Wednesday, May 14, 2008

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΡΧΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΤΗΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ
ΤΟ ΛΟΓΟΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ
ΤΗ ΦΩΤΟ ΤΣΙΜΠΗΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΑΜΑΠΑΤΕΣ

http://www.petitiononline.com/RWF1/petition.html

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΡΤ

To: ERT SA

Διαμαρτύρομαι για την λογοκρισία κατά των εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου και των συνεργατών του.Αρνούμαι και αντιστέκομαι στη φίμωση των φωνών της αλήθειας.

Sincerely,

2008 OI ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΡΑ

ΕΠΙΠΛΕΟΝ MAILBOMB ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟ keep@ert.grΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ Ο ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ



Ο ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΧΤΕΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.

Οι τηλεοπτικές εκπομπές «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά» του δημοσιογράφου και συγγραφέα Στέλιου Κούλογλου, οι οποίες συμπληρώνουν 13 χρόνια ζωής στην κρατική τηλεόραση, αποτελούν όαση στο σύγχρονο τηλεοπτικό τοπίο, καλλιεργώντας την έγκυρη δημοσιογραφική έρευνα που αποκαλύπτει αθέατες πλευρές της πραγματικότητας, με θέματα κοινωνικού, εθνικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως ο Πόλεμος στον Κόλπο, το Τσέρνομπιλ, το Ιράκ, η Τσετσενία κ.ά.

Επισημαίνεται ότι ο Στέλιος Κούλογλου έχει βραβευθεί με έξι τηλεοπτικά βραβεία και η εργασία του είναι αναγνωρισμένη και καταξιωμένη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ωστόσο, το περιεχόμενο των ανωτέρω εκπομπών φαίνεται ότι δεν ικανοποιεί τη διοίκηση της ΕΡΤ, αφού ματαιώθηκε η προγραμματισμένη προβολή του ντοκιμαντέρ «Επιβιώνοντας στην Ελλάδα με 700 ευρώ» καθώς και η προγραμματισμένη έρευνα στην Κίνα για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» και ανακοινώθηκε στον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν επιθυμεί την ανανέωση της συνεργασίας τους για την επόμενη τηλεοπτική χρονιά.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

• Ποιοι λόγοι οδήγησαν στη διακοπή της συνεργασίας του δημοσιογράφου και συγγραφέα Στέλιου Κούλογλου με τη δημόσια τηλεόραση;

• Θεωρεί ότι η απομάκρυνση ενός τέτοιου δημιουργού υπηρετεί την οφειλόμενη στους πολίτες ποιότητα της δημόσιας τηλεόρασης;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=10044

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ

ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΝΗ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΝΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Α’ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας

Θέμα: Διακοπή των εκπομπών «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» και «Θεματική Βραδιά» από το πρόγραμμα της κρατικής ΕΡΤ.

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε την πρόσφατη απόφαση λήξης της συνεργασίας της ΕΡΤ Α.Ε. με τον δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το κρατικό κανάλι, αναφέρει ότι η ΕΡΤ δεν προτίθεται να εντάξει εκ νέου στο πρόγραμμά της τις εκπομπές «Θεματική Βραδιά» και «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα», για το λόγο ότι η Διοίκηση της Εταιρείας θεωρεί ότι έχουν ολοκληρώσει οι εκπομπές αυτές τον κύκλο τους.

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος, ωστόσο, υποστηρίζει ότι πραγματική αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας, σύμφωνα και με την προηγούμενη επικοινωνία του με το κανάλι, απετέλεσε το περιεχόμενο των εκπομπών του, ιδίως για το ζήτημα των 700 ευρώ και την ακρίβεια, που η διοίκηση του είχε ζητήσει να ματαιώσει.

Προκαλεί τουλάχιστον απορία για ποιο λόγο επιλέγει η διοίκηση της ΕΡΤ να διακόψει δύο εκπομπές που βρίσκονται επί μια 12ετία στον κατάλογο των καλύτερων τηλεοπτικών προγραμμάτων, έχουν επανειλημμένως βραβευθεί –μεταξύ άλλων με το ευρωπαϊκό βραβείο για ιστορικά ντοκιμαντέρ Euro-Comenius- και έχουν αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας σε διεθνή φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.

