Monday, November 09, 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ "ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ" *ΞΑΝΑ*

ΕΧΩ ΤΑΧΘΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΕΚΤΕΝΕΣ ΠΟΣΤ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ,
ΤΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗς.FOTO

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ Γ΄ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟ.

ΘΕΩΡΩ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΛΙΟΣΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΘΩΣ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΒΕΒΑΙΩΣ) ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ TVXS

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό με σκοπό την αλλαγή της πολιτικής για την αντιμετώπιση της χρήσης και της κατάχρησης ουσιών, στη βάση της μείωσης της βλάβης και όχι των ποινικών συνεπειών και του κοινωνικού αποκλεισμού, απέστειλαν μέλη του Δικτύου Πληροφόρησης- Δράσης Νέων για την Πολιτική και Κοινωνική Οικολογία «Ηλιόσποροι» και των Οικολόγων Πράσινων.

Σε ανακοίνωσή τους, οι υπογράφοντες της επιστολής σημειώνουν ότι δημοσιοποιούν το κείμενο «για να εμπλουτιστεί με υπογραφές από όποιον/α (ακόμα και σε συλλογικό επίπεδο) συμφω"νεί με το περιεχόμενο, ελπίζοντας ότι όταν ξεκινήσει ο πολιτικός και κοινωνικός διάλογος, να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί πιο δυνατά και να δείξουμε ότι η Ελληνική κοινωνία είναι πλέον ώριμη και στηρίζει αυτό το σκοπό».

Ακόμα, απευθύνουν κάλεσμα για την δημιουργία μιας ευρύτερης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης και κατάχρησης ουσιών, συμβάλλοντας με διεθνείς εμπειρίες και καλές πρακτικές, και καλούν όσους θέλουν να προσυπογράψουν το κείμενο να στείλουν όνομα και ιδιότητα (επαγγελματική ή/και φορέα) στο email iliosporoi(at)yahoo.gr

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

Προς τον Πρωθυπουργό, Γεώργιο Α. Παπανδρέου

Κοινοποίηση:
Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρη Καστανίδη


Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ

Σας γράφουμε αυτή την επιστολή για να σας καταθέσουμε τις προτάσεις μας σχετικά με τον εξορθολογισμό της ελληνικής πολιτικής περί “ναρκωτικών” ουσιών και να σας ζητήσουμε την άμεση αναθεώρησή της στη βάση των αρχών της μείωσης της βλάβης, όπως έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές και όχι μόνο χώρες. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το πρόβλημα της χρήσης και κατάχρησης ουσιών, το οποίο υφίσταται από την αρχαιότητα, είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας και όχι Δημόσιας Τάξης.

Γνωρίζουμε την ευαισθησία σας στο πολύ σοβαρό αυτό θέμα που αφορά πρώτιστα την νεολαία, αλλά έχει πλέον ριζώσει σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την ρηξικέλευθη πρότασή σας, όσο ήσασταν υπουργός παιδείας για το δικαίωμα προσωπικής αυτοκαλλιέργειας κάνναβης, πάγια θέση και διεκδίκηση μας για την απεξάρτηση των χρηστών από το παράνομο εμπόριο, αλλά και την στήριξη- προβολή μέσα από την προσωπική σας ιστοσελίδα, του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ, στη διοργάνωση του οποίου συναντιόμαστε τα τελευταία 5 χρόνια όσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο.

Πιστεύουμε επίσης ότι είσαστε ένας πολιτικός που είναι διατεθειμένος, μέσα από τον κοινωνικό διάλογο και την αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και των διεθνών εμπειριών, να ανατρέψει κατεστημένες πολιτικές αλλά και αναχρονιστικές αντιλήψεις που αποτελούν βαρίδι για την προοδευτική εξέλιξη της κοινωνίας μας.

