Tuesday, August 25, 2009

ΦΩΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ(?)


1. ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ (ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΠΗΓΗ) ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ 300.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΘΕΙ "ΝΟΜΙΜΩΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΑ 100.000.

2. ΟΙ ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΞΕΤΡΥΠΩΣΑΝ ΕΝΑ ΧΑΡΤΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ
3. ΜΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΟΥΛΑ ΠΟΥ ΑΛΙΕΥΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΥΜΗΝΤΙΑ


Η παρακάτω ιστορία είναι αληθινή !

Κυριακή πρωί αποφασίσαμε να πάμε μια παρέα με 3 μηχανάκια να βοηθήσουμε δυό φίλους που είχαν μετατρέψει ένα κλειστό φορτηγάκι σε πυροσβεστικό και βρίσκονταν από την προηγούμενη μέσα στις πυρκαγιές.

Η κοπέλα του ενός σοφά μας υπέδειξε να τους πάμε φαγητό και νερό. Μετά από χίλια δυό εμπόδια, κίνηση, μπάτσους, κάπνες, περίεργους και αλλαφιασμένους και πάμπολα τηλέφωνα καταφέραμε να τους βρούμε πάνω από τη μονή Πεντέλης, σε ένα πλάτωμα που φόρτωναν νερό τα πυροσβεστικά. Ψόφιοι από το ξενύχτι και την πείνα, ήταν στο πόδι 24 ώρες κι αφού όρμησαν στις φρατζόλες και το τυρί, είπαν να δώσουν και στους πυροσβέστες που μόλις ήρθαν δίπλα. «Είναι από το Βόλο» είπαν. Δυό νέα παιδιά και ένας σχεδόν πενηντάρης ίσα που στέκονταν στα πόδια τους. Τους είχαν φέρει από την προηγούμενη το πρωί και δεν είχαν φάει τίποτα, ούτε και βρέθηκε κανείς να νοιαστεί.

-Παλιουκατάστασ’ είπε ο πιό μεγάλος, πανάθεμα τουν αγιέρα τ΄, δεν ξεκόβ΄ με τίπουτα.

-Δεν τελειώνει παιδιά με τίποτα, όλο και δυναμώνει, είπε κάποιος από τους άλλους.

Κουβέντα στην κουβέντα, οι δυό φίλοι μας δεν ήθελαν με τίποτα να σταματήσουν περισσότερη ώρα, αποφάσισαν να ξεκινήσουν πάλι. Ρωτάνε τους πυροσβέστες :

-Tι παίζει τώρα παιδιά, τι ακούτε από τον ασύρματο;

-Εχει μπει φωτιά μέσα στην Ανθούσα και την κυνηγάνε μέσα στις αυλές.

-Πάμε, φύγαμε. Ερχεστε;

Δεν ήθελε ρώτημα, χαρετήσαμε, μπροστά το φορτηγάκι, πίσω εμείς κατηφορίσαμε προς την Ανθούσα. Πανικός από τις κάπνες, επικίνδυνα στο δρόμο, δεν έβλεπες καλά να οδηγήσεις. Τα φιλαράκια, έμπειροι σε πυρκαγιές, ξέραν καλά ότι φωτιά ανάμεσα σε αυλές είναι μόνο για μικρά πυροσβεστικά σαν το δικό τους.

Ενα άλλο πυροσβεστικό στο δρόμο μας καθοδήγησε χοντρικά που να πάμε. Στην πρώτη φλόγα κατεβήκαμε όλοι και σβήναμε, δεν ήθελε πολύ, πέντε απλωτές το λάστιχο και 7 άτομα που είμασταν το ξετυλίγαμε όλο, καμιά 300 μέτρα. Εκανε δουλειά το κόλπο. Το αφήναμε σέρνοντας και ρολάραμε μέχρι την επόμενη φλόγα, τραβώντας και αφήνοντας. Αφήσαμε τα μηχανάκια σε μιαν άκρη και το πήραμε με τα πόδια, πλάκα-πλάκα θα κάναμε κανά χιλιόμετρο σκάρτο όταν τέλειωσε το νερό. Ψάξε-ψάξε, φαίνεται μια βίλα με πισίνα και δώστου κατά κει. Οι φίλοι μας είχαν κάνει μια καλή σωλήνωση στην αντλία και μπορούσε και να αναροφήσει νερό ακόμα και από υπόγεια, πολύ χρήσιμο. Στρίβωντας στη γωνία για να βρούμε την είσοδο, πέφτουμε πάνω στο πυροσβεστικό από το Βόλο. Ο μεγαλύτερος είχε έναν καλοστεκούμενο ηλικιωμένο μπροστά και του φώναζε:

-Δώσμη το νιρό σι λέου, κιέγεται ου τόπους, θα πάρ΄ς φουτιά κι συ σι λίγου.