Ήδη δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου κάνουν λόγο για πρακτικές πολιτικής λογοκρισίας, λόγω του κριτικού περιεχομένου που χαρακτηρίζει τις εν λόγω εκπομπές. Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση της διοίκησης της ΕΡΤ δεν παρέχει καμία πειστική αιτιολογία για τους λόγους διακοπής των δυο ενημερωτικών εκπομπών που διέθετε το πρόγραμμα του καναλιού, η ποιοτική στάθμη των οποίων αποτελούσε σημαντική θετική εξαίρεση στο σημερινό τηλεοπτικό τοπίο.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιους λόγους επιλέγει το κρατικό κανάλι να προχωρήσει σε διακοπή των εκπομπών «Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα» και «Θεματική Βραδιά»;

2. Αληθεύει ότι ασκήθηκε παρέμβαση από τη διοίκηση του καναλιού στο δημοσιογράφο Στέλιο Κούλογλου για τη μη πραγματοποίηση συγκεκριμένων εκπομπών και, αν ναι, δεν συνιστά η πρακτική αυτή πολιτική λογοκρισία;

3. Θεωρεί ότι το πρόγραμμα του κρατικού καναλιού διαθέτει επάρκεια τέτοιου είδους ενημερωτικών εκπομπών, ώστε να προβαίνει στη διακοπή εκπομπών που «ολοκληρώνουν τον κύκλο τους»;

4. Προτίθεται να ζητήσει από τη διοίκηση της ΕΡΤ να επανεξετάσει την ατυχή αυτή απόφασή της;

Η ερωτώσα βουλευτής

Άννα Φιλίνη

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΥΤΗΡΗΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ


Ερώτηση Τ. Χυτήρη προς τον υπουργό Επικρατείας για την κατάργηση εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου (13/5/2008)

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου “Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα” και “Θεματική Βραδιά”». Δύο εξαίρετες, κατά γενική ομολογία, ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, οι οποίες αποτελούσαν όαση στο γενικότερο πρόγραμμά της, “Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα” και “Θεματική Βραδιά”, του βραβευμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Στέλιου Κούλογλου, καταργήθηκαν αναιτίως και αυθαιρέτως από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο. Επειδή η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι και την πληρώνουν, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός κ.Ρουσόπουλος :



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Επικρατείας

ΘΕΜΑ: «Κατάργηση εκπομπών του Στέλιου Κούλογλου «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά»

Δύο εξαίρετες, κατά γενική ομολογία, ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, οι οποίες αποτελούσαν όαση στο γενικότερο πρόγραμμά της, «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» και «Θεματική Βραδιά», του βραβευμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Στέλιου Κούλογλου, καταργήθηκαν αναιτίως και αυθαιρέτως από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγόπουλο.

Επειδή η ΕΡΤ ανήκει σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι και την πληρώνουν, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός κ.Ρουσόπουλος :

1. Πως και γιατί παύτηκαν οι εκπομπές αυτές αναιτίως και με αυταρχικό τρόπο, που θυμίζει άλλες εποχές («αποφασίζομεν και διατάσσομεν»);

2. Τι μέτρα θα λάβει ώστε να συνεχιστεί η μετάδοση των εκπομπών αυτών απρόσκοπτα και να αποκατασταθεί ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Στέλιος Κούλογλου, όπως η δημοκρατική δεοντολογία επιτάσσει;

Ο ερωτών Βουλευτής,

Τηλέμαχος Χυτήρης



ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ



ΚΑΙ Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΙΠΙΛΗ ΩΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ

Το γεγονός ότι είμαι πλέον βουλευτής στην Α’ Αθηνών με την Νέα Δημοκρατία δεν δίνει δικαιολογίες για επιλογές του «τύπου Παναγόπουλου ».

Για εμένα προσωπικά και σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ ο κύριος Παναγόπουλος έχει συνδέσει, αν και δημοσιογράφος, την ιστορία του ως πρόεδρος της ΕΡΤ, με την Έλενα Παπαριζου, την «φούστα της», την Άννα Βίσση και το μοντέλο Jean Paul Gautier, τις φραπελιές και τους εξωγήινους της Άννας Δρούζα και φυσικά με την Καλομοίρα (δεν ξέρω ακόμη ποιος της ράβει το φουστάνι), ως προς το μεγάλο «εθνικό του» έργο την Eurovision.

Ως προς το όνομα Φωτεινή Πιπιλή, είναι γνωστή κι έχει καταγγελθεί από εμένα η «αλαζονεία» και το «υφάκι» του. Προσωπικά τον αγνόησα, τα βρόντηξα, τον κατήγγειλα στο τύπο κι έφυγα από την ΕΡΤ του Παναγόπουλου. Απλώς προηγήθηκα της αντίστοιχης συμπεριφοράς του Προέδρου της Δημόσιας Τηλεόρασης – που πληρώνω κι εγώ ως φορολογούμενος πολίτης – και της παρέας του στον Στέλιο Κούλογλου. Άλλοι κρίνονται από τις «φούστες» της Eurovision και άλλοι από τα διεθνή βραβεία τους.

Είναι γνωστό ότι είμαι υπέρ της κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας, στην οποία πρωτοπόρησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στην συνταγματική αναθεώρηση. Εάν θέλει ο κύριος Παναγοπουλος, αλλά με δικά του έξοδα, όχι της ΕΡΤ, ας μου κάνει αγωγή. Εάν το θέλει ο Στέλιος ο Κούλογλου να με καλέσει ως μάρτυρα σε πιθανή αγωγή του, ας με θεωρήσει δεδομένη.

Γιατί πάνω από όλα είμαι υπέρ των αξιών δημοσιογράφων - των λίγων που απέμειναν – όχι μόνο στην δημόσια τηλεόραση αλλά και στην ιδιωτική.

Φωτεινή Πιπιλή

Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών




ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΩΒΟΥΛΗ

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Πέτεριγκ, οι Ευρωβουλευτές του ΠAΣOK M. Kοππά, Στ. Λαμπρινίδης, K. Mποτόπουλος και Α. Ποδηματά και του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης, γνωστοποιούν την ανησυχία τους σχετικά με το ζήτημα της απόλυσης του δημοσιογράφου Στ. Kούλογλου από την ΕΡΤ.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥ ΖΑΛΜΩΞΗ (ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ)



ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΟΥ ΡΧΣ

http://www.rwf.gr/newanak-new.php?anakinosis_id=77

ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΕΒΕΙ

ΑΡΚΕΤΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ

ΕΓΩ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

ΜΑΛΛΟΝ ΦΡΑΚΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ...


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση για την απομάκρυνση του δημοσιογράφου Στέλιου Κούλογλου από την ΕΡΤ κι αν υπήρξε εμπλοκή της αμερικανικής πρεσβείας,όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, δήλωσε:

Είναι αλήθεια ότι αυτό δεν το έχω ακούσει. Έχω δεχθεί ερωτήσεις και μάλιστα μια εξ αυτών είναι επίκαιρη ερώτηση που θα απαντήσω την Παρασκευή στη Βουλή. Εκείνο που νομίζω ότι μπορεί κάποιος να συμπεράνει από τη μέχρι τώρα πορεία- γιατί δεν είναι χθεσινή η κυβέρνηση, ούτε ο ομιλών χθεσινός σε αυτή τη θέση, έχουν παρέλθει, ήδη, τέσσερα χρόνια και γνωρίζετε πολύ καλά πώς λειτουργούν τα πράγματα στη δημόσια τηλεόραση- είναι - και γνωρίζετε πολύ καλά- ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις του τύπου που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, δεν υπάρχουν επί αυτής της κυβερνήσεως.

6 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Το site της εκπομπης ειναι off line...

ATHENA said...

ΕΜΕΝΑ ΠΡΕΖΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ (ΞΑΝΑΤΣΕΚΑΡΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΚ ΗΤΑΝ, ΕΚΕΙ ΒΡΗΚΑ ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΔΕΡΕΒΝΙΩΤΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΦΡΑΚΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΣ!

Lucha Libre said...

Κι εγώ έχω πρόβλημα με το site, πάντως ο σκοπός είναι να τα χώσουμε στην ΕΡΤ όλοι. Σε χαιρετώ αγωνιστικά!

ATHENA said...

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE
LUCHA LIBRE MOY ;-)

Squeaky said...

Καλά, είναι δυνατόν!? Δεν πήρα χαμπάρι τίποτα, γιατί απείχα από την ενημέρωση εδώ και πέντε μέρες.
Έφριξα!
Πόσα κιλά μαλάκες είναι δηλαδή αυτοί της ΕΡΤ???
Κι εγώ μαζί σας, στο χώσιμο ...

ATHENA said...

ΕΙΔΕΣ ΤΡΙΠ, ΜΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡ ΤΗ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΛΑΜΑΚΙΑ ΤΟΥΣ...

ΤΕΣΠΑ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ 9.68Ο, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΣΕΣ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΣΤ ΠΡΟΣΕΧΩΣ.

ΦΙΛΙΑ