Tuesday, January 23, 2007

DANEIZOMAI APO TON FILO MOY CRHISTO

Holger Meins [1941-1974]. Μέλος της γερμανικής RAF πέθανε στις 9 Νοεμβρίου 1974 κατόπιν απεργίας πείνας, που είχε αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου. Ύψους 1,85, ζύγιζε λιγότερο από 45 κιλά

EKEINH MONO THN MERA AKOYSTHKE KATI GIA TOYS DYO APERGOYS PEINAS

META KSANAGINAN AORATOI, SE LIGO THA GINOYN OPOS O KYRIOS STH FOTO LEME ...

ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
23/01/2007
Οι υπογράφοντες ιατροί ειδικοί παθολόγοι Αθανάσιος Καραμπέλης, αναπληρωτής διευθυντής στο Νοσοκομείο Μεταξά και Όλγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια Β΄ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, και κατόπιν ειδικής εξουσιοδοτήσεως από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), εξετάσαμε σήμερα τον κ. Ζαντορόζνι Ταράσιο, ετών 25, κρατούμενο, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας από την 9η Ιανουαρίου 2007.
Ο κ. Ζαντορόζνι κάνει απεργία πείνας από την 29η/11ου/2006 (σύνολο 55 ημέρες). Κατά την αρχή της νοσηλείας του στο ΓΚ Νοσ/μείο Νίκαιας εμφάνιζε αιμωδίες κάτω άκρων (πρώϊμο σημείο πολυνευροπάθειας), που αντιμετωπίσθηκαν με χορήγηση βιταμίνης Β1, καθώς επίσης είχε εμπύρετο λοίμωξη αναπνευστικού που αντιμετωπίσθηκε με ενδοφλέβιο χορήγηση αντιβιοτικών.
Κατά την σημερινή εξέταση εμφανίζει σημαντική απίσχνανση (απώλεια πάνω από 16 Kg σωματικού βάρους κατά το ως άνω διάστημα) και συνοδό ατροφία μυών, ιδιαίτερα εμφανή στις μυϊκές ομάδες άνω και κάτω άκρων. Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο διάστημα έχει επιταχυνθεί ο ρυθμός απωλείας σωματικού βάρους του. Συνεπεία των ανωτέρω παρουσιάζει έντονη μυϊκή αδυναμία και καταβολή καθώς και ορθοστατική υπόταση ώστε αναγκάζεται να παραμένει κλινήρης καθʼ όλο το 24ωρο. Η μυϊκή αδυναμία του ασθενούς είναι τόσο σημαντική ώστε λόγω ταχείας κοπώσεως των οφθαλμικών μυών δεν μπορεί να παρακολουθήσει πχ γραπτό κείμενο, δηλ δεν μπορεί διαβάσει. Ευρίσκεται μονίμως σε μέτρια έως σοβαρή υπογλυκαιμία, καθώς και σε συνεχή μέτρια έως σοβαρή βραδυκαρδία. Ο εργαστηριακός του έλεγχος είναι συμβατός με σοβαρή παρατεινόμενη ασιτία.
Επί πλέον τις τελευταίες ημέρες εμφανίζει συνεχή έντονη υπνηλία, σημείο επηρεασμού ήδη των εγκεφαλικών του λειτουργιών.
Στο σημείο αυτό της απεργίας πείνας που διεξάγει συνειδητά (έχει εξετασθεί από ψυχίατρο στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και πρόσφατα στο Νοσοκομείο Νικαίας), ο ασθενής διατρέχει άμεσο κίνδυνο: Είναι γνωστό ότι επαναλαμβανόμενα υπογλυκαιμικά επεισόδια συνοδεύονται αναπόφευκτα από αλλεπάλληλες βλάβες στον εγκέφαλο και σε άλλα κρίσιμα όργανα (νεφροί, μυοκάρδιο, ήπαρ) σε ασθενείς που δεν κάνουν απεργία πείνας. Στον συγκεκριμένο ασθενή ο κίνδυνος μεγεθύνεται εξαιτίας των πολλαπλών ελλειμμάτων (έλλειψη γλυκόζης, απαραίτητων αμινοξέων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ανοσολογική έκπτωση) λόγω της παρατεινόμενης ασιτίας.
Συνεπεία των ανωτέρω, επικρέμαται πλέον συνεχώς για τον ασθενή ο κίνδυνος είτε μόνιμης βλάβης του εγκεφάλου και του υπόλοιπου νευρικού συστήματος (διανοητική έκπτωση και εγκεφαλοπάθεια τύπου Wernicke, τύφλωση, μόνιμη πολυνευροπάθεια), είτε βλάβης του μυοκαρδίου (μυοκαρδιοπάθεια, επικίνδυνες για την ζωή καρδιακές αρρυθμίες), ή καταστροφής κρίσιμων οργάνων όπως νεφρών, ήπατος κλπ, με άμεσο κίνδυνο σοβαρής αναπηρίας, ενώ πλέον τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η επιβίωσή του.
ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
Όλγα Κοσμοπούλου
Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ,
Γενικό Κρατικό Νοσ/μείο Νικαίας
Αθανάσιος Καραμπέλης,
Αν. Δ/ντης ΕΣΥ
Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
23/01/2007
Οι υπογράφοντες ιατροί ειδικοί παθολόγοι Αθανάσιος Καραμπέλης, αναπληρωτής διευθυντής στο Νοσοκομείο Μεταξά και Όλγα Κοσμοπούλου, επιμελήτρια Β΄ στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας, και κατόπιν ειδικής εξουσιοδοτήσεως από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), εξετάσαμε σήμερα τον κ. Κυριακόπουλο Γεράσιμο, ετών 31, κρατούμενο, που νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας από την 9η Ιανουαρίου 2007.
Ο κ. Κυριακόπουλος κάνει απεργία πείνας από την 15η/12ου/2006 (σύνολο 39 ημέρες). Σημειώνεται ότι ο κ. Κυριακόπουλος έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, με παλαιά νοσηλεία σε ΜΕΘ λόγω ατυχήματος, αριστερά νεφρεκτομή και σπληνεκτομή.
Κατά την σημερινή εξέταση εμφανίζει σημαντική απίσχνανση δεδομένου του χαμηλού σωματικού βάρους κατά την έναρξη της απεργίας πείνας, σύμφωνα με τον ιατρικό του φάκελο στο Νοσοκομείο Κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού). Παρουσιάζει έντονη μυϊκή αδυναμία και καταβολή καθώς και ορθοστατική υπόταση ώστε αναγκάζεται να παραμένει κλινήρης καθʼ όλο το 24ωρο. Επιπλέον, έχει εμφανίσει σημαντική ξηροδερμία και ρινορραγία, καθώς επίσης ουλορραγία, που μπορούν να αποδοθούν σε έλλειψη βιταμινών (βιταμίνης Α και βιταμίνης C αντιστοίχως). Σε απεικονιστικό έλεγχο διαπιστώθηκε χολολιθίαση (ίζημα χοληδόχου και χολολιθίαση μπορεί να προέλθει από την ασιτία), ενώ ο ασθενής εμφανίζει και άλλες διαταραχές γαστρεντερικού συστήματος, όπως εναλλαγές διαρροίας και δυσκοιλιότητος. Ευρίσκεται μονίμως σε μέτρια έως σοβαρή υπογλυκαιμία, καθώς και σε συνεχή μέτρια έως σοβαρή βραδυκαρδία. Ο εργαστηριακός του έλεγχος είναι συμβατός με σοβαρή παρατεινόμενη ασιτία.
Επί πλέον τις τελευταίες ημέρες εμφανίζει συνεχή έντονη υπνηλία, σημείο επηρεασμού ήδη των εγκεφαλικών του λειτουργιών.
Στο σημείο αυτό της απεργίας πείνας που διεξάγει συνειδητά (έχει εξετασθεί από ψυχίατρο στο Νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και πρόσφατα στο Νοσοκομείο Νικαίας), ο ασθενής διατρέχει άμεσο κίνδυνο: Είναι γνωστό ότι επαναλαμβανόμενα υπογλυκαιμικά επεισόδια συνοδεύονται αναπόφευκτα από αλλεπάλληλες βλάβες στον εγκέφαλο και σε άλλα κρίσιμα όργανα (νεφροί, μυοκάρδιο, ήπαρ) σε ασθενείς που δεν κάνουν απεργία πείνας. Στον συγκεκριμένο ασθενή ο κίνδυνος μεγεθύνεται εξαιτίας των πολλαπλών ελλειμμάτων (έλλειψη γλυκόζης, απαραίτητων αμινοξέων, έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ανοσολογική έκπτωση) λόγω της παρατεινόμενης ασιτίας.
Συνεπεία των ανωτέρω, επικρέμαται πλέον συνεχώς για τον ασθενή ο κίνδυνος είτε μόνιμης βλάβης του εγκεφάλου και του υπόλοιπου νευρικού συστήματος (διανοητική έκπτωση και εγκεφαλοπάθεια τύπου Wernicke, τύφλωση, μόνιμη πολυνευροπάθεια), είτε βλάβης του μυοκαρδίου (μυοκαρδιοπάθεια, επικίνδυνες για την ζωή καρδιακές αρρυθμίες), ή καταστροφής κρίσιμων οργάνων όπως νεφρών, ήπατος κλπ, με άμεσο κίνδυνο σοβαρής αναπηρίας, ενώ πλέον τίθεται σε κίνδυνο η ίδια η επιβίωσή του.
ΟΙ ΙΑΤΡΟΙ
Όλγα Κοσμοπούλου
Επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ,
Γενικό Κρατικό Νοσ/μείο Νικαίας
Αθανάσιος Καραμπέλης,
Αν. Δ/ντης ΕΣΥ
Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

