Tuesday, September 09, 2008

NAXOS SOS



To ΜΟnuΜΕΝΤΑ προσπαθεί να συμβάλλει στη διάσωση μνημείων της Νάξου. Έτσι ετοιμάσαμε μια carte postale, έντυπη και ηλεκτρονική, με παραλήπτη τον Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας την παρέμβασή του. Επιλέξαμε 8 αρχιτεκτονικά μνημεία που κινδυνεύουν ακόμη και με κατάρρευση λόγω της εγκατάλειψής τους. Ο αρχαίος πύργος Χειμάρρου, το παλάτι των Ιησουιτών, το Κάστρο τ' Απαλίρου, το Απάνω Κάστρο, ο ναός του Αγίου Μάμαντα, η Μονή της Γέννησης, ο πύργος της Αγιάς και ο εναέριος σιδηρόδρομος είναι τα μνημεία για τα οποία καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού να λάβει μέτρα, να διαθέσει κονδύλια.Στη Νάξο τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Μνημεία της Νάξου σε κίνδυνο-Οι πολίτες μιλούν γι' αυτά» που οργανώνουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Δρυμαλίας στο πλαίσιο του προγράμματος "Τοπικές κοινωνίες και μνημεία" κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού θα συμπληρώσουν κάρτες για να σταλούν στον Υπουργό.Σας καλούμε κι εσάς να στείλετε μια carte postale στον Υπουργό Πολιτισμού βοηθώντας το έργο της διάσωσης των μνημείων. Ο Τύπος έχει προβάλει την προσπάθεια αυτή. Ευελπιστούμε ότι οι cartes postales θα φέρουν κάποιο αποτέλεσμα. Όσο πιο πολλές τόσο καλύτερα!
ΟΙ ΦΩΤΟΓΑΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ

Έντυπες κάρτες μπορείτε να συμπληρώσετε στο περίπτερο του MOnuMENTA στο Εarth Dance Φεστιβάλ, ένα χορευτικό φεστιβάλ για την παγκόσμια ειρήνη, το Σαββατοκύριακο 13-14 Σεπτεμβρίου, στην παραλία Π. Φαλήρου (Μπάτης).

Στείλ' τε λοιπόν μια carte postale!

ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΤΑΙΡΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ.

ΛΕΥΚΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΛΑΜΠΕΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 4ο Π.Χ. ΕΥΤΥΧΗΣΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΩΡΟΦΗ ΣΚΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ. ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ. ΤΟ ΣΟΚ ΤΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΠΟΥ ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΗΑ ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ. ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΤΑΣΕΙς , ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΦΤΑΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΚΑΠΟΥ. ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ 2ΜΙΣΥ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΩΡΑ, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ... (ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΛΕΜΕ)


ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΤΑ ΤΑ 8... ΑΛΛΑ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ 8ΑΔΕΣ


ΟΡΑΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ (ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΕ ΤΟΥΣΟΥΝΙΔΗ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΜΕΙΝΕ ΞΕΚΡΕΜΑΣΤΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΝΑΚΙ.
ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΡΑΜΑ?
Ο ΦΙΛΟΣ GEOKALP ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 5 ΜΑΝΙ-ΜΑΝΙ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΑΛΛΑ ΕΙΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΜΒΑΘΥΝΩ ΣΕ ΕΝΑ, ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ. ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΣΥΓΚΡΥΟ.

ΜΕ ΤΟΣΗ ΟΜΟΡΦΙΑ, ΤΟΣΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ΧΡΗΜΑ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΕΜ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ. ΔΕΚΤΟΝ.

ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΣΤΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΑΛΗΤΟΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ALL INCLUSIVE ΘΗΛΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΑΣ, ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΜΟΝΟ Η ΚΡΗΤΗ Η ΚΑΡΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΕΡΑ) ΣΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΕΡΩΤΩ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΡΘΗ Ο "ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ", ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ?

ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ
ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟΔΙΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΜΠΕΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΝΟΒΟΛΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ.

5 comments:

faraona said...

Aθηνα μ εστειλα πουλι μ.
φιλια

BUTTERFLY said...

Δουλευω στον τουρισμο...αυτα που περιγραφεις τα εχω ζησει στο πετσι μου και ακομα τα ζω...και πονανε...γιατι ειμαστε ηλιθιοι...ξεπουλαμε τη χωρα μας στο ονομα του "ο,τι φαμε ο,τι πιουμε κι ο,τι αρπαξει ο κωλος μας" σαν να μην υπαρχει αυριο, ουτε μελλον ουτε νεα γενια...
Θα στειλω οπωσδηποτε!

pølsemannen said...

Χμμ... καλά όλα αυτά, αλλά πιστεύω ότι λύση μπορεί να δώσει η ΕΠΕ του κου Βουλγαράκη, που εκτός από τα μπαιδάκια του, μπορεί να σώσει και τα μνημεία της Νάξου.

Όχι;

Καλά ας το ρίξουμε στις κάρτες, αλλά πιστεύω ότι στελεχάρες όπως ο κ.Βουλγαράκης ή ο κ. Ζαχό έχουν πολλά να προσφέρουν...

Α! Φυσικά έφτασε και η δεύτερη δόση των οραμάτων μου για το μέλλον που είδα πίνοντας μπάφους και παζοντας Pro Evolution Soccer!

ΥΓ.

Ανάμεσα στα οράματά μου είδα ότι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού είναι το λούμπεν προλεταριάτο της Αγγλίας και τα φραγκοδίφραγκα του.

Πιθανολογώ ότι οι ΕΛ δεν θα κάνουν τίποτα για να αλλάξει αυτό διότι:

α) Είναι σταρχιδιστές της αρπαχτής και ότι φάμε σήμερις κλπ. κλπ.

β) Το σουρωμένο λούμπεν προλεταριάτο αποκαλύπτει τα βυζιά του με την ίδια ευκολία που τα αποκάλυπτε η καραλεσβιάρα Σαμάνθα Φοξ τη δεκαετία του '80 :-Ρ

ATHENA said...

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΑΡΑΩΝΑ, ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΩΛΗ
(ΚΑΛΑ, ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕΣ ΠΑΛΙ!!!)

Surrealist said...

ΑΘΗΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΟΥΛΑ

ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!!!