-Οχι κύριε, το νερό της πισίνας είναι δικό μου και δεν σας το δίνω, το χρειάζομαι για τη φωτιά.

-Κι τι θα του κάν΄ς αρέ, σάματις έχ΄ς κι τίπουτα να του πιτάξ’ς στη φουτιά; Αφού δεν έχ’ς ούτι ραντιστήρα.

-Κύριε, δεν σας το δίνω, αν χρειαστεί θα το δώσω στο πρώτο πυροσβεστικό που θάρθει να μας σβήσει τη φωτιά, αν φτάσει ως εδώ.

-Ισι καλά αρέ; Να πας να σι διαβάσουν, τούπε κι έκανε να φύγει.

Δεν ήθελε πολύ, πέντε σπρωξιές, δύο τον κρατάγαμε και μπούκαρε το φορτηγάκι μέσα κι άρχισε να ρουφάει από τα 12 κυβικά νερό της πισίνας, μισό τόνο μπορούσε να πάρει.

-Θείο, βάλε τώρα το δικό σου, τούπαμε. Δεν κόλωσε, μπαίνει με την όπισθεν σπάει και κανά δυό γλάστρες και άρχισε να φορτώνει, του άφησε το μισό.

Βγαίνοντας, ακούγονται κάτι γυναικείες φωνές, Κωνσταντίνε τρέχα, έπιασε φωτιά η πέργκολα με την τριανταφυλιά. Μια φλόγα εμφανίστηκε ξαφνικά στην κάτω γωνία. Κάνει ξανά πίσω ο θείος, ρημάζει το γκαζόν, κατεβάζει τη μάνικα και κάνει τον κήπο αεροδρόμιο. Πήγαμε απέξω και σβήναμε από την κάτω μεριά μια πουρνάρα που είχε αρπάξει γερά και έριξε μέσα τη φωτιά. Τελειώνοντας, βοηθάγαμε τους πυροσβέστες να μαζέψουν τα λάστιχα, ο θείος πλησιάζει τον αφηνιασμένο ιδιοκτήτη:

-Tώρα θα μι δώσ’ και του υπόλοιπου, αφού ση σβήσαμε.

-Οχι κύριε, δεν γίνεται, θα το χρειαστώ για παν ενδεχόμενο.

Κούνησε το κεφάλι ο θείος.

-Κι αν επιτρέπιτι, τι επαγγέλεσαι;

-Ιατρός κύριε και έχω καλέσει την αστυνομία.

-Kάλα την μπα κι σι σβήσ’, χασάπακα.

Κείνη την ώρα νάσου ένας μπάτσος με κάτασπρο κράνος και μια μηχανή, ρωτάει.

-Tα μηχανάκια εδώ παραπάνω δικά σας είναι; Να τα πάρετε, εμποδίζετε την κυκλοφορία των πυροσβεστικών.

Τον πιάνει ο θείος.

-Α σιαπέρα αρέ, των πιδιών ίνι που μας βοηθάν, όχ΄σαν κι σας που όλο μας μπουρδουκλώνιτι και διν ξέριτι ούτι σαπούθι ιν η Ουμόνια. Αι τώρα να μαθ’ς που θα βρούμι υδρουφόρα.

-Η πισίνα του κυρίου δεν σας κάνει;

Περιτό να περιγράψω τι γέλιο έπεσε μετά, που κόπηκε από φωνές γιατί εμφανίστηκε μια μεγάλη φλόγα μέσα στο ρέμα παρακάτω και την κάναμε προς τα κει.

Το θείο και τους δικούς του τον είδαμε ξανά αργά το βράδυ, σε μια επιφυλακή, εγκατάσταση το λένε, περιμένοντας φωτιά να φτάσει σε ένα δρόμο πάνω από τη Νέα Μάκρη. Είχαμε μαυρίσει απ’ τις κάπνες και ψοφήσει στην κούραση, αλλά ο θείος ήταν χειρότερα. Ενας από τους άλλους δύο είχε τσουρουφλιστεί στα χέρια νωρίτερα και τον πήγανε στο 401, αλλά δεν κινδύνευε.

-Ουρουμίσθιους έκτακτους η φουκαράς, τη σκαπουλάρσι όμους.





Ο ΘΟΔΩΡΗΣ (47Η ΜΕΡΑ) ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ
ΣΤΙΣ 6.30 ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ



Monday, August 24, 2009

ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ 46η ΜΕΡΑ


Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!

