Tuesday, April 03, 2007

ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΚΑΙ 3 ΣΗΜΕΙΑ

1936-2001
Ενα απο τα ελαχιστα πραγματα που με πειθουν οτι οι αναμνησεις μου υπηρξαν πραγματικοτητα, θα μου πεις αφου το ξερω εγω οτι δεν ειμαι καλαμποκι τι με νοιαζει αν το ξερουν οι κοτες... ελα που ειμαι εξαρτημενη απο τα αντικειμενα... τα θυμαμαι σχεδον ολα ολοζωντανα, αλλα με τρεφει η απτη επιβεβαιωση των λεπτομερειων. Σ'αυτον τον πινακα του μυτιληνιου ζωγραφου και πολυ στενου οικογενειακου φιλου Ορεστη Κανελλη, με ενοχλουσαν απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου:
η δυσαναλογια κεφαλης σωματος, μεγαλωνοντας συνειδητοποιησα οτι απεικονιζε πιστα την πραγματικοτητα, οι ακρες της γραμμης των χειλιων (τελειωσ ρατε λεμε δεν ειχε το στομα του τζακ νικολσον η μακαριτισσα) και με ξενιζε το δεσποινιδιστικο χτενισμα, ποτε δεν την ειδα ετσι την μανα μου, ειναι 17 χρονων τα πρωινα πρεπει να τα ειχε κοτσιδακια, την εχω φωτο με τους φιογκους στο περιοδικο του κολλεγιου (Ελληνικο).

3 comments:

Anonymous said...

Τι σχόλιο να αφήσεις οταν ο άλλος βγάζει σώψυχα;
Απλά μπράβο σου που μπορείς και το κάνεις.
Έχεις την αγάπη μου και την εκτίμηση μου.

Ασκαρδαμυκτί said...

Πάντως ο πίνακας έχει κάτι από ... "σοσιαλιστικό ρεαλισμό"!

ATHENA said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΙΝΔΙΚΤΕ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΣΚΑΡ:-)

ΟΝΤΩΣ ΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΟΣΤ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΑΦΗΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ ΤΟΥ :-)

ΞΑΦΝΙΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ, Ο ΚΑΝΕΛΛΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΕΥΜΑ, ΞΑΝΑΚΟΙΤΑΞΑ ΤΗ ΦΩΤΟ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ, ΕΝΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΑ ΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΒΟΡΕΙΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΡΙΖΑ...