Thursday, March 15, 2007

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ 49 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ VERMILION BLOG"Κατ’ αρχάς ζητώ συγγνώμη σε όσους θεωρήσουν αυτό το e-mail spam, εν τούτοις συνεχίζω να θεωρώ ότι το θέμα είναι αρκετά σημαντικό ώστε να λάβουν όλα τα μέλη του συλλόγου άμεση γνώση. Επίσης, ζητώ να με συγχωρήσετε που δεν ήμουν στη γενική συνέλευση για να πω αυτά που θα σας πω, αλλά δεν μπόρεσα τελικά να κατέβω στην Πάτρα στην ώρα μου. Θα λείπω και από την επόμενη Γ.Σ., αφού θα είμαι εν αναμονή του δικαστηρίου.

Να σημειώσω ότι δεν ανήκω σε καμία παράταξη, και πιστεύω ότι οι φίλοι φοιτητές που ανήκουν σε οποιαδήποτε παράταξη θα διαβάσουν το κείμενο, παρά το γεγονός ότι εγώ δεν ανήκω κάπου.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος (αν και δεν νομίζω να τα καταφέρω) στην περιγραφή των γεγονότων, μιας και λίγο πολύ θα τα έχετε ακούσει (παραμορφωμένα) στις ειδήσεις. Επίσης, συγχωρήστε την απουσία λογοκρισίας στις άσεμνες λέξεις, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε πίσω απ’ τα δάχτυλα μας και να προβάλλουμε μία πλασματική ηθικολαγνεία. Τα πράγματα αυτά συμβαίνουν και ακούγονται καθημερινά, και θεωρώ ότι αυτός που προσβάλλεται ακούγοντας ωμά αυτές τις λέξεις είναι ανειλικρινής πρώτα στον εαυτό του, και έπειτα στους συνανθρώπους του.

Είμαι ένας από τους 49 συλληφθέντες της 08/03/2007. Με προσήγαγαν μαζί με άλλα 48 παιδιά από το ίδιο σημείο (από τη νησίδα που υπάρχει στη γωνία Μ. Βρετανία και Βας. Σοφίας) στη ΓΑΔΑ, άνευ λόγου και αιτίας. Ήμουν από τους λίγους τυχερούς που δεν έφαγαν ξύλο και πραγματικά ακόμα απορώ πως την γλύτωσα. Δεν κατάφερα να ξεφύγω αφού, όπως θα έχετε δει στα βίντεο, μας κύκλωσαν περί τους 100 και παραπάνω αστυνομικοί και μας εξήγησαν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο πως νοιώθει μία κατσαρίδα όταν, αφού την έχεις ψεκάσει 10 φορές με AROXOL, συνεχίζεις επίμονα να την βαράς με μία παντόφλα. Τη στιγμή εκείνη είχα κάτσει κάτω σκυμμένος και περίμενα απλά να με δείρουν. Οι ατάκες των αστυνομικών συνοψίζονταν στο «Έτσι, έτσι, στα τέσσερα πρέπει να είστε». Πέρα από την ασφυξία λόγω των χημικών και της φυσούνας που έφαγα στο πρόσωπο, γύρω μου άκουγα πολύ δυνατά τις κραυγές των παιδιών που έβλεπα να χτυπάνε με μεγάλη μανία οι κ. αστυνομικοί. Πλέον κατάλαβα ακόμα πιο ζωντανά γιατί ο κόσμος τους λέει μπάτσους, και ελπίζω να έχετε καταλάβει και εσείς. Κάποια στιγμή κάποιος ΜΑΤατζής με έδωσε σε κάποιον άλλο να με πάει στην κλούβα. Τα «γαμώ τη μάνα σου ρε μουνί» από τους φίλους αστυνομικούς έδιναν και έπαιρναν, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Μία κοπέλα που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και ήταν έτοιμη να λιποθυμήσει είπε στους ΜΑΤατζήδες «θα λιποθυμήσω», και αυτοί της απάντησαν «Λιποθύμα τώρα να σε γαμήσουμε και από πάνω».

. Με έβαλαν στην κλούβα και περιέργως δεν μου πέρασαν χειροπέδες. Χειροπέδες έβαλαν στους μισούς από εμάς και στους περισσότερους τις έβγαλαν στην κλούβα. Σε μερικά παιδιά τις άφησαν, έτσι για τιμωρία. Μέσα στην κλούβα είχαμε ένα παιδί με ανοιγμένο κεφάλι, μία κοπέλα με σκισμένο φρύδι, ένα παιδί με σπασμένη μύτη, έναν άλλο με μισή μπλούζα και χέρι που σχεδόν δεν κούναγε (ρήξη μυών πίσω απ’ τον καρπό), ένα κάρο παιδιά με μελανιές και καρούμπαλα και άλλους που πιθανότατα ξεχνάω. Ζητάγαμε επίμονα γιατρό και φωνάζαμε συνέχεια (αφού ξέραμε ότι δεν είχαμε κάνει τίποτα απολύτως) και ρωτάγαμε γιατί μας είχαν μαζέψει. Προφανώς δεν υπήρχε απάντηση, και προφανώς ούτε γιατρός. Μάλιστα ένας «άνδρας των ΜΑΤ» φόρεσε και την αντιασφυξιογόνο του(!!!) μέσα στην κλούβα, προφανώς για να μας φοβίσει.

Κάποια στιγμή (κατά τις 7 το απόγευμα) φτάσαμε στη ΓΑΔΑ όπου ακόμα δεν ξέραμε γιατί μας πάνε. Μας ανέβασαν στον 11ο όροφο, τα κινητά απαγορεύονταν, αλλά εμείς τα βγάζαμε στη ζούλα μέσα στο γενικότερο χάος που επικρατούσε. Στον 11ο μας πέταξαν σ’ ένα διάδρομο και άρχισε η διαδικασία του πολέμου των νεύρων. (Ατάκα ασφαλΉτη όταν μας πήγαν στο διάδρομο: «Ρε τι μαλάκες είμαστε, τι μαλακίες κάνουμε, τι είναι αυτά που φέραμε εδώ?». Την ψιθύρισε ένα ασφαλήτης σε έναν άλλο, και ήμουν αρκετά κοντά να το ακούσω).

Ήμασταν χάμω μες τη βρώμα και τις γόπες, σε ένα διάδρομο 2.50 επί 12 μέτρα (περίπου), 49 άτομα, μεταξύ των οποίων 20 περίπου κοπέλες, ο ένας πάνω στον άλλο, με ασφαλήτες να περνάνε συνέχεια από πάνω μας για να μας σπάσουν τα νεύρα. Κουνιόμουν, και έβηχα από τα χημικά που έβγαζαν τα ρούχα τα δικά μου και των άλλων. Μας έκαναν σωματικό έλεγχο (γυμνό για όσους δεν γνωρίζουν), χωρίς ακόμα να μας λένε γιατί μας έχουν προσάγει, και χωρίς γιατρό για τα χτυπημένα παιδιά. Οι προκλητικές ατάκες έδιναν κ έπαιρναν. Επαφή με δικηγόρο δεν υπήρχε, και δεν υπήρξε για 19 ώρες !!!! Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα, πράγμα που είναι παράνομο χωρίς κατηγορίες και αφού ήδη μας είχαν κάνει εξακρίβωση. Απλά μας τρομοκρατούσαν.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας μας έφεραν την εντολή σύλληψης να υπογράψουμε, όπου λέει είχαμε συλληφθεί για διατάραξη κοινής ειρήνης και «εγκληματική οργάνωση» (έτσι έλεγε το χαρτί). Προφανώς και δεν υπέγραψε κανείς, και ζητούσαμε πολύ έντονα δικηγόρο. Αρχικά είχαμε πάει μόνο για απλή προσαγωγή, και η εντολή σύλληψης εμφανίστηκε ως δια μαγείας μετά τις 1 το βράδυ (αφού είχαμε ήδη 5 ώρες χωρίς δικηγόρο και γιατρό στη ΓΑΔΑ). Κάποια στιγμή ήρθε και έναν υποτιθέμενος εισαγγελέας και μας έβαλε να συντάξουμε απολογία ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ, πράγμα παράνομο και ανήκουστο. Οι κατηγορία, για 45 (οι 4 νομίζω είχαν ελάχιστα διαφορετική) άτομα?

«Ο κατηγορούμενος συμμετείχε σε κομμάτι της πορείας που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της και επιτέθηκε στους άνδρες της αστυνομίας με πέτρες, μάρμαρα και ξύλα. Κατά την σύλληψη του άφησε στο έδαφος 1 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ, 2 ΑΝΤΙΑΣΦΥΞΙΟΓΟΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ, 1 ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ, 1 ΣΦΕΝΤΟΝΑ, 1 ΠΑΛΟΥΚΙ, ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΑΡΑ».

