββαδίας, αν δεν ήταν την πρώτη φορά, ερχόταν σίγουρα αργότερα. Σε λίγο κατέφτασε και ο Σεφέρης. Ηταν όλοι τους φιλικοί, καθόλου πατερναλιστικοί. Σιγά σιγά αναπτύξαμε ειδικές σχέσεις: Ο Γκάτσος με εισήγαγε στον Κάφκα, στον Σαρτρ και στον Λόρκα και ο Ελύτης μού γνώρισε τον Μπρετόν, τον Νταλί, τον Ελυάρ. Εν τω μεταξύ ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος είχε ξεσπάσει και εγώ αδυνατούσα να καταλάβω πώς γινόταν τόση ομορφιά από τον κόσμο των Γραμμάτων να συνυπάρχει με την ολοκληρωτική καταστροφή».

- Τι σας τράβηξε στην ποίηση;

«Ο Καβάφης ήταν το έναυσμα. Τα ποιήματα του 19ου αιώνα - συμπεριλαμβανομένων και του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη - δεν απηχούσαν τα προβλήματά μας. Ημασταν έφηβοι του '30. Είχαμε υπαρξιακές ανησυχίες - σεξουαλικές και φιλοσοφικές. Αυτά έθιγε η ποίηση του Καβάφη. Από τα 14 τριγυρνούσα στα διάφορα βιβλιοπωλεία όπου δούλευε ο φιλόλογος Κωνσταντίνος Δημαράς, που ήταν οικογενειακός φίλος. Περνούσαμε από τον εκδοτικό οίκο Πυρσό στην οδό Βουκουρεστίου, απέναντι από το καφέ Μπραζίλιαν (το άλλο φιλολογικό καφενείο της Αθήνας), και διέκρινα μέσα από το τζάμι τον Βενέζη, τον Μυριβήλη, τον Θεοτοκά, τον Καραγάτση...».

- Από τους έλληνες μοντερνιστές ποιος σας άρεσε περισσότερο;

«Το ποίημα που έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στη ζωή μου τότε ήταν το "Μυθιστόρημα" του Σεφέρη (ήταν πιο κλασικός μοντερνιστής από τους άλλους, οι οποίοι ήταν δηλωμένοι υπερρεαλιστές). Το πιο αινιγματικό ποίημα της ελληνικής γλώσσας. Τέτοια ποιήματα δεν γραφόντουσαν εύκολα. Κάθε ποίημα μέχρι τότε είχε ένα θέμα και το θέμα του ήταν πάντα ξεκάθαρο, κυρίαρχο. Από τότε το θέμα άρχισε να υποσκάπτεται. Σε ένα ποίημα όπως η "Στέρνα" ή το "Μυθιστόρημα", πού είναι το θέμα; Εκεί βλέπουμε κυρίως εικόνες, προοπτικές, μυστηριώδεις αναφορές σε μύθους και πρόσωπα, σε καταστάσεις ακαθόριστες. Αλλά το γράψιμο είναι συγκεκριμένο, σαφές».

- Τον Αντρέ Μπρετόν, πατέρα του υπερρεαλισμού, τον γνωρίσατε αφού μετακομίσατε στο Παρίσι το 1954. Τι κερδίσατε από αυτή τη γνωριμία;

«Ηθελα να αλλάξω ζωή. Είχα χωρίσει την πρώτη μου γυναίκα, είχε γίνει και αυτό το δράμα με τον γιο μας - πέντε ετών και πνίγηκε στη Νότια Γαλλία... -, οπότε τέλος η Αγγλία. Τότε γνώρισα τη Μαρί, που ήταν ζωγράφος. Ηταν φίλη της γυναίκας του Μπρετόν, της Ελίσας. Σε μια υπερρεαλιστική έκθεσή μου γνώρισα τον Μπρετόν και όλους τους τότε συνεργάτες του. Ηταν μια επανάληψη της συνάντησης του Λουμίδη. Ολοι με ρωτούσαν τι γίνεται με τον Εμπειρίκο, γιατί δεν ήρθε να τους δει, είχαν παράπονα. Από τότε βλεπόμασταν κάθε μέρα στα καφενεία. Περάσαμε και ένα καλοκαίρι στο εξοχικό του Μπρετόν στο Λοτ, όπου είχε ένα καταπληκτικό σπίτι του 13ου αιώνα. Τα βράδια παίζαμε υπερρεαλιστικά παιχνίδια... Μετά την Κατοχή και τον Εμφύλιο είχα πάθει κατάθλιψη. Δεν ήθελα να ακούσω για πολιτική, έγινα μηδενιστής. Ο Μπρετόν και εν μέρει η Μαρί με έπεισαν ότι αν δεν μπορεί το ιδεώδες σου να εφαρμοστεί στη ζωή, πρέπει ωστόσο να το διατηρείς. Είναι οι αρχές στις οποίες πιστεύεις. Οι αρχές της δικαιοσύνης, της ισότητας. Μπορείς να πιστεύεις σε ουμανιστικές αρχές, που υπερβαίνουν τα πολιτικά κόμματα. Αυτή η ιδέα διευκολύνεται με τον υπερρεαλισμό: Ο συνδυασμός της καθημερινότητας με το φαντασιακό ήταν ένα είδος άμυνας εναντίον των καταστάσεων που αντιμετωπίζαμε».

- Τώρα εκδίδετε το περιοδικό «Νέα Συντέλεια», που διαδέχθηκε τη «Συντέλεια» (1989), αλλά όλα ξεκινούν από το περιοδικό που εκδίδατε πριν από τη δικτατορία, το «Πάλι» (1963-1967). Ποια ήταν η αρχή και η φιλοσοφία του;

«Το "Πάλι" περιβάλλεται από μια ατμόσφαιρα "καταραμένη", επειδή δεν υπήρχε τίποτα ανάλογο εκείνη την εποχή και αυτό ενοχλούσε: και τη συντηρητική πλευρά με τους "σεφερικούς" αλλά και τους άλλους της "Επιθεώρησης Τέχνης". Τη δεκαετία του 1950 υπήρξε μια παρακμή ανάλογη με του 1930 και του 1940, μια διάλυση του ποιητικού λόγου και των αντιλήψεων, μια υπερβολική συντήρηση. Η Ελλάδα ήταν μαυρόασπρη. Από τη μία η Δεξιά, από την άλλη η Αριστερά, βρισκόσουν ανάμεσα σε δύο συμπληγάδες. Στην Ευρώπη υπήρχαν οι αποχρώσεις. Το ήξερα καλά. Ανάμεσα σε αυτές τις αποχρώσεις βρισκόταν και ο υπερρεαλισμός, που επέμενε να διατηρηθεί ως ιδέα. Προσπαθούσα λοιπόν να πείσω τον Ελύτη, τον Εμπειρίκο, τον Εγγονόπουλο και τον Κάλας να εκδώσουμε ένα περιοδικό που θα απηχούσε αυτό το πνεύμα στην ποίηση και στα εικαστικά. Ομως δίσταζαν. Μόνο όταν συναντήθηκα με την πιο νεαρή ομάδα του Μπραζίλιαν - τον Παναγιώτη Κουτρουμπούση, τον Δημήτρη Πουλικάκο, τον Τάσο Δενέγρη και άλλους -, υλοποιήθηκε η ιδέα μου. Ενα περιοδικό που θα δρούσε ως παράθυρο στον κόσμο. Δεν κατάφερα να το κάνω μέχρι το 1963».

- Ποιοι ήταν οι νεωτερισμοί του «Πάλι»;

