Friday, January 02, 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΚΟΥΡΔΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΑ

Τη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008 συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας Σ.Μ.Σ (τα στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου) 30 χρονών, ο οποίος βρισκόταν στην Ελλάδα εδώ και καιρό, δουλεύοντας ως μάγειρας σε εστιατόριο. Το “μεσοβέζικο” καθεστώς στο οποίο βρισκόταν, τον οδήγησε να καταθέσει τα χαρτιά του για άδεια παραμονής, ώστε σταδιακά να μπορέσει να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα. Όμως βρισκόταν μπροστά σε ένα αξεπέραστο εμπόδιο: οι τουρκικές αρχές δεν του έδιναν διαβατήριο. Κατά την επίσκεψή του στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακαλύφθηκε μία καταδικαστική εις βάρος του απόφαση για παράνομη είσοδο στη Χώρα από το 2003.

Με την άμεση συνδρομή των εργοδοτών, αλλά και φίλων του, το ποσό της καταδικαστικής απόφασης πληρώθηκε, πλην όμως αντί για την αποφυλάκισή του - καθώς οδηγήθηκε στα κρατητήρια αμέσως - ανακαλύφθηκε ότι υπάρχει και ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης από την Interpol σε βάρος του με τις κατηγορίες της “σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης, ένοπλη επίθεση, κλπ”, ένταλμα το οποίο είχε εκδοθεί από τις τουρκικές αρχές το 2007 και αφορούσε σε “επίθεση εναντίον στάσης λεωφορείου και τον τραυματισμό ενός παιδιού” το 1995. Δύο στοιχεία χρειάζονται προσοχή: Το πρώτο είναι ότι το ένταλμα εκδόθηκε 12 χρόνια μετά την υποτιθέμενη πράξη. Το δεύτερο είναι ότι το 1995 ο φερόμενος δράστης ήταν 17 χρονών και είχε προλάβει - υποτίθεται - μέχρι τότε να συστήσει τρομοκρατική οργάνωση και να κάνει την ένοπλη επίθεση. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο αδελφός του, βρίσκεται εδώ και 18 χρόνια (!) σε τουρκική φυλακή χωρίς δίκη. Αντί λοιπόν να “χτυπήσει” ένα καμπανάκι προσοχής στις ελληνικές αρχές, ο 30χρονος Κούρδος προφυλακίστηκε και προχωράει η διαδικασία για την απέλασή του. Αυτές τις ημέρες - τις υποτιθέμενα γιορτινές - βρίσκεται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, χωρίς να του επιτρέπεται το επισκεπτήριο, καθώς δεν έχει κανένα συγγενή πρώτου βαθμού στην Ελλάδα. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να έχει; Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι απλό: Μήπως θα έπρεπε οι “αρμόδιες” ελληνικές αρχές να δώσουν λίγο περισσότερο προσοχή σε ένα θέμα που δεν έχει μόνο πολιτικές προεκτάσεις, αλλά - κυρίως - και ανθρώπινες. Δεν είναι ο Σ…. ένας αριθμός ακόμα σε χαρτιά. Άνθρωπος είναι που προσπαθούσε και είχε βρει το δρόμο του στην Ελλάδα. Έτοιμος να παντρευτεί και να μεγαλώσει το σπιτικό του, βρίσκεται μπροστά στον εφιάλτη της απέλασης που θα τον οδηγήσει σε έναν ακόμα χειρότερο εφιάλτη….


http://www.newsblog.gr/?p=1222#more-1222


3 comments:

zalmoxis said...

Υπομονή μέχρι τις εκλογές. Αν μέχρι τότε το αστυνομικό κράτος της Δεξιάς δεν προλάβει να τον απελάσει, μετά που θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών ο εγγονός του μεγάλου... δημοκράτη στρατηγού (που είχε χρημάτισε κι εκείνος υπουργός Εξωτερικών, το 1922 επί Στέλιου Γονατά) θα τον παραδώσει έτοιμο -με χατζαπλάστ στα μάτια- στους Τούρκους και σε ουδέτερο έδαφος (κατά προτίμηση στο Ναϊρόμπι).

Καλή χρονιά να έχουμε!

Spark D' Ark said...

:( *ντροπή*

ATHENA said...

ΑΝΑΔΗΜΟΙΣΕΥΤΕ ΤΟ ΟΣΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΓΕΙΤΟΝΕΣ

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΖΑΛΜ ΚΑΙ ΣΠΑΡΚ