Friday, August 15, 2008

CIVILISATION IS OVER

SERJ TANKIAN THE SKY IS OVER (US)
ΧΡΩΣΤΑΩ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ ΑΔΕΛΦΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΚΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΙΝΑΙ
ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2058
ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ
ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ.
ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΝΕΤ ΦΑΚΤΟ ΚΑΙ ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ ;-)


ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΚΛΙΠΑΚΙ ΤΟΥ SERJ TANKIAN

THE SKY IS OVER

EVEN THOUGH WE CAN'T AFFORD IT


CIVILISATION IS OVER

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΗ ΣΕΡΓΙΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΙΠΑΚΙ ΛΕΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΛΙΠΑΚΙ ΛΕΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

* ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ *

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ?
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΑΙ
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.
ΤΟ ΖΟΥΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΡΑ.
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Β.ΠΠ ΓΙΑ ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΟΓΙΟΜΑΣΤΕ.



ΚΑΛΕΣΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΞΑΝΘΙΑ ΑΔΕΛΦΗ
-ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΛΑ ΕΙΠΑΜΕ-
ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΟΙ

ΖΑΛΜΟΞΙΣ
ΒΙΟΛΟΓΟΣ
ΖΑΦΟΝΤ
ΑΔΗΣ
ΠΟΛΣΕ
HERETIC
ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΚΡΟΓΙΑΣ
ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ
ΦΑΡΑΩΝΑ
ΓΟΥΦΑΣ
ΚΡΟΠΠΕΡ
ROAD ARTIST
ASPIC
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΗ
TRIP
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΗ
CERALEX
ΠΑΤΣΙΟΥΡΙ
SWELL
ΚΟΥΣΟΥΡΑΤΟΣ
ΠΡΚΛΣ
ΑΝΑΡΡΙΧΩΜΕΝΟ ΦΡΙΚΙΟ
APOS
IRLANDOS


ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ?
ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΝΕΟ ΟΥΡΑΝΟ?

ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΩ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥ ΤΑ ΓΕΝΙΑ, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ ΑΠΛΩΣ... ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΣΜΟΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΔΑΓΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΠΟΥ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΟ...
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ?
Η ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ? (ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?)

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΚΙ ΕΝΑΝ ΤΥΠΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΤΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙ
Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΣΚΕΨΗ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑ ΤΟ 2058 ΗΤΑΝ ΕΓΩ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΗ...

ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΣΤ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΩ
ΙΣΩΣ ΣΗΜΕΡΑ

15 comments:

Αntidrasex said...

Και άλλος (άλλη συγκεκριμένα) περνάει 15αυγουστιάτικα τη μέρα του πάνω απο το Pc. Ενδιαφέρον θεματάκι για συζήτηση. Φαντασία όμως δεν έχω.
Ηλεκτρονικούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς (χαίρομαι που σου άρεσε το ανέκδοτο).

ATHENA said...

ΚΑΛΩΣΤΟ, ΠΑΙΞΕ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ
ΜΗΝ ΠΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΣΥ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΦΩΤΙΣΕΙ!

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΣΙΤΩΝΟΥΜΕ
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΛΑΠΙΤΟΠΙ (ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΣΩΣΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ)

BioLogos said...

Θέλει σκέψη το πράγμα...Το μόνο για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι όλος ο πληθυσμός της "πολιτσμένης" Δύσης θα πέρνει αντικαταθλιπτικά.

Θα επανέλθω και ευχαριστώ για την πρόσκληση μόλις ξελαμπικάρει ο εγκέφαλος από τα εργαστηριακά αυγουστιάτικα καψώνια.

ATHENA said...

ΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟ ΣΟΥ... ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΙΧΝΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ ;-)

ΘΕΡΙΝΑ ΚΑΨΩΝΙΑ ΓΜΤ?
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

Anonymous said...

Θεουλίνι, θα σε απογοητεύσω...

Έχω δύο απαντήσεις, μια δυστοπία και μια ουτοπία, οι οποίες είναι βιβλία ολόκληρα. Την πρώτη ξεκίνησα να τη γράφω πριν από 7 χρόνια και δεν έχω γράψει παραπάνω από 10 σελίδες, τη δεύτερη ξεκίνησα να τη γράφω πρόπερσι και σταμάτησε στο δεύτερο κεφάλαιο...

Όπως βλέπεις δε με βλέπω να τις τελειώνω σύντομα...

cropper said...

ευχαριστώ για την πρόσκληση.
σου απάντησα και δίπλα, στον περίπατο.

