Saturday, April 24, 2010

ΜΗΤΕΡΕΣ

ΜΗΤΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ TVXS



«Μέχρι πριν λίγες μέρες, πίστευα πως δεν ήταν δυνατόν να αντιτάξω τίποτα απέναντι στην κατάσταση που ζω, εγώ και τα παιδιά μου, εδώ και έξι μήνες

Κατάσταση που παραπέμπει στην ατμόσφαιρα της δίκης του Κάφκα, με κύριους πρωταγωνιστές δημοσιογράφους, αλλά και άλλους μηχανισμούς που δεν ξέρω να τους κατονομάσω.

Παρακολουθώ βήμα - βήμα τον αγώνα δρόμου των δημοσιογράφων , ποιος θα «συλλάβει» τον «αρχηγό» , τον «συνεργό» που βέβαια για τον καθένα είναι άλλος άνθρωπος. Θα σταθώ στον δημοσιογράφο του «Βηματος» που βάλθηκε με πλήθος δημοσιευμάτων να «φωτογραφίζει» τα δυο μου παιδιά και κυρίως τον μεγαλύτερό μου γιο . Τίτλοι όπως « αυτός είναι ο αρχηγός» πληροφορίες για το που γεννήθηκε, που διαμένει, όλα με βεβαιότητα. Ενημερώνει ότι υπάρχει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του, τη στιγμή που δεν υπάρχει όχι ένταλμα σύλληψης αλλά ούτε ένα στοιχείο εις βάρος του.

Μέσα από αυτά τα δημοσιεύματα καταλαβαίνω τι κρυβόταν πίσω από τη διάρρηξη του σπιτιού μου, στις αρχές Σεπτέμβρη, που θεώρησα τότε απλή προσπάθεια κλοπής, βέβαια δεν εκλάπη τίποτα , υπήρχε βλέπετε κι έλλειψη πολύτιμων αντικειμένων και ειδοποίησα το αστυνομικό τμήμα , αλλά στάθηκα εκεί, νιώθοντας λύπη για τους επίδοξους ληστές που δεν είχα τίποτα να μου κλέψουν. Ομολογώ πως η διάρρηξη έγινε αριστοτεχνικά κι έτσι δεν είχα ούτε μεγάλη ζημιά στην μπαλκονόπορτα. Διαβάζοντας σχετικό άρθρο του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, κατάλαβα πως δεν επρόκειτο για απλή διάρρηξη.

Μέρα με τη μέρα παρακολουθούσα τα δημοσιεύματα, που έγιναν και αιτία τα παιδιά μου να εξαφανιστούν, γιατί θα βρισκόντουσαν στη δύσκολη θέση να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες. Όταν μάλιστα έγινε το περιστατικό στη Δάφνη ο «φωτογράφος» δεν δίστασε να δει τον γιο μου «συνεργό» του Λάμπρου Φούντα, «είδε» μάλιστα και τον άλλο μου γιο λίγο παρακάτω και τον είδε πίσω από κάθε ενέργεια προηγούμενη και θα πω εγώ και μελλοντική, καθώς η αλήθεια δεν ενδιαφέρει.

Ο ανελέητος τρόπος που « φωτογραφίζονται » άνθρωποι στήνει σκηνικό εγκλήματος, οπλίζει με φονικό όπλο όποιον βρεθεί απέναντι τους , αφού τα φανταστικά σενάρια μέσα από τις σελίδες των εφημερίδων αποκτούν, αληθοφάνεια, και δεν έχει σημασία αν είναι κατασκευές της έμπνευσης του δημοσιογράφου, ή τα διοχετεύουν κάποιοι άλλοι , το χρονικό του προαναγγελθέντος εγκλήματος είναι το ίδιο.

