Sunday, June 15, 2008

Yomango-Tango ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ Σ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Σημερα στις 13:30 απαλλοτριωθηκαν ειδη πρωτης αναγκης σε 2 σουπερ μαρκετ(Βεροπουλος και DIA )και μοιραστηκαν στη λαικη της Μ. Βοδα.
Ακολουθει το κειμενο που μοιραστηκε στο Βεροπουλο.

Χιλιάδες σουπερμάρκετ γεμάτα πράγματα, γιατί δεν τα βουτάμε για τα γεράματα! -Ν. Ασιμος

Επιτέλους! Οι μεγαλοκαρχαρίες των σούπερ μάρκετ και των εταιρειών τροφίμων παγωσαν τις τιμές των προϊόντων τους! Κάποιοι μάλιστα φάνηκαν πιο γαλαντόμοι και μειώσαν τις τιμές τους, προκειμένου να αυξηθεί η "αγοραστική δύναμη" των καταναλωτών. Με πιο απλά λόγια: να κονομάνε περισσότερα! Επειδή ξέρουμε ότι κανένας δεν παίρνει στα σοβαρά όλες αυτές τις μπούρδες για δήθεν μειώσεις τιμών, εφαρμόζουμε και πάλι στην πράξη, την δική μας "δέσμη μέτρων" κατά της ακρίβειας, με απαλλοτρίωση τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης από μεγάλο σουπερ μάρκετ. Υ.Γ. Όσον αφορά τα καλυμμένα μας πρόσωπα, έχουμε να πούμε τα εξής: Κατανοώντας πως η κοινωνία είναι ακόμα ανέτοιμη και αμήχανη να αφουγκρασεί και να στηρίξει τέτοια γεγονότα, κρίνουμε σκόπιμο να πάρουμε τα στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλειά μας, απέναντι στα συστήματα ασφαλείας και τους μηχανισμούς καταστολής, προκειμένου να συνεχίσουμε να ζούμε και να δρούμε ελεύθεροι. ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΜΑΣΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ .

Οργισμένοι αναρχικοί ενάντια στην ακρίβεια

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=880457

30 ΙΟΥΝΙΟΥ Η 4Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ


19 ΙΟΥΛΙΟΥ 5Η

17 comments:

ange-ta said...

Καλησπέρα Αθηνάααααααααααααα!

Που το ψάρεψες αυτο το εκπληκτικό Τάνγο::::

Λέω λοιπόν, όταν γυρίσω να μαζευτούμε για να χορέψουμε τάνγκο!

Είσαι;;;

ATHENA said...

ΑΠΛΩΣ ΣΤΟ YOUTUBE!

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΩ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΤΑΝΓΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ;-)
*ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΥΡΙΟ*


(Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ)

spyros1000 said...

"Ρε μπλογκερς που ήσασταν σήμερα; Γιατί πήγα στο Σύνταγμα και δεν βρήκα και πολύ κόσμο... Μόνο 7-8 άτομα ήμασταν! Οι υπόλοιποι; Ναι το ξέρω ότι δεν υπήρχε οργάνωση αλλά και πάλι, ψαχτείτε λίγο... Πώς βρεθήκαμε εμείς οι λίγοι; Πού ήσουν ρε Πρέζα; Που ήσουν ρε πρεςς; Που ήσασταν ρε μπλουπερς; Που ήσασταν όλοι εσείς;;; Χαμένοι στο Σύνταγμα;;;
Θέλαμε και ξένα ΜΜΕ να καλύψουν το γεγονός... Μόνο ένας δημοσιογράφος απ' τον ΣΚΑΙ ήταν, αλλά κι αυτός για λίγο μιας και δεν βρήκε πολύ κόσμο... Θέλουμε να πάμε κόντρα και στη κυβέρνηση, τρομάρα μας... Τέλος πάντων... Το πάθημα, μάθημα, για το μέλλον... Γιατί έτσι ανοργάνωτοι, είμαστε βούτυρο στο ψωμί τους... Ας ελπίσουμε να διαψευσθώ. "
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΒΛΑΧΟ...

http://humanotherapy.blogspot.com/



http://spyros1000.blogspot.com/

ATHENA said...

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΕΝΑ ΣΠΥΡΑΚΟ ΜΟΥ?
ΕΙΔΕΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ?

ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ,
ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.

ΚΡΑΤΑ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΠΟΣΤ ΕΝΑΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΠΑΝΕΡ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΣΤΟ SIDE BAR ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ.

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ :)

Unknown said...