Του τέστην, αφήσαμε κάτω 90 αντιασφυξιογόνες, 45 βαριοπούλες , 45 σφεντόνες, και υπολογίζω περί τις 150-200 πέτρες. Δεν ξέρω αν γελάτε, αλλά μ’ αυτές τις αδιανόητες κατηγορίες είναι πιθανή η καταδίκη. Οι περισσότεροι δεν υπέγραψαν, εγώ δήλωσα αθώος και ότι αρνούμαι τις αστείες αυτές κατηγορίες και ότι θα μιλήσω μόνο παρουσία δικηγόρου, και υπέγραψα.

Τους τραυματίες τους πήγαν στις 4 το πρωί στον Ερυθρό σταυρό (9 ώρες αργότερα). Σε μερικά παιδιά δεν μπόρεσαν να κάνουν ράμματα που χρειαζόταν, γιατί οι πληγές είχαν κλείσει.

Φαί δεν είχαμε. Αγοράσαμε με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ champion κρουασάν από το κυλικείο, στις 2 το βράδυ. Μαζέψαμε όλοι μαζί τα λεφτά και πήγαν 2 παιδιά από εμάς συνοδεία 6 αστυνομικών (έπιασαν την Αλ κάιντα οι μαλάκες) να τα φέρουν. 35 παιδιά ήταν από Θες/νίκη, όπως φαντάζεστε κανείς δεν έχει φάει κάτι ιδιαίτερο μες τη μέρα. Αντιστοιχούσαν για 19 ώρες, 2,5 κρουασάν στον καθένα και 1/15 του πακέτου των τσακίρης τσίπς. Νερό απ’ τον ψύκτη και απουσία χαρτιού υγείας. Κοιμηθήκαμε στον διάδρομο αυτό που είχε και γραφεία, ακουμπώντας με τον απέναντι μας τα γόνατά μας που ήταν λυγισμένα για να χωρέσουμε. Συνέχεια πέρναγαν οι ασφαλήτες από πάνω μας για να μας ξυπνάνε, και κάθε λίγο και λιγάκι προέκυπτε και μία άλλη γραφειοκρατική βλακεία για να μην κοιμόμαστε.

Την επομένη το πρωί μας φωτογράφησαν, και περιμέναμε από τις 9 που υποτίθεται θα μας πήγαιναν στην Ευελπίδων μέχρι τις 7 το απόγευμα που μας πήγαν τελικά. Βλέπετε, η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει, και μία χαρά εξυπηρετεί τους σκοπούς της. Στις 2 περίπου επιτέλους είδαμε τους δικηγόρους, και μας έφεραν μερικά κρουασάν παραπάνω και φρυγανιές, και τσιγάρα στα παιδιά (κακή επιλογή γιατί ο χώρος έγινε απίστευτα αποπνικτικός). Κατά τις 16:30 μας έφεραν και φασολάδα, ευγενική χορηγία της ΕΛ.ΑΣ. (νομίζω).

Συνέχεια μας τρομοκρατούσαν λέγοντας μας ότι θα μείνουμε και άλλη μέρα μέσα τελικά, γιατί η γραφειοκρατία είχε καθυστερήσει τις διαδικασίες κ δεν θα προλαβαίναμε το αυτόφωρο.

Περάσαμε ευτυχώς μετά από χίλια βάσανα από τον εισαγγελέα (πράγμα που σήμαινε ότι θα περνάγαμε αυτόφωρο), ο οποίος πρωτοφανώς ήρθε στη ΓΑΔΑ παρόλο που ο νόμος λέει ότι δεν μετακινείται από την έδρα του και ότι οι κατηγορούμενοι πάνε σ’ αυτόν.

Να χιλιοευχαριστήσω εδώ όλα τα παιδιά που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους έξω από τη ΓΑΔΑ. Τους ακούγαμε έξω από το παράθυρο του εισαγγελέα που ήταν στον 6ο όροφο να φωνάζουν και ήταν απίστευτη η ψυχολογική βοήθεια (στο διάδρομο που μέναμε δεν είχαμε παράθυρα). Η αλληλεγγύη βοηθά πραγματικά πολύ και είναι ανεξάρτητη κομματικών φραγμών.

Μας έδεσαν λοιπόν με χειροπέδες μεταξύ μας και μας μετέφεραν συνοδεία 25 ασφαλητών και δεν ξέρω και γω πόσων ένστολων στα δικαστήρια με κλούβες. Οι κλούβες είχαν κελιά των τεσσάρων που κανονικά δεν χωράγανε ούτε 2 άτομα, και έκλειναν ερμητικά με σιδερένιους τοίχους που είχαν μόνο μικρές τρυπούλες για να παίρνεις αέρα. Δεν ξέρω καν πόσοι αστυνομικοί και ζητάδες και περιπολικά μας ακολουθούσαν και άνοιγαν τον δρόμο, αλλά ακούγονταν πολλοί (είπαμε, έπιασαν την Αλ Κάιντα οι μαλάκες).

Στο δικαστήριο και έπειτα από 24 ώρες κράτησης και αϋπνίας πρακτικά, μπορέσαμε να δούμε για μία στιγμή και από μακριά τους γονείς μας. Μερικοί κατάφεραν και μπήκαν και στο δικαστήριο για λίγο, άλλους δεν τους αφήσανε καν. Και άρχισε το θέατρο του παραλόγου. Αφού μας κάθισαν αλφαβητικά και ο καθένας ανακοίνωσε τη σχολή του, οι 30 περίπου δικηγόροι που ήταν μέσα στην αίθουσα ζήτησαν την τριήμερη αναβολή που δικαιούται οποιοσδήποτε συλληφθέντας για να ετοιμάσει την απολογία του. Η μόνη περίπτωση να μην σε αφήσουν να φύγεις ελεύθερος από κει για το τριήμερο είναι ή να μην έχεις καθαρό ποινικό μητρώο, ή να μην έχεις γνωστή κατοικία, ή η κατηγορία σου να είναι πολύ βαριά, ή γενικά να συντρέχει κάποιος λόγος που να σε καθιστά ύποπτο φυγής. Διακόπτουν λοιπόν αι «αδιάβλητοι» δικασταί για 5 (και καλά) λεπτά, και επιστρέφουν μετά από 50!!!!!!!!!

Λέει λοιπόν ο εισαγγελέας, με σίγουρη, τρεμάμενη φωνή:

«Σέβομαι την ιδιότητα του φοιτητή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν τους αφήσουμε ελεύθερους το τριήμερο δεν θα επαναλάβουν τις πράξεις που έκαναν, και άρα εισηγούμαι την τριήμερη κράτησή τους»

Ο γελοίος λοιπόν αυτός άνθρωπος δεν δίστασε και δεν ντράπηκε να μας καταδικάσει σε τελείως άκυρη χρονική στιγμή, τη στιγμή που έπρεπε να εξετάσει αν ήμασταν γνωστοί εγκληματίες και ύποπτοι φυγής. Δεν μπορώ καν να μετρήσω (γιατί δεν ξέρω ακριβώς) πόσους δικονομικούς νόμους παρέβη εκείνο το δικαστήριο. Σαφής στόχος αυτής της εισήγησης ήταν η προληπτική και παραδειγματική τιμωρία μας επειδή συμμετείχαμε στην πορεία. Στα 50 λεπτά που μεσολάβησαν, φαντάζομαι (και όλοι οι δικηγόροι το ίδιο φαντάστηκαν) ότι αυτός ο παπάρας (και συγχωρήστε το μένος παρακαλώ) πήρε και δέχτηκε τηλέφωνα από πολύ ψηλά. Οι δικηγόροι έπεσαν απ’ τα σύννεφα και άρχισαν να τραβάνε τα μαλλιά τους, και μέσα από μία αστεία και υποτιμητική για την υποτιθέμενη «δημοκρατία» μας διαδικασία, που κράτησε δυόμιση ώρες, έπεισαν το τριμελές πλημμελειοδικείο ναι πλειοψηφήσει (!!!!!!!!! και όχι ομόφωνα) να διατάξει την άρση της κράτησης μας. Η αξιότιμη πρόεδρος, θεωρούσε ότι έπρεπε να φύγουν μόνο οι τραυματίες, πρόταση χωρίς καμία δικονομική λογική. Τελικά κρατήθηκε ένα παιδί, ο Κώστας, που δεν ήταν φοιτητής και άρα ανήκε σε πιο ευαίσθητη κοινωνική μερίδα, και δεν είχε αυτή τη «νεφελώδη» ασυλία της ιδιότητας του φοιτητή που χαρακτήριζε τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό και παρόλο που τον έπιασαν μαζί με μας του φόρτωσαν και απόπειρα σωματικής βλάβης σε συγκεκριμένο αστυνομικό. Τα παιδία που φορτώθηκαν με τα κακουργήματα εξετάζονταν ξεχωριστά, και έμειναν προφανώς μέσα σε συνθήκες χειρότερες απ’ τις δικές μας.