8 comments:

χ. μόρφος said...

Το δικαστικό συμβούλιο δεν αποφάσισε ακόμα για την αποφυλάκιση... Αύριο, μεθαύριο...

Για τα νεότερα, στο Indymedia Αθηνών.

http://athens.indymedia.org/

Anonymous said...

Αϊντε να δούμε αν και κατά πόσον εφαρμόζεται και κανένας νόμος σε αυτήν την χώρα....

Την καλησπέρα μου

Anonymous said...

Η Δημοκρατία είναι από τα πιο εκδικητικά και σκληρόκαρδα πολιτεύματα που κρύβονται πίσω από έναν απαστραπτωντα ανθρωπισμό...

ATHENA said...

KAI H KYRIA EISAGGELEYS EKANE LEEI ARNHTIKH EISHGHSH

POY ZO 8EE MOY

SE TI KOSMO EERA TO PAIDI MOY
ADIAFOREI TOSO GIA TA AN8ROPINA DIKAIOMATA...


POY EINAI H AMNESTY INTERNATIONAL_
GIATI DNE PAIZEI STO REUTERS AYTH H EIDHSH OPOS 8A SYNEVAINES GIA APERGOYS PEINAS ALLWN EPOXWN SE ALLA KRATH?

GIATI DEN GYRNAEI MIA EPETITION SE OLO TON PLANHTH AYTH TH STIGMH

NTROPH MAS

OY MAS RE !!!

YG.MAYBE SOMEONE SHOULD MENTION THE BOTTOM LINE
OI APOZHMIWSEIS 8A EINAI MEGALES


LEIPEIS KSADELFE

indictos said...

Είναι γνωστό ότι το κράτος είναι, μετά την εκκλησία, ο πιο εκδικητικός μηχανισμός.
Σκέψου όμως και πόσο θα βολέψει την κυβέρνηση αλλά και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς ο χαμός που θα ακολουθήσει τον πιθανό θάνατο τους.

ATHENA said...

DEN NOMIZO OTI 8A TOYS VOLEPSEI

TOYS VOLEYEI O XAMOS POY GINETAI TORA, KAINE OI GNOSTOI AGNOSTOI THN A8HNA KAI VGAINOYN META OI ANASFALEIS POLITES AGANAKTISMENOI KAI LENE NAI STHN PARAKOLOY8HSH, VALTE MIA KAMERA KAI STH XESTRA MOY PARAKALO...

ETSI KI ALLIOS DEN 8A TOYS AFHSOYN NA PE8ANOYN, DEN EINAI DYNATON SE XORA THS EU TO 2006 NA SYMVEI KATI TETOIO, KSEROGO TI NA PO...

SENSATION FOR BEGINNERS said...

athena να μην είσαι και τόσο σίγουρη θα βρουν δικαιολογία αν χρειαστεί.

Anonymous said...

Αθηνα δεν νομίζω να γίνει έτσι απλά. Κάποτε τηρούσαν τα προσχήματα, γιατί απλά η κοινωνία είχε αντανακλαστικά. Τώρα έχει κυρίως τσέπη. Όσοι τύχει να τους έχει μείνει το κατιτίς τους ακόμα πολύ απλά δεν το μαθαίνουν γιατί η είδηση θάβεται. Όχι στα ψιλά, απλά δεν υπάρχει. Αν πεθάνουν οι άνθρωποι θα είναι απλά δυο ρεμάλια που πέθαναν...από πείσμα

Ελπίζω να βγω ψεύτης