για μένα το ποστ αυτό είναι περισσότερο από εκπληκτικό...
ο κόσμος μου φάνηκε τόσο μικρός, που ένας τύπος με γυαλιά στην αρχή μου φάνηκε γνωστός...
χα χα χα, τι σπουδαία που είμαι που τον αναγνώρισα! αν είναι ο μουρλός ο άρης ο φίλος μου, που πάει από απαρτχάιτ σε απαρτχάιτ σε όλο τον κόσμο, είναι δυνατόν;
απλώς μου τον θύμισε τόσο ίσως...
ήταν και στις 22 του μηνός εκεί, κι εκεί δυσκολεύτηκα να τον αναγνωρίσω...
μετά είδα τις γιαγιάδες εκεί και εκεί με αναγνώρισα και μένα! είπα: καλέ, τόσο διάσημη είμαι, πήραν βίντεο το τάγκο επειδή ήμουν εκεί! για φαντάσου!

υγ. θεουλίνι, ξέρεις αν στο ψυχιατρείο κάνουν μαθήματα τάγκο; για να ζητήσω το ανάλογο τμήμα!
φιλάκια!

ATHENA said...

ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΘΑ ΣΟΥ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ?

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ.

(ΘΑ ΕΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΖΟΥΡΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΤΗΝ ΡΕΑ ΚΑΛΗ ΤΗΣ ΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΛΕΜΕ! ΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ.)

ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΤΕ Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΤΑΕΙ;))

ΣΑΣ ΓΛΥΚΟΑΣΠΑΖΟΜΑΙ

zalmoxis said...

Τα σέβη μου!

Πολύ χάρηκα που είδα αυτό το βίντεο. Μου θύμισε την αγαπημένη μου πόλη (Bs As) αν και οι ημέρες εκείνες δεν ήταν και οι καλύτερες για τους porteños.
Ο κόσμος στο Buenos Aires δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια μετά τη ληστρική αρπαγή του πλούτου του από ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα. Έκανε επιδρομή στα σουπερμερκάδος πυρπόλησε τράπεζες, κατέλαβε χρεωκοπημένα εργοστάσια και απηλλάγη από τους Καραμανλοσημιτογιωργάκηδές του (κάτι ντε Λα Ρούα και ανάλογους τσάτσους της Ουάσιγκτον) οι οποίοι έφυγαν κλωτσηδόν μπροστά στη γενική κατακραυγή. Εδώ, μετά την ληστεία με το χρηματιστήριο, τη ληστεία με τις στρογγυλοποιήσεις του ευρώ, τη ληστεία με την ακρίβεια, με τα καρτέλ κι όλα αυτά, οι νεοραγιάδες ακόμη τους ψηφίζουν.
Και νάταν μόνο αυτή η διαφορά; Είναι και ζήτημα αισθητικής. Άλλο Tango και άλλο καψουρονινανάι.
Μετά τον πρώτο καιρό της κρίσης όταν έβλεπεες άδεια βλέμματα ανθρώπων να περνάνε δίπλα σου κοιτώντας στο πουθενά, με μια αύρα καταθλιπτική να έχει σκεπάσει την πόλη, ο κόσμος αναζήτησε κάτι δημιουργικό. Διάβασε πολύ ψυχολογία (κάθε "κιόσκο" τουλάχιστον και από 5 - 6 περιοδικά για ψυχανάλυση) το έριξε στα γυμναστήρια, στο τάνγκο, κ.λπ. Και κατάφερε να "βρει" τον πιο πετυχημένο πολιτικό σε όλη την αμερικανική ήπειρο των τελευταίων 2 - 3 δεκαετιών (Κίρσνερ).

Anonymous said...

malakismeni blameni noumero
kathisterimeni

ATHENA said...

ΑΝΩΝΥΜΕ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΩΡΩ.

ΖΑΛΜΟΞΙ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΟ 2002?ΚΑΝΕ ΠΟΣΤ!
(ΜΕΡΣΙ)

ange-ta said...

Η ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΕΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ)

Ε. το κατάλαβα!!!
Τι λές να είμαι έτσι ξεκάρφωτα θαυμάστρια του Τάνγκο.

Λοιπόν, 15 Αυγούσστου μαζευόμαστε για Τανγκο

ATHENA said...

ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΓΑΙ ΣΕΝΑ ΑΝΖΕΤΑ ΜΟΥ, ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΟ ΒΙΔΕΟ ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΦΕΣ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΜΙΑ 5ΕΤΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ;-)

Nyktipolos said...

καμια απαλλοτριωση ιδεων παιζει πουθενα; εχω ξεμεινει...

Γουφ said...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΣΗΜΟΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ, ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΙ ΟΛΑΣ...

aspic said...

