Sunday, October 05, 2008

ZEITGEIST II ADDENDUM, ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ

DESIGN JACQUES FRESCO ΦΟΤΟ ΑΠΟ VENUS PROJECT


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ TOY ZEITGEIST ΒΓΗΚΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΥ ΖΑΦΟΔ

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ.

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΝΗΡΟΤΕΡΟ.

ΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΠΡΑΓΑΜΑΤΙ ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ? ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΩΣ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΗΞΗ ΠΟΥ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΝ ΟΙ ΘΕΑΜΑΠΑΤΕΣ

11 comments:

Zaphod said...

Ευχαριστώ για την αναδημοσίευση. Όπως και το νο 1 νομιζω πως πρέπει να το δουν όσο πιο πολλοί γίνεται, άσχετα αν έχει δίκιο ή άδικο, άσχετα αν συμφωνουν ή διαφωνούν με όσα στηρίζει....

Ο καπιταλισμός μπορεί όντως να τελειώνει, αλλά αυτό δεν σημαίνει κατ ανάγκη και πολλά πράγματα. Μπορεί το νέο σύστημα να είναι πιο απάνθρωπο, όπως και το προηγούμενο (φεουδαρχία-δουλοπαροικία) που ήταν απείρως χειρότερο. Εδώ χρειάζεται λοιπόν η προσοχή και η φωνή μας

ATHENA said...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΖΑΦ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΙ ΕΓΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ (ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ) ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η CORPORATOCRACY ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ FRESCO ΠΟΥΛΑΕΙ -ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ 550.000$, 21 ΕΚΤΑΡΙΑ ΜΕ 10 ΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ, ΠΕΣ ΛΥΟΜΕΝΑ, 3 ΣΠΙΤΙΑ, ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΓΡΑΦΕΙΟ, ΣΠΑ ΓΙΑ 6 ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΝΑ ΦΑΝ ΚΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ, ΛΙΜΝΟΥΛΕΣ ΔΡΟΜΑΚΙΑ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΑΚΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΜΙΣΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΡΕΤΙΡΕ-
ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ VENUS PROJECT ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΔΑ.

ΤΟ DESIGNG ΤΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΜΟΔΙΤΙΚΑ ΓΟΥΣΤΑ ΜΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ!

Zaphod said...

Δεν έχω ιδέα καθως δεν το έχω ψάξει καθόλου το project. Μπορεί να ισχυρίζεται πως "μέχρι να αλλάξει η οικονομία κάπως πρέπει να φτιαχτούν".

Εχω διατυπώσει και γω κάποιες επιφυλάξεις για το μοντέλο που προτείνεται μιας και έχει -σίγουρα- μειονεκτήματα. Δεν έχει μονο μειονεκτληματα, αλλά έχει και τέτοια.

Εγώ είμαι κυβερνοπανκ τύπος και τα σχέδια με άρεσαν, η πολιτική του πραγματος είναι το ερωτηματικό

Γουφ said...

ΜΗ ΧΑΙΡΕΣΤΕ
Ο ΚΑΠ ΑΡΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ
ΕΧΕΙ ΑΦΑΓΩΤΗ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΑΝΤΡΟΝΟΤΙΑΣ ΑΣΙΑΣ
ΚΑΙ
Α
ΠΑΙ
ΡΑΧ
ΤΗ
ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ.

ΒΑΛΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Anonymous said...

ΠΟλύ ενδιαφέρον το άρθρο σου και ακόμα πιο ενδιαφέροντες οι σύνδεσμοι. Το Νο1 το έχω δει, μόλις βρω καιρό θα δω και τη συνέχεια.
Καλή βδομάδα.

Adamantia said...

Παρ'οτι η λεξη Αντικαπιταλισμος εχει αρχισει να αντικαθιστα την λεξη Κομμουνισμος, προσωπικα δεν βλεπω κανενα τελος του καπιταλισμου θεωρωντας επισης οτι αυτη η κριση ειναι τελειως σικε.

ATHENA said...

@ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ ΜΟΥ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΡΥ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΟ ΝΟΥ ΔΙΑΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥ ΖΑΦΟΔ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΕΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΟΥ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΣΙΚΕ ΜΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ...


@ ΧΟΥΛΚ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΟΥ!

@ ΓΟΥΦΑΜ, Η ΝΑ ΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ. ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΦΑΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ...

@ ΖΑΦ, ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΑ.

Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΤΖΕΚΤ. ΟΥΤΕ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΓΙΑ ΤΑ 210 ΣΤΡΕΜΑΤΑ. ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ (ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ ΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ)
Η ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΕΙ (ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΠΟΥΣ...)

Zaphod said...

athena

Άρα λογικά τα ζητάει για χρηματοδότηση περαιτέρω διευρυνσης. Φαντάζομαι πως μέχρι να σχηματιστεί μια κρίσιμη μάζα "πελατών" που θα μπορεί να παράγει η ίδια τα δικά της, θα είναι αναγκασμένοι να παίζουν με το χρήμα. Anyway το έχω παρακουβεντιάσει το θέμα venus project χωρις να το έχω ψάξει καθόλου. Ντροπή μου :)

ATHENA said...

ΠΑΤΑ ΤΟ ΛΙΝΚΑΚΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟ, ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ SΤΟ SITE.
ΣΑΝ ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑΣΙΟ, ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
ΚΑΛΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ!

ΦΙΛΙΑ

pølsemannen said...

Το υπάρχων σύστημα με την κατασπατάληση των πόρων, που κυβερνάται από την ιδεολογία του κέρδους πάση θυσία, δεν είναι βιώσιμο, διότι δεν δίνει λύσεις στα βασικά προβλήματα της ανθρωπότητας.

Εάν βάλει κανείς στην εξίσωση και το γεγονός ότι το περισσότερο χρήμα εικονικό και χωρίς αντίκρυσμα καταλαβαίνει ότι το ξευτιλίκι του τούρμπο-καπιταλισμού να ζητάει βοήθεια από το κράτος θα έχει συνέχεια.

Γιατί;

Μα γιατί αλλαγή δεν έρχεται εάν δεν σκάσει η παγκόσμια φούσκα. Θα έχουμε εκατομμύρια θανάτους, παμπολλες ένοπλες συγκρούσεις, πείνα, δίψα, φτώχεια και ίσως στο τέλος, μέσα από τα ερείπια του σημερινού κόσμου ΙΣΩΣ προκύψει κάτι καλύτερο.


Δεν γνωρίζω πολλά (τπτ δλδ) δια το Venus Project (Σίγουρα δεν είναι τσόντα με τζιβιρζιλούδες; ), αλλά τα όσα καλά αναφέρει μέσα στην ταινία, θα συμβούν ΜΟΝΟ μετά την οριστική κατάρρευση του σημερινού συστήματος...

Unknown said...

καλημέρα μπλογκαδερφούλα!
σε φιλώ!