Το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης και της πολυτοξικομανίας έχει πάρει δραματικές διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Οι απαγορευτικές- κατασταλτικές πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια έχουν οδηγήσει σε έξαρση του προβλήματος αντί να προσφέρουν στη λύση του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφορές της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και τις επίσημες εκθέσεις των τελευταίων 5 χρόνων του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) υπάρχουν δυστυχώς περισσότεροι και όλο πιο νέοι σε ηλικία χρήστες. Έχουμε περισσότερους φυλακισμένους(ένας στους δύο έγκλειστους είναι φυλακισμένος για παράβαση του νόμου περί ¨ναρκωτικών¨ με την συντριπτική πλειοψηφία αυτών να είναι μόνο χρήστες), περισσότερους νεκρούς από τη χρήση οπιοειδών αλλά και περισσότερους εξαθλιωμένους που ωθούνται στην παραβατικότητα για να εξασφαλίσουν τη χρήση τους.

Η πληροφόρηση που παρέχει η Πολιτεία στη νεολαία για να την αποτρέψει από τη χρήση και κατάχρηση ουσιών στηρίζεται σε λογικές ηθικού πανικού και δαιμονοποίησης των ουσιών με αντίστροφα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ενώ τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και διόγκωσης των λιστών αναμονής για τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δυστυχώς χρονίζουν.

Αφού έχει αποτύχει παταγωδώς η απαγορευτική- κατασταλτική πολιτική και στην Ελλάδα, πρέπει να προσεγγίσουμε επιτέλους το ζήτημα της χρήσης/ κατάχρησης ουσιών, ανάλογα με την επικινδυνότητά τους Νέο παράθυρο , υπό το πρίσμα της μείωσης της βλάβης και των αρνητικών επιπτώσεων στην κοινωνία, την οικονομία και την δημόσια υγεία.

Το γενικό πλαίσιο της αντιαπαγορευτικής προσέγγισης για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις, όπως το έχουμε ήδη καταθέσει από το 2007 σε όλα τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, κινείται στους παρακάτω άξονες:

1. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΟΤΡΟΠΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΠΟΥ:

Α) Θα στηρίζεται στο σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Β) Θα εναρμονίζεται με την επιστημονική γνώση και τη διεθνή εμπειρία
Γ) Θα αποσκοπεί στη προστασία της δημόσιας υγείας και των χρηστών, στον περιορισμό της διάδοσης των ουσιών στους ανήλικους, στην απεξάρτηση των χρηστών από την παρανομία, τον περιορισμό της χρήσης και της κατάχρησης γενικότερα.

2. ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΟΤΡΟΠΩΝ ΟΥΣΙΩΝ
Αναθεώρηση της ποινικής αντιμετώπισης των χρηστών ουσιών κατά τα πρότυπα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών όπου επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις (π.χ. δέσμευση διπλώματος οδήγησης ή χρηματικά πρόστιμα για τη κατανάλωση σε δημόσιους χώρους) και όχι ποινικές.

3. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΜΗ-ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΝΑΒΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ)
Α) Αποποινικοποίηση της προμήθειας και της κατοχής (μικρών ποσοτήτων) Κάνναβης για προσωπική χρήση.
Β) Νομιμοποίηση της καλλιέργειας μικρού αριθμού δενδρυλλίων Κάνναβης για προσωπική χρήση.
Γ) Νομιμοποίηση της Κάνναβης για ιατρικούς και θεραπευτικούς σκοπούς.
Δ) Νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης για κατασκευαστικούς και βιομηχανικούς σκοπούς, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μαζική και συστηματική παραγωγή της κλωστικής κάνναβης, όπως έχει αποδείξει και σχετική μελέτη των ΕΘΙΑΓΕ - Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2000), μπορεί να έχει σπουδαία αποτελέσματα για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και της υπαίθρου.

4. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΙΟΥΧΑ, ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΑ ΤΟΥΣ)
Διάθεση αυτών των ουσιών μέσα από κρατικούς, κλινικά ελεγχόμενους χώρους σε όλους τους εξαρτημένους χρήστες που τις έχουν ανάγκη, με ελεγχόμενη ιατρική συνταγογράφηση, σύμφωνα με την επιλογή των ίδιων των χρηστών, και με στόχο την απεξάρτηση ή τη συντήρησή τους. Ανάπτυξη προγραμμάτων καθαρών συνέργων και εναλλακτικών θεραπευτικών προσεγγίσεων, παράλληλα με τα “στεγνά” προγράμματα. Τακτικός γενικός προληπτικός ιατρικός έλεγχος όλων των εξαρτημένων προσώπων, ανεξαρτήτως της υπαγωγής τους ή όχι σε ασφαλιστικό φορέα.

5. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ/ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ
Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες (Πορτογαλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία κ.α.) και πρόσφατα χώρες της λατινικής Αμερικής, έχουν διαμορφώσει ένα σύνολο αντιαπαγορευτικών πολιτικών για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις.
Το Μεξικό, η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από εγκλήματα σχετιζόμενα με το εμπόριο ναρκωτικών, όπως και η Αργεντινή, αποποινικοποίησαν τη χρήση ναρκωτικών (όχι μόνο των "ελαφρών"). Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις από Βραζιλία και Εκουαδόρ.
Δείτε σχετική ανάλυση. Νέο παράθυρο
Ο πρ. Πρόεδρος της Βραζιλίας και επικεφαλής σχετικής επιτροπής ζητά την παγκόσμια αποποινικοποίηση χρήσης κάνναβη. Νέο παράθυρο

Μήπως η αντιαπαγόρευση αυξάνει -έστω και βραχυπρόθεσμα- τη χρήση;
Μάλλον όχι. Στη Βρετανία: Since cannabis was downgraded the proportion of young people using it has fallen each year from 25.3% in 2003-4 to 20.9% now. Νέο παράθυρο

Ακόμα και ο Economist συμφωνεί πως η νομιμοποίηση είναι η λιγότερο κακή λύση. Νέο παράθυρο

Άρθρο του Economist από το 1989 που επισημαίνει ότι η απαγόρευση διογκώνει τα προβλήματα που καλείται να λύσει. Νέο παράθυρο

Άρθρο του CNN , Legalize drugs to stop violence. Νέο παράθυρο

Το περιοδικό New Scientist στο αφιέρωμά του με 10 προτάσεις για ένα "Σχέδιο για έναν καλύτερο κόσμο" αφιερώνει μια από αυτές στη νομιμοποίηση των ουσιών. Νέο παράθυρο

Τέλος τρία πολύ ενδιαφέροντα άρθρα για το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της Πορτογαλίας που έχει προχωρήσει στην νομιμοποίηση όλων των ουσιών τα τελευταία 5 χρόνια και τα θετικά αποτελέσματα είναι κιόλας ορατά.
http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=10080 Νέο παράθυρο
http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=portugal-drug-decriminalization Νέο παράθυρο
http://www.economist.com/world/europe/displaystory.cfm?story_id=14309861# Νέο παράθυρο

6. ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Ζητάμε την άμεση επανασύσταση της μόνιμης διακομματικής επιτροπής της Βουλής, η οποία βρίσκεται ανενεργή από το 2006, για να ηγηθεί του κοινωνικού διαλόγου με στόχο την αναθεώρηση της πολιτικής περί “ναρκωτικών”. Οι κοινωνικοί εταίροι δεν πρέπει να περιοριστούν μόνο σε κρατικούς φορείς και κέντρα “στεγνής” απεξάρτησης, αλλά να περιλάβουν ένα σύνολο φορέων και ειδικών που θα μεταφέρουν διεθνείς εμπειρίες και καλές πρακτικές.

Την πρόταση αυτή την καταθέτουμε στη μνήμη του Παναγιώτη Καννελάκη, αγωνιστή του Αντιαπαγορευτικού Κινήματος στην Ελλάδα και αντιπροέδρου του ΟΚΑΝΑ, που απεβίωσε πρόσφατα, με την ελπίδα ότι οι αγώνες του θα έχουν το αποτέλεσμα που πάντα ποθούσε έστω και μετά θάνατον.

Είμαστε στη διάθεσή σας για μια κατ' ιδίαν συνάντηση με εσάς ή τους συνεργάτες σας για να σας αναλύσουμε τις θέσεις μας και σας δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε κάθε σας πρωτοβουλία για κοινωνικό διάλογο πάνω στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας.


Με εκτίμηση,

Οικονομόπουλος Γιώργης, ιατρός φαρμακευτικών εξαρτήσεων, (ΕΛΕΥΣΥΝΑ, μέλος των Οικολόγων Πράσινων),
Πετράκος Μιχάλης, συντονιστής της εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων
Τρεμόπουλος Μιχάλης, ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων,
Καφετζόπουλος Αντώνης, ηθοποιός
Βασιλείου Αντρέας, Θεοδωρόπουλος Μιχάλης, Κράνου Κωνσταντίνα, Λαουλάκος Χαρίλαος, Παναγιωτίδου Καλή (δίκτυο Ηλιόσποροι),
Ζαφειρίου Πάνος, Πετεινάκη Μαρία, Πολυχρονοπούλου Σοφία, Κολοκούρης Ορέστης, Βροντίση Ζωή (Νέοι Πράσινοι),
Δημητρακόπουλος Θέμης, Φαρφαράς Γιώργος, Παπακωνσταντίνου Θανάσης, Κρομμύδας Τάσος, Γκιόκα Πολύνα, Μαχαίρας Γιάννης, Λουκέρης Κώστας, Χαζαράκης Αλκαίος, Χριστιανούδη Ευγενία, Σταμέλλος Στέφανος, Ιωαννίδου Ελεάννα, Στασινόπουλος Δημήτρης, Τρωγιάνος Άγγελος, Τσιρώνης Γιάννης, Μυλωνάς Νίκος, Μακρόπουλος Γιώργος, Στρατηγάκη Ζαφειρώ, Μπούκας Μίλτος, Βαϊμάκη Εύη, Κοττώρη Χριστίνα, Παρασκευόπουλος Γιάννης, Κιρκινέ Ευαγγελία, Γκουρτσογιάννη Μελίτα, Ζώτου Ελεονώρα, Κλειώση Ντένα, Κούρκουλα Χριστίνα, Σινάνογλου Ειρήνη, Σκουλίδη Σοφία (μέλη των Οικολόγων Πράσινων)


ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΜΙΑ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ.

1. ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ "ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ" ΚΑΘΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟ

2. Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ (ΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ;)

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ Η ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΥΠΕΡΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΖΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΟΥΝ ΚΑΜΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΤΡΥΠΕς ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΛΛΕΙΜΑΤΟΣ.ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ ΚΥΝΙΚΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΑ

ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΙΚΗ, ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΥΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΖΟΥΜΕ, ΜΕ ΚΥΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΑ ΜΑς ΠΕΤΑΝΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟ "ΔΕΙ ΔΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ" ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ.

ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΑΝΕΠΤΥΞΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΩ: ΑΝ ΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΑΙΣΙΑΣ ΕΚΒΑΣΗΣ ;))

ΥΓ.
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΙΑΣΩΤΗΣ ΤΟΥ "Ο ΣΚΟΠΟΣ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ", ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ, ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΕΣΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΙΚΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΘΙΚΑ.


ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΥΛΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΔΟΚΕΦΑΛΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΕΖΟΝΙΑ...

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΘΕΤΕΙ Ο ΜΠΛΟΓΚΑΔΕΛΦΟΣ ΜΟΥ , ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΓΚΠΟΔΙΟΝ ΤΟΥ ΤΟ ΑΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ!

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΑ TIMES

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ

Experts Rate Problem Substances

    Dr. Jack E. Henningfield of the National Institute on Drug Abuse and Dr. Neal L. Benowitz of the University of California at San Francisco ranked six substances based on five problem areas.
  • Withdrawal: Presence and severity of characteristic withdrawal symptoms.
  • Reinforcement: A measure of the substance's ability, in human and animal tests, to get users to take it again and again, and in preference to other substances.
  • Tolerance: How much of the substance is needed to satisfy increasing cravings for it, and the level of stable need that is eventually reached.
  • Dependence: How difficult it is for the user to quit, the relapse rate, the percentage of people who eventually become dependent, the rating users give their own need for the substance and the degree to which the substance will be used in the face of evidence that it causes harm.
  • Intoxication: Though not usually counted as a measure of addiction in itself, the level of intoxication is associated with addiction and increases the personal and socIal damage a substance may do.

1 = Most serious 6 = Least serious

HENNINGFIELD RATINGS

Substance Withdrawal Reinforcemt Tolerance Dependnce Intoxictn
----------- ---------- ----------- --------- --------- ---------
Nicotine 3 4 2 1 5
Heroin 2 2 1 2 2
Cocaine 4 1 4 3 3
Alcohol 1 3 3 4 1
Caffeine 5 6 5 5 6
Marijuana 6 5 6 6 4


BENOWITZ RATINGS

Substance Withdrawal Reinforcemt Tolerance Dependnce Intoxictn
----------- ---------- ----------- --------- --------- ---------
Nicotine 3* 4 4 1 6
Heroin 2 2 2 2 2
Cocaine 3* 1 1 3 3
Alcohol 1 3 4 4 1
Caffeine 4 5 3 5 5
Marijuana 5 6 5 6 4

*equal ratings

9 comments:

Swell said...

Tρελάθηκες Αθηνά και ζητάς την αποποινικοποίηση της χρήσης; Σκέφτεσαι τη θέση της ευφραδούς πρέσβειρας; Τί θα κάνει μετά η μεγάλη οικογένεια ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ;

Zaphod said...

Καλα τα λένε και καλα τα λες βρε Αθηνα. Το εμπόριο όμως των (παράνομων) ουσιών είναι χοντρή μπίζνα και δεν κόβεται έτσι εύκολα :(

ΔemΩΝ said...

Στα όσα απαράδεκτα υποστηρίζεις εδώ, σου απάντησα με ποστ αδελφούλα... :Ρ

bioannis said...

Εκφράζω το σεβασμό και την συμφωνία μου στις απόψεις σου. Αλλά αυτό το "ψιλογλοιώδης" σε τι συνεισφέρει στον κοινό μας αγώνα ; Δεν είναι καιρός πιά, να κάνουμε προσπάθεια να ελαττώσουμε τα δογματικά στερεότυπα και την στοχοποίηση ανθρώπων του κινήματος ακόμη και αν διαφωνούμε ριζικά για τις απόψεις τους ;; Αδικο έχω, να σε εγκαλέσω να αλλάξεις νικ, και από θεουλίνη να γίνει Τρεμοπουλίνη ;) Ξέρεις στη Θεσσαλονίκη που μένει και δραστηριοποιείται ο Τρεμόπουλος τα πράγματα είναι εξαιρεικά επικίνδυνα. Μην ρίχνεις νερό σε αυτόν τον επικίνδυνο τροχό. Στο λέω με συμπάθεια και σεμνή παράκκληση.

Ένας από αυτούς που υπογράφουν το κείμενο της αντιαπαγορευτικής πρωτοβουλίας, στον ΓΑΠ.

ATHENA said...

ΒΙΩΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Ο ΓΑΠ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΛΕΣΑ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗ ;)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΤΙ ΤΡΟΜΕΡΟ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΨΙΛΟΓΛΟΙΩΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΡΙΣΙΑ, ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΣΟ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΩ ΨΗΦΙΖΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ -ΜΕΣΕΣ ΑΚΡΕΣ- ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ:)

ATHENA said...

ΑΔΕΛΦΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΕΔΩ ΑΠΑΝΤΣΗΑ ΜΕ ΛΙΝΚ

ΖΑΦ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ

ΣΟΥΕΛΛ ΤΟ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΛΙΜΕΝΕΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ...

NoCapitalLock said...

μαθε να γραφεις με μικρα μωρε
δε διαβαζονται τα κειμενα

TRIP said...

Πού υπογράφουμε, είπαμε?

ATHENA said...

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ
όνομα και ιδιότητα (επαγγελματική ή/και φορέα) στο email

iliosporoi(at)yahoo.gr

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, 'Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΛΑΙΝ ΠΕΤΙΣΙΟΝ

ΦΙΛΙΑ