Saturday, January 31, 2009

ΠΕΡΠΑΤΩ ΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΤΑΝ Ο ΟΡΓΟΥΕΛ ΔΕΝ ΕΙΝ' ΕΔΩ

ΣΚΑΝΕΡΣ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ

Researchers at ATR Computational Neuroscience Laboratories in Kyoto, Japan, say they've developed new analysis technology that can reconstruct the images inside a person's brain and display them on a computer screen, according to Pink Tentacle, an English-language blog that covers news from Japan. Pink Tentacle picked up the info from Japan's Chunichi Shimbun daily newspaper.

ΠΗΓΗ

AN ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΡΑΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

********************************************************

ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕΡΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΝΕΒΑ ΣΤΗ 1 ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΧΕΙ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΚ ΝΙΚ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

*********************************************************

ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΒΛΑΧΟΚΥΡΙΛΕ (ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΕΓΩ ΧΑ! ΧΑ!) ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΜΗΤΕΡΑ
ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΜΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΞΙΜΙΔΑΔ

ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΑΝ ΒΑΘΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ Ο ΝΑΞΙΩΝ
ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΙΑΣ!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠ ΤΑ ΦΥΛΛΟΚΑΡΔΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!

Thursday, January 29, 2009

Tuesday, January 27, 2009

ΕΞΑΙΡΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ


ΕΞΑΙΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Γλυκιά Νικήτα...

ΔήμΙος Αθηναίων

Παρκάκι - Ισλανδία - ΧΥΤΑ

Καλήν όρεξη, κυρ Νικήτα!

http://valiacaldadog.blogspot.com/

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

"Κάτω Αριστερά"

Εξαιρέστε μας από το ένα εκατομμύριο κ. Κακλαμάνη

ΣΙΝΓΚΕΝ

"Κακλαμάνης, ΜΑΤ και δέντρα"


DR ΦΛΑΝΤΖΑΣ ΕΠΟΙΗ

Πατησίων και Κύπρου


"Τα νέα σχέδια του Βωβού, ελέω Κακλαμάνη"


ΠΡΚΛΣ


ΕΞΑΙΡΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ Κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ JIMMY ΚΑΝΕ , ΑΤΗΕΝΑ

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΥ

Πατησίων και Κύπρου



Μπουλντόζες, φορτηγά, κομμένα δέντρα, κούτσουρα, χαμένα πουλιά, ΜΑΤ, δακρυγόνα. ΦΤΑ

ΝΕΙ ΠΙΑ!


ΤRENDY ΚΟΝΚΑΡΔΑ- ΜΠΛΟΓΚΑΡΔΑ

ΕΞΑΙΡΕΣΤΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ Κ. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ!
Με ανοιχτή επιστολή κάτοικοι της Αθήνας ζητούν από τον δήμαρχο να τους εξαιρέσει από τους υπολογισμούς του για ...ένα εκατομμύριο οργισμένους κατοίκους που θα αντιδράσουν στη ματαίωση της "διπλής ανάπλασης".

Υπογράψε την έκκληση που βρίσκετε εδώ και διαδώστε την όσο μπορείτε.

Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη προς τον Δήμαρχο Αθηναίων


Εξαιρέστε μας από το ένα εκατομμύριο κ. Δήμαρχε


«Θα υπάρξει η αντίδραση του δήμου της Αθήνας. Και θα είναι αντίδραση που πρέπει να γίνει όχι σαν δήμος, αλλά σαν πόλη και σαν ένα εκατομμύριο κάτοικοι αυτής της πόλης» (Ν. Κακλαμάνης, 14/01/09).

Κύριε Δήμαρχε, ζητούμε να μας εξαιρέσετε από το ένα εκατομμύριο των οργισμένων συμπολιτών μας.... Οι δηλώσεις σας ενείχαν οργή αναντίστοιχη προς τον ευγενή σας σκοπό να αναπλάσετε τμήματα αυτής της πόλης και μας γέμισαν ανησυχία. Επιλέγουμε συνειδητά λοιπόν να αναμένουμε με ενδιαφέρον και σεβασμό την απόφαση της Δικαιοσύνης και δηλώνουμε βαθύτατα προσβεβλημένοι από το αρνητικό κλίμα που επιχειρείται να δημιουργηθεί για τους δικαστές του ΣτΕ και τους πολίτες που προσέφυγαν στο δικαστήριο, κλίμα στο οποίο δυστυχώς πρωτοστατείτε. Γνωρίζουμε βέβαια πως έτσι κλείνει για εμάς η λεωφόρος της αιώνιας υστεροφημίας και τα ονόματά μας θα απουσιάζουν από τις δύο στήλες που θα κατασκευάσετε αφού, φευ, δεν επιθυμούμε να μας κατατάξετε ούτε στους ευεργέτες ούτε στους πολεμίους του έργου. Προτιμούμε να διαμορφώσουμε τη δική μας άποψη η οποία υπερβαίνει αυτούς τους χονδροειδείς διαχωρισμούς.

Αδυνατούμε κ. Δήμαρχε να αντιληφθούμε πώς είναι δυνατόν να αποκαλείτε «περιοδεύοντα θίασο που κάνει ενστάσεις επί παντός επιστητού» πολίτες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, άσκησαν δηλαδή ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους. Αγανακτούμε με την έντεχνη προσπάθεια να παρουσιαστεί αυτό το δικαίωμα ως αντιτιθέμενο στην ιερή αγανάκτηση του «πράσινου λαού» από όλους εκείνους που επιδιώκουν την απόκτηση λαϊκού ερείσματος δια της δοκιμασμένης μεθόδου της οικειοποίησης οπαδικών αισθημάτων. Σας θυμίζουμε κ. Δήμαρχε ότι το ΣτΕ είναι το θεσμικό αντίβαρο στη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και ο πρωτοποριακός ρόλος του για την προστασία του περιβάλλοντος έχει ενοχλήσει όσους συνειδητά υπονομεύουν θεμελιώδεις εγγυήσεις της δημοκρατίας με πολιορκητικό κριό την επίκληση της πλειοψηφίας.