τί να πω;

ο πολιτισμός τελείωσε,
ο ουρανός τελείωσε,
η ζωή του ανθρώπου τελειώνει.

ΑΜΗΝ και πότε...

ATHENA said...

@ΚΟΥΣΟΥΡΑΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΩ
(ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙΣ)

ΚΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΩΣ ΚΑΤΑΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΡΩΤΗΣΗ

@ΚΡΟΠ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΙΠΛΑ
ΑΜΗΝ ΛΕΣ ΕΣΥ, Ε?
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...

zalmoxis said...

Καλησπέρα!

Πολλούς αιώνες τώρα, κάθε γενιά νιώθει πως ζει στην πιο σπουδαία εποχή, στην πιο σημαντική σε αυτόν τον πλανήτη περίοδο. Είναι κι αυτή η ψευδαίσθηση μια "ψυχολογική ανάγκη" για να αντιπετωπιστεί το πεπερασμένο του συνήθους διάρκειας ανθρώπινου βίου έναντι της απεραντοσύνης του χρόνου.

Ο πολιτισμός δεν τελειώνει. "Κοσμοϊστορικές" εποχές έζησε η ανθρωπότητα και τον 17ο αιώνα προ Χριστού και στο δεύτερο ήμισυ του 15ου αιώνα μ.Χ. (τότε είχαμε λ.χ. την ανακάλυψη μιας νέας ηπείρου - Αμερικής, κατάλυση μιας υπερχιλιετούς αυτοκρατορίας -Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους, εκδίωξη των Αράβων από την Ευρωπαϊκή ήπειρο - Ισπανία, τυπογραφία, κ.λπ κ.λπ., όλα αυτά μέσα σε λίγα χρόνια... αδιανόητο τότε! ). Και τότε οι άνθρωποι ένιωθαν δέος, ενδεχομένως και μεγαλύτερο και από αυτό που νιώθουν σήμερα οι θνητοί για την σημαντική εποχή που ζούσαν.

Το τέλος του πολιτισμού το έζησαν οι Κινέζοι, όταν πρωτοείδαν Ευρωπαίους από τα Δυτικά στο Μακάο και Ιάπωνες με εχθρικές διαθέσεις από τα Ανατολικά. Το είδαν επί Μινγκ όπως το είχαν δε και παλαιότερα, όπως οι Ρωμαίοι, οι Αζτέκοι, οι Μάγια... Όμως, ο "Πολιτισμός" είναι κάτι πολύ ευρύτερο και διαχρονικά σε σχέση με όλους αυτούς.

Το 2058 θα μιλάμε ακόμη για το τέλος του πολιτισμού και θα καλούμεθα να διατυπώσουμε τις προβλεψεις μας για το 2108.

Το 2058 κάποια σημαντικά του σήμερα θα τα θεωρούμε μάταια και νάποοια ασήμαντα, σημαντικά...

ATHENA said...

ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΖΑΛΜΟΞΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ...

ΤΕΣΠΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΟΤΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΤΟΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΤΑ ΣΕΙΤΣΕΝΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΑΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΤΥΧΕΙ (?) ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΛΙΩΣ.

ΥΠΟΘΕΤΩ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΛΙΘΙΚΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΙΘΙΚΗ ΕΠΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΗ
ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΉΡΟΦΟΡΙΕΣ.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

spooky said...

Τέλος του πολιτισμού; Χμμμ... Τι να σου πω. Αφού καταφέραμε και (ψιλο)επιβιώσαμε από τη χριστιανική λαίλαπα της "υπέρτατης αλήθειας" και του "πίστευε στον Jesus αλλιώς την έβαψες" (και, βεβαίως, από το εξ ίσου φασιστικό και μισαλλόδοξο κακέκτυπό της, το Ισλάμ), πάει να πει ότι η ανθρωπότητα είναι σκληρό καρύδι. Δυστυχώς, γιατί ο πλανήτης έχει φτάσει πια στα όρια της αν(τ)οχής του με την πάρτη μας.

Δε βαυκαλίζομαι ότι ήταν ποτέ τα πράγματα καλύτερα ή χειρότερα. Έχεις διαβάσει τα "Μυστήρια των Παρισίων" του Ευγενίου Σύη; Θα δεις ότι γενικά όλοι μας ζητούμε ν'αλλάξουν τα πράγματα έτσι ώστε όλα να μείνουν ίδια, μην τυχόν και ξεβολευτούμε, μην τυχόν και αλλάξει η νοοτροπία μας (δες, για παράδειγμα, πώς εξιλεώθηκε η Φλερ-ντε-Μαρί, η χαμένη κόρη του Ροδόλφου του Γερολστάιν, που είχε γίνει πόρνη, αλλά έπρεπε να πεθάνει τελικά από τις τύψεις της για να μην ταραχτεί το στομάχι του μέσου Γάλλου μικροαστού, που στο μυαλό του είχε συγκεκριμένες απόψεις περί "ηθικής" τάξεως και κοινωνικής διαστρωμάτωσης).

