Tuesday, April 08, 2008

ΚΑΒΟ ΣΙΔΕΡΟ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΥ

KAI O GUARDIAN ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΩΡΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟ ΚΑΒΟΣΙΔΕΡΟ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΟΙ "ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΛΕΕΙ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ ΚΑΙ ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ)

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΕΓΩ, ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΣΤΑ ΑΓΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΔΡΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΤΡΩΣΕΙ ΑΓΡΙΑΔΑ (ΟΛΕΘΡΙΟ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ) ΟΧΙ ΤΑ ΕΥΓΕΝΗ ΓΡΑΣΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΒΕΛΟΥΔΟ...

ΚΑΤΙ ΦΑΙΔΡΑ ΓΙΑ ΑΦΑΛΑΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ,
ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
ΑΠΛΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ
(Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΑ ΕΡΗΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ)
ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΘΑ ΧΕΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΛΗΡΟ ΚΟΒΟΝΤΑς ΟΙΚΟΠΕΔΑΚΙΑ ...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ
http://www.thepetitionsite.com/1/Save-the-Cretan-landscape

13 comments:

Aphrodite said...

Δυστυχώς δεν υπάρχει ιερό και όσιο σε τούτον τον τόπο. Κάνουν Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ και κανείς δε λέει τίποτα - όχι γιατί δεν βλέπουν, αλλά γιατί όλοι αγοράζουν από αυτά τα οικοπεδάκια...

Αντε, σου έχω μια προσκλησούλα να γελάσει λίγο το χειλάκι μας εδώ.

kwstask said...

Καλησπερα Αθηνουλα.Τι κανεις?Περνα λιγο απο το μπλογκ μου(το κοινωνια ωρα μηδεν εννοω).Υπαρχει κατι σημαντικο και θελω την βοηθεια σου και την βοηθεια ολων για να γινει πραξη.Σε περιμενω.Οποιος αλλος-αλλη θελει ας περασει...

ανεστης said...

Υπογραφή-ξευπογραφή, αν η έκταση έχει νόμιμο ιδιοκτήτη... κλάφτα!

spooky said...

Εγώ θα το θέσω αυτό το ζήτημα όπου μπορώ. Ήδη περιμένω σε μια-δυο βδομάδες το πόρισμα του Blue Flag Foundation για καταγγελία που έκανα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στα βόρεια παράλια του Νομού Χανίων.

ATHENA said...

ΑΦΡΟ, ΣΟΥΡΧΟΜΑΙ;-)

ΚΩΣΤΑ, ΠΕΡΑΣΑ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΩ ΠΟΣΤΑΚΙ


ΑΝΕΣΤΗ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΟΥ, ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΕΚΕΙ, ΚΟΥΤΡΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΟΦΑΚΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ

ΑΙΡΕΤΙΚΕ, ΡΙΞΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΠΤ!

kwstask said...

Aθηνουλα δεν εχω επικοινωνησει ακομα. Περιμενω να δω αν θα υπαρξει ανταποκριση απο αλλους.Αν υπαρξει ανταποκριση θα επικοινωνησω.Μιλωντας με την μητερα της Λυδιουλας,εμαθα πως υπαρχει ο συλλογος γονεων με παιδια που νοσηλευονται στην Ογκολογικη του Παιδων"Η ΠΙΣΤΗ"και πως για να το πραγματοποιησω μπορω να συννενοηθω μαζι τους.Προσεχως θα το κανω.Σε ευχαριστω για την συνεργασια.

ATHENA said...

ΩΡΑΙΑ ΚΩΣΤΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ :-)

ΕΓΩ ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΟΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΩ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ 3 ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ!

Manoliscus said...

Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει και μία κάποια επαφή με την όποια γεωγραφική περιοχή πρωτού την πιάσουμε στα μπλόγκια μας.

Εν προκειμένω παρατηρώ μια εσφαλμένη αντιμετώπιση της Μονής Τοπλού ως εκείνου του ασύστολου οικοπεδοφάγου που θα ισοπεδώσει τα πάντα για την 'κονόμα. Οι άνθρωποι όμως έχουν παρουσιάσει έργο στην στήριξη της τοπικής κοινωνίας και την ανάδειξη του σητειακού οικοσυστήματος: Βιολογικές καλλιέργειες, εξαγωγές τοπικών προϊόντων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και πάει λέγοντας.

Προσωπικά θα το σκεφτώ δυο και τρεις φορές αν θα υπογράψω.

ATHENA said...

ΑΥΤΗ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΑΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΜΑΝΟ ΜΟΥ!

ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΛΛΑ Η ΜΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ....