«Στην Ελλάδα δεν είχαν φτάσει τα καινούργια εικαστικά κινήματα του εξωτερικού. Είχαμε ακόμα τους κλασικούς μοντερνιστές του '30 - Γκίκα, Τσαρούχη, Μόραλη. Στο εξωτερικό η αφαίρεση κομματιαζόταν σε διάφορες ομάδες (οπ αρτ, ποπ αρτ, λυρική αφαίρεση). Αυτός ο πλούτος ήταν άγνωστος εδώ. Εισαγάγαμε λοιπόν πολλούς νέους καλλιτέχνες: τον Αλέξη Ακριθάκη, στην πρώτη του δημόσια παρουσίαση, τον Γιάννη Γαΐτη, τον Χρήστο Καρά, τον Αλέκο Φασιανό, τον Μίνω Αργυράκη, πολύ συχνό συνεργάτη. Αλλά και πόσοι ποιητές (Εγγονόπουλος) και πεζογράφοι (Ταχτσής) δεν συνεργάστηκαν! Ο Εμπειρίκος και ο Κάλας βοηθούσαν και με έργα και με χρήματα. Ο Σεφέρης αργότερα έγινε συνδρομητής, παρ' ότι δεν το ενέκρινε απόλυτα».

- Πρωταγωνιστήσατε και στους μπιτ. Εχετε βγάλει και βιβλίο στις εκδόσεις City Lights του Φερλινγκέτι. Πότε τον γνωρίσατε;

«Το 1955 στο Παρίσι γνώρισα τον Γκίνσμπεργκ σταλμένος από τον Κάλας από τη Νέα Υόρκη. Το 1960 γνώρισα τον Φερλινγκέτι».

- Πώς βλέπετε την ελληνική λογοτεχνία σήμερα;

«Μοιάζει σαν ακυβέρνητο καράβι, το οποίο προχωράει με πλήθος επιβατών και προσωπικού αλλά δεν έχει κατεύθυνση. Σήμερα όλοι συρρικνώνονται σε μικρές ομάδες - αμυντικά -, για να αντιμετωπίσουν αυτό που τους λείπει. Η οντότητά μας είναι αβέβαιη, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν γιατί βρίσκονται εδώ».

- Ο ποιητής είναι χρήσιμος στην κοινωνία;

«Ο ποιητής αχρηστεύεται ως εξής: Σχεδόν όλοι θεωρούν ότι γράφουν ποίηση. Τα περισσότερα από αυτά που γράφονται δεν είναι ποίηση αλλά οι γράφοντες θεωρούν τους εαυτούς τους ποιητές. Διαφθείρουν το είδος και καταστρέφουν την έννοια του ποιητή. Εν τω μεταξύ σε μια τέτοια κατάσταση οι αναγνώστες δεν ξέρουν τι να διαβάσουν».

- Παίζει ρόλο η ποίηση στη ζωή μας σήμερα;

«Η ποίηση είναι ένα είδος πολύ δύσκολο για να το πλησιάσει ο καθένας. Οπως έγραψε η Βιρτζίνια Γουλφ, "η ποίηση, τέχνη αριστοκρατική, απομονώθηκε στα χέρια των ιερέων της"».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΑΦΕΡΜΟΥ


Το ΒΗΜΑ, 18/03/2007 , Σελ.: S03
Κωδικός άρθρου: B15017S031
ID: 284359


ΤΕΛΟΣ ΜΠΡΟΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΔΕΟ ΟΠΟΥ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ


ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ 86 ΕΤΩΝ!

Tuesday, September 11, 2007

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΡΙΟ ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ


ΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΣΑΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ
http://www.filoi2an.blogspot.com/

ΚΡΑΤΩ ΤΟ

ΑΜΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ
ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΡΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΣ
ΑΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ ΝΑ ΛΕΕΙ
ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ Ο ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ?

ΜΑ ΣΕ ΤΙ ΜΕΓΕΘΗ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ

ΠΛΑΚΑ ΘΑ ΕΙΧΕ...

ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΤΟ ECOGREEN NEWS


ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΣΠΑΣΤΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Τα μηνύματα και οι αναλύσεις στοιχείων δείχνουν ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ μπορούν να δημιουργήσουν την τεράστια έκπληξη, να υπερβούν το 3% και να εκλέξουν 8-10 βουλευτές στη νέα βουλή. Λίγο καιρό πριν ελάχιστοι το πίστευαν. Μια ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ μπορεί να ταράξει το πολιτικό σκηνικό και να θέσει τα θέματα του περιβάλλοντος στο κέντρο της πολιτικής, να προωθήσει σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών οικολογικές λύσεις για τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα της χώρας.

Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ δεν ξεκινούν από μηδενική βάση. Δημοσκοπήσεις τον Μάιο έδειχναν πρόθεση των συμμετεχόντων σε δημοσκοπήσεις να ψηφίσουν ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ σε ποσοστά της τάξης του 1-1,5%. Η τελευταία πριν τις εκλογές δημοσιοποιημένη δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS δείχνει αυτό που βιώνουμε καθημερινά, την ραγδαία αύξηση του ποσοστού που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ή που αντιμετωπίζουν θετικά κάτι τέτοιο. Η δυναμική δείχνει ότι μπορεί πλέον να σπάσουμε το φράγμα του 3%.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΛΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΓΗ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΝΑΝΟ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ!

Monday, September 10, 2007

ΘΕΙΚΟ ΣΑΡΔΑΜ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ

ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΚΛΥΣΜ...

ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕ:

ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Friday, September 07, 2007

BUSINESS AS USUAL

Με διαδικασίες εξπρές εγκρίθηκε η Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δημιουργία του Διαμετακομιστικού Σταθμού στον κόλπο της Μεσσαράς, στην Κρήτη.
http://environment-watch.blogspot.com/2007/09/blog-post_6930.html

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΤΥΜΠΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΙΝΔΥΜΗΔΙΑ


2600 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟ ΚΡΗΤΗ

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ 5000


ΕΠΙΣΗΣ ΒΡΗΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΤΕΤΡΑΔΙΟ



Μεγάλη σύμβαση της ΑΚΤΩΡ στη Μεσσηνία

Η Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ Α.Ε. προχώρησε μέσω της θυγατρικής της, Ακτωρ ΑΤΕ, στην υπογραφή σύμβασης με την «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας» (Τ.Ε. ΜΕΣ.) για την «Αποπεράτωση- Ολοκλήρωση για Λειτουργία του Εργου «NAVARINO RESORTS-NAVA-RINO DUNES» ΠΟΤΑ Μεσσηνίας (ΠΟΤΑ Ρωμανού)» στους Δήμους Γαργαλιάνων και Νέστορος του νομού Μεσσηνίας.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyepix_2_08/08/2007_236979

ΑΛΛΑ ΚΑΙ

Ίσως να αρκεί να δεί κάποιος το χάρτη της δημοπράτησης της Ιονίας Οδου,του καινούργιου, δηλαδή,αυτοκινητοδρόμου της βορειοδυτικής Πελοποννήσου (δείτε τον εδώ). Γνωρίζετε από που περνάει; Γαστούνη, Αμαλιάδα, Πύργος, Αρχαία Ολυμπία, Ανεμοχώριο,Σαμικό, Ζαχάρω, Φιγαλεία, Κυπαρισσία, Δώριο, Τσακώνα, Μεγαλόπολη, Κρέσταινα κ.τ.λ. Έργο δύσκολο και με μεγάλο κόστος καθώς μόνο τα χρήματα για την απαλλοτρίωση της, ιδιαιτέρως εύφορης, γης ένθεν και ένθεν του δρόμου εκτίναζαν το προϋπολογισμό του στα ύψη. Από την αλλή,οι βέβαιες αντιδράσεις των οικολόγων για καταστροφή του περιβάλλοντος θα έφερνε σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του.



TO ΠΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ
60 ΕΥΡΑ
ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ
ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΤΙΝΙ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ DEBATE

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Ή ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

http://www.youtube.com/watch?v=Ze0TbI2VMsE&mode=user&
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΙ, ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟς Ο ΦΤΗΝΟς ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΟΡΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.

UPDATE: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΣΟΒΑΡΟ gravityandthewind

ΧΑΡΗΚΑ ΤΟΝ ΑΛΑΒΑΝΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΕΙΠΕ "ΕΙΧΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥς ΤΑΡΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ", O ΑΛΕΚΟΣ ΤΟΥ ΤΑ 'ΧΩΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΝΑ ΟΤΑΝ ΞΑΝΑΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΣΗΣΕΙ ΕΝΑ "ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ".

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ DEBATE ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΣΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΤΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕς ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ, ΚΥΡΙΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΕΡΙΧΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ...

Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ: ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΤΟΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑ

Η ΑΛΕΚΑ: ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑ... ΑΝ ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΔΙΠΑΛΣΙΑΖΕ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΥΡΕΡ: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΜΑΓΚΩΜΕΝΟΣ, ΕΡΙΞΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΙΚΗ ΚΟΡΩΝΑ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΜΕ ΒLOOD SWEAT AND TEARS (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΑΝΟΥ ΤΟ ΑΙΜΑ ΕΧΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ?) ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΑ ΜΕ ΣΑΤΕΝ ΚΑΙ ΓΚΟΥΒΕΡΝΑΝΤΕΣ (ΠΕΘΑΝΑ ΣΤΟ ΓΕΛΙΟ ΛΕΜΕ, ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΜΕ ΓΚΟΥΒΕΡΝΑΝΤΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΒΕΛΟΥΔΑ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΣΤΟ ΚΙΤΣ ΣΑΤΕΝ!)

Ο ΓΑΠ: ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΑΡΔΑΜ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΖΕΨΕ ΠΡΙΝ ΕΚΣΤΟΜΙΣΕΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ, ΘΑΥΜΑΣΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ




UPDATE ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙς ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΣΟΥΡΙΟΥ ΤΟΥ JAGO
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ

Wednesday, September 05, 2007

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ DEBATE


http://www.youtube.com/watch?v=tfU1eSug4AA&sdig=1

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΑ ΘΕΣΩ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΡΕ ΓΜΤ

http://www.petitiononline.com/isoniso/petition.html

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ
ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


Monday, September 03, 2007

ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΡΑΤΙΝΙ?

"ΓΙΑΤΙ?" ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ


ΕΝΑΣ ΝΤΟΠΙΟΣ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.