Θα πεις τώρα - και με το δίκιο σου - "τι σχέση έχουν αυτά τα λαϊκίστικα feuilletons με τον πολιτισμό;" Όμως, ο πολιτισμός δεν είναι παρά η έκφραση της εκάστοτε κοινωνίας, των αξιών της, των ιδεών της, των φοβικών της συνδρόμων κ.ο.κ.

Παριστάνουμε τους προοδευτικούς, αλλά είμαστε βαθύτατα συντηρητικοί και υποκριτές. Έχουμε ριζωμένη μέσα μας βαθιά μια επιθυμία να διατηρήσουμε ένα ταξικό σύστημα, όπου ο καθένας θα βρίσκει ταίρι "από τη σειρά του" - λες κι είμαστε στα αγγλοκρατούμενα Επτάνησα με το libro d'oro!

Και το χειρότερο είναι ότι τελικά ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ σ'αυτό το σύμπλεγμα, για να έχουμε ένα ταίρι που να κατάγεται από "οικογένεια με γόητρο", που να έχει "πανεπιστημιακές περγαμηνές", άρα - στις ψευδαισθήσεις και αυταπάτες των γονέων μας και του κοινωνικού και φιλικού περίγυρού μας - "ΜΟΡΦΩΣΗ". Ούτε λόγος για έννοιες όπως αγάπη, συναισθηματικό δέσιμο, τρυφερότητα, κατανόηση. Αυτά τα γράφουμε στα ιστολόγιά μας για να ξεκαυλώσουμε και να εκτονωθούμε, αλλά όταν έρχεται η ώρα, βάζουμε τα κεφάλια μέσα και συμμορφωνόμαστε μ'αυτό που μας πιπιλίζουν οι ΑΛΛΟΙ. Και υποκρινόμαστε τους ευτυχισμένους, ενώ καταδικάζουμε τον εαυτό μας να λειτουργεί όχι όπως λέει η ψυχή μας, αλλά όπως θέλουν οι ΑΛΛΟΙ, για να είμαστε αυτό που περιμένουν οι ΑΛΛΟΙ και είμαστε τελικά δυστυχισμένοι.

Όταν λοιπόν στα πιο προσωπικά μας ζητήματα υποκρινόμαστε - εν προκειμένω, για να ικανοποιήσουμε τους ΑΛΛΟΥΣ - , φαντάσου πόσο υποκριτές είμαστε σε όλα τα υπόλοιπα.

Ισχυριζόμαστε ως κοινωνία ότι δεν είμαστε ρατσιστές. Α ναι; Πόσες από τις φίλες σου θα τα έφτιαχναν με - ή θα παντρεύονταν - έναν αλλόχρωμο, αλλόθρησκο ή αλλοεθνή; Έναν μαύρο, έναν ασιάτη, έναν αμερικανό ινδιάνο; Έναν ινδουιστή, σιντοϊστή, μωαμεθανό, εβραίο (καλά, αυτές οι δυο κατηγορίες δεν διαφέρουν και πολύ από τις πιο συντηρητικές μορφές του χριστιανισμού έτσι κι αλλιώς), έναν άθεο, έναν δωδεκαθεϊστή; Έναν άνθρωπο που ψηφίζει άλλο κόμμα απ'ό,τι εκείνες; Έναν άνθρωπο με τον οποίον έχουν μεγάλες διαφορές στις "μορφωτικές περγαμηνές";

Ας πάω τώρα σ'εμάς τους άνδρες... Το ίδιο ακριβώς ερώτημα ισχύει για το αν θα παίρναμε για γυναίκα μια από τις προηγούμενες κατηγορίες. Να βάλω κι άλλα; Πάρε έναν καρασπουδαγμένο εργένη (μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ) και υπόθεσε ότι τα φτιάχνει με μια γυναίκα χωρισμένη και με παιδί απ'τον προηγούμενο γάμο της. Πόσο εύκολο θα είναι να τη δεχθεί ο περίγυρός του; Θ'αρχίσουν αμέσως τα άθλια κουτσομπολιά. Να μην πω τίποτα για τις πιθανές αντιδράσεις των γονέων του...

