Friday, February 29, 2008

SAFE BLOGGING


OI REPORTERS WITHOUT BORDERS

ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ, ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ?

ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (ΤΟΥ ΥΠΑΝΑΠΤΥΚΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ) ΠΟΥ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΞΕΨΑΧΝΙΣΤΕ KAI THN ELECTRONIC FRONTIER FOUNDATION ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΕΧΕΙ ΤΑΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣΤΑΤΟ ΦΑΚΙΝΓΚ ΦΑΚ

I'm not in the United States - do these FAQs apply to me?

No. This legal guide is based on the laws in the United States, where there is a strong constitutional protection for speech. Many other countries do not have strong protections, making it easier to sue for speech. (See, for example, the BBC's guide, How to Avoid Libel and Defamation.) However, US courts are reluctant to enforce foreign judgments that would restrict your freedom of speech. So if you are sued in the United Kingdom for defamation, you might lose your UK case, but the winner would have a hard time collecting in the United States.

KAI BEBAIA ΤΟ HOW TO BLOG SAFELY

ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΣΑΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ...

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ;-)

UPDATE ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΠΡΕΖΑΤΙΒΙΣ ΚΑΙ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ

Thursday, February 28, 2008

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ UPDATED

Το «Τμήμα Δικαιωμάτων» του ΣΥΝ έβγαλε σήμερα το εξής δελτίο Τύπου: «Mε ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις που αφορούν στην πρόθεση της κυβέρνησης για νομοθετική παρέμβαση στα ειδησεογραφικά blogs. Τη στιγμή που ακόμη και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, που αφορά τη συκοφαντική δυσφήμηση, βρίσκεται σε δυσαρμονία με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της έκφρασης, η κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται ότι επιθυμεί να επεκτείνει τις αυστηρές τυποκτόνες διατάξεις του νόμου Βενιζέλου του 1995, ώστε αυτές να ισχύουν και για τα blogs. Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την καταπολέμηση του αδικήματος του εκβιασμού, για το οποίο όμως επαρκούν οι υπάρχουσες ποινικές διατάξεις, επιδιώκει μια νέα ειδική ρύθμιση που θα οδηγήσει σε λογοκρισία, με προφανές θύμα το αγαθό της ελευθεροτυπίας. Οι κυβερνώντες φοβούνται την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων καθώς και την σκληρή κριτική για τα πεπραγμένα των στελεχών τους. Η παροχή τεχνικών διευκολύνσεων προς ανακάλυψη ηλεκτρονικών ιχνών δεν αποσκοπεί στην προστασία της τιμής των θιγόμενων ιδιωτών, αλλά στην αποτελεσματική διακοπή της ροής «ενοχλητικών» ειδήσεων και σχολίων. Ζητούμε να μην υιοθετηθούν τυποκτόνες ρυθμίσεις για τα ειδησεογραφικά; blogs, διότι διαφορετικά θα πληγεί εμπράκτως η εφαρμογή του δικαιώματος στην ελευθεροτυπία».

ΤΟ ΑΝΤΙ
ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ.

ΓΕΝΙΚΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΜΕ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΠΑΡΑΜΕΝΩ
ΕΝΕΟΣ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΦΟ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ (ΝΗΠΙΑΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ) ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΝΟΜΟΥΣ...Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟΦΕΤΦΑΔΕΣ...


UPDATE ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΜΗ ΝΟΙΩΘΩ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ
ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΖΥΓΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΜΕ ΤΑ 3 ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ 8 ΧΕΡΙΑ (ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 5 ΣΤΟΜΑΤΩΝ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΤΕΣΕΡ ΖΗΤΑΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΟΥΛΑΚΙΑ, ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ , ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΕΠΙ ΤΟΥ 18,4 % ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ , ΘΑ ΧΑΣΩ ΠΑΣΑΝ ΙΔΕΑ ΜΙΛΑΜΕ!



Monday, February 25, 2008

"ΕΚΠΟΜΠΗ" ΧΙΩΤΗ

ΚΑΤI ΞΕΡΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ-ΔΥΟ,
ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΝ Ο ΑΝΤΙΠΑΘΕΣΤΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΧΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ, ΕΙΧΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΠΛΑ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΕΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ ΣΤΥΛ "ΕΚΑΝΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ"ΚΑΙ ΔΩΣΤΟΥ "ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΠΕΜΠΕ ΤΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΗΜΑΙΗΛ"
ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΑ (ΚΑΚΩΣ), ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΠΛΟΓΚ ΜΕ ΤΟ ΡΗΜΑ ΕΚΠΕΜΠΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΦΟΡΕΣ!

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΓΕΛΙΟ ΤΟ ΕΡΙΞΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΑ ΝΤΡΑΒΑΛΑ ΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ (ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΤ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ ΛΙΕΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΝΑ ΚΑΦΕΝΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΑΜΟΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΛΑ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ !

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Ε ΛΟΙΠΟΝ,

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ

με τον διά νόμου έλεγχο των blogs

ΠΡΟΤΙΜΩ

να συνεχίσει η ανεξέλεγκτη λειτουργία τους με τις όποιες συνέπειες!

http://www.e-tipos.com/interactivity/polls?selectedpoll=947

Ο ΦΙΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΨΑΡΕΨΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΗ ΗΕΛΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΡΥΠΟΥ
ΟΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΠΡΕΣΣ ΓΚΡ
(ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ, ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΔΙΑΤΗΡΩ ΤΙΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΙΗΛΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ...)
ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗ ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ

ΔΕΙΤΕ http://theamapati.wordpress.com/2008/02/25/250208/

Sunday, February 24, 2008

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ 123 ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΣΤΟΥ CROPPER

ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΩ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΑΠΛΩΝΩ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΦΤΑΝΩ, ΟΠΩς ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ

Οι Ελληνες και το παραλογο

E.R.DODDS

Μεταφραση Γιωργη Γιατρομανωλακη

Εκδοσεις Καρδαμιτσα 1978

ΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Οι Ελληνες Σαμανες και η προελευση του πουριτανισμου

ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΙΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ (ΑΠΟ ΤΕΛΕΙΑ ΣΕ ΤΕΛΕΙΑ ΛΕΜΕ) 6-8 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ

6. Οταν ο αρχαικος ελληνας εχυνε υγρα μ’ενα σωληνα στις πελιδνες σιαγωνες ενος αποσυνθεμενου πτωματος, το μονο που μπορουμε να πουμε ειναι πως αποφευγε, για ευνοητους λογους, να γνωρισει ακριβως τι εκανε ή για να θεσουεμ το ζητημα πιο αφηρημενα, αγνοουσε τη διακριση αναμεσα στο πτωμα και στο φαντασμα, τα μεταχειριζοταν ως «ομοουσια».*

  1. Η διατυπωση της διακρισης αυτης με ακριβεια και καθαροτητα, η αποσυνδεση του φαντασματος απο το πτωμα, ειναι, φυσικα, επιτευγμα των ομηρικων ποιητων.
  2. Yπαρχουν χωρια και στα δυο ποιηματα, που υποδηλωνουν πως οι ποιητες αυτοι ησαν περηφανοι για το επιτευγμα τους κι οτι ειχαν πληρη συνειδηση για το νεωτερισμο και τη σπουδαιοτητα του.**

* Πολλοι ανθρωπολογοι υποστηριζουν τωρα οτι η πιστη στη μεταθανατο επιβιωση δεν προηλθε αρχικα μεσω της διαδικασιας της λογικης σκεψης , (καθως ο Tyler και ο Frazer υπεθεταν), αλλα μαλλον απο την αρνηση των ανθρωπων να σκεφτουν, απο την ασυνειδητη εθελοτυφλια προς μιαν ανεπιθυμητη ενδειξη.