Αυτός ο αδίστακτος μηχανισμός ενοχοποίησης έφτασε πριν λίγες βδομάδες, στην αποκορύφωση του και με έκανε να νοιώσω , πόση χυδαιότητα και αδιαντροπιά έχουν τέτοια δημοσιεύματα. Γιατί υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία και μαρτυρίες που ανατρέπουν σοβαρότατες «κατηγορίες» και «παρουσίες» κι αυτό βέβαια κατά τύχη, γιατί δεν κρατά κανείς αποδείξεις για τις μέρες της ζωής του. Όμως τα δημοσιεύματα έχουν πετύχει το σκοπό τους, όταν με κάνουν κι εμένα ακόμη να απολογούμαι για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα παιδιά μου .

Τέλος, πριν κάποιες μέρες, μια περίεργη ιστορία, μου έδωσε την ευκαιρία να καταλάβω ως που έχει προχωρήσει η προσπάθεια «αναζήτησης» ή κατασκευής ενόχων.

Στις 24-3-010 , ήρθαν έξω από το σπίτι μου δύο άνδρες κρατώντας πράσινα ντοσιέ και μία κόκκινη κορδέλα αποκλεισμού. Μου παρουσιάστηκαν ως αστυνομικοί του τμήματος δίωξης διαρρηκτών και μου επέδειξαν υπηρεσιακές ταυτότητες. Μου είπαν πως ψάχνουν στοιχεία για μια ομάδα διαρρηκτών που αποτελείται από αλλοδαπούς και λυμαίνονται την περιοχή.

Μου ανέφεραν πως λίγο πιο πάνω διέρρηξαν ένα σπίτι. Με ρώτησαν αν αντιλήφτηκα τίποτα και τους είπα όχι. Η επόμενη ερώτηση ήταν αν χρησιμοποιώ τους κάδους σκουπιδιών απέναντι από το σπίτι. Απάντησα πως ναι. Τότε μου ζήτησαν τα στοιχεία μου , εγώ τους τα έδωσα και ο ένας έβγαλε ένα είδος στυλού λέγοντάς μου να του δώσω δείγμα γενετικού υλικού (σάλιο). Ξαφνιάστηκα. Γιατί να το κάνω αυτό; -Βρέθηκαν λέει μέσα στους σκουπιδοτενεκέδες κάποια αντικείμενα και θέλουν να αποκλείσουν ότι ανήκουν στους κατοίκους. Τι αντικείμενα; -Δεν μπορούμε να σας πούμε. Είναι δυνατόν να δώσω αυτό που μου ζητάτε χωρίς να ξέρω γιατί πρόκειται; -Να βρέθηκαν κάτι όπλα , προφανώς των διαρρηκτών, αλλά καλό είναι να αποκλείσουμε τη πιθανότητα να είναι κάποιων άλλων . Καλά έδωσαν δείγμα και οι γείτονες ; - Μερικοί ναι. Εμένα θα μου επιτρέψετε να είμαι με τους άλλους που δεν έδωσαν.

Ήταν ευγενικοί και δεν προχώρησαν πιο πέρα. Όμως, καθώς την προηγούμενη μέρα είχα δεί στην πίσω μεριά του σπιτιού μια περίεργη πράσινη πλεχτή κουκούλα που δεν υπήρχε πριν, τους το είπα και τους οδήγησα εκεί ανυποψίαστη, και την πήρανε. Μέχρι που έφυγαν είχα τη άποψη πως όλα ήταν έτσι όπως τα είχαν πει. Μετά από λίγο, όμως , τηλεφώνησα στους γείτονες, οι οποίοι τους είχαν δει ότι κοίταζαν το σπίτι μου, αλλά στους ίδιους ποτέ δεν μίλησαν. Μπήκα τότε σε υποψίες και τηλεφώνησα στην τοπική αστυνομία, και βεβαιώθηκα πως οι δύο άντρες που κινούνταν με μηχανές η μία εκ των οποίων χωρίς πινακίδα , μαρτυρία των γειτόνων- είδα, δεν είχαν καμία σχέση με το κυνήγι των ανύπαρκτων διαρρηκτών και οι προθέσεις τους ήταν όχι απλά ύποπτες αλλά εγκληματικές γιατί πως αλλιώς ονομάζεται η χρήση ψέματος , η προσπάθεια παγίδευσης να μου αποσπάσουν γενετικό υλικό, και που ξέρω εγώ μετά που θα το έβαζαν και τι πράγματα θα μου φόρτωναν..

