Wednesday, June 13, 2007

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ (ΚΑΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ) ΒΟΗΘΗΣΑΤΕ ΣΤΟ ΠΡΙΒΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ... ΤΕΣΠΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΣΑΣ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΙ!



1. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να σταματήσει το φακελάκι και η ανισότητα στην αντιμετώπιση των ασθενών (βελτίωση αμοιβών ιατρικού / παραϊατρικού προσωπικού, καλύτερη οργάνωση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών τοσο για τον ασθενή όσο και για το προσωπικό)

2. Να γίνουν πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί ώστε να πάψουμε να θρηνούμε θύματα χρονοβόρων διαδικασιών για εγκρίσεις εξετάσεων, φαρμάκων, ειδικών θεραπειών κτλ. (καθιέρωση μέγιστου χρόνου επεξεργασίας σχετικών αιτημάτων και αποζημίωση σε τυχόν υπέρβασή τους)

3. Να γίνεται έγκαιρη και αδιάλλειπτη μεταφορά ασθενών στα νοσοκομεία, να στελεχωθούν οι ανεκμετάλλευτες νοσοκομειακές μονάδες, να ενισχυθεί το προσωπικό όπου χρειάζεται, να εξοπλιστούν επαρκώς τα νοσοκομεία / κέντρα υγείας με σύγχρονα μηχανήματα και ν’αυξηθεί ο αριθμός των κλινών (δεδομένης της αυξανόμενης ζήτησης), ακόμη κι αν αυτό απαιτεί χτίσιμο νέων μονάδων.

4. Ν'αυξηθούν τα κονδύλια για την ιατρική έρευνα πανεπιστημιακών νοσοκομείων / ερευνητικών κέντρων, και να δημιουργηθεί φορέας διαχείρησης τομέων έρευνας, ώστε να μην επικεντρώνεται σε προσοδοφόρους (λόγω φαρμακοβιομηχανιών) τομείς, παρά να καλύπτει ευρύ φάσμα αναγκών.

5. Να θεσμοθετηθεί η συνεχής επιμόρφωση του προσωπικού των ΕΣΥ / ΙΚΑ & των εμπλεκόμενων φορέων, και να καθιερωθεί η περιοδική αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών αυτών.

6. Να επιβληθεί αυστηρότερος έλεγχος στην αγορά του φαρμάκου και των νοσοκομειακών προμηθειών (διαφάνεια, επάρκεια, λογικές τιμές)

7. Να καθιερωθεί το ενιαίο ιατρικό ιστορικό για κάθε ασθενή, στον οποίον να έχουν πρόσβαση οι ασθενείς και οι θεράποντες ιατροί και αυστηρότατες ποινές για την άρση του ιατρικού απόρρητου για έτερους σκοπούς (ιδιωτικές ασφαλιστικές καλύψεις, όροι εργοδοσίας κτλ)

8 comments:

Anonymous said...

Πανέμορφο κείμενο. Αλλά δυστυχώς, γεμάτο ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ. Με στεναχώρησε πολύ, είναι τόσο γενικό, που ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ και είναι κρίμα, έγινε τόσος αγώνας. ΣΒΥΣΤΕ το και ΞΑΝΑΓΡΑΨΤΕ το από την αρχή, αλλά αυτή τη φορά να κάνετε εξειδικευμένες προτάσεις, όχι γενικά πράγματα. Π.χ. "άμεσα μέτρα για να σταματήσει το φακελάκι": τί μέτρα να ληφθούν, αναφέρετε το ΕΝΑ πιο σημαντικό μέτρο καθώς και πώς θα υλοποιηθεί. Το καλύτερο: ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ, ΝΑ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ, αυτοί ξέρουν τί χρειάζεται να γίνει στην πράξη. Διαφορετικά, να ΜΗΝ το στείλετε, θα γίνουμε ρεζίλι. Η λίστα αιτημάτων ΔΕΝ είναι διαμαρτυρία, είναι ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

ATHENA said...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΜΙΑ ΝΤΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ;-)

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΙΤΕ ΕΔΩ ΕΙΤΕ ΣΤΟ JUNE1ST?

Unknown said...

