Thursday, April 03, 2008

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥ ΑΜΑΡΤΙΑ ΜΟΥ, ΑΠΔΑΤΕΔ

ΕΜΕΙΝΑ ΠΑΓΩΤΟ, ΑΚΟΥΓΟΝΤΑς ΧΤΕΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΤΗΣ ΕΤ3

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ"




ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ

http://panosz.wordpress.com/2008/04/03/macedonia-4/#comment-36018

http://www.blog.anti.gr/?p=1608

the-new-york-times-editorial-board-of-imbeciles

http://www.byzantinesacredart.com/blog/2006/09/corporate-undertaking.html


ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ


11 comments:

Vromios said...

αχ αυτη η ιστορια σαν πουτανα κοιμαται με ολους!

Γουφ said...

καλα τα λες αλλα θυμαμαι ΟΜΩΣ και ενα ΠΑΓΩΤΟ, σε μπωλ, με φρουτα κλπ, που το λεγανε ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ και το λεν ακομα MACEDONIA.
Και επειδή στα ποστάκια σου εισαι Λακωνική, ας μου επιτραπει να γραψω, μιας και δεν εχω μπλοκ, δυο αραδες παραπάνω.
Το 1976 βολταροντας πρωί που ολοι ελιπαν στο χωριο Φλαμουριά 16 χλμ απο την Εδεσσα ακουγα τις μανάδες στις αυλές να μιλάνε στα νήπια όχι ελληνικά αλλα σλαυομακεδονισκοπιανίτικα ή οπως αλλοιως θες πές το.Ποια ειναι λοιπον η ΜΗΤΡΙΚΗ γλώσσα αυτων των τριανταπεντάσρηδων τωρα ανθρώπων? Ε? Ε? Και την επομενη χρονια φανταρος ρωτουσα στα περιχωρα της Βεύης, στη Φλωρινα, που ειναι το στρατόπεδο και μου απαντουσαν ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ, λες και δεν ηξεραν λεξη ελλήνικος. Λοιπόν, με το δικηο σου εμεινες παγωτό, αλλα πες μου, αν βιωνες τα δυο παραπανω γεγονότα τι θα έμενες? Παγοκολόνα?
[Αποκλειεται ως Ποποκαταπέτλ που μαντευω οτι θα πρεπει να εισαι...]
Δια ταυτα
Οσο αρνιομαστε να αναγνωρισουμε μια πραγματικοτητα, μικρη ή μεγαλη, τοσο θα τρεχουμε να εξηγουμε μετα τα αυτονόητα.

ATHENA said...

ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΓΟΥΦΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΟΛΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΟΥ, ΚΑΝΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΣΤΗΣΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.



ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ MACEDOINE DE FRUITS KAI MACEDOINE DE LEGUMES ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΝ ΣΑΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑ ΟΜΟΕΙΔΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΣΕΡΒΕΝΚΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΚΟΚΚΙΝΗΔΗΔΕΣ. ΑΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΕς ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΠΙΑ ΤΖΑΜΙΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΤΟΥ , ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΖΟΥΣΑΝ ΕΔΩ.
ΑΠΟ ΚΕΙ ΟΜΩς ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ...

Γουφ said...

ειπα, δίκηο έχεις.
αλλα και πρόσθεσα οτι εφόσον κραταμε κρυφα κομματια οχι μονο της Ιστορίας αλλα και της σημερινης πραγματικότητας δεν εχουμε δικαίωμα να τους ριχνουμε σφαλιάρες.
...............
αχ, μου ανοιξες την ορεξη...
και τωρα εδω βρεχει, βρεχει, βρεχει....

Zaphod said...

Mάθανε πως πηδιόμαστε, πλακώσαν και οι γύφτοι:)


Παραπέρα θα πω πως δέχομαι την θέληση του καθενός για αυτοπροσδιορισμό, αλλά όχι να πρέπει να αποδείξω τα αυτονόητα! Δεν ξέρω ποιοι είναι οι απόγονοι των αρχαίωνε ΕΛλήνωνε, δεν ξέρω αν οι Μακεδόνες ήταν Ελληνες (..λέμε τώρα) ΑΛΛΑ ξέρω με..άνεση πως ΔΕΝ ήταν Σλάβοι!