** Ιλ.23 103.κ Οδ.11. 216-224

Saturday, February 23, 2008

ΣΥΛΛHΨΕΙΣ ΣΤΟ PRESS. GR ?!

ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕNΕΟΣ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ ΓΩΝΙΑ ΜΙΛΑΜΕ!


http://del.icio.us/metablogging/press-gr

ΑΝΟΙΓΩ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΔΩ,
ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ ΛΕΕΙ!

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΝΕΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ 50 ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ PRESS.GR !!!

ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ PRESS.GR
ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΚΗΝ ΚΑΦΕΝΕ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΟΛΑΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΤ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ


ΠΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ?
ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΙ?
ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΛΕΕΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΗΚΑΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ http://press-gr.blogspot.com/ !!!

EMENA ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ Η GOOGLE?

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ

ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΩΚΤΙΚΟ (ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ), ΑΝΤΙ , ΜΟΡΦΟΣ , ΠΡΕΖΑΤΙΒΙ, ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΡΟΤΟΚΑΛΙ BLOOPERS, BOLLYWWOOD, ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ EN ETEI 2008!

Wednesday, February 20, 2008

H ΑΡΛΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ!

ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΕΛΙΚΑ.
ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΜΙΛΑΕΙ, ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΑ ΕΧΕΙ 400!
ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΑΡΛΕΤΑ"
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΝ ΡΩΤΗΣΑΝ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ
ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΔΝΕ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ
ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΛΑ!

Tuesday, February 19, 2008

NORTH MACEDONIA

'H REPUBLIC OF NORTH MACEDONIA
'H MACEDONIA OF THE NORTH

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΟΥΜΕ ΩΣ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟ ...

ΤΙ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΕΕ ΜΟΥ!ΦΩΤΟ ΑΠΟhttp://lupus002.blogspot.com/
http://macedonia-greece.blogspot.com/


UPDATE 23 IOYNIOY 2008
ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ Ο ΝΙΜΙΤΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΙ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ... ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

Saturday, February 16, 2008

Η ΑΡΛΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ



Η ΑΡΛΕΤΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ.
ΠΟΛΥ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΕΘΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΕΣ ΩΝ ΟΥΚ ΕΣΤΙ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΘΑΡΑ ΤΗΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Η ΔΟΜΝΑ, ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ, ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΑΜ ΘΟΔΩΡΑΚΙΑ, ΜΠΑΕΖ ΚΑΙ ΝΤΥΛΑΝ, ΤΖΙΒΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑΔΕΣ, ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΕΝ.
ΟΛΑ ΜΑΖΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ.


ΤΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ "BABY'S EATING" ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΤΗ ΛΑΧΤΑΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΟΤΑΝ ΤΗς ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕς ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ...


ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΕΦΥΓΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΠΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ, ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΛΑΞΕΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΖΑΚΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΣΤΕΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΟΥΣ,ΤΑ ΓΙΑΣΕΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΔΥΟ ΟΡΟΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΜΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΕΜΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΤΟ 1977 ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΘΑ ΕΠΕΦΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. ΟΛΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ Η ΑΡΛΕΤΑ ΥΠΕΣΤΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΡΑΚΟΣ. ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΚΑΛΑ ΝΕΑ. ΟΙ ΑΞΟΝΙΚΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΖΗΜΙΕΣ, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ. ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...
ΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΛΑ!

Wednesday, February 13, 2008

ΕΛΑΙΩΝΑΣ 'Η ΤΣΙΜΕΝΤΩΝΑΣ ?

