Friday, September 12, 2008

ΑΥΡΙΟ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ

ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΦΗ ΚΕΦΑΛΗ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΔΙΕΤΑΞΕ
ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

UPDATE Η ΦΙΛΗ ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΑΛΟΥΠΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΖΟΥΣΑΝ ΑΡΜΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ.

ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ

PEGASUS INTERNATIONAL

ΝΕΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΗΛ.: 6978 456008 - FAX : 210 8847722

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ


ΑΥΡΙΟ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ!

Λένε ότι νοιάζονται για την υγεία και τα ζώα είναι φορείς παρασίτων, μέσω των τσιμπουριών. Τα παράσιτα πέφτουν απ' τα δέντρα και τους θάμνους πάνω στα ζώα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τους ανθρώπους, αν περπατήσουν κάτω από τα δέντρα.
.............
Πώς νοιάζονται για την υγεία;
-Τα εφημερεία των γιατρών στο Ισόγειο είναι με ένα ελάχιστο εξαερισμό μέσω του μπάνιου, χωρίς φυσικό φως (μόνο ηλεκτρικό), έχουν τουαλέτες, που δεν λειτουργούν καλά και κυκλοφορούν σ' αυτά κατσαρίδες και ποντίκια. ...........
-Το μπροστινό προαύλιο του νοσοκομείου είναι συνήθως γεμάτο από σκουπίδια (σακούλες φαγητών, αποτσίγαρα και σύριγγες ακόμα στο πίσω προαύλιο, που είναι απομονωμένο). Περνούν μέρες για να καθαριστεί το προαύλιο από τις καθαρίστριες, ενώ θα 'πρεπε να καθαρίζεται καθημερινά.....
-Το φρεάτιο αποβλήτων του νοσοκομείου είναι στο πίσω προαύλιο. Οι καθαριστές μπαίνουν σ' αυτό χωρίς ειδικές στολές και μάσκες και μετά κυκλοφορούν στους χώρους του νοσοκομείου. ....
-Το 2005 έγινε κινητοποίηση του προσωπικού για την αφαίρεση του αμίαντου, καρκινογόνου ουσίας, η οποία σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ, έπρεπε ήδη να έχει αφαιρεθεί (από ειδικά εκπαιδευμένα συνεργεία). ΄Όταν τελικά έγινε αυτό, έγινε με τελείως παράνομο και επικίνδυνο τρόπο, που εξέθετε σε κίνδυνο τους πάντες. Το νοσοκομείο συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, ενώ θα έπρεπε να κλείνει τουλάχιστον κατά τμήματα, εκθέτοντας έτσι σε κίνδυνο προσωπικό και ασθενείς. (Μάλιστα είχε γίνει σχετική κινητοποίηση από το προσωπικό, που δεν έφερε αποτέλεσμα). Επιπλέον το συνεργείο που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν με τίποτε εκπαιδευμένο: ήταν όλοι αλλοδαποί και δεν φορούσαν ειδικές στολές ούτε και μάσκες (άρα εκτέθηκαν και αυτοί στον αμίαντο). Επιπλέον, ο αμίαντος αφαιρέθηκε μόνον από το εξωτερικό του νοσοκομείου. Στο εσωτερικό του νοσοκομείου εξακολουθεί να υπάρχει και τον αναπνέουμε από κάθε μικροβλάβη της εσωτερικής τοιχοποιίας.

΄Ετσι νοιάζονται για την υγεία; Γι' αυτό θέλουν να σκοτώσουν τα ζώα ή γιατί είναι οι ίδιοι μικρόψυχοι και κακοί, και δεν είναι σε θέση να αγαπήσουν κανένα έμψυχο ον, άνθρωπο ή ζώο;

Τα ζώα είναι τα περισσότερα στειρωμένα από ανθρώπους του νοσοκομείου (γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους, που νοιάζονται γι' αυτά). Επίσης πάλι συγκεκριμένα άτομα ταϊζουν τα ζώα με προσωπικά τους έξοδα κυρίως και συμπληρώνουν με υπολείμματα φαγητού, που θα πετιόντουσαν έτσι κι αλλιώς στα σκουπίδια.

Στα πλαίσια του πολέμου, που άνοιξε εδώ και ενάμισυ μήνα περίπου, απαγορεύτηκε να δίνονται αυτά τα υπολείμματα και το προσωπικό απειλήθηκε με κυρώσεις. ΄Ετσι τα ζώα πεινάνε (15-18 σκυλιά και 10-12 γατιά), αλλά και διψάνε. Μαζί τους διψάνε και όλα τα πουλιά στον περίβολο του νοσοκομείου, γιατί κλείνουν πλέον τις μάνικες του ποτίσματος και δεν γεμίζουν οι 2-3 γούρνες, που υπάρχουν στον περίβολο και από τις οποίες ξεδιψάνε ζώα και πουλιά.

Τα ζώα δεν είναι παραπεταμένα. Υπάρχουν άνθρωποι του προσωπικού, που τα νοιάζονται. Πολλές φορές μαζεύτηκαν χρήματα από εράνους για φάρμακα, χειρουργεία (από ατυχήματα, για στειρώσεις…) αλλά και άλλες ανάγκες των ζώων. Τώρα θα χειρουργηθεί μεγάλη σκύλα για κάταγμα δεξιού πίσω μηριαίου οστού (ήλος), με σύγχρονη βαρειά επιμόλυνση με έξοδα ατόμου του προσωπικού, που επιθυμεί να μείνει ανώνυμο.

Οι πιο πολλοί γιατροί αλλά και νοσηλευτές είναι υπέρ των ζώων και τα θέλουν. Ελάχιστοι, που δεν αγαπούν τα ζώα γενικώς, είναι κατά των ζώων . Και τώρα ξαφνικά ο υποδιοικητής Δ. Αντωνίου, κηρύσσει πόλεμο και θέλει να τα σκοτώσει δήθεν για λόγους υγείας. ΄Εχει κανονίσει στις 13-9-08 (μέρα εφημερίας) να μεταφερθούν τα ζώα με κλούβα του δήμου στο κρεματόριο του Σχιστού. (Οι φιλόζωοι ξέρουν τι σημαίνει Σχιστό).

.......
Όμως τα ζώα δεν ζουν παρασιτικά στο νοσοκομείο:
1) Σκοτώνουν έντομα και ποντίκια (οι γάτες).
2) Δεν έχουν επιτεθεί ποτέ σε άνθρωπο. Αντίθετα έχουν προστατέψει άτομα από το προσωπικό από παρενοχλήσεις / επιθέσεις στο προαύλιο....
3) Προστατεύουν την περιουσία του προσωπικού (αυτοκίνητα και ότι άλλο υπάρχει μέσα σ' αυτά). Παλαιότερα πριν μαζευτούν τα σκυλιά στο Θριάσιο, τα αμάξια ακόμα και μέσα στο προαύλιο, ήταν αφύλαχτα. Το 2005 ή 2006 κλάπηκε από το προαύλιο του νοσοκομείου το αμάξι του Αλεξ. Πατσιλινάκου, γυιού του βουλευτή του ΚΚΕ, που δούλευε τότε στο νοσοκομείο. Μέσα στο νοσοκομείο συνεχίζονται συστηματικά οι κλοπές, ακόμα και από τα δωμάτια των γιατρών, που κλειδώνονται. Η τωρινή security (ασφάλεια) δεν κάνει τίποτα σχεδόν (εκτός από μεμονωμένες εξαιρέσεις), ενώ η παλιά ήταν πολύ καλύτερη, όμως πιο ακριβή (γι' αυτό την έδιωξαν). Τα αυτοκίνητα του προσωπικού όμως, είναι ασφαλή χάρις στα σκυλιά. Δεν έγινε άλλη κλοπή αυτοκινήτου στο Θριάσιο, από τότε που μαζεύτηκαν τα σκυλιά.
4) Τα σκυλιά ήταν σκορπισμένα παντού στον περίβολο του νοσοκομείου. Μόλις τα έδιωξαν από τον χώρο γύρω από την εκκλησία αυτό το καλοκαίρι, αμέσως κλάπηκαν 4 εικόνες και 2 χρυσά μανουάλια.

Τα σκυλιά και τα γατιά δεν αποτελούν κίνδυνο για κανένα, αφού δεν επιτέθηκαν ποτέ σε κανένα. Αντίθετα οι άνθρωποι αποτελούν κίνδυνο γι' αυτά – μικρά σκυλιά χτυπήθηκαν από αμάξια (συνοδών αρρώστων) μέσα στο προαύλιο και πέθαναν.

Τα παράσιτα μπορούν να μεταφερθούν και από τους ανθρώπους. Τα έντομα που τα μεταφέρουν τσιμπούν ανθρώπους και ζώα. Τα ζώα όμως αποπαρασιτώνονται. Οι άνθρωποι;
Και δεν μπορούν να λένε ότι νοιάζονται για την υγεία μας, γι' αυτό και θα ξεφορτωθούν (σκοτώσουν) τα ζώα. ΄Οσα κατέγραψα δείχνουν ότι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για την υγεία μας. Ούτε η ασφάλεια μας τους ενδιαφέρει. ΄Αλλαξαν την καλή security, γιατί ήταν ακριβότερη. Οι οδηγοί στα λεωφορεία του προσωπικού καπνίζουν στην διάρκεια της διαδρομής ενάντια στις οδηγίες της Ε.Ο.Κ. και ενάντια στις συμβάσεις, που έχουν υπογράψει οι εταιρείες τους και η διοίκηση αγνοεί τις καταγγελίες. Εμείς παίζουμε ξύλο στα Τ.Ε.Π. Εμείς καλούμε την αστυνομία. Εμείς δεχόμαστε απειλές για την ζωή μας και κατάρες, επειδή κάνουμε ιατρική και όχι, ότι θά 'θελε ο καθένας. Κανείς δεν μας προστατεύει εκτός από τα ζώα!!