ATHENA said...
This comment has been removed by the author.
ATHENA said...

ATHENA said...

εφόσον κραταμε κρυφα κομματια οχι μονο της Ιστορίας αλλα και της σημερινης πραγματικότητας δεν εχουμε δικαίωμα να τους ριχνουμε σφαλιάρες.
...............

ΟΡΘΟΝ


αλλά όχι να πρέπει να αποδείξω τα αυτονόητα!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΖΑΦΟΔ ΜΟΥ

Δ Ε Ν Υ Π Α Ρ Χ Ο Υ Ν

Α Υ Τ Ο Ν Ο Η Τ Α


ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΜΩς ΟΙ ΓΕΝΙΕς ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑ ΤΙΤΟ ΕΠΟΧΗ
ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩς ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ Π.Χ. ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΠΟΣΑ ΚΥΜΜΑΤΑ ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ...

ΘΥΜΑΜΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΥΦΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΑΥΤΟΝΟΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΟΤΑΝ Ο ΠΕΡΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΒΑΡΟΥΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΙ ΑΠ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ
ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΜΑΘΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ

ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΡΙΑ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΕΣΣΟ. ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟΝ ΞΕΝΑΓΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟς ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΑΡΜΑΡΟΓΛΥΦΗ ΕΠΙΓΡΑΦΗ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ


ΣΚΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ
ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΝ ΡΩΤΑΕΙ
- ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ?
- Α ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ ΓΛΩΣΣΑ

-ΠΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ
ΑΥΤΑ ΚΙ ΑΥΤΑ,
ΤΗΝ ΜΕΤΕΦΡΑΣΕ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ...

ΟΜΩΣ Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΞΕΝΑΓΟΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΑΡΜΑΡΑ. ΗΤΑΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ...

Anonymous said...

Kαλησπέρα,
ευχαριστώ για την παραπομπή στο ποστ μου.
Πάντως, αν δεις και τα σχόλια από κάτω, τα σημερινά, έχει αρχίσει πια να αποκαλύπτεται ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση... μαζικής εθνικιστικής παράκρουσης, που ισοδυναμεί πρακτικά με το απίστευτο κατάντημα μιας Ελλάδας που κυβερνιέται από ακροδεξιούς υπερ-εθνικιστές. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μετριοπαθείς Σλαβομακεδόνες έχουν αρχίσει να δυσανασχετούν με την ηγεσία τους. Από μας εξαρτάται να τους προσεγγίσουμε όλους αυτούς και να τους εξηγήσουμε ότι το βέτο ήταν αναγκαίο κακό, ότι η σύνθετη ονομασία συμφέρει ΟΛΟΥΣ και ότι οι ακροδεξιοί στη δική τους χώρα πρέπει να χάσουν την επιρροή τους, νομίζω. ΗΔΗ οι ακροδεξιοί λύσσαξαν και άρχισαν βίαιες απειλές κατά των μετριοπαθών της FYROM.

ATHENA said...

Από μας εξαρτάται να τους προσεγγίσουμε όλους αυτούς και να τους εξηγήσουμε ότι το βέτο ήταν αναγκαίο κακό, ότι η σύνθετη ονομασία συμφέρει ΟΛΟΥΣ και ότι οι ακροδεξιοί στη δική τους χώρα πρέπει να χάσουν την επιρροή τους, νομίζω.

ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ:-)

Zaphod said...

Για πεποιθήσεις και παραμύθια και τα λοιπά έχω γράψει ένα τρισχαριτωμένο αρθράκι, αριστούργημα λακωνισμού (ας είναι καλά ο Αρκάς) εδώ.

Παραπέρα εμένα δεν με πειράζει να λέγονται όπως θέλουν. Πιο πολύ μακεδόνες από τον Ψωμιάδη είναι σίγουρα. Με τσιτώνει η εργαλειοποίηση της ιστορίας απ' όπου και αν γίνεται - γιατί και μεις έχουμε κάνει πάμπολλες τέτοιες πατατιές

ATHENA said...

H ΠΑΤΑΤΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΥΤΗ ΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ ΛΕΜΕ ;-)

ΠΑΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