Σημειώνουμε με απογοήτευση πως πίσω από την επιλεκτική επίκληση της πλειοψηφίας κρύβονται το τελευταίο διάστημα φοβισμένοι πολιτικοί μας και επιφανείς δημοσιογραφικές γραφίδες. Μεταξύ τους και ορισμένοι που ειρωνικά αναφέρονται στους κορμοράνους του Βοτανικού. Αγνοούμε αν υπάρχουν όντως κορμοράνοι στον Βοτανικό, υποθέτουμε όμως ότι υπάρχουν πολλοί κροκόδειλοι, αν κρίνουμε από την ποσότητα των δακρύων που χύθηκαν για τις καθυστερήσεις της ανάπλασης. Δυστυχώς δεν έχει επιδειχθεί η ίδια ευαισθησία για το γεγονός ότι η αναγόρευση του ζητήματος αυτού σε κεντρικό άξονα της διαχείρισης του Δήμου απορροφά πολλή ενέργεια που θα έπρεπε να διατίθεται για την επίλυση άλλων, λιγότερο φαντασμαγορικών προβλημάτων.

Κατόπιν αυτών θα θέλαμε κ. Δήμαρχε να κάνετε τους αριθμητικούς σας υπολογισμούς χωρίς εμάς και να μας εξαιρέσετε από το ένα εκατομμύριο. Εξάλλου, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα υπεράνω αριθμών, είτε μετρά κανείς τις ψήφους των δημοτών είτε τα προσδοκώμενα κέρδη όσων επενδύουν στην εμπορική εκμετάλλευση της διπλής ανάπλασης.

-->> από εδώ: http://www.radiobubble.gr/el/blog/contrabbando/3213



ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΙΟΝΙ

Monday, January 26, 2009

ΑΝΤΙΟ ΓΙΩΡΓΟ ΓΚΟΥΝΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΥΜΗΝΤΙΑ

Αντίο Γιώργο

Πέθανε σήμερα το πρωί ο σύντροφος Γιώργος Γκουντούνας σε ηλικία 52 ετών. Ενεργός αγωνιστής της άκρας Αριστεράς που δεν υποχώρησε ποτέ από τις ιδέες του, μαχόμενος δικηγόρος που τίμησε το ρόλο του υπερασπιστή ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, αντικομφορμιστής στην καθημερινότητα του και συνάμα γλυκύτατος στις κοινωνικές σχέσεις του, ο Γιώργος στη σύντομη αλλά έμπλεη νοήματος και πάθους ζωή του, έκανε πιο πλούσιους όσους τον γνώρισαν, πιο δυνατό το κίνημα στο οποίο συμμετείχε.

Στα φοιτητικά χρόνια του ο Γιώργος υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα. Διαγράφηκε το 1978 ως «αριστεριστής». Έκτοτε, δραστηριοποιήθηκε το χώρο της άκρας Αριστεράς ως ανένταχτος αγωνιστής. Το 1988 όντας πρόεδρος του σωματείου συμβασιούχων της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας πρωτοστάτησε στον νικηφόρο αγώνα για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων του. Στη δεκαετία του 90 περνάει στη μαχόμενη δικηγορία παλεύοντας ιδιαίτερα υποθέσεις εργατικών σωματείων και μεταναστών. Το καλοκαίρι του 2002 υπήρξε ένας από τους λίγους που ύψωσαν τη φωνή τους στην τρομοϋστερία. Βασικό στέλεχος των Κινήσεων Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους θα υπερασπιστεί στο δικαστήριο τους Σάββα και Χριστόδουλο Ξηρό. Το 2005 ως δικηγόρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας θα πρωταγωνιστήσει στην αποκάλυψη των απαγωγών των Πακιστανών μεταναστών. Ακούραστος υπερασπιστής των νέων που τους έλεγαν αλήτες, ακόμα και όταν η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ, θα βάλει υστερόγραφο στην πολιτοδικηγορική πορεία του αναλαμβάνοντας υποθέσεις κρατούμενων της εξέγερσης. Η εικόνα του Γκουντούνα με τη φιάλη οξυγόνου μπροστά στη ΓΑΔΑ τον περασμένο Δεκέμβρη, συνοψίζει τη στάση ζωής του.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια αντιμετώπισε την αρρώστια με θάρρος, αξιοπρέπεια και κέφι για ζωή, έχοντας πάντα στο πλευρό του τη γυναίκα του την Ελένη.

Το αντίο στο Γιώργο θα το πούμε αύριο Τρίτη στις 3:30 στο νεκροταφείο Βύρωνα, απαρηγόρητοι που τον χάσαμε και απέραντα ευτυχείς που τον γνωρίσαμε.

Αθήνα 26/1/2009
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα


ΑΝΤΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΙΑ O ΙΔΙΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΩΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ FREE GAZA


ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
116/772732-18

και ειναι στα ονοματα Β. Πισιας και Πολιτης


EIXA ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΩ ΛΙΓΟ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΜΗΝΜΗ ΜΟΥ, ΕΝΑΣ ΓΛΥΚΥΤΑΤΟΣ, ΕΝΑΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΟ ΤΟ ΧΩΜΑ...

Η ΝΤΑΡΙΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΖΗΣΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ




ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΗΔΕΙΑ
ΑΝ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕ

Sunday, January 25, 2009

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΥΡΙΕ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ?

