Saturday, May 23, 2009

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ, 2 ΜΕΡΕΣ ΖΩΗΣ

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣ, ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΤΖΑΝΝΕΙΟ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΖΩΗ, ΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΔΥΟ.

ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Σε απεργία πείνας και δίψας εδώ και πέντε μέρες ο κρατούμενος Νίκος Κουνταρδάς θα έραβε χθες το στόμα του, όπως δήλωσε τηλεφωνικώς στην «Ε».

Σήμα κινδύνου για τη ζωή του εκπέμπει ο δικηγόρος του Σπύρος Φυτράκης:

«Επειγόντως πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα ιατρικά μέτρα για την προστασία της ζωής του, διότι έχουμε μια περίπτωση απεργίας πείνας πολύ σοβαρή. Για λόγους ισορροπίας και προστασίας της ζωής του κρατουμένου πρέπει να τροποποιηθούν οι όροι κράτησής του και να αφεθεί ελεύθερος μέχρι τη δίκη, ώστε να υποβληθεί στις κατάλληλες ιατρικές φροντίδες, διότι δεν νομίζω ότι υπήρχαν σοβαροί λόγοι οι οποίοι επέβαλαν την έκδοση εντάλματος συλλήψεώς του, λόγω παραβιάσεως μία μόνο φορά του περιοριστικού όρου της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του».

Ο 31χρονος κρατούμενος που κατηγορείται για εμπρησμό τράπεζας στη Θράκη στις 4/10/2007, κρατείται λόγω παραβιάσεως των περιοριστικών όρων, ενώ εκκρεμεί και η δίκη του για την υπόθεση Πολυζωγόπουλου, για την οποία είχε προφυλακιστεί στο παρελθόν για 17 μήνες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

«Οι γιατροί πριν από λίγο, στην απογευματινή εξέταση, μου έδωσαν το πολύ τρεις μέρες ζωής ακόμα», μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία. «Θα το πάω μέχρι τέλους, γιατί θεωρώ ότι η ζωή που δεν είναι ελεύθερη δεν είναι άξια να τη ζεις. Τώρα που θα κλείσουμε το τηλέφωνο θα ράψω το στόμα μου για να μη βρεθεί κανένας να αμφισβητήσει τον δίκαιο αγώνα μου».

Γιατί προσέφυγες σε αυτήν την ακραία κίνηση;

«Πρέπει από την πλευρά μου να απαντήσω αποφασιστικά σε αυτό το σχέδιο φυσικής μου εξόντωσης από τη μεριά του παρακράτους της νέας δικτατορίας.

»Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο μετά κατηγορήθηκα για απόπειρα εμπρησμού τράπεζας χωρίς στοιχεία. Δεν είναι ότι 1,5 χρόνο τώρα η Ασφάλεια μου έχει κατασχέσει μισό σπίτι πράγματα από τις τότε εφόδους. Δεν είναι ότι μου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι να δίνω το "παρών" στο Α.Τ. Ξάνθης κάθε 1 και 16. Δεν είναι ότι με κλείσανε μέσα το Σάββατο 16/5 που έδωσα το "παρών" γιατί δήθεν δεν είχα παρουσιαστεί στο προηγούμενο, ενώ είχα μάρτυρα ο οποίος και αυτός δίνει "παρών". Δεν είναι ότι από την Κυριακή με μετέφεραν στις φυλακές Κομοτηνής και από κει Τρίτη πρωί με άσκηση βίας στην κλούβα για Αμφισσα, συνοδεία 20 πραιτόρων. Δεν είναι ότι απλά περιμένω να γίνει το Συμβούλιο που θα με αποφυλακίσει. Είναι ότι θέλω να επανοικειοποιηθώ τη ζωή που μου κλέψαν'. Είναι ότι θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια. Η ευθύνη για ό,τι μου συμβεί ας χρεωθεί στον αρχιβασανιστή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια. Αυτά είχα να πω».

(Σημειώνεται ότι υπάρχει παρέμβασή του στο ράδιο ριβόλτ στο ιντιμίντια).


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΥΝΤΑΡΔΑ ΣΤΟ TVXS

5 comments:

Despoina Chatzipavlidou said...

πραγματικά σπουδαία τα λόγια αυτού του ανθρώπου. έχω συγκινηθεί πολύ. και θυμώσει γιατί οι αρχιβασανιστές του ξέρω ότι είναι κουφοί

aKanonisti said...

Θα τον αφήσουν να πεθάνει....

Σίγουρα.....

:-(((((

(τα καθωσπρέπει καθάρματα....)

Anonymous said...

Να ψοφησει το βρωμοαπλυτο σκουπιδι γαμω τη μανα του και τον πατερα του!!!!Ο κωλοαναρχαςτων εξαρχειων,αφου ειναι αναρχας και δε γουσταρει το κρατος ,γιατι δεν τον αφηνουν στην χωματερη των ανω λιοσιων, τον κουραδοβρωμιαρη.

ATHENA said...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΧΕ ΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΑΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΣΧΟΛΙΑ, ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΝΟΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ...

ΕΥΤΥΧΩς Ο ΚΟΥΝΤΑΡΔΑΣ
[ΤΥΠΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΣΥΝΗΘΟΥΣ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥ ΤΡΑΓΟΥ ΠΟΥ ΟΠΩς ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙς ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ]
ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΨΑΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑΣ ΕΝΩ ΑΥΡΙΟ ΕΚΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ.

zalmoxis said...

ATHENA

Α! Το δικό σου τρολλ συναγωνίζεται επάξια το δικό μου! Τί διάλο; Δε βλέπουν Πάνια;