Μετά από όλα αυτά νιώθω παγιδευμένη. Και όχι, μη νομίσει κανείς πως παρακαλώ, πως ζητώ κατανόηση από τον οποιονδήποτε και η όποια κατάθεση της συναισθηματικής μου κατάστασης μάλλον ειρωνείες θα προκαλούσε, βλέπετε έχουμε εκπαιδευτεί αρκούντως από τα ΜΜΕ , όντας καθημερινά θεατές σκληρών εικόνων, και δεν μας αγγίζει πια εύκολα οποιαδήποτε κατάθεση ψυχής…δεν ζητώ λοιπόν. Διεκδικώ, Διεκδικώ την αλήθεια. Δεν θα αφεθώ να βλέπω να πλέκονται σενάρια ευρείας κατανάλωσης με «όμορφους» τριαντάρηδες , δεν θα είμαι απλή τρομοκρατημένη θεατής….»

Το tvxs.gr μίλησε με τον δημοσιογράφο, του οποίου τα ρεπορτάζ αναφέρονται στην επιστολή. «Υπήρξε μία πληροφορία, η οποία ήταν κεντρική από την αστυνομία και δημοσιεύθηκε σε όλο τον Τύπο. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι αυτή η πληροφορία δεν είναι σωστή και δεν επιβεβαιώνεται», απάντησε ο δημοσιογράφος, σημειώνοντας ότι «από το δημοσίευμα δεν προκύπτει τίποτα που να προσδιορίζει την ταυτότητα του προσώπου, παρά μόνο δύο αρχικά του ονόματος, τα οποία αντιστοιχούν σε χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, αν υπάρχουν έρευνες της αστυνομίας, αυτές δεν έχουν αφορμή τα δημοσιεύματα, αλλά ανεξάρτητα γεγονότα»


ΑΛΛΗ ΜΗΤΕΡΑ ΓΡΑΦΕΙ ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ ΣΤΟ ΙΝΤΥΜΗΝΤΙΑ

Ειμαι η μητερα του κοριτσιου. Ναι ειναι αυτο που έπιασαν στη κολλετη είναι 15 χρονών και το πρωί περνάει από εισαγγελέα.Κρατείται στη γαδα στα κρατητήρια ανηλήκων.
Οι κατηγορίες που έγραψε ο φίλος μου είναι σωστές
Επικοινώνησα με δηκηγόρο απ΄τα τηλέφωνα που μου δώσατε.
Το τσακισαν και στο ξύλο

Ευχαριστώ για τη βοήθεια όλους σας

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΤΕΣΙΝΗ ΑΝΤΙΔΟΥΝΟΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΑΚΙΑ


Thursday, April 08, 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 16ΧΡΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΜΥΘΟΜΑΝΗ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΟ

«Η πρωτοβουλία μου να γράψω και στην συνέχεια να δημοσιοποιήσω την θέση μου και να ξεκαθαρίσω τους λόγους για τους οποίους δεν πρόκειται να παραστώ στο δικαστήριο πάρθηκε επειτα από την ανάγνωση αλλα και την εξέλιξη τόσο των δημοσιευμάτων, όσο και των γεγονότων της δίκης. Ρίχνωντας μια ματιά στα δημοσιεύματα των media αλλα και τις δηλώσεις του κυρίου Κούγια, θεωρώ πως είμαι υποχρεομένος να πάρω θέση απέναντι του, απο τη στιγμή που και ο ίδιος αποφάσισε να κάνει το ίδιο προς το προσωπό μου.

Όσον αφορά λοιπόν τη μη συμετοχή του στη διαδικασία σε περίπτωση που δεν εμφανιστώ για να καταθέσω, δηλώνω οτι με μεγάλη μου χαρα και ανυπομονεσία περιμένω τη μη συμετοχή του, αλλά και τις εξίσου γελοίες δηλώσεις του, οι οποίες το μόνο που μου προκαλούνε είναι νευρικό γέλιο.

Στο δεύτερο σκέλος στο οποίο αναφέρεται στη συμετοχή μου σε ακροαριστερές οργανώσεις, συνεργασιας μου με κυκλώματα και αλλες παρόμοιες γελοιότητες θα ήθελα να τονίσω, πως είναι σενάρια συνωμοσιολογίας ενός φαντασμένου δικηγορίσκου ο οποίος αρέσκεται στο να δημιουργεί εντυπώσεις και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γαντζώνεται από την επικαιρότητα ανεξάρτητα με το αν αυτή είναι θετική η αρνητική για τον ίδιο. Τίποτα παραπάνω από ενα μυθομανή καραγκιοζάκο ο οποίος έχει γνώση του ποινικού κώδικα και αρέσκεται στο να ρουφάει όση περισσότερη δημοσιότητα μπορεί, είτε με το ρόλο του θύματος (δαρμένος, λιπόθυμος κλπ.), είτε ως ένας σοβαροφανής επαγγελματίας.

Σε σχέση με την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α. περι της μη παρακολούθησής μου, το μόνο που θα μπορούσα να πω ειναί πως όσο αυτοί δεν με παρακολουθούνε αλλο τόσο ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε τον Αλέξανδρο. Ωφείλω να διευκρινίσω και πως παρά τα δημοσιεύματα, δεν είχα κανενα σκοπό να εμφανιστώ στη δίκη διότι δεν με απασχολεί ουτε στο ελάχιστο η έκβασή της. Θεωρώ, ως πολιτική μου επιλογή, να μην εμφανίζομαι στις στιγμές που ορίζουν οι θεσμοί, αλλα να διαμορφώνω εγω ο ίδιος τα δίκα μου πλαίσια στα οποία θα εκφράσω την αντίληψή μου.

Εύχομαι λοιπόν τόσο στον κ Κούγια, όσο και στον πελάτη του, καλα ξεμπερδέματα και προκαλώ την ελληνική αστυνομία να φέρει εις πέρας το έργο της, αν και εφόσον έχει τη συγκεκριμένη δυνατότητα».



ΠΗΓΗ


ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Ν.Ρ. ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΥΠΟ ΤΟ ΣΟΚ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ.

ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΤΥΧΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΙ ΑΥΤΟς ΒΙΑΙΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΑΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΟΥ.


ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ...

Thursday, April 01, 2010

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ

Σήμερα Τέταρτη 31/03/10 στις 8:00μ.μ. οι Αφγανοί προσφυγές πραγματοποιούν σιωπηλή και ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων στη Πλατεία Συντάγματος. Ανάβοντας κεριά και κρατώντας ζωντανή τη τρίτη βραδιά (κατά παράδοση) από τον τραγικό θάνατο τον 15χρόνων Αφγανό πρόσφυγα από την έκρηξη βόμβας στις 28ης Μαρτίου στα Πατήσια. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας (Έλληνες και Μετανάστες) σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας μαζί μας.

Κάλεσμα συμπαράσταση σε ειρηνική και σιωπηλή διαμαρτυρία

Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας πονάει το άδικο και τραγικό χαμό τον αθώο συμπατριώτη μας με αυτόν τον τρόπο με τον όποιο ακριβός θα μπορούσε να είχε καταλήξει στο Αφγανιστάν εάν δεν είχε φύγει μαζί με την οικογένεια του. Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας εξοργίζει η κατάσταση της προσφυγιάς μας γενικά στη Ευρώπη και ειδικά στη Ελλάδα. Από τα πολλά μεσαιωνικά στρατόπεδα της συγκέντρωσης προσφύγων & μεταναστών που χρησιμοποιούνται για τον εγκλωβισμό των παιδιών μας και των οικογενειών μας μέχρι την καθημερινή κατασταλτική αντιμετώπιση μας στους δρόμους, στις πλατειές, στα σπίτια μας, στο αλλοδαπών και στις κρατικές υπηρεσίας για το μόνο «έγκλημα» μας που είναι η προσφυγιά.

Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία ακριβός επειδή σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας που έχασε τη ζωή του διαμαρτυρόμενος από την κατάσταση που ζώσε μαζί με την οικογένεια του ως πρόσφυγες. Σεβόμαστε την οικογένεια του, ιδικά τη μητέρα του, μια γυναίκα που βιώνει το σοκ της τραγωδίας του γιου της και τη«πιθανή» τύφλωση της κορούλας της. Και τέλος σεβόμαστε τη μεγάλη εβδομάδα και το πασχαλινό γιορτινό περίοδο των συνάνθρωπων και των συμπολιτών μας στη χώρα που μας «φιλοξένει». Αυτά που αντίστοιχα δεν σεβάσθηκαν από τα εμπορικά ΜΜΕ εξευτελίζοντας κάθε ανθρωπινά αξιοπρέπεια και από τα κυβερνητικά όργανα καταπατώντας και παραβιάζοντας τα θεμελιωτή ανθρωπινά και προσφυγικά δικαιώματα.

Η οικογένεια Νατζαφί με τον τραγικό χαμό τον 15χρόνο γιο της και την «πιθανή» τύφλωση της 11χρονής κόρης της στην έκρηξη βόμβας στις 28ης Μαρτίου στα Πατήσια, προσθέτεται στη μάκρη λίστα των θυμάτων της Έλληνο-ευρωπαϊκής απάνθρωπης και κατασταλτικής πολίτικης εναντίων των οικονομικών και πολιτικών προσφυγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νεαρός Αφγανός πρόσφυγας Χαμιντουλάχ σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια και η μικρή αδελφή του κιντύνευε να χάσει την όραση της εξαιτίας της έλλειψης το σύστημα άσυλο στη χωρά. Και, για αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και καλούμε τη κυβέρνηση να της αναλάβει, ώστε να προλάβει τέτοιες τραγωδίες των αθώων ανθρώπων. Αναρωτιόμαστελοιπόν πως και ξαφνικά όλα τα υπουργία «ενδιαφερθήκαν» για τη συγκεκριμένη οικογένεια προσφέροντας δώρα και προσφορές με ψεύτικες υποσχέσεις(?) Ή μήπως προσπαθεί η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την μηδενική πολιτική της, που εκδηλώνεται καθημερινά με τις επιχειρήσεις σκούπας, απελάσεις, βασανιστήρια και τα κολαστήρια των κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών παντού κ.π.(?) Αναρωτιόμαστε επίσης πως και ξαφνικά για τα ΜΜΕ οι χθεσινοί «λαθρομετανάστες» έγιναν σήμερα προσφυγές (?).

Είμαστε προσφυγές του
ενός εξαγομένου πολέμου και απαιτούμε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα μας ως προσφυγές, συμφώνα με τις διεθνείς συνθήκες για τους προσφυγές. Τα όποια είναι: άσυλο για όλους τους προσφυγές, προστασία τις ζωές μας, στέγη για τις οικογένειες και για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ιατρική περίθαλψη για όλους κ.π.

Και ζητάμε επίσης

·Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίξει τη φιλανθρωπία αλλά να κάνει τα καθήκοντα της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους προσφυγές και μετανάστες.

·Να σταματήσει τα ορισμένα ΜΜΕ να ενοχλήσει την ταραγμένη και σοκαρισμένη οικογένεια στα νοσοκομεία και να σεβαστούν την κατάσταση της. 31/03/10 Αθήνα Αφγανοί προσφυγές στη Ελλάδα

ΠΗΓΗ


ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΞΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.