ΦΩΤΟ ΠΑΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

O ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ ΜΕ ΠΑΠΥΔΟΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΟ ΤΣΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ...

ΤΟΝΙΖΩ ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ

ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΟΣΟ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΤΡΙΠΑΘΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ 3000 ΚΟΣΜΟ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΣΟ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΟΠΛΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΩΣ ΔΙΕΣΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΓΕΜΑΤΗ ΚΟΣΜΟ ΕΡΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΡΟΥΘΟΥΝΙ, ΙΣΑ ΙΣΑ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ 3 ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΥΛΙΟΔΟΝΤΕΣ, ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΨΑΛΛΙΔΟΧΕΡΗ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΓΚΟΤΖΙΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΓΚ ΚΟΚΝΓ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑ, ΟΠΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΟΥΜΕ ΙΔΙΟΙΣ ΟΜΑΣΙ

Eίμαστε οι 10 κουκουλοφόροι



ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΤΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΤΟ TVXS -ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ!
Βάναυση και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία αλληλεγγύης Μια ανταπόκριση Πορεία αλληλεγγύης σήμερα στο κέντρο της Αθήνας στους 70 προφυλακισμένους και στους δεκάδες άλλους συλληφθέντες της εξέγερσης του Δεκέμβρη (αρκετοί με τρομονόμους). Έπειτα από μικροφωνική και μοίρασμα κειμένων σε περαστικούς, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το Μοναστηράκι περνόντας διαδοχικά από Αθηνάς, Αιόλου, Ερμού, Σύνταγμα και Προπύλαια. Η διαδήλωση ήταν μαζικότατη (πρόχειρος υπολογισμός γύρω στις 5-6000 άτομα, η αστυνομία δίνει 1000 οπότε με τις απαραίτητες αναγωγές συμφωνούν τα νούμερά μας) και είχε παλμό. Συνθήματα που φωνάχτηκαν: Λευτεριά σε όσους είναι στα κελιά Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι Οι μπάτσοι δεν είναι παιδιά των εργατών είναι τα σκυλιά των αφεντικών Το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει 15χρονος νεκρός το μίσος μεγαλώνει Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι Δεν είπαμε ακόμα την τελευταία λέξη, μπάτσοι θα πληρώσετε το αίμα του αλέξη αφήστε τα ψώνια και πιάστε τα καδρόνια Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή είμαστε οι 10 κουκουλοφόροι Ιδιαίτερες στιγμές, όταν η πορεία συναντούσε μετανάστες αυτοί εκδήλωναν τη χαρά τους (φώναζαν, ύψωναν τις γροθιές στον αέρα), επίσης υπήρξαν αρκετά πηγαδάκια με τους πολλούς ψωνίζοντες (εκπτώσεις γαρ), τόσο στην αιόλου όσο και στην ερμού. Δεν πειράχτηκε τίποτα εώς και την αρχή πανεπιστημίου, πλην μιας κάμερας τράπεζας. Στην ερμού φοβερή η εικόνα με την μια πορεία να ανεβαίνει φωνάζοντας συνθήματα και την άλλη (την πορεία της κατανάλωσης) να κατεβαίνει για να καταναλώσει. Όταν έφτασε η πορεία στο σύνταγμα, άρχισαν να την περικυκλώνουν διμοιρίες, φορώντας μάσκες και με προφανείς διαθέσεις. Στη συνέχεια κάποιες διμοιρίες άρχισαν να τρέχουν από τα πλαινά πεζοδρόμια τις Πανεπιστημίου προσπαθώντας να την αποκλείσουν εντελώς. Κάποιοι διαδηλωτές επιχείρησαν εκεί ανεβαίνοντας στο πεζοδρόμιο να εμποδίσουν τα ΜΑΤ χωρίς επιτυχία (σημειώνουμε εδώ πως οι διαδηλωτές ήταν παντελώς ανοργάνωτοι και απροετοίμαστοι για σύγκρουση - δεν υπήρχαν παρά ελάχιστα καδρόνια για περιφρούρηση). Ακολούθησαν γιουχαρίσματα από τον κόσμο και στη συνέχεια χωρίς κάποια περαιτέρω πρόκληση, αρχικά καταιγισμός κρότου λάμψης και στη συνέχεια δακρυγόνα και ασφυξιογόνα μέσα στον κόσμο. Επικράτησε πανικός με τα ΜΑΤ να εφορμούν ξυλοκοπώντας κόσμο. ΦΩΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΙΝΤΥ

Κάποιοι διαδηλωτές συγκρουονται σώμα με σώμα με τα λιγοστά καδρόνια με τις δυνάμεις καταστολής, προστατεύοντας αρκετούς από συλλήψεις και ξύλο. Αρκετός χτυπημένος κόσμος, σίγουρα μια σύλληψη μπροστά μου-ένα παιδί στριμωγμένο σε ένα αυτόκίνητο με ΜΑΤ να τον έχουν περικυκλώσει και να τον χτυπούν-ποδοπατούν. Είδα αίματα στον δρόμο και δύο ανθρώπους με ανοιγμένα κεφάλια, αρκετές κοπέλες άσχημα χτυπημένες. Στα Προπύλαια ξεκινά πετροπόλεμος για να αναχαιτιστούν τα ΜΑΤ, η πορεία πάντως είχε κοπεί στα δύο με αρκετό κόσμο να βρίσκεται πιο πίσω. Ακολουθεί σύντομη ηρεμία με την αναχαίτιση των διμοιριών και στη συνέχεια πρόχειρα οδοφράγματα. Οι διαδηλωτές στην αποχώρησή τους από τα προπύλαια επιτίθονται σε κάμερες τραπεζών, ΑΤΜ, το γραφείο του Μειμαράκη και το βιβλιοπωλέιο του Άδωνι. Ακολουθεί ευρείας κλίμακα επίθεση των ΜΑΤ στα εξάρχεια με πάρα πολλά χημικά (ακόμα και στη λαική καλλιδρομίου). Πρόχειρα οδοφράγματα και αρκετοί κάτοικοι στα μπαλκόνια να καταβρέχουν τα ΜΑΤ. Η κατάσταση ηρεμεί σταδιακά. Όσο πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά μπορούσα γι'αυτά που είδα.


ΕΙΠΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΜΕΣΟΤΗΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΣΤΕ ΠΟΡΤΑΛ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ 24/24 ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΔΕΚΑΤΙΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΕΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ!




Saturday, January 24, 2009

ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΕΛΟΣ?

ΦΩΤΟ ΤΟΥ JIMMY KANE ΑΠΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ

ΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ?

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΥΜΗΝΤΙΑ

Απρόκλητη τρομοκρατική επίθεση από τα ΜΑΤ στην Πανεπιστημίου με στόχο την διάλυση της μεγάλης πορείας αλληλεγγύης και την τρομοκράτηση του κόσμου του κινήματος. Άπειρες κρότου λάμψης, χημικά και ξυλοδαρμοί με γκλομπ από τους δολοφόνους. Κόσμος μέχρι και αυτήν την ώρα κυνηγιέται σε στενά. Υπάρχουν τραυματισμένοι διαδηλωτές από την επίθεση των μπάτσων. Υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις, αλλά η εικόνα είναι συγκεχυμένη ακόμα.http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/indy03.jpg


ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΣΧΙΣΕ ΗΡΕΜΑ ΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΗΣΥΧΩΣ, ΜΕΤΕΒΛΗΘΗ ΑΠΡΟΚΛΗΤΑ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ?

ΕΝΩ ΧΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ , ΤΑ ΙΔΙΑ 5 ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΚΑΙ 2 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΝΕΡΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΗ ΦΥΣΟΥΝΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΕΣΑΝ ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ?

ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ (ΑΡΑ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ) ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ...
ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΛΟΣΤΑΡΙΑ, ΕΙΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΟΚ. ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΤΕΛΟΣ...ΦΩΤΟ http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=977157


Οι μπάτσοι διψούσαν για αίμα. Είναι θέμα τύχης που δεν έγινε το μοιραίο. Μετα τη βουλή την έπεσαν εντελώς απρόκλητα και χτυπούσαν μανιασμένα άοπλο κόσμο, μικρές κοπέλες, ηλικιωμένους, τους πάντες. Απειρα δακρυδόνα και κρότου-λάμψης χωρίς αιτία, μας έκοψαν από την μπροστινή πορεία και άρχισαν τη σφαγή. Η πορεία ήταν ειρηνική, δεν είμασταν προετοιμασμένοι για σύγκρουση και καταλήξαμε να φυλάμε ο ένας τον άλλον με τα σώματά μας. Μπροστά μου είχαν ρίξει κάτω καμια 10αριά κοπελες και τις χτυπούσαν αλύπητα. Αφού καποιοι μπήκαμε μπροστά και φάγαμε το ξύλο, κατάφεραν αν φύγουν αφήνοντας πίσω τους ματωμένο το πεζοδρόμιο. Από τύχη δεν υπήρξε νεκρός. Εχουμε φάει άπειρο ξύλο, έχουμε εισπνεύσει άπειρα δακρυγόνα και η οργή μας έχει χτυπήσει κόκκινο. Ολα αυτά θα τα πληρώσουν.
Οποιος ξέρει για τυχόν συλλήψεις να ενημερώσει.

Παιδια κατι παίζει...
από συμμετεχων 3:54μμ, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009
κατι παίζει παιδιά. δεν είναι τυχαία η ακραία καταστολή σε μία μέρα που καλούν μόνο αντιεξουσιαστικές και αναρχικές κινήσεις. Θέλησαν να χτυπήσουν όταν θα είμασταν περιθωριοποιημένοι από τους "καλούς και αγαθούς" αριστερούς, στοχοποιώντας έτσι την εκδήλωση με το πρόσχημα "να αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι. αυτούς δεν θέλατε? αυτούς πιάσαμε". Κλείνουν και την πρόσβαση στα άσυλα για να μην εχουν το πολιτικό κόστος της άρσης. Βρωμάει άσχημα η κατάσταση...

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ


Εισβολή των δολοφόνων στα Εξάρχεια
από αντιρεπόρτερ 3:56μμ, Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009
Διμοιρίες των ΜΑΤ επιτίθενται σε κόσμο της διαδήλωσης που κατέφυγε στα Εξάρχεια και αμύνεται στην κρατική τρομοκρατία. Βόμβες μολότοφ στην πλατεία Εξαρχείων απέναντι στους μπάτσους που για άλλη μια φορά συμπεριφέρονται ως στρατός κατοχής.Επιβεβαιωμένες τουλάχιστον 4 συλλήψεις.



ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

3 ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΦΕΘΗΣΑΝ ΕΛΕΥΕΘΡΟΙ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΣΙΜΠΗΣΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΑΔΩΝΙΔΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ ΚΑΗΚΕ ΓΑΙ 13Η ΦΟΡΑ
ΔΗΛΑΔΗ ΕΡΙΞΑΝ ΜΕΣΑ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦΩ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΣΒΗΣΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΑ. Ο ΒΒ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ.

ΕΛΕΟΣ!!!

Friday, January 23, 2009

ΧΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ, ΓΙΑ 7 ΑΝΤΙΤΥΠΑ...


