Sunday, February 22, 2009

ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ - ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ


ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ.

ΟΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΠΕΔΡΑΣΕ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΝΟΣ ΕΥΡΕΩΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΕΝΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ.

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑ
Ο ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ ΤΣΑΚΙΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΦΙΛΟς ΜΟΘ Ο ΠΕΡΙΚΑΛΛΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΣΤΑΚΙ ΤΟΥ ΤΟ 2007

"Τσακιτζή, δεν εβαρέθης στα σμυρνέικα χωριά?
Δεν περνάς και στην Ελλάδα, να παντρέψεις ορφανά?"


Βεβαίως, αν το δούμε αντικειμενικά, ο Τσακιτζής ήταν ένας ληστής με τη νομική έννοια του όρου, δηλαδή ήταν κάποιος που ιδιοποιείται ξένα πράγματα με τη βία ή την απειλή βίας. Όμως οι αγρότες κι η φτωχολογιά των πόλεων δεν τον θεωρούσαν κακούργο. Ενδεικτική η μαρτυρία που διασώζει ο Νέαρχος Γεωργιάδης:
"Τον λέγανε ληστή! Εγώ δεν τον εθεωρούσα για κακούργο αυτόν τον άνθρωπο. Όταν τόσους ανθρώπους που δεν είχανε βόδια να ζευγαρώσουνε τους αγόραζε βόδια, όταν πάντρεψε τόσα κορίτσια, όταν εχάλανε ενούς το σπίτι, επήγαινε και του'δινε να χτίσει καινούργιο... Ε, λοιπόν αυτός ο άνθρωπος θα τον πω ότι ήτανε κακούργος? Αυτός ήτανε σωτήρας του κοσμάκη!"


8 comments:

πρκλς said...

Ενδυματολογική συμβουλή:
Το t-shirt της φωτογραφίας, πρόκειται να φορεθεί πολύ το καλοκαίρι!
(Διότι εμπεριέχει τη λέξη HOPE-ΕΛΠΙΔΑ)

Α, και μην ξεχάσω:
Περάστε από το μπλογκ μου δι'υπόθεσίν σας!

Ελένη Λιντζαροπούλου said...

Ω, μέχρι και η μαμά μου που, ως ΚΚΕ, είναι με την έννομη τάξη...χαμογελούσε...

Απέδρασε πάλι ο Παλαιοκώστας, λέει, τζάμπα ο κόπος, τζάμπα και τα καύσιμα...αφήστε το άνθρωπο ελεύθερο, όχι γι αυτόν...για την κακομοίρα την κυβέρνηση.

εργδημεργ said...

Athena, λυπάμαι που θα σ' απογοητεύσω, αλλα η πραγματικότητα είναι πολυ διαφορετικη κι ελάχιστα ρομαντικη: Ό,τι έκανε ο Παλαιοκώστας, το έκανε με πλήρη πολιτικη κάλυψη, κι όχι επειδη είναι τόσο μάγκας ο ίδιος, ή έχει ρομαντικα ιδανικα. Βλέπεις, τους ληστες της χρηματαποστολης Βαρδινογιάννη η "ανίκανη" ΕΛΑΣ τους βρήκε (επειδη **ήθελε** να τους βρει) σε 3 μέρες! Αυτον και τον Ρωχάμη... έ, απλα δεν ήθελαν και δεν θέλουν!

Αυτα τα λέω, επειδη, όταν ο Παλαιοκώστας διέρρηξε αυτοκίνητο που (διαπίστωσε ότι) ανήκε στον Χατζηγάκη, το έκλεισε ξανα προσεκτικα και το άφησε, σα να ζητούσε συγνώμη!

Τον ρολάκο του παίζει κι αυτος μέσα στη γενικότερη (όχι μόνο πολιτικη) σαπίλα... Προσωπικα είμαι ίσως το μοναδικο άτομο που γνωρίζεις, που ούτε χαίρομαι, ούτε λυπάμαι. Αδιαφορω πλήρως και δεν εκπλήσσομαι καθόλου. Στην Ελλάδα οι κακοποιοι μπαίνουν στη φυλακη ...για να βγουν (δες πχ Κεχαγιόγλου), οι δε κυβερνώντες δεν γνωρίζουν τί πά να πει "ντροπη" και "προσχήματα" (δες πχ περίπτωση Καλαμπόκα).

Υγ: Αν διάβαζες Ροΐδη ("το παράπονον του νεκροθάπτου"), θα έβλεπες τη φοβερη φράση "...υπουργους, δημάρχους, και άλλους προστάτας δολοφόνων"! Ο δε Τσιφόρος θα επιβεβαίωνε πως όντως, πολιτικη και υπόκοσμος έχουν σχέσεις αγάπης.

Zaphod said...

Τα πήρα στο κρανίο με την μιντιακή κάλυψη πάντως.

"Γιατί δεν πυροβόλησαν οι φρουροί".

Τον Παλαιοκώστα, τον πιλότο του ελικοπτέρου, τους πάντες. Γύπες που κρώζουν για αίμα!

Αμα αναφερόμαστε στον Ρομπέν των Δασών, στον Κωλοκοτρώνη (και άλλους ΚΛΕΦΤΕΣ) κτλ είμαστε ρομαντικοί και μας αρέσει. Αν το ίδιο γίνεται σήμερα οι "ήρωες" αυτοί γίνονται αιμοβόρα κτήνη!

anna said...

Πολύ φασαρία για το τίποτα!!!!Τουρίστας είναι ο άνθρωπος!!!Βολεύει και τη κυβέρνηση να μην ασχολούνται μαζί της και τα χάλια της!!! Καλημέρα.

ATHENA said...

@ΣΥΝΤ ΛΟΛ! ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΦΟΡΙΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΝΕΛΑΚΙ!
ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΙΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΩ ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ

ΜΑΜΑ ΣΩΣΤΗ Η ΜΑΜΑ ΣΟΥ... ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΡΟΜΠΑ...

ΕΡΓΔΗΜΕΡΓ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ (ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΤΠΤ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΕΡΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΞΑΝΑΚΟΥΣΑ ΧΤΕΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ "ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΚΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ!" ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΕ ΤΩΝ ΖΕΙΜΠΕΚΩΝ ΤΣΑΚΙΤΖΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙς ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΛΙΕΤΙ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑΣ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΕΔΕΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ.

ΖΑΦΟΝΤ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΚΟΜΑ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ, ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΣΑΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ -ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΥΤΟΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΠΥΡΟΒΟΛΟΝΤΑς ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ- ΕΥΤΥΧΩς ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΦΑΝΗΚΑΝ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΑΠΟ ΤΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ ΤΟ ΕΛΙΚΠΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΘΗΚΕ...

ΑΝΝΑ ΜΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΠΕΤΥΧΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΑΠ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΑΛΑΙΟΚΩΣΤΑ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣ..

Adamantia said...

To πιο ωραιο που ακουσα ηταν οτι θ'αγορασει την Ολυμπιακη να μη ταλαιπωρειται!

Biscuit Recipes said...

Good blog post