@Δημήτρης: Ως προς την γενικότητα δεν έχεις άδικο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχεις και δίκιο γενικότερα :-)

Δεν θέλουμε ούτε να γίνουμε νομοθέτες (φαντάζομαι) ούτε εξουσία.... Την αγανακτηση μας διατρανώνουμε, αρχικά τουλάχιστον :-)

Πιθανόν να υπάρχουν νόμοι, εξαιρετικοί κιόλας, για όλα αυτά. Δεν είμαι νομικός και δεν ξέρω τα πάντα για το θέμα, αλλά ξέρω πως η πραγματικότητα είναι μία και δεν αστειεύεται....



love&kisses
zaphod
in summer mode :-)

Anonymous said...

Εγώ δεν το έχω παρακολουθήσει το θέμα και δεν το κατέχω. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας, ίσως μεγαλώνοντας να αποκτήσω κι εγώ μια ευαισθησία για αυτά τα θέματα. Και τότε να βοηθήσω κι εγώ.

Αν και κατά βάθος πιστεύω πως ο άνθρωπος πρέπει να πεθαίνει ήσυχος μακριά από τα νοσοκομεία και να αποβάλλει τη σκέψη πως μπορεί να νικήσει τον θάνατο, παραχωρώντας τις περισσότερες φορές την αξιοπρέπειά του (δυστυχώς έχω δει κι εγώ καρκινοπαθείς αδελφές μου να πεθαίνουν).Σας διαβεβαιώ πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν άνθρωπο που φτάνει στο σημείο να γίνεται υπάνθρωπος μόνο και μόνο γιατί κανένας μαλάκας γιατρος δεν θα του πει ποτέ, πως ότι κι αν κάνει, όσες εγχειρήσεις, ακτινοβολίες, και χημειοθεραπείες κι αν κάνει, στο τέλος αυτή τη μάχη θα την χάσει. Αντιθέτως δίνουν ελπίδες. Γεμίζουν την αδύναμη ψυχή του ασθενούς ελπίδες και τον οδηγούν σε έναν εξευτιλιστικό θάνατο.

Δεν χρειαζόμαστε καλύτερα νοσοκομεία, ή καλύτερους γιατρούς μόνο. Χρειαζόμαστε και πιο ψιλιασμένους και πιο γεννείους ασθενείς. Γιατί, όσο καλά κι αν ζήσεις τη ζωή σου, η τελευταία πράξη σου πάνω στη γη θα είναι πάντα ο θάνατός σου...

Anonymous said...

NYXTOPOLE, πολυ σωστα τα λες, σε καμάρωσα, πλην ομως, αλλου εχει παει πλεον η βαλίτσα με αυτο το ζήτημα.Και που? Στο οτι δουλεια δεν ειχαμε και βρήκαμε κατι να περναμε την ώρα μας καπηλευομενοι την γνωστη περίπτωση. Οποιος θελει να αγωνιστει για να σταματησει το βαμπιρικό καθεστός ΄΄φακελάκι΄΄, μπορει να οργανώσει ΔΡΑΣΗ. Ιδεες υπαρχουν. Διαθέσιμοι μάγκίτες δεν υπάρχουν. Μαλλον για γελοια ειμαστε, ή και για κλάματα...

Anonymous said...

Χρειαζόμαστε και πιο ψιλιασμένους και πιο γενναίους ασθενείς.χρειαστηκες πολυ ωρα να το σκεφτεις? ε ποσο μαλλον να το γραψεις..αλλο ο αλλος και αλλο ο εαυτος μας..για το ψιλιασμα εννοω,μηπως να ανοιξουμε απο τωρα το λακκο μας . (για μας εννοω τους c/a)αφου δεν χρειαζεται να το πολεμησουμε,σωστα κυριε μεγαλοψυχε?
δεν σου εμαθαν οι αδελφες σου πως και ο θανατος εχει την αξιοπρεπεια του!!
ΑΛΛΟ ΑΙΤΗΜΑΤΑ Κ ΑΛΛΟ ΑΕΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ..

Anonymous said...

ΑΘΗΝΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΑΣΕ ΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΣΟΥ !!!
ΣΕ ΦΙΛΩ!
ΥΓ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ, ΚΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ,ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΣΤΟ ΝΑ ΣΥΛΛΕΧΤΟΥΝ (Υπογράφω) 1000000.ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.

kwstask said...

αθηνουλα εννοειτε οτι ειμαι μαζι σου!τα αιτηματα καλα και αγια.το κειμενο ποτε θα το δουμε?ο καιροσ περναει!.....