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ


Η ΠΑΕ ΠΑΟ, αναλαμβάνοντας την κατασκευή του γηπέδου,
  • Προσπορίζεται εντελώς αδικαιολόγητα χώρο 97 στρεμμάτων, όταν η ζώνη του γηπέδου είναι περίπου 40 στρέμματα
  • και απαλλάσσεται μισθωμάτων συνολικού ύψους 192,5 εκατ ευρώ και μάλιστα για 35 χρόνια, όταν το κόστος κατασκευής του γηπέδου ανέρχεται σε 80 εκατ ευρώ (περιλαμβανομένων των τόκων της χρηματοδότησης) σύμφωνα με το υπογεγραμμένο μνημόνιο (μεταξύ ΠΑΕ ΠΑΟ και Δήμου Αθηναίων)

Δηλαδή η ΠΑΕ ΠΑΟ όχι μόνον πληρώνεται για την κατασκευή του γηπέδου αλλά βγάζει και κέρδος άνω των 100 εκατ ευρώ !!!
Αποδεικνύεται πόσο μεγάλο ψέμα είναι ότι το γήπεδο το πληρώνει η ΠΑΕ ΠΑΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ 1 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΤΙΣ 18/2/08 ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΥΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ


ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΔΩ

Monday, February 11, 2008

ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ

ΚΑΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΑΡΤΟΝ-ΝΤΕΠ ΑΛΛΑ ΕΙΔΑ ΚΙ ΕΓΩ 5 ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΛΕΩ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΤΙ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
ΜΑΙ ΚΑΛΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕ. ΤΠΤ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙς ΤΟΥ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ (ΝΟΤ ΜΑΙ ΚΑΠ ΟΦ ΤΗ), ΝΑ ΠΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ

ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΟΥ ΤΗς ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΩΡΑΙΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΝΟ,


ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΗ Η ΛΑΤΙΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΕΘΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ, ΟΙ ΕΞΑΙΡΕΤΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΡΟΛΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΟΜΩΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ,
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ, ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ


Αυτό που μέσα μου ψάχνει κοιτάσματα,
αυτό που μέσα μου χτίζει κελιά,
αυτό που γλιστρά σαν φίδι και χάνεται,
αυτό που κλέβει απ’ τους θεούς τη φωτιά...



Thursday, February 07, 2008

ΟΧΙ ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ ΜΑ ΟΚΤΑΝΑ (ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ)

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΑΤΟΥ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑΙΟΥ ΑΔΕΛΦΟΥ ΠΟΛΣΕΜΑΝΑΡΑ

ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΥ

ΟΧΙ ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ ΜΑ ΟΚΤΑΝΑ



Όταν διά της πίστεως και της καλής θελήσεως, αλλά και από επιτακτικήν, αδήριτον ανάγκην δημιουργηθούν αι προϋποθέσεις και εκτελεσθούν όχι οικοδομικά, ή ορθολογιστικά, μα διαφορετικά τελείως έργα, εις την καρδιά του μέλλοντος, εις την καρδιά των υψηλών οροπεδίων και προ παντός μέσ στην καρδιά του κάθε ανθρώπου, θα υπάρξη τότε μόνον η Νέα Πόλις και θα ονομασθή πρωτεύουσα της ηνωμένης, της αρραγούς και αδιαιρέτου Οικουμένης.

Άγνωστον αν η παλαιά, που εκτείνεται προ του ωκεανού στα πόδια του κατακορύφου βράχου που μοιάζει με το Τζέμπελ-αλ-Ταρέκ, άγνωστον αν θα εγκαταλειφθή, ή αν θα υφίσταται καν στα χρόνια εκείνα, ή αν, απέραντη και κενή, θα διατηρηθή ως δείγμα μιας ελεεινής, μιας αποφράδος εποχής, ή ως θλιβερόν μουσείον διδακτικόν, πλήρες παραδειγμάτων προς αποφυγήν. Εκείνο που είναι βέβαιον είναι ότι η Νέα Πόλις θα οικοδομηθή, ή μαλλον θα δημιουργηθή, και θα είναι η πρωτεύουσα του Νέου Κόσμου, εις την καρδιά του μέλλοντος και των ανθρώπων, μετά χρόνια πολλά, οδυνηρά, βλακώδη και ανιαρά, ίσως μετά από μίαν άλωσιν οριστικήν, μετά την μάχην την τρομακτικήν του επερχομένου Αρμαγεδδώνος.