  1. Κλασικοί καταπατητές/οικοπεδοφάγοι. Ίσως για λίγες από τις τελευταίες. Δύσκολο όμως για όλες, δύσκολο για το ταυτόχρονο/παράλληλο, δύσκολο για τις νυχτερινές ώρες.
  2. Οι μεγαλοεργολάβοι. Έμειναν χωρίς εισερχόμενα φράγκα μετά τους Ολυμπιακούς και η όλη κατάσταση με την Ιονία οδό κτλ είναι μεγάλη μπίζνα, και έχει και αρκετά ενοχλητικά δάση ρε γαμώτο.
  3. Οι Αμερικάνοι, που είναι υπεύθυνοι και για τις υπόλοιπες φωτιές στην νότια Ευρώπη. Στόχος να μείνουμε από γεωργική παραγωγή και να μας ταΐζουν μεταλλαγμένα.
  4. Οι Τούρκοι, από (δικιά μας μάλλον) συνήθεια.
  5. Ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας που θυμάται την πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου να κάψει τα καλάμια στο σύνορο του χωραφιού του. Μην γελάτε, στο χωριό μου έτσι την πάθαμε.
  6. H ΔΕΗ. Χωρίς εξηγήσεις μιας και φαντάζομαι πως όλοι ξέρουν πως οι πυλώνες υψηλής τάσης "ξερνάνε" σπίθες και ΔΕΝ καθαρίζονται περιμετρικά από τυχόν ξερά χόρτα. Σε συνδυασμό δε με τις κάφτρες από τα φλεγόμενα δέντρα (ειδικά το προσφιλέστατο πεύκο βγάζει μία βάρκα κάφτρες/δέντρο), σου φτιάχνουν μια θεωριούλα συνωμοσίας από το πουθενά.
  7. Δεν ξέρω τι λέει ο ΕΛ προφήτης αλλά φαντάζομαι πως θα αναφέρει τους Νεφελίμ, τους Εβραίοι ή του Κινέζοι ανάλογα με το τελευταίο βιβλίο που εκδίδει.
  8. Παρανοημένοι Πασόκοι. Ας σταθούμε μισό λεπτό. Να υπάρχουν εντολές from little George and co που να λένε κάψτε το σύμπαν είναι τουλάχιστον χλωμό, για να μην πω μαλακία. Αλλά, όπως λέει και ένας φίλος μου, που το μυρίζεται το πολιτικό γίγνεσθαι αρκετά (είχε πέσει και μέσα για την ημέρα που θα γίνουν οι εκλογές και μάλιστα είχε πει από τα μέσα Αυγούστου πως "ευτυχώς που θα τις βάλει νωρίς γιατί αυτοί θα κάψουν και την Ακρόπολη"), " το πρασινο κρατος προσπαθει να μην λειτουργει τιποτα και να φθειρεται η κυβερνηση απλα δεν μπορεσαν ουτε να διανοηθουν το μεγεθος της καταστροφης που δημιουργησαν". Κωλυσιεργία από αντιπολιτευάμενους είδα προσωπικά σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε αυτό της τοπικής κοινότητας (αν καεί το δάσος καίγεται και ο δήμαρχος). Ειδικά ο νομάρχης Ηλείας ήταν ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ. Το αστείο είναι πως δεν χρειάζονται πολλοί για να σου κάνουν την χώρα φλεγόμενο μπουρδέλο. 100 μαλάκες φτάνουν και περισσεύουν και όπως έχουμε ξαναπεί 2 φορές η μαλακία είναι ίδιον του Έλληνα, και ειδικά αυτού του τύπου, οπότε ας μην το προσπεράσουμε λέγοντας το κλασικό "μαλακίες".
  9. Μέλη του ΛΑΟΣ και άλλοι που-δεν-είναι-ακροδεξιοί-αλλα-μοιάζουν-κατά-λάθος για τον ίδιο λόγο ++++ να δείρουν και κανένα μετανάστη. Συν το πιο πάνω. Ελάχιστα πιθανό γιατί δεν έχουν πόστα. Ούτε και τόσο μυαλό.....μάλλον.
  10. Οι κομμουνισταί. Συμφωνεί ο Παττακός και μια γιαγιά που έχουμε σε ένα μπαούλο.
  11. Οι εξωγήινοι. Μέρος των bloggers τους βγάζει υπεύθυνους σε γκάλοπ της Νημερτής
  12. ΕΜΕΙΣ. Που καθόμαστε στο καφενείο μέχρι να πάρει φωτιά το σπίτι μας. Που παίρνουμε τηλέφωνο τον Ευαγγελάτο και του ζητάμε να μας σώσει (!). Που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει μισό δέντρο ενώ καίγεται η χώρα. Που όποιον πάει να βοηθήσει τον αποτρέπουμε: "Έλα ρε, εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα;", "υπάρχει η πυροσβεστική, που να τρέχουμε τώρα", "και για ποτό δεν θα πάμε δηλαδή;". Που το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι παράπονα και κριτική. Που το "προσφέρω αφιλοκερδώς" το κατέχουμε αλά...ακατονόμαστου (γεια σου ρε Τζιμάκο προφήτη)! Εδώ άρχισε λέει το πλιάτσικο στα εγκαταλελειμμένα σπίτια ΑΜΕΣΩΣ με το που έφυγαν οι φωτιές. ΕΥΓΕ! Πόσες τοπικές κοινωνίες είχαν οργανωθεί από πρίν; Πόσες μετά; Σε πόσα χωριά έγινε κάτι οργανωμένο; Περιμένουμε να μας σώσει το κράτος, ο Άι Βασίλης, ο Άι Γαμήσου, η γιαγιά μου και δεν ξέρω ποιος άλλος. Οι περιπτώσεις πυρκαγιών που έγιναν θερία επειδή ο μαλάκας που τις έβαλε αντί να πιάσει κανένα λάστιχο να τις σβύσει τις κοίταζε μέχρι να έρθει η πυροσβεστική είναι πιο πολλές απ' όσες νομίζετε!
  13. (Εδώ γελάνε). Οι αναρχικοί των εξαρχείων. Ειπώθηκε απέξω απέξω από την υπουργό εξωτερικών!!!!! Ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε κοτσάνα, πριν το πει η Ντόρα.
  14. Κλασικοί πυρομανείς. Και όμως υπάρχουν και δεν είναι μόνο παραμύθι που λένε οι οικοπεδοφάγοι όταν τους πιάνουν. Δεν θα είναι καμιά 100αριά σε όλη την χώρα;
  15. Ο στρατηγός άνεμος (εδώ ξεκαρδίζονται). Μετά τον Ρωσικό στρατηγό χειμώνα, μάθαμε και νέους ανώτερους αξιωματικούς made in Greece.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ 8 ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥΡΕΑΛ ΓΙΑ ΝΑ'ΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΙΝΩ ΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ 12 ΑΠΟΤΟΚΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 1, 2 ΚΑΙ 6,
ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ 20-30% ΓΑΙ ΝΕΦΕΛΙΜ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΛΑΟΥΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ, ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;-)


ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΑΤΙΝΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΑΤΟς ΣΤΙΣ ΘΕΑΜΑΠΑΤΕΣ

ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Φρατίνι, ο οποίος μίλησε για την εδαφική τρομοκρατία. Δεν είπε, όμως, τι ακριβώς έχει πει ο κ. Φρατίνι και σας το διαβάζω ακριβώς όπως έχουμε το τηλεγράφημα από το ΑΠΕ. Ο κ. Φρατίνι, και έχει σημασία, είπε το εξής:

«οι πυρκαγιές και οι φλόγες αυτών των ημερών αποτελούν σημάδι μιας άλλης, νέας μορφής τρόμου, που πλήττει την περιβαλλοντική μας κληρονομιά και κλείνει τον κύκλο μιας αλλόκοτης συμμαχίας», προσέξτε, «ανάμεσα στις σκοτεινές και αρπακτικές ψυχές της οικοδομικής κερδοσκοπίας
και σε αυτούς που σκοπεύουν να λυγίσουν, να γονατίσουν μια περιοχή, μια οικονομία, τραυματίζοντας το τοπίο με τρόπο ανεπανόρθωτο».


ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΩ ΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΟΔΟ



Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΟΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ANTVAS

1. ποιος διαχειριζεται τις πολυαριθμους λογαριασμους τραπεζων που
ανηξαν για τους πυροπληκτους?
OI ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ) . ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΕΧΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΥΣΤΗΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ .
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΝΑΛΙΑ , ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΙ ΚΛΠ . ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΠΟΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΨΑΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΣΕΠΕΣ (ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΠΡΟΣΒΑΛΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ)... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΘΩ ΤΩΡΑ .
ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

2. ποια ειναι η θεση των δημων?
ΔΥΣΚΟΛΗ!!!! Γενικά υπάρχει ακόμα κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για ένα νομό που έχει πλέον αποδιοργανωθεί και έχει γυρίσει 20 χρόνια πίσω..Οι δήμοι προσπαθούν να κάνουν ότι μπορούν αλλά....μη ξεχνάμε ότι ο σκορπιός "το έχει στη φύση του|"

3. ποιοι αποφασιζουν για την διαθεση των χρηματων , ανακατασκευων κτλ?
Θα δείξει!

4. θα πρεπει να πιεσουμε να γινει ενα εννιαιο κεντρο αναφορας της
αποδοσης των χρηματων. κατι οπως το ημερησιο δελτιο της πυροσβεστικης
ωστε να γνωριζουμε που πηγαν τα λεφτα.
Θα πρέπει και είναι εύκολο γιατί τα λεφτά είναι ήδη μέσα στις τράπεζες και θα είναι εύκολο να εντοπιστεί ποιός τα πήρε , για ποιό λόγο και να δικαιολογήσει τα έξοδα με τιμολόγια κι όλας!!