Θες κι άλλα; Είδαμε τι έγινε με το ζήτημα των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων στην Τήλο, που σπεύσανε όλοι οι θρησκόληπτοι κρετίνοι να δώσουν ρεσιτάλ ηλιθιότητας και μίσους στα ραδιόφωνα και στα κανάλια (λησμονούν όμως οι τύποι αυτοί την επί του όρους ομιλία του αρχηγού της θρησκείας τους: "Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε. Εν ω γαρ κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε, και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν. Τι δε βλέπεις το κάρφος το εν τω οφθαλμώ του αδελφού σου, την δε εν τω σώ οφθαλμώ δοκόν ου κατανοείς; Ή πώς ερείς τω αδελφώ σου, άφες εκβάλω το κάρφος από του οφθαλμού σου, και ιδού η δοκός εν τω οφθαλμώ σου; Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε διαβλέψεις εκβαλείν το κάρφος εκ του οφθαλμού του αδελφού σου." Και ναι, μιλώ για τους παπάδες που άρχισαν να ωρύονται απαιτώντας οι ομοφυλόφιλοι να κάτσουν στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ, ενώ τα δικά τους τα μπουρδελάκια (έτσι τα λένε οι ΙΔΙΟΙ) με ανήλικα αγοράκια είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ... Άντε μου και σιχτίρι.

Έχουμε επίσης μια νοοτροπία εντελώς "ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε, κι ό,τι αρπάξει ο κώλος μας". Να δούμε λίγο τον ποταμό Απόλλωνα κοντά στο Γιόφυρο της Κρήτης που'ναι γεμάτος τοξικά γιατί όλα τα χωριά και οι βιοτεχνίες ρίχνουν τα απόβλητά τους εκεί - και παρακαλώ ΜΕΣΑ στην πηγή - αντί να κάνουν βιολογικούς καθαρισμούς; Να δούμε λίγο τη Μονή Τοπλού που έχει καταστρέψει το Κάβο Σίδερο και το Φοινικόδασος του Βάι με την "τουριστική ανάπτυξη"; Το βόρειο οδικό άξονα στα Χανιά που δε βλέπεις πια θάλασσα από Καλαμάκι και δυτικά, γιατί ΟΛΑ έχουν χτιστεί/τσιμεντοποιηθεί; Το Κολυμπάρι που, από την "ανάπτυξη" κινδυνεύει να βουλιάξει από τη διάβρωση της ακτογραμμής; Τη Φαλάσαρνα που βαλθήκανε να την καταστρέψουν; Τα δάση που καίμε για να φτιάξουμε εξοχικά, βίλλες και πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών και μετά με κροκοδείλια δάκρυα (ή μάλλον έχοντας βάλει κολλύριο στα μάτια για να δείξουμε ότι κλαίμε) "κατακεραυνώνουμε" τους εμπρηστές (μόνο που από τους συνεργαζόμενους μ'αυτούς μεσίτες αγοράζουμε οικοπεδάκια) και μετά βλέπουμε τον τιμητή των εμπρηστών και του κράτους Γιώργο Τράγκα να διαφημίζει τη φυλλάδα του στην τηλεόραση με πρωτοσέλιδο (τι άλλο;) "ΠΩΣ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΑΣ".

Η υπέρτατη υποκρισία.

Ο πολιτισμός μας λοιπόν καταστρέφεται από το βόλεμα και την υποκρισία μας.

Θες κι άλλα; Βγες με τα πόδια έξω και κάνε μια βόλτα. Πεζοδρόμια κατειλημμένα από οχήματα κάθε είδους (κυρίως τα άθλια τζιποειδή που χρησιμεύουν ως τονωτικά του κατά πάσα πιθανότητα ανύπαρκτου ανδρισμού των ιδιοκτητών τους), ράμπες αναπήρων κλεισμένες γιατί "ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ". Καβαλάμε δυο τόνους παλιοσίδερα και νομίζουμε ότι ξαφνικά γίναμε αγάδες κι όλοι οι άλλοι είναι μυρμήγκια για να τα πατήσουμε. Σεβασμός σε αναπήρους, πεζούς, μανάδες με βρεφικά καροτσάκια; ΜΗΔΕΝ.

Θες να σου πω κι άλλα; Αξία στον άνθρωπο δεν δίνουμε καμμία απολύτως. Μόνο στη φιγούρα. Έχω μπόλικα παραδείγματα βλακών να σου αναφέρω, που πέταξαν σε λαμαρίνες (τις οποίες δε μπορούν καλά-καλά να συντηρήσουν) λεφτά που θα μπορούσαν να μαζέψουν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Κι άλλα πολλά. Άσε...

