Saturday, January 23, 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΣΟΥΡΑ

Ανοιχτή επιστολή του πατέρα του Παναγιώτη Μασούρα

Κάποιος είπε ότι η βία είναι το τελευταίο καταφύγιο των αποτυχημένων. Δεν διαφωνώ απόλυτα, αλλά πιστεύω ότι είναι επίσης και κύριο συστατικό στις καθημερινές εκδηλώσεις των περισσοτέρων επιτυχημένων, σε μικρότερες ή μεγαλύτερες δόσεις, φαινομενικά αναξιόποινες, ουσιαστικά όμως αλλοτριωτικές.

Θέλω να πω σε αυτά τα παιδιά που βάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς και, χωρίς αυτό να ακουστεί σαν ευφημισμός, ένα ευχαριστώ για το ότι, μέχρι τώρα, έχουν προσέξει να μην προκαλέσουν θύματα και θέλω να τους επιστήσω περισσότερο την προσοχή, αν σκεφτούν να κάνουν κάτι στο μέλλον, να σκεφτούν καμιά φορά ότι όσο κι αν δεν το θέλεις, το ατύχημα δεν αργεί να γίνει.

Και ότι ακόμα κι αν ένα θύμα είναι ένοχο, όταν ανυποψίαστο χτυπηθεί, πάντα είναι ένα αθώο θύμα.
Θα πω και αυτό που διάβασα κάπου: Ένας επιτυχημένος επαναστάτης είναι κεφάλαιο για το έθνος, ένας αποτυχημένος είναι εγκληματίας.

Ωστόσο, θεωρώ ότι ένας εγκληματίας δεν μπορεί επ’ ουδενί να χαρακτηριστεί επαναστάτης ούτε καν αποτυχημένος.

Συνηθίζω να αποφεύγω να είμαι απόλυτος σε ό,τι λέω, το ίδιο θα εσύστηνα και στον κ. Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ, όταν λέει κάποια πράγματα, να μην είναι τόσο απόλυτος, αρκεί να σκεφτεί ότι σίγουρα υπάρχει κάθε φορά τουλάχιστον ένας άνθρωπος πάνω στη γη που μπορεί να έχει αντίθετη γνώμη.

Θέλω να πω στον κ.Τσίπρα, τον οποίο συμπαθώ και ψήφισα, ότι δεν είχε ανάγκη ο κ. Χρυσοχοΐδης να στήσει ολόκληρη μηχανή στα Εξάρχεια, ώστε μέσω αυτής να φτάσει στην αλλαγή της αστυνομικής ηγεσίας. Αν ήμουν εγώ στη θέση του, αλλά κι εσύ αν ήσουν, πιστεύω θα επέλεγες να τοποθετήσεις άμεσα έναν συνεργάτη και άνθρωπο σαν τον κ. Οικονόμου στη θέση του αρχηγού της Αστυνομίας, τον οποίο είχα την τιμή να γνωρίσω από κοντά κι εγώ.

Όταν κάποιοι σου εμπνέουν εμπιστοσύνη, δεν είναι κολακεία να το λες, ασχέτως αν δεν τους ψήφισες και ούτε πρόκειται να το κάνεις, για τον απλό λόγο, ότι μπορεί να μην θέλω ή να μην μπορώ να εξασκήσω το εκλογικό μου δικαίωμα εφεξής.

Και ας είπε ο κ. Πάγκαλος κατά το χρονικό διάστημα των περασμένων ευρωεκλογών ότι όσοι δεν ψήφισαν είναι ζώα (ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ). Του ανταποδίδω τον χαρακτηρισμό, τον κατατάσσω σε συγκεκριμένη συνομοταξία και, αφού πλέον είμαστε πολλά (ζώα) και σε επάρκεια, υπενθυμίζω ότι στη ζούγκλα δεν υπάρχει εκλογικός νόμος.

Θέλω να πω στον κ. Γιακουμάτο ότι η μεταμέλεια και η συγγνώμη είναι καλά πράγματα, δεν εξωραΐζουν όμως πάντα και απαραίτητα, γιατί συνήθως έχουν το μειονέκτημα να συνοδεύονται από τα κουσούρια του χρόνου που χαραμίστηκε.