5. δεν ακουσα κανενα δημαρχο να βγαινει στα καναλια και να λεει μη
στελνετε αλλα?
Η αλήθεια είναι ότι απαιτούνται τεράστια ποσά για
- σπίτια -γεωργικά μηχανήματα -εξοπλισμούς σπιτιών - αποκαταστάσεις ζημιών(ΔΕΗ,ΕΥΔΑΠκλπ) -καλλιέργειες -βοσκοτόπια -και βασικά να δοθεί κίνητρο οικονομικό στους ανθρώπους να μην φύγουν απο τα χωρίά εφόσον για 3 χρόνια τουλάχιστον δεν θα έχουν εισόδημα απο τη γή
ΟΜΩΣ δεν ακουσα εγώ κανένα να λέει οτι θα πάνε και λεφτά στην ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ


6. δεν ακουσα το συλλογο ξενοδοψων πελλοπονησου να κανει καποια δωρεα
παραμονης στους πυροπληκτους. τα λεφτακια του Ελληικου λαου καλα ειναι
για τις επηχειρησεις τους. Το ιδιο και με εστιατορια και μοναδες
κετερινγκ.
ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ!!!!!!
Εστιατόρια , ΚΤΕΛ , ιδιωτικές επιχειρήσεις , κλπ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΣΧΕΔΟΝ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΘΕΙ !!!Είναι θαυμαστή η προσφορά τους και δεν μπορώ να πώ κάτι εώς εδω.
Τα ξενοδοχεία προσφέρουν μερικά δωρεάν διαμονή για μερικές μέρες , άλλα κάνουν ειδικές προσφορές ακόμα και για εθελοντές αλλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ . Οι περισσότεροι δεν φεύγουν από τα σπίτια τους και τους στέλνουν σκηνές , υπάρχουν κτίρια δημόσια , ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑΛΕΙ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΛΑ ΛΥΟΜΕΝΑ που έχουν ήδη στηθεί .Κανείς δεν είναι στο δρόμο μην ανησυχείτε


7. ολη η φαση νου θυμιζει κατι σαν το Ιρακ. πρωτα το σοκ και δεος και
μετα η ανηκοδομηση. τωρα θα ερθουν και λεφτα απο την ευρωαικη εενωση.
ωρε γλεντια οι κατασκευαστικες. 2η ολυμπιαδα μου μριζει.

8.ειμαι βεβαια οπδος της θεωριας οτι το χρημα πρεπει να γυριζει αλα
αυτο που δεν μου αρεσει ειναι οτι σε καθε γυρα καποιοι περνουν πολλες
γι'αυτους και μια για τους αλλους.

9. υπαρχουν και πελοποννησιοι που τριβουν τα χερια τους με ολοι αυτη
της ιστορια.
Λυπάμαι αλλά δεν το νομίζω και δεν θέλω να το πιστεύω
Ολοι χάσαν κάτι : οικογένειες , συγγενείς , σπίτια , εξοχικά , ελιές , καλλιέργειες , ζώα . Εστω και τα δάση μέσα στα οποία έμαθαν να ζουν από παιδιά !

10. ρε μπας τελικα και δεν ειναι το θεμα η τουριστικη εκμεταλλευση
αλλα απλως η ανοικοδομηση!!!!!!!!!!
Θα δείξει
******************************************************

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ:

* ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ( αν είναι εύκολο έτοιμες τσάντες με κασετίνες , μολύβια,,τετράδια κλπ)
* ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ώστε να γίνουν τα σχολεία κέντρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ για τις πληγείσες περιοχές ( πχ dvd, τηλεοράσεις , προτζέκτορες, οθόνες, computer κλπ )
* ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ( πχ ράφια , καρέκλες , βιβλία )
* ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, που θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά
να ξεχάσουν
τις δύσκολες στιγμές που έζησαν
και ζουν.
             
Μπορείτε να στέλνετε τις προσφορές σας στο
2ο ΤΕΕ – ΕΠΑΛ ΠΥΡΓΟΥ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν.ΗΛΕΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΛΩΝΗ
ΤΚ 27100
ΠΥΡΓΟΣ
Την πρωτοβουλία μας στηρίζει η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας, όπου μπορείτε να απευθύνεστε για πληροφορίες στο τηλέφωνο 26210-83033 (08.00-14.00), 6944860451 στην κα Χριστίνα Λόη, εκπαιδευτικό Ν. Ηλείας, email: Christina_loh_72@yahoo.gr.
Τα σχολικά είδη αποτελούν άμεση ανάγκη και πρέπει να σταλούν σύντομα, ώστε να μπορέσουν να βρίσκονται στα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα αγιασμού.