Βόλεμα κι υποκρισία: αυτά έχουν κάνει κομμάτια τον πολιτισμό μας. Αυτές είναι οι πληγές μας.

irlandos said...

Αγαπητή Αθηνά,

Μόλις σήμερα είδα είδα την πρόσκλησή σου να σχολιάσω το θέμα:

"Δεν ξέρω αν μας τελείωσε ο πολιτισμός. Αν μας τελείωσε, θα πρέπει σύντομα να προμηθευτούμε καινούργιο. Επίσης να σου πω ότι μας έχουν τελειώσει τα μακαρόνια, το βιτάμ, το κρεμοσάπουνο και το χαρτί υγείας. Όταν θα γυρνάς από τη δουλειά, μπορείς σε παρακαλώ να πας στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια αυτά ? Μια που θα είσαι εκεί, ρώτα κι αν έχουνε πολιτισμό. Εάν έχουνε, να πάρεις απ' τον καλό όχι απ' τον άλλο τον φτηνό..."

(χα χα χα χα ... , εδώ γελάνε)

Ελπίζω να γέλασες,
Φιλικά,
Ιρλανδός

patsiouri said...

Σε μερικά χρόνια δε θα υπάρχουν κράτη.
Η έννοια αυτή θα έχει αντικατασταθεί με τη λέξη "εταιρεία".
Η καθεμια από τις εταιρείες αυτές θα έχει δικό της ιδρυτή, ύμνο, σημαία και ιστορία.
Οι άνθρωποι θα συναντιούνται στα αεροδρόμια και στην ερώτηση "Από που είσαι" θα απαντούν με το όνομσ της εταιρείας τους...
Αυτά για αρχή...
Διακοπεύω ακομη μακριά από ηλεκτρικές συσκευές...

pølsemannen said...

Θα ντελιώσει ο μπολιντιζμός το 2058?

Μποιός γκζέρει γκαρντιά μου?

Εγκώ γκζέρω όντι τα είμαι έναζ αγκμαιόνταντος ΝΈΟΖ!!!!

(ΘΑ ΈΚΩ ΓΚΆΝΕΙ ΜΕΝΤΑΜΌΖΓΕΥΖΗ ΝΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΟΥ ΖΝΤΟ ΓΚΟΡΜΙ ΕΝΟΖ ΝΙΓΚΗΡΙΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΖΝΤΗ, ΓΚΙΑΦΤΟ ΓΚΑΙ ΤΟ ΝΙΓΚΗΡΙΑΝΟ ΜΠΡΟΦΟΡΑ).

Το τέμα ζηγκώνει μεγκλα-μπόζντ ίζως, και μέ βίδεο (Μερικοί λεκτικοί τύποι είναι διεθνείς και διαχρονικοί).


Αμέζωζ μεντά τα Georgia Guidestones ντην άλλη βδομάντα θα αζκολητώ με ντην ζυγγραφή!!!

Γκαλώζ ζαζ βρήγκα μπάλι!

ναδα.- said...

περασα για ενα γεια.
το 2058;
με σκανδαλιζεις τωρα ...
θα σου απαντησω .
καλημερα
:)

Anonymous said...

Στην ουσία , σε αυτή την ιστορία είναι εύκολο να είσαι απαισιόδοξος .
Υπάρχουν παράμετροι όμως που αλλάζουν το ρου της ιστορίας
Πρόσφατα άκουσα ότι γιαπωνέζοι επιστήμονες μπορούν να κλονοποιησουν μαμούθ!
Όπως και να το κανείς παρόλο που το 2058 είναι μακριά , και ο τρόπος που εξελισσόμαστε είναι μάλλον καταστροφικός έχουμε στα χέρια μας και την σωτήρια.
αυτό που θέλει θεουλινι είναι να φωνάξουμε λίγο παραπάνω , να πιέσουμε λίγο παραπάνω .
να κάνουμε μια υπέρβαση στον εαυτό μας
Πάντως όταν φτάσουμε στην ζημία τότε θα αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε την γνώση προς συμφέρον του άνθρωπου , και όχι του χρήματος όπως γίνεται τώρα .

Ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Σορρυ που άργησα να σου απαντήσω , αλλά με απασχόλησε κάπως πιο βαθιά :)

Πάντως σου απάντησα πριν το 2058 :P


Αναρριχώμενο φρικιό
:)