Αθήνα

Συναυλία., Προπύλαια, ώρα 8:00μ.μ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στο Θοδωρή Ηλιόπουλο- Αλληλέγγυοι/ ες

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση- Μικροφωνικη, Μνημείο Λαμπράκη 12 π.μ.

Συναυλία Αλληλεγγύης, Καμάρα ώρα 8:00μ.μ.

Αντιξουσιαστικη Κίνηση Θεσσαλονίκης

Χαλκίδα

Συγκέντρωση- Μικροφωνική, Δημαρχείο Χαλκίδας (παραλία), ώρα 8:30 μ. μ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο στη Χαλκίδα

Βόλος

Συγκέντρωση - Πορεία Αλληλεγγύης, Πλατεία Αγ. Νικολάου, ώρα 11:30 π.μ.

Αναρχικοί- Αντιεξουσιαστες- Αλληλεγγυοι/ ες

Μυτιλήνη

Μικροφωνικη- Συγκέντρωση Αλληλεγγύης, Ερμού (έξω από την Εθνική Τράπεζα), ώρα 10:30 π.μ.
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης- Προβολή (εικόνες από τον Δεκέμβρη), πλατεία Σαπφούς, ώρα 8:30

Αλληλέγγυοι/ ες

Τρίπολη

Συγκέντρωση- Διαμαρτυρία, πλατεία Άρεως, ώρα 8:00 μ.μ.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Θοδωρή Ηλιόπουλο κατοίκων Τρίπολης

Χανιά

Συγκέντρωση, Κουμ Καπί, ώρα 8:00μμ

Κατάληψη Rosa Nera

Κέρκυρα

Συγκέντρωση, πλατεία Γεωργακη, ώρα 8:30

Πρωτοβουλία Αυτόνομων Κέρκυρας

Πάτρα

Παρέμβαση, πλατεία Γεωργίου, από τις 10.30π.μ. και μετά

Μηχανοκίνητη Πορεία και ποδηλατοπορεία στις γειτονιές τις πόλης, έναρξη από την πλατεία Όλγας στις 18.30.

Μετά το τέλος της πορείας θα ακολουθήσει DJ-set στην λ. Όλγας.

Αλληλέγγυοι /ες

Λάρισα

Μικροφωνική - Συναυλία Αλληλεγγύης, πλατεία Ταχυδρομείου, ώρα 7:30 μ.μ.

Αλληλέγγυοι /ες

Νάουσα

Συναυλία αλληλεγγύης, πλακόστρωτο του πάρκου της Νάουσας, ώρα 8μμ.

Γιάννενα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, Πλατεία Πάργης, ώρα 10 π.μ.

Συνέλευση Αλληλεγγύης/ Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών Ιωαννίνων

San Francisco των ΗΠΑ

Διαμαρτυρία στο ελληνικό προξενείο 10:00 π.μ.- 2:00 μ.μ.


Πρωτοβουλία Αυτόνομων Κέρκυρας

Την ερχόμενη δευτέρα, 24 Αυγούστου, ημέρα συντονισμού των κατά τόπους σχετικών κινητοποιήσεων, καλούμε σε συγκέντρωση στις 20:30 στην πλατεία Γεωργάκη, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του Θοδωρή Ηλιόπουλου, του οποίου η συνεχιζόμενη για 8ο μήνα προφυλάκιση, όντας απόρροια της σε βάρος του απόδοσης κατηγοριών ανυπόστατων, επιφέρει καίριο πλήγμα σε θεμελιώδεις ελευθερίες, συνιστώντας, μεταξύ άλλων, κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.




και στα γιαννενα τη δευτερα θα γινει μικροφωνικη και μοιρασμα κειμενων.



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

- ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 8μμ ΚΑΜΑΡΑ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

- ΤΡΙΤΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 6:30μμ ΚΑΜΑΡΑ
ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ


ΚΡΗΤΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Συγκεντρωση-μικροφωνικη Δευτερα 24/8 στις 8 μ.μ. στη πλατεια Λιονταριων σε ενδειξη αλληλεγγυης στον Θ.Ηλιοπουλο.Θα γινει προβολη ταινιας για τον Δεκεμβρη.


ΑΡΤΑ
Άρτα 8 μ.μ. - κεντρική πλατεία: συγκέντρωση - μοίρασμα υλικού

ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΥΜΗΝΤΙΑ

Monday, August 17, 2009

ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ Ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΑΛΛΑ ΟΣΟ ΠΑΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΧΟΙΡΩΝ, Η ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΤΑΝ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΟΧΙ ΑΠΛΩς ΒΓΑΛΟΥΝ ΦΤΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ Μ ΑΥΤΑ, ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ.

ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟ TVXS

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Μail on Sunday», το έγγραφο με τη σφραγίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Δημόσιας Υγείας, ζητά από τους νευρολόγους όλης της χώρας να παρακολουθούν πιθανή αύξηση των κρουσμάτων της εγκεφαλικής διαταραχής «σύνδρομο Guillain-Βarre» (GΒS), η οποία είναι πιθανόν να προκαλείται από το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύνδρομο επηρεάζει τα περιφερειακά νεύρα, δηλαδή αυτά που βρίσκονται εκτός του κρανίου και της σπονδυλικής στήλης, προκαλεί παράλυση και δυσκολίες στην αναπνοή και μπορεί να αποβεί μοιραίο.

ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΛΟΓΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ!

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟΝ ΚΑΚΑ ΝΕΦΕΛΙΜ
ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΟΧΘΗΡΑ ΒΡΙΛ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΒΛΑΚΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΞΙΚΟΤΑΤΟΥς ΙΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΥΓΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ PRISON PLANET (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΚΛΕΙΣΑΜΕ 24.000.000 ΕΜΒΟΛΙΑ [ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΘΑ ΦΥΛΑΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟς ΣΤΙς ΝΟΜΑΡΧΙΕς!] ΣΚΕΦΗΚΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΑ ΓΕΡΗ ΜΠΑΖΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΒΟΛΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΓΡΙΠΠΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ -ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΒΟΛΙΟΛΟΓΟΙ, ΙΟΛΟΓΟΙ, Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΟΙ- ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΜΠΑΖΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΑΝΤΙΘΕΤΩς ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΝΩΤΑ ΤΟΥς [ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1976 ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ] ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ! ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ...




ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Η ΙΡΛΑΝΔΟΑΥΣΤΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΝΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟΝ Ο.Η.Ε. ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ BAXTER THN ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΣΤΕΙΛΕ 72 ΚΙΛΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 3 ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΜΑΝΙΑΣΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ, ΜΕ ΧΥΔΑΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΗΘΕΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΜΟΓΓΟΛΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ MANCHURIAN CANDIDATE
ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η Jane Burgermeister ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ

ΥΓ.
Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΣΕ

ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΗΣ ΚΛΕΙΝΕΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ.
Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟς ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΛΛΑ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΝΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΕΙ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ, ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ....

ΕΛΠΙΖΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΡΑ, ΟΧΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ!

Thursday, August 13, 2009

THEODORE ILIOPOULOS, A GREEK TRAGEDY IN PROCESS

Theodore Iliopoulos - a greek tragedy in process.
Published by ANemos on Τετάρτη, Αύγουστος 12, 2009

Theodore Iliopoulos was arrested on the 18th of December 2008, during the student protests against the cold-blooded murder of a 15 year old schoolboy by a police officer, in the centre of Athens. The arrest was made after two police officers, identified T.I. as one participating in the riots that followed. Students and journalists have testified for the opposite.

The arrest is considered as an attempt by the police to appear on top of things, since they were heavily criticized for inadequacy during the events.
Police chiefs (and the government) were blamed not only for the killing but also for their handling, which mainly consisted of lies and general remarks.
First it was a mob that attacked the officers, then an accidental shooting etc, until a mobile phone video was aired on youtube showing that the officer parked his vehicle two blocks away from the youngsters and returned by foot, gun in hand, and shot the boy with a single bullet. All this because someone else had thrown a water bottle at them. The victim was a bystander, but was considered part of the crowd and it cost him his life.

Theodore was arrested 8 months ago, the only arrest out of the thousands that participated, and he is still being held without a trial! On the 10th of July 2009, he begun a hunger strike demanding his release after 7 months in jail. He was a thin man to start with, weighing only 60 kilos, so the hunger strike took its toll rather quickly. After one month he has lost 18% of his body weight and the prison doctors as well as state medical examiners demand that he is transferred to an intensive care unit.

The Head Secretary of the Ministry has yet to accept a hearing of the 7 lawyers dealing with the Iliopoulos case and the prisoners' rights group, due to heavy workload... If you 've ever been in Greece in August, you will know that the entire country is on holiday...

I am not a lawyer and I cannot express my opinion on the guilt or innocence of Theodore Iliopoulos.
I an a citizen of this country, and I know that even the worst criminals have rights, first and foremost that of access to medical care, especially when it is available within a few kilometers from the prison!

The right wing government of New Democracy and PM Kostas Karamanlis, seem to be taking their revenge from the student movement, in the face of Theodore, whose life is now at risk, while the Ministry of Justice is buried in its own... workload.


ΠΗΓΗ: ΠΟΛΙΤΗΣ

MORE ON THEODORE, OR THODORIS, OR TEO, ILIOPOULOS IN ENGLISH IN ATHENS INDYMEDIA


ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK
Διεθνής καμπάνια για τον Θ. Ηλιόπουλο

Αναδημοσιεύστε εάν συμφωνείτε.

Wednesday, August 12, 2009

Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 34 ΜΕΡΕς ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΟ 18% ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ, ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΤΥΠΩΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ΧΩΡΙς ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ) ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ.

ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΟΥΝ, ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΑΝΗΚΕΣΤΕΣ ΒΛΑΒΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ.

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ...

...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 Αυγούστου 2009

Από σήμερα, 12 Αυγούστου 2009 ο Θοδωρής Ηλιόπουλος , κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού και απεργός πείνας από τις 10 Ιουλίου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Φυλακής.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος βρίσκεται στη 34η ημέρα απεργία πείνας και η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά και πλέον κάνουμε λόγο για κίνδυνο της ζωής του όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στη Ιατρική Γνωμάτευση της 10ης Αυγούστου: « ο Θ. Ηλιόπουλος έχει χάσει σχεδόν το 18% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα να σημειώνονται επιπλοκές σε πολλαπλά συστήματα (καρδιοαγγειακό, μυϊκό, κεντρικό νευρικό, ηλεκτρολυτικές διαταραχές) που θέτουν τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο!».

Όπως επανειλημμένα έχουν δηλώσει οι γιατροί του, ο Θοδωρής Ηλιόπουλος έπρεπε πολύ καιρό τώρα να βρισκεται σε χώρο αυξημένης ιατρικής παρακολούθησης. Η βεβιασμένη μεταφορά του στο νοσοκομείο των φυλακών σήμερα, έπειτα από 34 ημέρες απεργίας πείνας (!), δεν συνεπάγεται μέγιστη ιατρική φροντίδα απέναντι σε έναν ασθενή που η υγεία του, σοβαρά κλονισμένη πια, επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα με τη ζωή του να βρίσκεται σε κίνδυνο.

Η παρακολούθηση της υγείας του Θοδωρή Ηλιόπουλου απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο που να διαθέτει τις τεχνικές προδιαγραφές υπό τη στενή παρακολούθηση έμπειρης ιατρικής ομάδας, προϋποθέσεις που δεν πληροί ένα νοσοκομείο φυλακής όπως των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Θοδωρής μάχεται για τη Ζωή του.

Στη μάχη για την υπεράσπιση και την απελευθέρωσή του η Συμπαράστασή μας είναι η αναπνοή του Θοδωρή.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ




ΔΕΙΤΕ TI ΛΕΕΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ -ΑΠΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ- ΣΤΟ TVXS


Saturday, August 08, 2009

LE CAFE AU BOUT DE LA PLAGE, REGIS FRANC

LE CAFE DE LA PLAGE
AU BOUT DE LA PLAGE, LE CAFE
ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΛΛΑ
ΤΟ ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ


ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΛΟ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΡΕΖΙ ΦΡΑΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ!

ΤΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΖΑΜΠΑ,
ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΚΙ ΑΠ ΤΟ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ!!..


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ REGIS FRANC ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ
ΕΔΩ



ΕΧΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΟ 2005, 4 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ,
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ 5...


ΥΓ. ΤΟ ΙΝΤΥΜΗΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ, Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΧΙ

Friday, August 07, 2009

INDYMEDIA OEO

Έπεσε το “Indymedia”;

* Ο ΑΝemos μας πληροφόρησε ότι δεν "έπεσε" το Athens Indymedia αλλά υπάρχει ενα γενικότερο τεχνικό πρόβλημα σε όλα τα Indymedia. Οψόμεθα...

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ OOΟΛΑ ΤΑ INDYMEDIA?

ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕς ΔΙΚΤΥΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ???

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΝΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ 1 2

ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ INDYMEDIA SQUAT

[ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΡΟΠΑΛΕΥΕΙ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ Ως ΟΦΕΙΛΑΝ...

Θοδωρής Ηλιόπουλους Σήμερα

August 7th, 2009 by indymedia

“Σας γνωστοποιώ ότι πλέον δεν δέχομαι καμία εξέταση από το ιατρείο, καθώς οι καθημερινές μου επισκέψεις σε αυτό περισσότερο με ταλαιπωρούν παρά είναι σε θέση να προβλέψουν κάποια σοβαρή επιπλοκή στην υγεία μου.

Ζητώ την μεταφορά μου σε νοσοκομείο.”]


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ ΕΔΩ