Θέλω επ’ ευκαιρία να εκφράσω την απορία που με βασανίζει όλον αυτόν τον καιρό, για το πώς ο γιος μου άφηνε την εκτός λειτουργίας μοτοσικλέτα του επί μακρόν στον κήπο του σπιτιού στο Χαλάνδρι, όταν κι εγώ και οι γείτονές του στο Γαλάτσι και κατά πολύ περισσότερο ο ίδιος γνωρίζαμε ότι παρακολουθείται στενά τον τελευταίο καιρό. Μπορεί πανέξυπνος να μην είναι, αλλά καχύποπτος είναι.

Όλοι συγκλονιζόμαστε από κάποια πράγματα στη ζωή μας και είναι κάποιες στιγμές που δύσκολα τις ξεχνάμε, όπως φαντάζομαι δεν θα ξεχάσουν ποτέ οι κάτοικοι της Αϊτής τις δικές τους στιγμές που βλέπουν και περνούν τώρα. Θέλω κι εγώ να αναφέρω δύο δικές μου, που μπορεί να θεωρηθούν ασήμαντες, αλλά εμένα μου έχουν μείνει.

Η μια είναι μια αξιοπρεπής φράση σπασμένη, μετά βίας συναρμολογημένη, του πατέρα Χατζημιχελάκη, την οποία μου είπε στο τηλέφωνο, το βράδυ της προσαγωγής του γιου του σε φυλακές απόστασης άνω των 500 χλμ. από το σπίτι του, και η άλλη είναι η εικόνα τους αξιοπρεπούς πατέρα Γιόσπα, που όταν συζητάμε εκεί έξω από την πύλη των φυλακών, όπως ανοιγοκλείνει το στόμα του, βλέπω να χοροπηδάνε μέσα τα υπογλώσσια.

Τελειώνοντας, θέλω να κάνω αναφορά σε μια ωραία δήλωση που έκανε αυτός ο σπουδαίος καφέ άνδρας που μένει στο λευκό σπίτι… ότι: «τα λεφτά θα γυρίσουν στη θέση τους, εκεί από όπου έφυγαν και τώρα λείπουν» και, αν το κάνει τελικά, σκέφτομαι ότι αξίζει να πάω, έστω και για μια μέρα, στην Αμερική και ας ξοδευτώ, προκειμένου να τον ψηφίσω στις επόμενες εκλογές τους.

Ομολογώ ότι κι εγώ έχω ξεκινήσει προ ημερών μια ανορθόδοξη προσπάθεια μεν απόσπασης χρημάτων εκ μίας τσέπης αλλά δίκαιης δε, μεταφοράς προς μίαν άλλη και βλέπω ότι έχει αντίστοιχες δυσκολίες με αυτές του Ομπάμειου σχεδίου.

Αντρέας Μασούρας


ΠΗΓΗ

ΚΑΘΕ 50ΑΡΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ...

Friday, January 15, 2010

Η ΔΡΑΓΩΝΑ, Ο ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ Ή Η ΠΡΟΑΙΩΝΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟΥ/ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ

ΑΠΑΝΤΑΕΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗς "ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑς"

Να όμως που τόσο εγώ όσο και οι γενιές των παππούδων μου αλλά και των συμμαχητών και συνοδοιπόρων μου στους δρόμους των εθνικών αγώνων και στις προσπάθειες για τη δημιουργία μιας ελληνικής τέχνης διαπνεόμεθα σε κάθε μας βήμα και προσπάθεια από αυτές ακριβώς τις ιδέες που καταγγέλλετε ως ξεπερασμένες και ευτελή ως φαίνεται προϊόντα μιας ξεπερασμένης πια ρομαντικής αντίληψης. Και μόνο μʼ αυτή την παράγραφο, μου ζητάτε να απαρνηθώ τον εαυτό μου, τη ζωή μου, τις ιδέες και το έργο μου. Και όχι μόνο από εμένα αλλά όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις και τα έργα τους, ΟΛΟΥΣ σχεδόν τους νεοέλληνες, ανώνυμους και επώνυμους που από το 1821 έως σήμερα πίστεψαν ακριβώς σʼ αυτά που θεωρείτε ότι κακώς διδάσκονται σήμερα στο ελληνικό σχολείο. Άλλωστε αμέσως μετά διευκρινίσατε ότι «στις σύγχρονες κοινωνικές επιστήμες για το εθνικό φαινόμενο η ρομαντική αντίληψη για το έθνος έχει γίνει αντικείμενο κριτικής… Οι σύγχρονες θεωρήσεις (…) συγκλίνουν στην παραδοχή ότι η έννοια του έθνους είναι σχετικά πρόσφατη, αλλάζει μέσα στο χρόνο» και παρακάτω αποκαλείτε «φανταστική κοινότητα» του έθνους που στηρίζεται στη νέα νοηματοδότηση (ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τον όρο) υπαρκτών κοινών χαρακτηριστικών» και όλα αυτά τα προσφέρει «η εθνική ταυτότητα» (που ήρθε) «να αντικαταστήσει το κενό που δημιούργησε η κατάλυση των παραδοσιακών μορφών κοινωνικής οργάνωσης».


ΕΝΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΕΙ

Αρνούμενοι και κατεδαφίζοντας όλα αυτά που μας έκαναν αυτούς που είμαστε χτες, προχτές και σήμερα,με το πρόσχημα μιας δήθεν επιστημονικής αναθεώρησης της ιστορικής πραγματικότητας, όπως αποδεικνύεται σε κάθε σελίδα του βιβλίου σας «Τι είνʼ η Πατρίδα μας;» στην ουσία αμφισβητείτε ο,τιδήποτε θετικό έπραξε ο λαός αυτός σε όλους τους τομείς του εθνικού μας βίου κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων.

Με το βιβλίο σας αποδομείτε τις ιδέες, πεποιθήσεις, τα «πιστεύω», σε σχέση με το ελληνικό έθνος και τις ρίζες του, δηλαδή όλα αυτά που ενέπνευσαν και παρακίνησαν τον λαό μας.

Όμως αν στις αρχές του 19ου αιώνα δεν υπήρχαν οι ιδέες για τη συνέχεια του ελληνικού έθνους και όλα τα «πιστεύω» που εσείς σήμερα απορρίπτετε ως άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και εκτός ιστορικής πραγματικότητας, τότε δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν η Επανάσταση του ΄21, το κίνημα του Φιλελληνισμού, το δημοκρατικό κίνημα του Μακρυγιάννη, η αποπομπή του Όθωνα, οι Βαλκανικοί πόλεμοι, η Εθνική Αντίσταση. Δεν θα υπήρχε ο Άρης Βελουχιώτης. Και όχι μονάχα αυτός, γιατί
σύμφωνα με κείνα που επιχειρείτε να διδαχθούν τα παιδιά μας, δεν θα υπήρχε ούτε ένας αντάρτης, μιας και ΟΛΟΙ πήραν τα όπλα για την Ελλάδα και την Πατρίδα. Ενώ αν είχαν τα μυαλά τα δικά σας, δηλαδή εξέταζαν το «επιστημονικώς ορθόν», θα τα βρίσκανε μια χαρά με τους Γερμανούς που εξ άλλου το μόνο που ζητούσαν από μας ήταν να τους παραχωρήσουμε την άδεια χρήσης των λιμανιών και των αεροδρομίων μας.

Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θα υπήρχαν οι δημοκρατικοί αγώνες και η Αντίσταση κατά της χούντας. Δεν θα υπήρχαν ο Σολωμός, ο Κάλβος, ο Παλαμάς, ο Καβάφης, ο Καλομοίρης,ο Καζαντζάκης, o Σικελιανός, ο Σεφέρης, ο Ρίτσος, ο Τσαρούχης, ο Ελύτης, ο Χατζιδάκις, ο Εγγονόπουλος,ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, ο Παρθένης, ο Καμπανέλλης, ο Γεωργουσόπουλος, ο Κουν, ο Μινωτής, ο Κακογιάννης, ο Αγγελόπουλος. Όπως δεν θα υπήρχαν οι διανοητές, οι φιλόσοφοι, οι μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες από τον Τρικούπη και τον Βενιζέλο ωε τον Καραμανλή και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Δεν θα υπήρχαν τα μεγάλα κινήματα όπως των δημοτικιστών και των φοιτητών. Δεν θα υπήρχε το κίνημα για την Κύπρο ούτε οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τα σημερινά θύματα του επιθετικού ιμπεριαλισμού, την Γιουγκοσλαυία, την Παλαιστίνη, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και δεν θα συνέβαιναν προ παντός εκείνες οι πράξεις, που αποδεικνύουν την ιδιαιτερότητα του λαού μας, που τόσο επίμονα σαρκάζετε, όπως το ΟΧΙ το 1940 και η μάχη της Κρήτης, καθώς και το ότι ανάμεσα σε όλους τους ευρωπαίους, μονάχα η Ελλάδα αρνήθηκε να ντύσει τα παιδιά της με την στολή της Βέρμαχτ και να τα στείλει στο ανατολικό μέτωπο. Χάρη στις μοναδικές μέσα στην κατεχόμενη Ευρώπη παλλαϊκές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας με χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες και εκτοπισμένους σε στρατόπεδα θανάτου.