Σώστε τα ζώα του Θριασίου από την θανατική καταδίκη !!!
Σώστε τα από την κλουβα, που θα τα παει στο σχιστο στις 13-9-08 !!!
Αυτά στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης ή της εξαθλίωσης, της διαφθοράς και του εγκλήματος;

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη τα ζώα συμμετέχουν στην θεραπεία των ασθενών και μέσα στις κλινικές Σκυλιά και γάτες χρησιμοποιούνται ευρέως σε παιδιατρικές και ογκολογικές κλινικές, αλλά και στην ψυχιατρική στα τμήματα ημερήσιας φροντίδας για την θεραπεία ατόμων με αυτισμό ή άλλες διαταραχές συμπεριφοράς, καταθλιπτικών αλλά και σχιζοφρενικών. Εκτός κλινικών χρησιμοποιούνται άλογα ή δελφίνια για την προώθηση της θεραπείας ατόμων με ειδικές ανάγκες (αυτισμό ή άλλες διαταραχές συμπεριφοράς, κινητικά προβλήματα/αναπηρίες). Και τα οικόσιτα ζώα βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας. Τα σκυλιά βοηθούν ηλικιωμένους στην κινητοποίησή τους και καταθλιπτικούς, οι γάτες ρίχνουν την πίεση.

Ας τους δώσουμε την θέση, που τους ανήκει στην ζωή μας.

Και πρωτίστως ας σώσουμε τα ζώα του Θριασίου από την κλούβα στις 13-9-08 και τον επαπειλούμενο θάνατο !!!


Σόνια Αλούπη
Πρόεδρος της Οργάνωσης
Αθήνα 8-9-2008

8 comments:

BUTTERFLY said...

Αθηνα, αυριο θα μαζευτει κοσμος 10-11 εξω απο το Θριασιο και θα ερθουν Μεγκα- Σκαι και αλλο ενα καναλι δεν θυμαμαι ποιο, για να ζητησουν χρονο να βρεθουν σπιτια στα ζωα αυτα. Ηδη νομιζω εχουν βρει σπιτι για 3-4.

ATHENA said...

ΝΑΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ ΤΩΡΑ ΜΙΛΗΣΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΕΝΤΙΤ ΤΟ ΠΟΣΤ, ΣΈΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕΝΑΔΑ :))

Lucha Libre said...

Αναρωτιέμαι ως πότε θα πρέπει να ξεσηκωθεί γη και ουρανός για να μην εκτελεστούν τέτοιες αποφάσεις. Για να μην τις σκέφτονται καν ως λύσεις σε υποτιθέμενα προβλήματα.
Ασταδιάλα δηλαδή πια, τόση απανθρωπιά και τόση υποκρισία.

Σε φιλώ Athena, με κάνεις να σκέφτομαι πως όχι,δε θα τους περνάει.

Anonymous said...

Συγνώμη που η ανακοίνωση δεν έχει άμεση σχέση με την ανάρτηση.
Αναδασωτική-αντιδιαβρωτική σπορά με σβόλους στην Κερατέα 4-5 Οκτωβρίου
Η προγραμματισμένη από τον περασμένο χειμώνα εθελοντική μαζική
σπορά στο καμένο Πάνιο όρος της περιοχής του Δήμου Κερατέας θα πραγματοποιηθεί στις 4-5 Οκτωβρίου σε έκταση 5000 στρεμμάτων .

Ήδη στην Έδεσσα στο Κέντρο Φυσικής καλλιέργειας έγινε παρασκευή σβόλων με σπόρους από εθελοντές που αφιέρωσαν μέρες από την άδεια για το σκοπό αυτό.

Οι σβόλοι μεταφέρονται με φορτηγό στον τόπο διασποράς τους στο Δήμο Κερατέας.

Τις παρακάτω ημερομηνίες θα γίνουν οι εξής δραστηριότητες:

Προετοιμασία περισσότερων σβόλων από 20/9 μέχρι 30/9-2008, από εθελοντές.
Η δραστηριότητα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους κατασκηνώσεων Πρόνοιας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής στα όρια του Δήμου Κερατέας.

Όπου και θα μπορέσουν να μείνουν και όσοι θα μπορούν να διαθέσουν
περισσότερες ημέρες για το σκοπό αυτό. Διαμονή σε σκηνές τής κατασκήνωσης, υπάρχουν κρεβάτια, στρώματα και κουβέρτες. Φαγητό ομαδικό, θα φροντίσει να μας έχει μάγειρα ο Δήμαρχος Κερατέας, ίσως χρειαστεί ρεφενέ για την προμήθεια των τροφίμων.


Η διασπορά των σβόλων θα γίνει στις 4 & 5 Οκτωβρίου 2008:

συνάντηση στο Δημοτικό πάρκινκ του Δήμου Κερατέας από 8.30 πμ. (είναι στη δεύτερη είσοδο Κερατέας επί της Λεωφόρου Λαυρίου στρίβουμε δεξιά).

Φοράμε ρούχα πρόχειρα που μπορεί να λερωθούν και γερά παπούτσια, έχουμε νερό, κάτι για πρόγευμα. Και όρεξη για περπάτημα στο βουνό Πάνειο.

Στη δραστηριότητα αυτή χρειαζόμαστε πολλά εθελοντικά χέρια, αντρικά, γυναικεία, παιδικά όλοι είναι χρήσιμοι για τη διασπορά του όγκου των σβόλων που έχουν θα έχουν προετοιμαστεί από εθελοντές στην Έδεσσα και στην Κερατέα.

Κινητοποιήστε φίλους κλπ. για την επιτυχία της προσπάθειας μας. Στείλτε το μήνυμα σε φίλους και γνωστούς αλλά και με μήνυμα από το κινητό.

Η κατασκήνωση είναι η 7η Κατασκήνωση Πρόνοιας της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής. Μετάβαση γίνεται μέσα από τη Λεωφόρο Λαυρίου. Στη δεύτερη από βόρεια είσοδο της Κερατέας στρίβουμε αριστερά (ανατολικά) προς Κακή Θάλασσα –Δασκαλιό, μετά από 3 χιλιόμετρα υπάρχει πινακίδα για τις κατασκηνώσεις και στρίβουμε δεξιά (προς νότο) ο δρόμος μας βγάζει ακριβώς στην πύλη της κατασκήνωσης.

Παράκληση κινητοποιήστε όλους τους φίλους, γνωστούς και αγνώστους, που ενδιαφέρονται για την αναβλάστηση της γης με την εφαρμογή της μεθόδου φυσικής καλλιέργειας «σπόροι σε σβώλους».

Όσοι μάζεψαν σπόρους και θέλουν να χρησιμοποιηθούν σ' αυτή τη μεγάλη
μας εθελοντική προσφορά να συνεννοηθούν με τον Παναγιώτη Μανίκη:

Τηλεφ. 23810 27312 ή με την Ελένη Πάσσα στο κινητό: 697 497 0086

Όσοι θέλουν μπορούν να συνεννοηθούν στα παραπάνω τηλέφωνα.

Για ό,τι νεώτερο θα σας στείλουμε μήνυμα.

Για ταχυδρομική επικοινωνία και τηλεφωνική μέχρι την 15/9-2008:
Παναγιώτη Μανίκη
Κέντρο φυσικής καλλιέργειας
Τ.Θ 139 Τ.Κ.58200
Κλησοχώρι ΕΔΕΣΣΑ
Τηλ. 23810-27312 τις ώρες 18.00 – 21.00

Και με την Ελένη Πάσσα στο κινητό: 697 497 0086 όλες τις ημέρες

E-mail: sporoi_se_svolous@yahoo.com

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Σπόροι υπάρχουν στη φύση ακόμη πολλοί, μαζέψτε όσους γίνεται περισσότερους,
παράλληλα με τα κουκούτσια από τα φρούτα που καταναλώνουμε κάθε μέρα.
http://aftarkia.wordpress.com

Hades said...

Απλά να υπενθυμίσω ότι η ζωοκτονία είναι εδώ και αρκετό καιρό κακούργημα. Δεν θυμάμαι ποιος είναι ο νόμος, πάντως πλέον δεν θεωρείται φθορά περιουσίας όπως παλαιότερα.

patsiouri said...

Τι έγινε ρε Αθηνά?????
Δεν είχα ανοίξει υπολογιστή...

ATHENA said...

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΑΤΣ, ΕΛΠΙΖΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΑΚΤΙΚΑ;-))

ΕΚΑΝΑ UPDATE ΛΙΝΚ ΣΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ,
ΣΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ ΛΗΟ...)

ATHENA said...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΠΟΣΤΑΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΠΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΒΟΛΩΝ ΑΥΡΙΟ Ή ΜΕΘΑΥΡΙΟ (ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ;)

ΙΝΚΟΛΟΥΤΣΑ ΜΟΥ, ΟΣΟ Ο "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" ΘΕΩΡΕΙ ΕΑΥΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ...

ΦΙΛΙΑ