ΚΙ ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΣ ΜΟΥ ΣΆΡΕΣΕΙ Η ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ?

Manoliscus said...

Κοίτα τώρα, κατόρθωσαν να διασώσουν το Βάι την στιγμή που όλοι οι λοιποί τουλάχιστον αδιαφορούσαν. Όποιος έχει πάει εκεί μια φορά πριν δέκα χρόνια και μια δεύτερη πέρισυ καταλαβαίνει πολύ καλά τι εννοώ.

Με κάθε φιλική διάθεση δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε μπορεί κάποιος να συνδυάσει μία βιολογική καλλιέργεια μ' ένα γήπεδο golf. Ποιο έξυπνοι από εμάς είναι για παράδειγμα στην Καλιφόρνια; Αν υλοποιηθεί η επένδυση μένει να αποδειχθεί πως αυτά τα δύο (παραδόξως;) μπορούν να συμβαδίσουν.

Και κλείνοντας με την Χερσόνησο, αυτό που δε μου αρέσει είναι η έλλειψη οράματος τουριστικής ανάπτυξης από πλευράς κατοίκων. Αν ρωτήσεις όμως οποιονδήποτε απ' τα μέρη μου για την καλύτερη παραλία της Χερσονήσου ξέρεις ποια θα σου υποδείξει; "Τα Λιμανάκια", παραλία της οποίας την υποδομή, επίβλεψη και καθαρισμό έχει αναλάβει η πολύ μεγάλη αλυσίδα των Maris Hotels.

ATHENA said...

ΜΑΝΟ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ MARIS,
ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΓΝΩΡΙΜΙΩΝ ΜΟΥ, ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΤΗΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ...

Η ΙΔΕΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΝΟς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΩΘΗΤΙΚΗ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ, ΣΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΛΟΥΝΤΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΟΥ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΧΕΙ ΑΘΛΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ Η ΕΛΟΥΝΤΑ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΧΙΖΑΜΕ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ
ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΩ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ?
ΜΑΖΙΚΟΣ ΦΤΩΧΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΙΖΕΡΩΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΞΕΡΝΑΝΕ?
Η ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΑΦΡΩΣ "ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ" ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ?
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ?
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ? ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΝΑΞΕΙΣ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΕΥΡΟΥΛΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ 12 ΧΡΟΝΟΥ... ΟΥΤΕ ΠΟΥΡΜΠΟΥΑΡ ΣΤΟ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΕΜΕ!

ΕΠΙΠΕΛΟΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΓΟΥΝ, ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΛΛΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ.


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΩ ΤΟ ΒΑΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ, ΚΟΝΤΑ 15, ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ ΣΤΑ ΣΩΘΙΚΑ ΤΟΥ, ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΑΤΑΙ ΓΙΑ ΓΚΟΛΦ.

Manoliscus said...

Ελπίζω να μην κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας σου. Θέλω απλά και ως κατακλείδα να σημειώσω πως το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που έχω για τον τόπο μου δεν είναι ούτε "ο μαζικός φτωχοτουρισμός μίζερων αλκοολικών", ούτε όμως και οι απρόσιτες παραλίες ή οι ερημικοί λόφοι για να κουτρουβαλάν κουτάβια.

Το κύρος ενός φορέα όπως η Μονή Τοπλού, η οποία έχει δείξει πως ενδιαφέρεται για την ανάδειξη αυθεντικότητας του τόπου, με κάνει να πιστεύω πως δεν θα χτιστούν εκτρώματα. Ο κόσμος εκεί δεν έχει μείνει πίσω στο 70. Γνωρίζουν πως με την επένδυση θ' ανοίξουν θέσεις εργασίας και θα γίνουν έργα υποδομής που θα ωφελήσουν γενικότερα.

Εσείς που καλείτε για υπογραφές πως έχετε στο μυαλό σας την ευδαιμονία της τοπικής κοινωνίας; Και ποια η επαφή σας μ' αυτή; Είναι φοβάμαι προσβλητικό να μιλάτε εξ ονόματος της.

ATHENA said...

ΜΑΝΟ ΜΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ, ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΤΙΣΙΟΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, ΜΙΛΑΜΕ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΟΠΛΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΓΝΩΜΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ, ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΣΕ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙς ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ ΚΑΙ
7.000 ΚΛΙΝΕΣ.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΞΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑΧΤΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΟΣΜΙΑ ΜΟΝΑΧΟΙ.

ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.
ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΔΝΕ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ.
ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΝΤΑΡΑ Σ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΙς ΑΠΑΤΗΤΕς ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΟΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΥΤΡΟΥΒΑΛΟΥΝ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ
-ΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΌΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ- ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ;-)