Δεν θα εξετάσω τας λεπτομερείας. Είναι μακράν ακόμη η εποχή, ώστε από τούδε να τας γνωρίζωμεν καταλεπτώς, ή «a priori». Αυτό που με ενδιαφέρει απολύτως και θα έπρεπε να ενδιαφέρη όλους είναι ότι η Νέα Πόλις θα ολοκληρωθή, θα γίνη. Όχι βεβαίως από αρχιτέκτονας και πολεοδόμους οιηματίας, που ασφαλώς πιστεύουν, οι καημένοι, ότι μπορούν αυτοί τους βίους των ανθρώπων εκ των προτέρων να ρυθμίζουν και το μέλλον της ανθρωπότητος, με χάρακες, με υποδεκάμετρα, γωνίες και «ταυ», μέσα στα σχέδια της φιλαυτίας των, ναρκισσευόμενοι (μαρξιστικά, φασιστικά, ή αστικά), πνίγοντες και πνιγόμενοι, να κανονίζουν.

Όχι, δεν θα κτισθή η Νέα Πόλις έτσι΄ μα θα κτισθή απ όλους τους ανθρώπους, όταν οι άνθρωποι, έχοντες εξαντλήσει τας αρνήσεις, και τας καλάς και τας κακάς, βλέποντες το αστράπτον φως της αντισοφιστείας -τουτέστι το φως της άνευ δογμάτων, άνευ ενδυμάτων Αληθείας- παύσουν στα αίματα και στα βαριά αμαρτήματα χέρια και πόδια να βυθίζουν, και αφήσουν μέσα στις ψυχές των, με οίστρον καταφάσεως, όλα τα δένδρα της Εδέμ, με πλήρεις καρπούς και δίχως όφεις -μά τον Θεό, ή τους Θεούς- τελείως ελεύθερα ν΄ ανθίσουν.

Ναι, ναι (αμήν, αμήν λέγω υμίν), σας λέγω την αλήθειαν. Η Νέα Πόλις θα κτισθή και δεν θα είναι χθαμαλή σε βαλτοτόπια. Θα οικοδομηθή στα υψίπεδα της Οικουμένης, μα δεν θα ονομασθή Μπραζίλια, Σιών, Μόσχα, ή Νέα Υόρκη, αλλά θα ονομασθή η πόλις αυτή Οκτάνα.

Και τώρα ο καθείς θα διερωτηθή ευλόγως:
«Μα τι θα πη Οκτάνα ;»

Δίκαιον το ερώτημα και η απάντησις θα έλθη γρήγορα. Όμως διά να γίνη πλήρως νοητή, ρίξετε πρώτα μέσα σας μια καλή ματιά και ευθύς μετά ρίξετε άλλη μία τριγύρω σας δεξιά και αριστερά, πάνω και κάτω. Έπειτα κλείστε τα μάτια σας για μια στιγμή και ανοίξτε τα αποτόμως, ανοίγοντας διάπλατα και τις ψυχές σας. Η απάντησις θα βρίσκεται μπροστά σας, όχι μονάχα νοητή, μα και απτή σώμα περικαλλές και έμψυχον και σφύζον.

Και τώρα (αμήν, αμήν) λέγω υμίν:

Οκτάνα , φίλοι μου, θα πη μεταίχμιον της Γης και του Ουρανού, όπου το ένα στο άλλο επεκτεινόμενο ένα τα δύο κάνει.
Οκτάνα θα πη πυρ, κίνησις, ενέργεια, λόγος σπέρμα.
Οκτάνα θα πη έρως ελεύθερος με όλας τας ηδονάς του.
Οκτάνα θα πη ανά πάσαν στιγμήν ποίησις, όμως όχι ως μέσον εκφράσεως μόνον, μα ακόμη ως λειτουργία του πνεύματος διηνεκής.

Οκτάνα θα πη η εντελέχεια εκείνη, που αυτό που είναι αδύνατον να γίνη αμέσως το κάνει εν τέλει δυνατόν, ακόμη και την χίμαιραν, ακόμη και την ουτοπίαν, ίσως μια μέρα και την αθανασίαν του σώματος και όχι μονάχα της ψυχής.

Οκτάνα θα πη το «εγώ» «εσύ» να γίνεται (και αντιστρόφως το «εσύ» «εγώ») εις μίαν εκτόξευσιν ιμερικήν, εις μίαν έξοδον λυτρωτικήν, εις μίαν ένωσιν θεοτικήν, εις μίαν μέθεξιν υπερτάτην, που ίσως αυτή να αποτελή την θείαν Χάριν, το θαύμα του εντός και εκτός εαυτού, κάθε φοράν που εν εκστάσει συντελείται.

Οκτάνα θα πη η ενόρασις και η διαίσθησις εκείνη, που επιτρέπουν σωστά να νοιώθης, να καταλαβαίνης όλην την αγωνίαν των αλγούντων, τα λόγια τα συμβολικά του Ιησού, όλην την σκέψιν των αθέων, τας αστραπάς των προφητών και όλην την σημασίαν των τηλαυγών εκλάμψεων του Ζαραθούστρα.

Οκτάνα θα πη (χωρίς να περιφρονούμε του γήρατος την σοφίαν) θα πη πάση θυσία διατήρησις της παιδικής ψυχής εις όλα τα στάδια της ωριμότητος, εις όλας τας εποχάς του βίου, διότι άνευ αυτής και η πιο χρυσή νεότης γρήγορα στάχτη γίνεται και χάνεται και φεύγει και μένει στη θέσι της η θλίψις, η άνευ ελπίδων μεταμέλεια και η στυγνή ρυτίς.

Οκτάνα θα πη εν πλήρει αθωότητι Αδάμ, εν πλήρει βεβαιότητι Αδάμ-συν-Εύα.

Οκτάνα θα πη οι άνθρωποι άγγελοι να γίνουν, αλλ' άγγελοι με φύλον φανερόν, συγκεκριμένον.

Οκτάνα θα πη επί γης Παράδεισος, επί της γης Εδέμ, χωρίς προπατορικόν αμάρτημα, πέραν πάσης εννοίας κακού, με ελευθέραν εις πάσαν περίπτωσιν παντού και την αιμομιξίαν.

Οκτάνα θα πη απόλυτος ενότης πνεύματος και ύλης.

Οκτάνα θα πη διατήρησις επαφής και στα απώτερα σημεία των εξελίξεων με πάσαν πηγήν που όντως αποτελεί των αρχετύπων της ζωής ιερή μια νερομάνα.

Οκτάνα θα πη παν ότι μάχεται τον θάνατον και την ζωήν παντού και πάντοτε διαφεντεύει.

Οκτάνα θα πη αληθινή ελευθερία και όχι εκείνη η φοβερά ειρωνεία, να λέγεται ελευθερία ό,τι χωρεί ή ό,τι εναπομένει στα ελάχιστα περιθώρια που αφήνουν στους ανθρώπους οι απάνθρωποι νόμοι των περιδεών και των τυφλών ή ηλιθίων.

Οκτάνα θα πη , όχι πολιτικής, μια ψυχικής ενότητος Παγκόσμιος Πολιτεία (πιθανώς Ομοσπονδία) με ανέπαφες τις πνευματικές και εθνικές ιδιομορφίες εκάστης εθνικής ολότητος, εις μίαν πλήρη και αρραγή αδελφοσύνην εθνών, λαών και ατόμων, με πλήρη σεβασμόν εκάστου, διότι αυτή μόνον εν τέλει θα ημπορέση διά της κατανοήσεως, διά της αγωνιστικής καλής θελήσεως, ουδόλως δε διά της βίας, τας τάξεις και την εκμετάλλευσιν του ανθρώπου από τον άνθρωπον να καταργήση, να εκκαθαρίση επιτέλους!