Κι αυτό γιατί οι εθνικοί και δημοκρατικοί μας αγώνες, καθώς και τα πνευματικά έργα και οι πολ
ιτικές πράξεις των προσώπων αυτών, διαπνέονταν από την πεποίθηση ότι η σύγχρονη Ελλάδα έχει επηρεαστεί βαθειά από μια βαρειά κληρονομιά, απέναντι στην οποία θα πρέπει να φανούμε δημιουργικά αντάξιοι.


ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ


ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΓΧΕΕΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ


ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗς ΔΡΑΓΩΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ


ΝΑΙ Η ΕΘΝΟΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΕΣΠΑ, ΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΓΑΛΛΟΥς ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΓΙΑΣΟΥΝ ΤΙς ΕΣΩΤΕΡΙΚΕς ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΕΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΓΑΣΚΟΝΟΥς ΒΡΕΤΟΝΟΥΣ ΒΑΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΥΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ, ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΩΝ

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ {?} ΟΜΩΣ, ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ['Ή ΜΗΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ] ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΕΙΑ ΛΟΓΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΑΙΡΙΑΞΕ ΓΑΝΤΙ ΠΑΡΑ ΤΙς ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΩΡΑΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ.


ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΑΠΑΡΝΗΘΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.

ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑς ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙς 5 ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ


ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ.


ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΙΚΗΣ


Γιατί όλα τείνουν να αποδείξουν ότι ο,τιδήποτε καλό και θετικό έγινε ως τώρα, οφείλεται στο γεγονός ότι είχαμε και έχουμε ανοιχτές θύρες (τουλάχιστον ως προς τον πολιτισμό) και προς Ανατολάς και προς Δυσμάς όπως και προς Βορρά. Έτσι ό,τι υπήρξε και ό,τι υπάρχει, αποτελεί δημιουργική πρόσμιξη διαφόρων ιδεών και πολιτισμών, ακόμα και τρόπων ζωής.



ΠΑΡΤΕ ΤΗ ΝΑΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΞΤ ΤΟΠ ΜΟΝΤΕΛ,

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΩΜΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΛ ΓΟΝΙΔΙΟ, ΟΠΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΛΑΧΡΙΝΑ Η ΚΑΤΑΞΑΝΘΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΕΔΩ, ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΕΠΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩς ΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ ΑΠΟ" ΝΟΜΙΜΟΥΣ" Ή "ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ" ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΑΛΕΙΑΣ ΔΡΑΓΩΝΑ 3 ΙΑΝ 2010


TO JUNGLE-REPORT ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΚΤΕΝΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ

Η λα.ο.σ.πολογία ενάντια στη Θ. Δραγώνα και οι "πατριωτικές" αλήθειες


Η συγνώμη του Άδωνη Γεωργιάδη στη Θ. Δραγώνα.

Κάλλιο αδωνόδενε παρά αδωνογύρευε..

(διαβάστε και το σχετικό άρθρο από τα ΝΕΑ: "Τι είν' η πατρίδα τους")

(διαβάστε και τη σχετική έρευνα του Ιου: "Υπόθεση εθνικής πλαστογραφίας" )


http://tvxs.gr/node/49821

Saturday, January 02, 2010

ΕΥΤΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ ΤΟ 2010


ΚΑΛΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ, ΔΕΝ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ ΑΡΚΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΤΒΧΣ



ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ
ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ ΑΙΩΝΩΝ
ΚΑΤΑΛΥΟΝΤΑΙ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ
ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΥ ΤΟ 1492
Ο ΜΠΟΑΜΠΝΤΙΛ Ο ΑΤΥΧΟΣ
ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΝΑΔΑΣ
ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥς ΒΑΣΙΛΕΙΣ.



ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΕΚΛΕΠΤΥΣΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΛΑΜΠΡΑΣΦΩΤΟ