Sunday, September 28, 2008

ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΥΡΙΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΞΕΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΩΡΑ ΔΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΑΣ.
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΜΡΤΥΡΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ, ΝΕΡΟ, ΣΑΠΟΥΝΙΑ, ΧΑΡΤΙ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ... ( ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΝΑ ΡΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ!) ΚΛΠ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

ΟΧΙ, ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
(ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ ΞΕΜΠΛΟΓΚΑΡΙΣΜΑ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ!





«Προς τον κ. υπουργό Δικαιοσύνης

Με αυτό το υπόμνημα, σας ζητάμε την αλλαγή στη νομοθεσία και στο σωφρονιστικό σύστημα που πρέπει να προσαρμοστεί βάσει της Ε.Ε.

Αυτό το ζητάμε εμείς οι κρατούμενοι από όλες τις φυλακές της Ελλάδος και ό,τι αναφέρεται παρακάτω αφορά όλους εμάς που ταλαιπωρούμαστε στις ελληνικές φυλακές. Είτε Ελληνες είτε ξένοι, σε αυτή την αίτηση έχουμε επίσης και την υποστήριξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και των ΜΜΕ, που από δω και μπρος θα ενημερώνονται καθημερινά για την κατάστασή μας.

1. Επαναφορά των 3/5.

2. Οι δικαστές να δικάζουν με το νόμο και όχι με αποχρώσες ενδείξεις.

3. Οι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν όταν έχουν αποδείξεις και όχι με πληροφορίες και καθ' ομολογίας.

4. Να σταματήσουν οι προφυλακίσεις γιατί στο μεγαλύτερο ποσοστό είναι άδικες και παράνομες.

5. Να υπάρχουν σχολεία και προγράμματα σε όλες τις φυλακές.

6. Να μπορούν οι ξένοι να εκτίσουν το υπόλοιπο της ποινής στη χώρα τους, όπως προβλέπουν διεθνείς συμφωνίες.

7. Να γίνονται μεταγωγές στις φυλακές περιοχών, στις οποίες οι κρατούμενοι έχουν κοντά τις οικογένειές τους.

8. Να μη δικάζονται κρατούμενοι για το ίδιο έγκλημα και που εξέτισαν την ποινή τους στο εξωτερικό.

9. Να επισκέπτονται οι δικαστές τις φυλακές για να βλέπουν πώς ζουν οι κρατούμενοι και να μην πάνε σε ειδικά κελιά για ειδικούς κρατούμενους.

10. Τα πειθαρχικά να μην υπολογίζονται αθροιστικά. Αν πρέπει να τιμωρηθεί κανείς ας τιμωρηθεί, αλλά όταν λήξη το πειθαρχικό να μην λαμβάνεται υπόψη στις άδειες και τις αναστολές.

11. Να μην εκτίουν ποινή πέραν της κανονικής επειδή ο κάθε κρατούμενος έχει και ένα εξοντωτικό πρόστιμο να πληρώσει (π.χ. 100 με 200.000 ευρώ).

12. Να καταργηθεί η ισόβια κάθειρξη στα ναρκωτικά.

Με βάση τα παραπάνω ζητάμε εφαρμογή του κοινωνικού δικαίου αρθ. 2004/757/ΔΕΥ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το οποίο έχει ψηφιστεί από την Ελλάδα και δεν έχει εφαρμοστεί. Από το 2004 περιμένουμε αλλαγές όπου ουδεμία έχει γίνει. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί (...)

Από την τελευταία προθεσμία που πήρε η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα δεν έχει αλλάξει τίποτα. Μετά τις τελευταίες εξεγέρσεις που έγιναν υποσχεθήκατε αλλαγές τον Μάιο του 2008 εκ των οποίων δεν κάνατε καμία κίνηση και έχει περάσει και ο Αύγουστος. Πιστεύουμε ότι μέσα σας γνωρίζετε ότι αν κάνουμε κάποιο μικρό ή μεγάλο παράπτωμα, δεν παύει να σημαίνει ότι δεν έχουμε ίσα δικαιώματα προς την ελευθερία (...)

Κύριε υπουργέ, αυτή η έκθεση θα πάει στον Αρειο Πάγο, ευρωπαϊκά δικαστήρια, ευρωπαϊκή Βουλή, Βρυξέλλες. Επίσης ενημερώνουμε τον κ. Ombusman για την Ε.U. όπως και όλα τα ΜΜΕ κυρίως ξένα όπως το CNN, BBC.

Σας ενημερώνουμε ότι αν δεν γίνει καμία αλλαγή έως τον Οκτώβριο:

1. Θα κηρυχθεί γενική απεργία πείνας σε όλες τις φυλακές Ελλάδος.

2. Η δημοσιοποίηση των αιτημάτων σε Ελλάδα κι εξωτερικό θα ενταθεί.

3. Θα γίνουν ομαδικές προσφυγές εναντίον του κράτους στην Ε.Ε. για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

4. Θα ενταθούν οι ομαδικές προσφυγές για εγκληματική υπέρβαση εξουσίας σε φυσικά πρόσωπα (δικαστικούς λειτουργούς, αστυνομικούς και σωφρονιστικούς υπαλλήλους).

5. Θα γίνει ομαδική προσφυγή και καταγγελία στα ευρωπαϊκά δικαστήρια εναντίον της Ελλάδος για ψευδή στοιχεία που δίνει το κράτος στις Βρυξέλλες σχετικά με τη δικαιοσύνη, τις καταδικαστικές αποφάσεις, τη διαβίωση των κρατουμένων στις φυλακές».

ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ , ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΟ ΤΑΧΥΤΕΡΟ!
ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΥΠΕΡΠΛΗΡΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΥΠΕΓΡΑΦΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

5 comments:

Adamantia said...

Δικαια ειναι αλλα φοβαμαι οτι θα εχουν την ιδια τυχη με τα προηγουμενα. Καλημερα!

μελονικος said...

Σίγουρα πρέπει να έχουν τη συμπαράστασή μας.
Όπως και κάθε αίτημα που εκφράζει κάποιος αδύνατος.
Το αν έχουν δίκιο ¨η άδικο εξαρτά τε από τη μεριά που το βλέπεις.
Για'υτό και λέω πως κάθε αδύνατος έχει δίκιο σε ότι σχεδόν και να ζητάει.
Σε χαιρετώ και από κοντά
εξαίρετο το ιστολόγιο.

ATHENA said...

ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΡΟΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

ΝΙΚΟ ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ, ΣΕ ΜΕΡΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ,
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
(ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΤΡΙΠΛΑ!)

Squeaky said...

Απίστευτα πράγματα. Εξοργιστικά.
Δυστυχώς κανενός βρωμιάρη πολιτικού το αυτί δεν ιδρώνει.Βλέπεις οι φυλακισμένοι, δεν είναι ακριβώς το target group τους...
Ο μόνος αξιόλογος και με όραμα, Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Κουβελάκης, που τον έφαγε στο πιτς φιτίλι, η Μαφία των "σωφρονιστών" γιατί τους χάλαγε τη μπίζνα.

Κατα τα άλλα, ο Κεφαλογιάννης έφαγε 12 μήνες με αναστολή για την υπόθαλψη. Μην απορήσετε άν τον ξαναδείτε σε κανα εξάμηνο που θα ξεχαστεί το θέμα, στους διαδρόμους της Ρηγίλλης...

Anonymous said...

Интернет пишется с большой буквы внутри предложения если что. И сотые не с точкой а с запятой. Это по стандарту. А так неплохо все просто вэри гуд!