To Greek American News Agency μαζί με άλλα sites ξεκινάει δυναμικά μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Ελληνο-Αυστραλό συγγραφέα Χάρρη Νικολαίδη που καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για προσβολή της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης. Οι εικόνες που μεταδίδουν εδώ και λίγες ώρες τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία είναι συγκλονιστικές δείχοντας τον νεαρό καθηγητή αλυσοδεμένο ο οποίος σπαρακτικά ζητά συγνώμη από τις αρχές. Απαιτείται ευαισθητοποιήση όχι μόνο από το Αυστραλιανό Υπουργείο εξωτερικών το οποίο ήδη κινειτοποιείται σύφμωνα με πληρφορίες μας αλλά και από το ελληνικό Υπουργείο εξωτερικών. Δείτε απλά τις εικόνες στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που παρακάτω παραθέτουμε για να κατανοήσετε την ψυχολογική κατάσταση. Ήδη άνοιξε λογαριασμός στο FaceBook με τίτλο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΑΡΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ. Μπείτε όσο περισσότεροι. Κινειτοποιείστε όσο περισσότερους μπορείτε σε όλο τον κόσμο. Στείλτε email. Μπορούμε όλοι να βοηθείσουμε. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΣΩΠΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΆ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΗΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΜΑΣ.



TVNZ
Author jailed for insulting Thai king
CNN International -
Harry Nicolaides behind the bars of a Thai holding cell on Monday. Harry Nicolaides was arrested last August over a 2005 book called "Verisimilitude," which ...
In Thailand, three years in jail for ‘insulting’ royalty
Christian Science Monitor, MA -
By Simon Montlake | 01.19.09 BANGKOK, THAILAND – Not long ago, Harry Nicolaides was another aspiring novelist toiling in obscurity. His self-published debut ...
Australian Man Gets 3 Years in Prison for Insulting Thai King
Bloomberg -
Harry Nicolaides, 41, had a six-year sentence cut in half after he plead guilty to defaming the king and his son, the Criminal Court said in a statement ...
Writer pleads guilty to defaming Thai monarchy
Financial Times, UK -
Harry Nicolaides, who appeared in court wearing orange-brown prison overalls and in leg irons, told reporters before the hearing he still did not know who ...

Thursday, January 22, 2009

ΞΥΠΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ,

ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΞΥΠΝΑ! ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ ΜΑΝΟΥΛΑ, ΕΚΑΝΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΜΑ, ΑΛΛΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ, ΞΥΠΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΥΠΝΑ ΤΩΡΑ!
ΚΟΙΤΑ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΝΥΧΤΩΣΕΙ ΞΑΝΑ. ΞΥΠΝΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΠΕΙΝΑΩ ΜΑΜΑ, ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΟ, ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΒΟΥΤΥΡΟ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΟ... ΕΛΑ ΜΑΜΑ, ΞΥΠΝΑ ΣΟΥ ΛΕΩ!

ΤΟ ΕΦΑΓΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ, ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΩΡΑ ΜΑΣΑΩ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΤΟ ΡΥΖΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ... ΞΥΠΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ, ΠΕΙΝΑΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ...
ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΑΚΟΜΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΥΠΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ ΝΥΧΤΩΣΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ!


ΕΝΑ 8ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΕΜΕΙΝΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ, ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΑΛΕΥΡΙ, ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΩΜΟ ΡΥΖΙ.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΡΙΝΑ, ΜΕΤΑΚΟΜΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ, ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ. Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΑ ΔΙΔΑΣΚΟΤΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΤΟΥ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ.
ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΕ ΚΑΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΨΩΝΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ "ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΡΑ" ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΜΑΜΑ ΟΤΑΝ ΤΗ ΡΩΤΟΥΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ.

ΠΗΓΗ

Sunday, January 18, 2009

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ


ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΦΩΝΗΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΔΕΣ
ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΣΕ ΒΕΛΓΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA
Τράπεζα Πειραιώς

5012-019021-277


IBAN:

GR28 0172 0120 0050 1201 9021 277



Thursday, January 15, 2009

ΘΕΑΜΑΠΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ?

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΡΦΟΣ ΕΣΒΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΙΒΥΛΛΙΚΟ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΗΜΕΝΑ. ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΗΜΕΙΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΗΣΑ!

Monday, January 12, 2009

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ BIOS ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, Ο,ΤΙ ΘΑ ΔΙΝΑΤΕ ΓΙΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΡΙΧΤΕ ΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΛΕΜΕ!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ MR HULOT

Σε ένδειξη συμπαράστασης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα που δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 22/12 έξω απο το σπίτι της, διοργανώνουμε μια βραδιά στο Bios (Πειραιώς 84) με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου, αλλά και τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της ίδιας και της οικογενείας της. Η συγκεκριμένη βραδιά θα είναι η ερχόμενη Πέμπτη 15/1.
Θα προβληθούν οι ελάχιστα παιγμένες στην Ελλάδα ταινίες Two Lane Blacktop [Monte Helman, 1971], και Radio On [Chris Petit, 1979]. Δύο ταινίες δρόμου που συνδέονται άμεσα με την rock n' roll κουλτούρα.
Μετά τις προβολές θα ακολουθήσουν dj sets απο bloggers και djs.
H είσοδος θα είναι δωρεάν. λεπτομέρειες την τρίτη.

ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ
M.HULOT'S NOTHING DAYS ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ

Τράπεζα Πειραιώς

5012-019021-277

DECHEVA ELENA KUNEVA KOSTADINKA NIKOLOVA

ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

IBAN:

GR28 0172 0120 0050 1201 9021 277




Saturday, January 10, 2009

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΞΑΡΧΕΙΑ UPDT



ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ
ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ
ΖΟΓΚΛΕΡΙΚΑ
ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΛΕΜΕ!
ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ
ERIC DROOKER


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΠΑΙΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΙΝΗΔΕΣ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
ΚΑΙ ΕΔΩ

Friday, January 09, 2009

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αθήνα, 9/1/09, ώρα 17.30
Πριν λίγη ώρα, στο κέντρο της Αθήνας, και μετά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, οι αστυνομικές δυνάμεις εφαρμόζοντας τη νέα ακόμα πιο σκληρή πολιτική καταστολής των διαδηλώσεων, τα έβαλαν με όποιον εύρισκαν μπροστά τους και βέβαια με τους εργαζόμενους στην Ενημέρωση.
Ηθελαν να προχωρήσουν χωρίς την παρουσία των δημοσιογράφων, των φωτοειδησεογράφων και των εικονοληπτών, ανεξέλεγκτοι κι ασύδοτοι, σε μαζικούς άγριους ξυλοδαρμούς και αναίτιες συλλήψεις νέων που είχαν καταφύγει για να προστατευτούν από τη βία και τα χημικά σε εισόδους πολυκατοικιών πίσω από το Πνευματικό Κέντρο.
Η εντολή της πολιτικής ηγεσίας ήταν "όχι άλλη ζαρντινιέρα - βαράτε και συλλάβετε όποιον βρίσκετε, αρκεί να μην σας καταγράψουν τα ΜΜΕ".
Ανάμεσα στους συναδέλφους που δέχθηκαν την αστυνομική βία είναι οι συνάδελφοι Χρήστος Μαζανίτης και Νίκος Διδάγγελος (του ΑΝΤΕΝΝΑ), και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έχουν χτυπηθεί και συλληφθεί και αρκετοί άλλοι.
Αυτή την ώρα τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Νταβανέλλος, Αγρολάμπος και Τρίμης σπεύδουν μαζί με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου και των Ομοσπονδιών Εκπαιδευτικών στην Αστυνομική Διεύθυνση όπου μεταφέρονται δεκάδες πολιτών.


ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ!

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΤΟΝΟΙ ΧΗΜΙΚΩΝ



ΑΙΣΧΟΣ !

965406
ΓΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΦΑ
από ΤΙΠΟΤΑ 5:15μμ, Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Α

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤOY
Άκουσα στον Alpha 9,89 ότι Μασσαλίας και Σκουφά έβγαινε τραυματισμένο άτομο με ράμματα στο κεφάλι απ' την Κεντρική Κλινική (πιθανόν ο τραυματίας που αναφέρεται εδώ) και περνώντας μια διμοιρία Ματ του έριξε πισώπλατα γκλομπιά στο κεφάλι, το παιδί έπεσε αναίσθητο και αιμόφυρτο στο δρόμο και ο αρχιμπάτσος έδωσε σήμα να εξαφανιστούν...εύχομαι να ζει και να μην έχει σοβαρή βλάβη!!!
ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ-ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

http://www.tvxs.gr/v2957

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=965294

ΜΕΓΑΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΤΟ TVXS



Την διαγραφή του Χ.Μαρκογιαννάκη και του Προκόπη Παυλόπουλου από τον Δ.Σ θα έπρεπε να ζητήσουν οι δικηγόροι μετά την επίθεση που δέθχηκαν από τους αστυνομικούς.
Και δεν έδωσαν ούτε μια συγνώμη! Ο Μαρκογιαννάκης είναι δικηγόρος Χανίων και πρώην εισαγγελέας και ο Παυλόπουλος καθηγητής της νομικής και παντρεμένος με δικηγόρο. Και αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν...

την πολιτική ευθύνη για όσα έγιναν χθες στην Στουρνάρη και τον ξυλοδαρμό των δικηγόρων απο αστυνομικούς. Το είπε άλλωστε και ο Δ.Βερβεσός στον ARENA RADIO: "Ντρέπομαι που τον είχα καθηγητή και που είναι δικηγόροι! Αίσχος και δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Είδαν κουκουλοφόρους και τους συνέλαβαν; Επί 4 ώρες να τον έχεις στην ασφάλεια δεν είναι προσαγωγή είναι σύλληψη" είπε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ GRBLOOPERS


ΧΟΥΝΤΑ! ΧΟΥΝΤΑ!



ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ

Η ΕΛΑΣΣ ΝΙΩΘΕΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΠΟΘΕΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!

Wednesday, January 07, 2009

Sunday, January 04, 2009

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΑΡΚΟΣ


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΜΑΡΚΟΣ

Στο πλαίσιο του 1ου Παγκόσμιου Φεστιβάλ της Αξιοπρεπούς Οργής, που λαμβάνει χώρα στο Μεξικό, ο εξεγερμένος υποδιοικητής Μάρκος ξεκινάει την παρέμβασή του, με τίτλο "Πρώτος άνεμος. Μια οργισμένη αξιοπρεπής νεολαία", με ένα χαιρετισμό στα ελληνικά:

"Συντρόφισσα, σύντροφε. Εξεγερμένη Ελλάδα. Εμείς, οι πιο μικροί, από αυτή τη γωνιά του κόσμου, σε χαιρετάμε.

Δέξου το σεβασμό μας και το θαυμασμό μας γι' αυτό που σκέφτεσαι και κάνεις. Από μακριά μαθαίνουμε από σένα. Ευχαριστούμε".

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=960461

FOTO EL PAIS


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΝ GiaNt ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΟ VIDEO

Saturday, January 03, 2009

ΤΟ 2009 ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΠΕΤΥΧΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΝΤΙ ΕΥΧΕΤΗΡΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ



Το 2009 θα είναι μια πραγματικά καλή χρονιά!