Οκτάνα θα πη παντού και πάντα εν ηδονή ζωή.

Οκτάνα θα πη δικαιοσύνη.

Οκτάνα θα πη αγάπη.

Οκτάνα θα πη παντού και πάντα καλωσύνη.

Οκτάνα θα πη η αγαλλίασις εκείνη που φέρνει στα χείλη την ψυχή και εις τα όργανα τα κατάλληλα με ορμήν το σπέρμα.

Οκτάνα, φίλοι μου, θα πη, απόλυτος μη συμμόρφωσις με ό,τι αντιστρατεύεται, ή μάχεται, ή αναστέλλει την έλευσιν της Οκτάνα.
Οκτάνα θα πη μη συμμετοχή και μη αντίταξι βίας εις την βίαν.

Οκτάνα θα πη ό,τι στους ουρανούς και επί της γης ηκούετο, κάθε φοράν που ως μέγας μαντατοφόρος, με έντασιν υπερκοσμίου τηλεβόα, ο
ʼΑγγελος Κυρίου εβόα.

Ιδού με ολίγα λόγια, αλλά σαφή, ιδού τι θα πη, φίλοι μου, Οκτάνα.

Και τώρα θα προσθέσω:

Όσοι από σας πια βαρεθήκατε στον κόσμο αυτόν τον άδικον και τον βλακώδη να άγεσθε και να φέρεσθε από τους ψεύτες, από τους σοφιστάς και λαοπλάνους, όσοι πια βαρεθήκατε οι δεσμοφύλακές σας σαν τόπια ταλαίπωρα να σας εξαποστέλλουν εις τον Καϊάφα και πριν απ αυτόν στον
ʼΑννα, προσμένοντας να έλθη η Ώρα η χρυσαυγής, η πολυύμνητος και ευλογημένη, όσοι πιστοί, όσοι ζεστοί, όσοι την σημερινήν ελεεινήν πραγματικότητα να αλλάξετε ποθείτε, προσμένοντας να έλθη η Ώρα, όσοι πιστοί, όσοι ζεστοί, ελάτε και ως ανακράξωμεν μαζί (νυν και αεί, νυν και αεί) σαν προσευχή και σαν παιάνα, ας ανακράξωμεν μαζί, με μια ψυχή, με μια φωνή ΟΚΤΑΝΑ!

Γλυφάδα, 20. 8. 1965

Sunday, February 03, 2008

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ 83 ΠΕΘΑΝΕ ΟΜΩΣ ΤΟ 2003


http://web.dsc.unibo.it/~colonell/ig/foto.html

ΑΝ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΑΠ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ. ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ CHEF D'ORCHESTRE, ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΧΗΜΙΚΟΣ (ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ) ΑΛΛΑ ΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΟΥΛΕΥΕ. ΕΙΡ, COLUMBIA EMIAL ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΑΣ. ΔΙΣΚΑΔΙΚΟ. ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 1993. ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ. ΜΕ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ.

Friday, February 01, 2008

SAVE PERVEZ

Picture Reuters

O ΑΦΓΑΝΟΣ Sayed Pervez Kambaksh ΕΙΝΑΙ 23 ΧΡΟΝΩΝ. ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΔΙ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΙΔΕΑ ΝΑ ΨΑΞΕΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΣΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΕ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ. ΤΟΛΜΗΣΕ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΟΤΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ...

Ο INDEPENDENT ΑΝΟΙΞΕ ΜΙΑ ΡΕΤΙΤΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΟΥ ΜΑΖΕΥΤΕΙ 13.500 ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 135.000


update ΔΕΥΤΕΡΑ 18/2/08 86.900 ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ, ΗΘΕΛΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΗΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, Ο ΠΕΡΒΕΖ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΕΙ. ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΠΛΟΓΚΣ...