Thursday, April 01, 2010

Η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ

Σήμερα Τέταρτη 31/03/10 στις 8:00μ.μ. οι Αφγανοί προσφυγές πραγματοποιούν σιωπηλή και ειρηνική διαμαρτυρία μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων στη Πλατεία Συντάγματος. Ανάβοντας κεριά και κρατώντας ζωντανή τη τρίτη βραδιά (κατά παράδοση) από τον τραγικό θάνατο τον 15χρόνων Αφγανό πρόσφυγα από την έκρηξη βόμβας στις 28ης Μαρτίου στα Πατήσια. Καλούμε λοιπόν όλους τους συμπολίτες μας (Έλληνες και Μετανάστες) σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας μαζί μας.

Κάλεσμα συμπαράσταση σε ειρηνική και σιωπηλή διαμαρτυρία

Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας πονάει το άδικο και τραγικό χαμό τον αθώο συμπατριώτη μας με αυτόν τον τρόπο με τον όποιο ακριβός θα μπορούσε να είχε καταλήξει στο Αφγανιστάν εάν δεν είχε φύγει μαζί με την οικογένεια του. Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία όχι επειδή δεν μας εξοργίζει η κατάσταση της προσφυγιάς μας γενικά στη Ευρώπη και ειδικά στη Ελλάδα. Από τα πολλά μεσαιωνικά στρατόπεδα της συγκέντρωσης προσφύγων & μεταναστών που χρησιμοποιούνται για τον εγκλωβισμό των παιδιών μας και των οικογενειών μας μέχρι την καθημερινή κατασταλτική αντιμετώπιση μας στους δρόμους, στις πλατειές, στα σπίτια μας, στο αλλοδαπών και στις κρατικές υπηρεσίας για το μόνο «έγκλημα» μας που είναι η προσφυγιά.

Επιλεγούμε να κάνουμε σιωπηλή διαμαρτυρία ακριβός επειδή σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας που έχασε τη ζωή του διαμαρτυρόμενος από την κατάσταση που ζώσε μαζί με την οικογένεια του ως πρόσφυγες. Σεβόμαστε την οικογένεια του, ιδικά τη μητέρα του, μια γυναίκα που βιώνει το σοκ της τραγωδίας του γιου της και τη«πιθανή» τύφλωση της κορούλας της. Και τέλος σεβόμαστε τη μεγάλη εβδομάδα και το πασχαλινό γιορτινό περίοδο των συνάνθρωπων και των συμπολιτών μας στη χώρα που μας «φιλοξένει». Αυτά που αντίστοιχα δεν σεβάσθηκαν από τα εμπορικά ΜΜΕ εξευτελίζοντας κάθε ανθρωπινά αξιοπρέπεια και από τα κυβερνητικά όργανα καταπατώντας και παραβιάζοντας τα θεμελιωτή ανθρωπινά και προσφυγικά δικαιώματα.

Η οικογένεια Νατζαφί με τον τραγικό χαμό τον 15χρόνο γιο της και την «πιθανή» τύφλωση της 11χρονής κόρης της στην έκρηξη βόμβας στις 28ης Μαρτίου στα Πατήσια, προσθέτεται στη μάκρη λίστα των θυμάτων της Έλληνο-ευρωπαϊκής απάνθρωπης και κατασταλτικής πολίτικης εναντίων των οικονομικών και πολιτικών προσφυγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο νεαρός Αφγανός πρόσφυγας Χαμιντουλάχ σκοτώθηκε στην έκρηξη της βόμβας στα Πατήσια και η μικρή αδελφή του κιντύνευε να χάσει την όραση της εξαιτίας της έλλειψης το σύστημα άσυλο στη χωρά. Και, για αυτό θεωρούμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και καλούμε τη κυβέρνηση να της αναλάβει, ώστε να προλάβει τέτοιες τραγωδίες των αθώων ανθρώπων. Αναρωτιόμαστελοιπόν πως και ξαφνικά όλα τα υπουργία «ενδιαφερθήκαν» για τη συγκεκριμένη οικογένεια προσφέροντας δώρα και προσφορές με ψεύτικες υποσχέσεις(?) Ή μήπως προσπαθεί η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο να καλύψει την μηδενική πολιτική της, που εκδηλώνεται καθημερινά με τις επιχειρήσεις σκούπας, απελάσεις, βασανιστήρια και τα κολαστήρια των κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών παντού κ.π.(?) Αναρωτιόμαστε επίσης πως και ξαφνικά για τα ΜΜΕ οι χθεσινοί «λαθρομετανάστες» έγιναν σήμερα προσφυγές (?).

Είμαστε προσφυγές του
ενός εξαγομένου πολέμου και απαιτούμε όλα τα αυτονόητα δικαιώματα μας ως προσφυγές, συμφώνα με τις διεθνείς συνθήκες για τους προσφυγές. Τα όποια είναι: άσυλο για όλους τους προσφυγές, προστασία τις ζωές μας, στέγη για τις οικογένειες και για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά, ιατρική περίθαλψη για όλους κ.π.

Και ζητάμε επίσης

·Να σταματήσει η κυβέρνηση να παίξει τη φιλανθρωπία αλλά να κάνει τα καθήκοντα της και τις υποχρεώσεις της απέναντι στους προσφυγές και μετανάστες.

·Να σταματήσει τα ορισμένα ΜΜΕ να ενοχλήσει την ταραγμένη και σοκαρισμένη οικογένεια στα νοσοκομεία και να σεβαστούν την κατάσταση της. 31/03/10 Αθήνα Αφγανοί προσφυγές στη Ελλάδα

ΠΗΓΗ


ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΤΑ ΛΑΘΗ ΓΙΑ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΞΕΝΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΑΞΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΑΥΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

4 comments:

Κ.Υ.Π. WALKING said...

Η κυβέρνηση άρχισε να.....φροντίζει περισσότερο τους μετανάστες.
Ο ξένιος Ζευς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ βγήκε στους δρόμους.

BUTTERFLY said...

Τα σεβη μου στον ανθρωπο, ανεξαρτητως εθνικοτητας...
Κριμα για την καταντια μας, το μισος και τη βια, κριμα για την ανθρωπια μας...
Ξεχασαμε να μετραμε τους ανθρωπους με αξιες και τους μετραμε με νουμερα...
Καλο Πασχα Αθηνα!

Squeaky said...

Μιά ανακοίνωση, που βεβαίως, δεν είδαμε σε καμμιά εφημερίδα και δεν ακούσαμε σε κανένα κανάλι...

Anonymous said...

Δεν ντρέπεσαι αναρχο-αριστερό φασισταριό να μας διαγράφεις από τη λίστα "αναδάσωση" επειδή δεν συμφωνείς με αυτά που λέμε; Άει σιχτίρ φασιστόμουτρο.