Ο απογαλακτισμός από το παρελθόν του είδους μας θα συμβεί σάν φάρσα.Θα είναι η αποθέωση του ασόβαρου.Κάποιος θα πεί κάτι ξαφνικά στο δρόμο,ένα ανέκδοτο,μιά γκριμάτσα,κάτι σάν το απόλυτο αστείο,που θα προκαλέσει επιδημία παραληρηματικού γέλιου.Τα παιδιά θα μπαίνουν στα σούπερ μάρκετ χορογραφώντας με τα ζαμπονάκια και τα σαλαμάκια που θα πετάνε το ένα στο άλλο και οι γέροι θα αρματώνονται με δυναμίτια στην μέση τους και θα μπαίνουν να ανατινάζονται μέσα στις τράπεζες.Κανείς από τους εναπομείναντες σοβαρούς δέν θα τολμούν να τα βάλουν με τα παιδιά που χορεύουν,με τους γέρους που πεθαίνουν.Ο χορός και ο θάνατος θα έχουν βρεί επιτέλους την δικαίωσή τους στον κόσμο μας.
Αλλά,δυστυχώς ακόμη,ποιός θα βρεθεί να πεί αυτό το γαμημένο το αστείο να πάρουμε μπρός επιτέλους;
Πείτε τίποτα ρε παιδιά.

ΥΓ Τα σέβη μου στην αγαπητή κυρία έψιλον,(άν δέν πέφτω έξω ότι είναι αυτή βέβαια) που έγινε μιά κοσμοπολίτισα του διαδικτύου πιά,εγκαταλείποντας οριστικά τις ιντερνετικές της μισσορίζες.
(ελπίζω να μήν γίνομαι μαρτυριάρης σε τίποτα).

ΥΓ2 Μιάς και πέρασα αθηνά από το ωραίο μπλόγκ σου,να σου πώ ότι απόλαυσα πραγματικά τον διάλογό σου με τον κούλογλου.Ιδίως στο σημείο που σε είπε,φθηνιάρα,γουρούνα,και τι άλλο σε είπε το βρήκα θαυμάσιο.
Μπράβο αθηνά!!
Και δέν σου το χα να είσαι έτσι ανατρεπτική.Σε περίμενα πιο προβλέψιμη και κοινότοπη.





















(να ξαναγράψω και στον σπύρο ότι και αλλού,μιάς και είναι ωραία η ιδέα του τελικά να περνάμε από τα μπλόγκ και να γράφουμε τα ίδια.Δέν κουραζόμαστε να σκεφτόμαστε να γράφουμε και κάτι διαφορετικό).
Σπύρος,ο δημοσιογράφος του σκάι έφυγε επειδή δέν είδε πολλούς μπλογκεράδες,ή οι μπλογκεράδες δέν πήγανε επειδή δέν είδαν πολλούς δημοσιογράφους;
Και εσένα τι σε στενοχώρησε πιο πολύ τελικά; ότι δέν πήγαν πολλοί μπλογκεράδες ή ότι δέν πήγαν πολλοί δημοσιογράφοι να σας πάρουν συνέντευξη;
Πάντως άλλη φορά να τσεκάρεις άν κάτι γράφεται και στης αθηνάς το μπλόγκ που είναι έγκυρο (και έγκαιρο), και μετά να το παίρνεις σοβαρά.

ATHENA said...

@ ΑΣΠΙΚ
ΠΟΛΥ Μ'ΑΡΕΣΕΙ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΜΣΟ ΜΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΧΑΧΑΝΗΤΟ.
Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΧΟΛΙΟ (ΣΑΦΩΣ ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΗ;-)) ΜΕ ΕΦΤΕΙΑΞΕ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΑΚΙ!

ΥΓ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...

ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΗ ΙΣΩΣ, ΚΟΙΝΟΤΟΠΗ ΔΥΣΚΟΛΑ...

@ ΓΟΥΦΑΣ
ΕΥΤΥΧΗΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ.

@ ΑΔΕΛΦΟΥΛΗΣ
ΞΕΜΕΙΝΕΣ ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ ΕΣΥ???
ΠΑΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΜΣΝ


ΦΙΛΙΑ

zalmoxis said...

Καλησπέρα!

Έχω και την Αργεντινή μέσα στα προσεχή ποστς (έχω να γράψω για τη χώρα αυτή από το κείμενο για τους montoneros και κάτι ψιλά πιο πριν για Κίρσνερ, ενώ θέλω να γράψω και για Γκαρντέλ, για Τρόιλο, για Πουλιέζε, για Φιέρο και γκαούτσος, για τάνγκο της δεκαετίας του 40 κ.λπ., τί να πρωτοπρολάβεις... )

Ως τότε...
Εσείς τι θα τους λέγατε?
Πρόσκληση για ένα νέο blogoπαίχνιδο που εμπνεύστηκε η. amelie-Δήμητρα

Squeaky said...

Καταπληκτικό βίντεο!
Μπράβο, μπράβο, μπράβο στα παιδιά, και της Αργεντινής και τα δικά μας!
Μακάρι να αρχίσουμε να βλέπουμε κι άλλες τέτοιες ακτιβιστικές κινήσεις στο μέλλον!