από ΚΟΚΚΟΡΑΣ 5:09πμ, Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009
(Τροποποιήθηκε 0:31πμ, Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009)

θεματικές: Δεκέμβριος 2008 Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

"Κατάληψη των εργοστασίων. Η εξουσία στα συμβούλια των εργαζομένων. Κατάργηση της ταξικής κοινωνίας. Να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που κατηγορούνται για λεηλασίες" - ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΣΟΡΒΟΝΗΣ, 16 ΜΑΪΟΥ 1968, ΩΡΑ 7 Μ.Μ.

ΤΟ «ΚΟΜΜΑ» ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ

Όλες οι τάξεις και όλα τα κόμματα ενώθηκαν τις μέρες του Ιούνη με το κόμμα της τάξης ενάντια στην προλεταριακή τάξη, ενάντια στο κόμμα της αναρχίας, του σοσιαλισμού, του κομμουνισμού. «Έσωσαν» την κοινωνία από τους «εχθρούς της κοινωνίας». Έδωσαν στο στρατό τους για σύνθημα το ρητό της παλιάς κοινωνίας –ιδιοκτησία, οικογένεια, θρησκεία, τάξη– και τον κάλεσαν στην αντεπαναστατική σταυροφορία.

Καρλ Μαρξ: Η 18η Μπριμέρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη.

Το 2008 δεν είναι βεβαίως 1848 και ευτυχώς ούτε την κατάληξή του πρόκειται να έχει. Ωστόσο, οι σπίθες που άναψαν απ’ άκρη σ’ άκρη στην Ελλάδα με την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου ήδη κάνουν το γύρο της Ευρώπης και του πλανήτη και ζεσταίνουν τις καρδιές των γάλλων μαθητών, των ισπανών αναρχοσυνδικαλιστών της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης, των γερμανών αυτόνομων, των ιταλών αγωνιστών των κοινωνικών κέντρων, των αριστερών της Κοπεγχάγης, των τούρκων αναρχικών… Φαίνεται πως η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν διευκολύνει μόνο την κυκλοφορία του εμπορεύματος και των κεφαλαίων αλλά και των αγώνων και –ποιος ξέρει;– ίσως αύριο και των εξεγέρσεων. Τα προβλήματα των εργαζομένων, της νεολαίας και των μεταναστών είναι παντού κοινά: το σημερινό ζοφερό τοπίο που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συνθήκη της Λισσαβόνας, την οδηγία Μπολκεστάιν, το 65ωρο, τις οδηγίες για τους μετανάστες. Η «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία, η απορύθμιση στην αγορά εργασίας (απολύσεις, μεταφορά εργοστασίων εκτός Ε.Ε., επισφάλεια, γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων, προγράμματα stage). Η συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα με τις ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και στην παιδεία, που πρακτικά καταργεί τα κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών. Η τραπεζική τοκογλυφία που αποφέρει υπερκέρδη, τα ασφαλιστικά ταμεία, που όχι μόνο παρέχουν τα ελάχιστα, αλλά είναι πλέον άδεια αφού έπαιξαν στο χρηματιστήριο τα χρήματα των ασφαλισμένων. Η χρηματοπιστωτική κρίση ήταν το κερασάκι στην τούρτα…

Για πρώτη φορά οι κρατούντες δεν υπόσχονται τίποτα. Προτείνουν στη νεολαία να δουλεύει περισσότερο –αν και όταν δουλεύει– και να ζει λιγότερο.

Επιπλέον, η δολοφονία του 15χρονου μαθητή δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Η κρατική βία στη μεταπολιτευτική Ελλάδα αριθμεί εκατοντάδες νεκρούς: διαδηλωτές, φυλακισμένους, κρατουμένους σε αστυνομικά τμήματα, εποχούμενους πολίτες που δεν σταμάτησαν σε κάποιο σήμα τροχαίου ή αστυφύλακα…

Στην εξέγερση συναντήθηκαν οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων με το γαβριά μετανάστη, οι εξηντάρηδες της εργατικής συνέλευσης του Πολυτεχνείου του ’73 με τους εικοσάχρονους φοιτητές, οι αναρχικοί με τους ακροαριστερούς και τα μέλη του κοινοβουλευτικού ΣΥΡΙΖΑ, οι λούμπεν με τους άνεργους και τους απολυμένους, η γενιά των 700 ευρώ με τη γενιά των 400 ευρώ. Οι τσιγγάνοι τιμώντας τη μνήμη των νεκρών τους από την αστυνομική βία πολιόρκησαν το αστυνομικό τμήμα στο Ζεφύρι, το ίδιο έκαναν μαθητές σε αριστοκρατικά προάστια.

Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι μένουν δίχως ερμηνευτικά εργαλεία. Οι πολιτικοί διότι πίστεψαν πως η δημοκρατία εξαντλείται στο να παριστάνουν οι βουλευτές πως ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο και η κυβέρνηση να καμώνεται πως τους απαντά. Η φενακισμένη δημοσιογραφία της άρχουσας τάξης διότι είναι απομονωμένη από τις κοινωνικές διεργασίες, ζώντας στην εικονική πραγματικότητα πίσω από τα τηλεοπτικά πλατό και στο δήθεν δημοκρατικό διάλογο των τηλεπαραθύρων και επιπλέον εγκλωβισμένη για χρόνια στο οξύμωρο σχήμα των «300 γνωστών-αγνώστων των Εξαρχείων». 300 όπως οι προβοκάτορες (σύμφωνα με το ΚΚΕ) του Πολυτεχνείου του ’73 και «γνωστοί» στην αστυνομία, αφού είναι πράκτορες – πουλημένοι στις Βρυξέλλες ή στη Γουόλ Στριτ, δεν το διευκρίνισε ποτέ ούτε ο Περισσός ούτε ο Πρετεντέρης.