Τη Δευτέρα το πρωί πήγαμε στο δικαστήριο πάλι. Τη δικογραφία την έλαβαν οι δικηγόροι στις 11:30 και εμείς δικαζόμασταν στις 12. Πήγαμε να μπούμε στην αίθουσα οι πρώτοι κατηγορούμενοι κατά τις 4 αν θυμάμαι σωστά. Μέσα λοιπόν στην αίθουσα ήταν οι δικηγόροι, 30 περίπου ασφαλήτες, και περίπου 15-20 ένστολοι αστυνομικοί. Έξω από την αίθουσα υπήρχαν παρατεταγμένα ΜΑΤ. Οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα, αφού οι μπάτσοι και οι δικαστές δεν τους άφησαν να μπουν με τη δικαιολογία ότι «δεν χώραγαν στην αίθουσα»!!! Πώς να χωρέσουν, με 50 αστυνομικούς και 49 κατηγορούμενους?????? Είπαμε, έπιασαν την Αλ Κάιντα, οι μαλάκες.

Ξεκίνησε η δίκη με τους γονείς απ’ έξω, οι δικηγόροι σύσσωμοι ζήτησαν αναβολή εντός του 15μέρου λόγω του ότι έλαβαν πολύ αργά τη δικογραφία. Και λίγο πριν κάνει την εισήγηση η εισαγγελέας , ακούμε από τον διάδρομο φωνές και φασαρία. Μπαίνει ένας μέσα στο δικαστήριο και φωνάζει «Ένα γιατρό, ένα γιατρό, έπεσαν δακρυγόνα έξω από το δικαστήριο». Φοβερή αναμπουμπούλα, αφού τα χημικά άρχισαν να πιάνουν και εμάς που ήμασταν μέσα στην αίθουσα. Ένας πατέρας προσπάθησε να μπει μέσα και έφαγε κάτι ψιλές με τα γκλομπ, ενώ ένας αλήτης ΜΑΤατζής τον ψέκασε εξ’ επαφής στο πρόσωπο. Σημειώνω εδώ ότι αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο και απαγορεύεται ρητά ακόμα και από την αστική δικαιοσύνη. Ο άνθρωπος λιποθύμησε και έγινε μπλε, έτρεξαν κάποιοι να τον βοηθήσουν, κάποιες άλλες μανάδες έπεσαν στα σκαλιά της εισόδου του δικαστηρίου, γενικά φοβερή αναταραχή. Δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες του τι έγινε έξω αφού ήμουν μέσα, αλλά ξέρω ότι η εισαγγελέας έτρεμε και αυτή λέγοντας ότι προτείνει να πάρουμε την αναβολή. Επίσης ξέρω ότι οι ένστολοι που ήταν μέσα αναρωτιόντουσαν δυνατά, πώς είναι δυνατόν να έχουν τόσο μαλάκες συναδέλφους. Να σημειώσω εδώ ότι υπάρχει συγκεκριμένος νόμος που απαγορεύει τη χρήση των χημικών μέσα στα δικαστήρια συγκεκριμένα. Στο Ελλαδιστάν όμως, κάτι τρέχει στα γύφτικα. Με τα πολλά φύγαμε, και μετά από λίγες ακόμα μικροαναταραχές.

Θα περάσει η τρομοκρατία? Πρέπει όλοι μας να αναρωτηθούμε, και να μην απαντήσουμε επιπόλαια όχι. Γιατί αν δεν θέλουμε να περάσει, απαιτούνται πολλά περισσότερα από αυτά που κάνουμε, και το τελευταίο που πρέπει να μας απασχολεί είναι η κοντόφθαλμη τρομολαγνεία που χαρακτηρίζει την πραγματικά χαμένη (και όχι αναβεβλημένη) εξεταστική. Το πρόβλημα μάλλον είναι αρκετά πιο ευρύ, και ελπίζω να μπορέσουν να το δουν αρκετοί άνθρωποι. Ας αναρωτηθούμε λίγο για το πανεπιστήμιο που υπερασπίζουμε και για την κοινωνία που ζούμε γενικότερα, τώρα που έχουμε την πολυτέλεια να το κάνουμε. Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι οποιοσδήποτε από εσάς στην θέση μου. Ας αναρωτηθούμε λίγο για την «δημοκρατία» μας. Πιστεύω πως ο καθένας πρέπει να αναλάβει δράση ανάλογα με το πώς εκείνος θεωρεί σωστό, και όχι μόνο στα πλαίσια μίας παράταξης. Σας παρακαλώ να είστε δυναμικοί την Πέμπτη, αλλά και κάθε μέρα. Εγώ λόγω της κρατικής τρομοκρατίας δεν μπορώ να έρθω στην πορεία, για να μην επιβαρύνω την θέση μου, και με μία έννοια, η κυβέρνηση πέτυχε αυτό που ήθελε. Και μην ξεχνάτε ότι ακόμα 11 φοιτητές και ένας εργαζόμενος βαρύνονται με χειρότερες κατηγορίες απ’ τις δικές μου, και μόνο από τύχη δεν μου φόρτωσαν και εμένα τις ίδιες. Οι 12 αυτοί άνθρωποι χρειάζονται την συμπαράσταση όλων μας.Οι δικηγόροι άρχισαν να λένε ότι τέτοια φαινόμενα έχουν να δουν από τη χούντα. Σας καλώ να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα από τα παραπάνω, και ελπίζω να μην ήμουν κουραστικός


Αναστασίου Δημήτρης, Μηχ. Η/Υ κ’ Πληρ.

Πολυτεχνείο Πατρών."

26 comments:

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΡΕ said...

Oι ερωτήσεις για τον Bύρωνα Πολύδωρα που το περιοδικό FREE θα προωθήσει στο γραφείο του, μπορούν να συνεχιστούν όλη μέρα σήμερα στο demasamere.blogspot.com.

Για να μαζεύονται καλύτερα οι ερωτήσεις συνεχίστε σας παρακαλώ να γράφετε τις ερωτήσεις στα σχόλια του πιο κάτω κείμενου, για να είναι πιο εύκολο να τυπωθούν με τη μία, και να μη χαθούν.

Ξαναλέω για να μην έχουμε παρεξηγήσεις. Tα παιδιά από το FREE έχουν δεσμευθεί ότι οι ερωτήσεις θα φτάσουν στο γραφείο του Υπουργού. Από εκεί και πέρα αν θα καταλήξουν στο καλάθι των αχρήστων του είναι ένα άλλο θέμα.

Zaphod said...

Πέστα Αθηνούλα!

Anonymous said...

ελπιζω στην πορεια να μην ας κακοποιησε κανεις....αχ τι αγωνια, μηνυστε μας οτι ειστε καλα να ησυχασω...

asteroid said...

'Ελαβα και εγώ πριν από μόλις λίγα λεπτά αυτό το κείμενο με e-mail.
Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο θέλω να δηλώσω πως, ανεξάρτητα από τις πολιτικές θέσεις και τις θέσεις του καθενός για το θέμα των ΑΕΙ, του Νόμου-πλαίσιο ή του Ασύλου, η μαρτυρία αυτή, η οποία, δυστυχώς, με πείθει, καταδεικνύει σαφέστατα ότι υπάρχει πλέον ζήτημα δημοκρατικού ελλείματος για την χώρα, ζήτημα σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για τις Αστυνομικές και ίσως και τις Δικαστικές Αρχές, ζήτημα στοιχειώδους ηθικής και πολιτικής στάσεως για όλους μας - ό,τι κι αν ψηφίσαμε στις εκλογές... γιατί σίγουρα ΔΕΝ ψηφίσαμε υπέρ τέτοιων νοοτροπιών, καταστάσεων, συμπεριφορών...
Συγχαίρω την Αθηνά, που για μιαν ακόμη φορά έδειξε τα ευαίσθητα πολιτικά αντανακλαστικά της και ελπίζω ότι πολλοί θα φθάσουν ώς εδώ, να διαβάσουν το κείμενο και να τοποθετηθούν...

ATHENA said...
This comment has been removed by the author.
ATHENA said...

ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΜΑΙ

ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΦΥΣΟΥΝΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΑΝ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΠΑΘΑ ΤΙΣ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΚΑΤΕΒΗΚΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΚΑΤΣΕΙ ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΝΕΦΟΣ, ΝΑΠΑΡΩ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΚΑΣΕΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΣΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ...


ΑΣΤΕΡ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΓΡΑΨΕΣ !-)

ΖΑΠ ΜΕΡΣΙ ΛΕΜΕ:-)), ΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΑΚΟΥΕΙ...

ΔΕ ΜΑΣΑΜΕ ΜΟΥ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ, ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΩ...

aneksartitos2 said...

καλα λεει το παιδι πιασανε την αλ καιντα τα μουνοπανα...

aneksartitos2 said...

πρωην ανεκσαρτητοσ....

ATHENA said...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΞ? ΕΧΑΣΕΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΟΥ?

ΠΑΩ ΝΑ ΣΕΝΙΑΡΩ ΛΙΓΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΩ ΤΑ ΠΙΟ ΧΟΝΤΡΑ ΔΙΟΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΘΑ ΒΑΡΕΘΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΛΙΝΚ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ 7 ΔΑΙΜΟΝΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΥΝ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Alex A. said...

Αυτά είναι ΑΝΗΚΟΥΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. θα πρέπει να ψαχτεί το θέμα και στην Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη (ΕΔΑΔ), νομίζω. Συμφωνώ με τον Αστεροειδή, αυτό δεν έχει καμία σχέση με το τι πιστεύει ο καθένας για τις επιχειρούμενες μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, είναι καθαρά θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Λυπάμαι ειλικρινά για τη δημοκρατία μας.

arxiereas said...

Εύγε Αθηνά. Αν και λόγω θέσεως ανοίκω στην ακροδεξιά του Κυρίου, είμαι υποχρεωμένος ως αρχιερέας και διάκονος του απλού (μπλιαχ!) λαού να δείχνω τη συμπόνεια μου στα θύματα αυτού του ανηλεούς πολέμου κατά των σιωνιστών και των συνοδοιπόρων τους

Alex A. said...

Α, το ξέχασα πριν: Είσαι ήδη στα links μου.

diavolikon said...

Είμαστε εδώ κι είμαστε μαζί ΤΟΥΣ...

exiled said...

Μπράβο Αθηνά! Θα την αναδημοσιεύσω κι εγώ το βράδυ στο wordpress. Να 'σαι καλά!

Treble said...

Εχει δίκιο και ο Δημήτρης και όλοι να αγανακτούν να βγαίνουν από τα ρούχα τους για το παράλογο και την παράνοια.Το ίδιο και άλλοι πριν και πολύ φοβάμαι και μετά.Γιατί ο φασισμός και η ρουφιανιά δεν εμφανίζεται ξαφνικά στις πορείες και μετά εξαφανίζεται.Τον ζούμε στο πετσί μας καθημερινά. Από τα αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια έως τις σπρωξιές στα λεωφορεία στις ουρές του δημοσίου στα δάνεια των τραπεζών στις δουλειές μας στα μέσα παντού.Γιατί ένας από αυτούς (εμάς ?) είναι και ο εισαγγελέας και κάποιοι από εμάς ? είναι και οι μπάτσοι. Και λειτουργούν όπως εμείς? Με διαταγές φοβέρες βόλεμα δουλεπρέπειες τσαμπουκαλίκι όπου τους (μας) παίρνει.Νομίζω πιο αποτελεσματικό από τις υπογραφές (έχουμε βάλει χιλιάδες χωρίς αντίκτυπο χρονια τώρα) αύριο να μην σπρώξουμε να μη παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο να μην ρουφιανέψουμε στην δουλειά να μην τσακίσουμε τον πιο αδύναμο να μην ... Από την εποχή του Αρκουδέα έως σήμερα καταλήψεις , πορείες , ξύλο και υπογραφές. Και πάντα η ίδια επανάληψη. Συγγνώμη αν κούρασα.Ηταν και αυτό ένα είδος συμπαράστασης στον Δημήτρη (το σημερινό αλλά και των προηγούμενων και των επόμενων)
Treble

ATHENA said...

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
(ΤΙ ΜΟΥΡΧΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΙΟΛΑΣ)
ΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΡΙΖΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΤΣΟΥΛΙΩΜΕΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΙΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΜΠΑΣΤΑΚΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΝΑ ΒΓΕΙς ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ...

ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΞΥΠΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ...

ATHENA said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ TREBLE KAI EXILED
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΦΤΩΧΙΚΟ ΜΟΥ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΠΙΣΗΣ :-))

indictos said...

Καλημέρα Αθηνά.
Τσέκαρε τα εμειλ σου πλς.

Anonymous said...

Ναι μεν έχετε όλοι δίκιο για το έλλειμμα δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.Όμως για να είναι αποτελεσματική η αντίσταση και η δίκαιη διαμαρτυρία χρειάζεται μόνο γνήσιος ιδεαλισμός,πάθος και ορμή, όχι κουκουλοφόροι που ρημάζουν τον κόσμο για να βγάλουν τα όποια απωθημένα τους.Η αντίσταση είναι καταδικασμένη σ'αυτή τη χώρα όσο υπαρχουν οι κρετίνοι που καταστρέφουν τις διαδηλώσεις με έκτροπα και είναι τόσο γελοίοι που κρύβονται πίσω από κουκούλες.

ATHENA said...

Όμως για να είναι αποτελεσματική η αντίσταση και η δίκαιη διαμαρτυρία χρειάζεται μόνο γνήσιος ιδεαλισμός,πάθος και ορμή, όχι κουκουλοφόροι που ρημάζουν τον κόσμο για να βγάλουν τα όποια απωθημένα τους


ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ, ΝΑΤΑΣΑ ΜΟΥ, ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΣ ΜΕ ΤΟ "ΟΜΩΣ"?


ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΣΗΣ ΕΔΩ...

asteroid said...

Το ζήτημα, ΟΜΩΣ, είναι ακριβώς το ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι, για ποιούς δουλεύουν εργολαβικά...
Αν σκεφθούμε αυτό που έλεγαν οι Λατίνοι, το "cui protest", το "ποιόν ωφελεί" η ύπαρξη κι η δράση τους, μπορεί να ξέροπυμε και πού να τους ψάξουμε...

LIVANA said...

Λοιπόν, εγώ που έλεγα ότι δεν υπάρχουν και πολλά πιά που μπορούν να με σοκάρουν και να με εντυπωσιάσουν... από το πρωϊ που διάβασα το κείμενο, μένω σοκαρισμένη....
Χωρίς να ζητήσω την άδεια σου Αθηνά, και επειδή δεν έχω blog, το αντέγραψα και άρχισα να το στέλνω με mail.
Δεν ζητώ συγνώμη για την πρωτοβουλία μου, γιατί ξέρω ότι και δική σου άποψη είναι, ότι τέτοια "γνώση" όπως κάθε είδους γνώση πρέπει να κοινωνείται, αλλοιώς νεκρώνεται.
Σιωπώ, γεμάτη φρίκη και αφήνω τον Αντόνιο Πόρτσια να πεί κάτι με τον μοναδικό του τρόπο :

"Το τέρας που ο άνθρωπος φέρει μαζί του, είναι πάντα είκοσι χρονών".

www.prosopa.com said...

H μαρτυρία του Δημήτρη Αναστασίου είναι και πειστική και πολύ διαφωτιστική για τον τρόπο με τον οποίον το κράτος αντιμετωπίζει τα ίδια του τα παιδιά που εξασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται για οτι θεωρούν άδικο. Αυτό δεν αλλάζει, αν και θάπρεπε πιά να ήταν ενα θλιβερό παρελθόν. Παραμένει θλιβερό παρόν. Το ευχάριστο είναι οτι αυτοί που θέλουν να διαμαρτηρηθούν δεν κάμπτονται και οτι ζούμε σ΄αυτή την εποχή, την ηλεκτρονική, στην οποία οι απόψεις τους και τα ίδια τους τα κέιμενα μπορούν να κοινοποιούνται δημοσίως. Θα βάλω κι΄εγώ ένα link στο μπλόγκ μου, όπως έκανε και ο Asteroid μέσω του οποίου έφτασα κι΄εγώ εδώ και ελπίζω link το link να ενημερωθούν όλο και περισσότεροι άνθρωποι για όσα περιγράφει ο Αναστασίου - και να τοποθετηθούν ανάλογα με τίς συνειδήσεις και τίς απόψεις τους.

Ασκαρδαμυκτί said...

Τα "σώματα ασφαλείας" είναι προφανές πως έχουν αποθρασυνθεί με την ανοχή (αν όχι ενίσχυση) της πολιτικής ηγεσίας!
Δεν θα αντέξω να μην το πω: αυτοί που σήμερα τρώνε το περισσότερο ξύλο και υφίστανται αυτά που διαβάζουμε στο ποστ είναι εκείνοι που προεκλογικά δεν ... κακόβλεπαν την άνοδο της δεξιάς στην εξουσία!
(και που να δείτε τι θα γίνει στη δεύτερη τετραετία!)

ATHENA said...

ΛΙΒΑΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΟΥ, ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑ...

ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ!

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΣΤΕΡ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΟΝΩΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ...

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ,
ΤΟΥΣ ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΧΡΟΑΙΜΟΥΣ...
ΘΕΡΜΟΑΙΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΗΡΙΩΔΙΑ... ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ... ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΤΡΑ... ΓΙΑ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΓΙΑΚΑ Η ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ, ΚΙ ΕΓΩ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΗΛΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΦΙΛΤΡΑΡΩ ΟΣΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ...

ΟΙ ΨΥΧΡΟΑΙΜΟΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ -ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ- ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΕΡΑ ΕΞΥΠΥΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ "ΥΠΕΡΕΣΙΑΣ"

ΑΣΚΑΡ ΜΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ
ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ;-)

Anonymous said...

Έπρεπε να σε χώνανε φυλακή κωλόπαιδο να έκανες την κοπέλα της πτέρυγας που πας και σπας τις περιουσίες των συνανθρώπων σου και μας κάνεις και κήρυγμα από πάνω.
Loginme@pathfinder.gr