ΚΟΛΥΒΑ
500 γρ. σταρι
Κορινθου (μαυρη) και Σμυρνης (ξανθια)
Μοσχοκαρυδο
Βαζουμε το σταρι να βρασει σε κρυο νερο με ελαχιστο αλατακι. Οταν μαλακωσει αρκετα μα να κραταει λιγο, σουρωνουμε και απλωνουμε αναμεσα σε δυο λινες πετσετες να στεγνωσει.
Μεχρι να βρασει το σταρι (θελει πανω απο μιση ωρα πιο κοντα στα 45’) πυρωνουμε το τηγανι και καβουρδιζουμε το αλευρι ανακατευοντας συνεχως, οταν αρχισει να ξανθαινει προσθετουμε το σουσαμι και σβηνουμε τη φωτια, συνεχιζουμε να ανακατευουμε μανιασμενα μεχρι να φυγει η καψα.
Οταν φυγουν τα πολλα ζουμια απο το σταρι ανακατευουμε ολα τα υλικα, με τελευταιο τον μαιντανο ψιλοκομμενο, πλην της αχνης που την πασπαλιζουμε απο πανω αφου πατικωσουμε το μειγμα καλα-καλα.
3 comments:
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΕ ΣΑΣ....
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΝ
ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΟΛΥΒΑ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΡΟΔΙ (ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ) ΚΑΙ Ο ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩς ΑΓΕΥΣΤΟΣ
Αθηνά, ξέχασες εκείνα εκεί τα χρυσαφίζοντα και ασημίζοντα που μοιάζουν με κουφέτα... :-)
Post a Comment