Έτσι περάσαμε στους «κουκουλοφόρους» και κανείς δεν αναρωτήθηκε το αυτονόητο: Μήπως οι διαδηλωτές φοράνε κουκούλες για να μη συλληφθούν αργότερα από την αστυνομία; Ταυτοχρόνως, αφού η κατάσταση ήταν εκτός ελέγχου, κράτος και κεφάλαιο ρίχνουν στη μάχη τις εφεδρείες τους: το ΚΚΕ. Η κ. Παπαρήγα, αφού «τράβηξε το αυτί» της ηγεσίας του Συνασπισμού, προχώρησε ακόμη παραπέρα, κάνοντας λόγο για «εκτός Ελλάδος κέντρα που σχεδιάζουν τη δράση των κουκουλοφόρων», χωρίς καν να αναρωτηθεί γιατί τη χειροκροτεί ο κ. Καρατζαφέρης.

Χέρι-χέρι ο σταλινισμός με την ακροδεξιά και τα golden boy της δημοσιογραφίας.

Στην άλλη πλευρά των οδοφραγμάτων, οι εξεγερμένοι. Μπορεί να μην έχουν διαβάσει όλοι Αριστοτέλη και Καστοριάδη και να μην μπορούν να ορίσουν επακριβώς τα καθεστώτα που ζούμε ως φιλελεύθερες ολιγαρχίες (που πλέον τείνουν σε αυταρχικές ολιγαρχίες), αλλά γνωρίζουν πολύ καλά πως ο δημοκρατικός διάλογος για τον οποίο κόπτονται οι κρατούντες δεν τους περιλαμβάνει, πως η δημοκρατία είναι ή άμεση ή τίποτα. Όταν δημιουργήσουν τις δημοκρατικές δομές τους και τους αντιθεσμούς τους, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο επικίνδυνα για την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων από κάποιες σπασμένες βιτρίνες και πολύ πιο ουσιαστικά για την κοινωνία.

Το 2009 θα είναι μια πραγματικά καλή χρονιά!

Μιχαήλ Πρωτοψάλτης,

καθηγητής Φυσικής-εκδότης (ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ)

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=959052

Friday, January 02, 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΚΟΥΡΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας Σ.Μ.Σ (τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) 30 χρονών, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα εδώ και καιρό, δουλεύοντας ως μάγειρας σε εστιατόριο. Το “μεσοβέζικο” καθεστώς στο οποίο βρισκόταν, τον οδήγησε να καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια παραμονής, ώστε σταδιακά να μπορέσει να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Όμως βρισκόταν μπροστά σε ένα αξεπέραστο εμπόδιο: οι τουρκικές αρχές δεν του έδιναν διαβατήριο. Κατά την επίσκεψή του στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακαλύφθηκε μία καταδικαστική εις βάρος του απόφαση για παράνομη είσοδο στη Χώρα από το 2003.

Με την άμεση συνδρομή των εργοδοτών, αλλά και φίλων του, το ποσό της καταδικαστικής απόφασης πληρώθηκε, πλην όμως αντί για την αποφυλάκισή του - καθώς οδηγήθηκε στα κρατητήρια αμέσως - ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol σε βάρος του με τις κατηγορίες της “σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, ένοπλη επίθεση, κλπ”, ένταλμα το οποίο είχε εκδοθεί από τις τουρκικές αρχές το 2007 και αφορούσε σε “επίθεση εναντίον στάσης λεωφορείου και τον τραυματισμό ενός παιδιού” το 1995. Δύο στοιχεία χρειάζονται προσοχή: Το πρώτο είναι ότι το ένταλμα εκδόθηκε 12 χρόνια μετά την υποτιθέμενη πράξη. Το δεύτερο είναι ότι το 1995 ο φερόμενος δράστης ήταν 17 χρονών και είχε προλάβει - υποτίθεται - μέχρι τότε να συστήσει τρομοκρατική οργάνωση και να κάνει την ένοπλη επίθεση. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του, βρίσκεται εδώ και 18 χρόνια (!) σε τουρκική φυλακή χωρίς δίκη. Αντί λοιπόν να “χτυπήσει” ένα καμπανάκι προσοχής στις ελληνικές αρχές, ο 30χρονος Κούρδος προφυλακίστηκε και προχωράει η διαδικασία για την απέλασή του. Αυτές τις ημέρες - τις υποτιθέμενα γιορτινές - βρίσκεται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, χωρίς να του επιτρέπεται το επισκεπτήριο, καθώς δεν έχει κανένα συγγενή πρώτου βαθμού στην Ελλάδα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να έχει; Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι απλό: Μήπως θα έπρεπε οι “αρμόδιες” ελληνικές αρχές να δώσουν λίγο περισσότερο προσοχή σε ένα θέμα που δεν έχει μόνο πολιτικές προεκτάσεις, αλλά - κυρίως - και ανθρώπινες. Δεν είναι ο Σ…. ένας αριθμός ακόμα σε χαρτιά. Άνθρωπος είναι που προσπαθούσε και είχε βρει το δρόμο του στην Ελλάδα. Έτοιμος να παντρευτεί και να μεγαλώσει το σπιτικό του, βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη της απέλασης που θα τον οδηγήσει σε έναν ακόμα χειρότερο εφιάλτη….


http://www.newsblog.gr/?p=1222#more-1222


Thursday, January 01, 2009

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ



ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΡΙΖΙΤΙΚΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΤΣΙΚΟ