Thursday, July 05, 2007

ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΥΚΟΦΡΩΝ ΣΠΗΚΙΝΓΚ

On 7/5/07, Ioannis Theodossis wrote:

Μόλις επέστρεψα από μια παρουσίαση που οργάνωσε ένας περιβαλλοντικός ΜΚΟ.

Θέμα, ήταν ο χωροταξικός σχεδιασμός για τον τουρισμό που πρότεινε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Θα δείτε πως συνδέεται άμεσα με το θέμα μας.

Ειπώθηκαν, σε γενικές γραμμές τα εξής:

  • Η ΕΕ επιβάλλει πως για να γίνει χωροταξικός σχεδιασμός, ξεκινάμε από το περιβάλλον που πρέπει να διατηρηθεί και συνεχίζουμε εκτιμώντας πόσο μπορεί να "σηκώσει" μια περιοχή με τους περιορισμούς αυτούς.
  • Το ΥΠΕΧΩΔΕ έκανε ακριβώς το ανάποδο: ξεκίνησε από το πόσο τουρισμό θέλουμε να έχουμε και αποφάσισε πως ακόμα και στη Μύκονο πρέπει να χτιστεί ο,τιδήποτε έχει ξεφύγει μέχρι στιγμής.
  • Το καινούργιο χωροταξικό σχέδιο είναι χειρότερη κατάσταση από την προηγούμενη γιατί, σε περίπτωση που περάσει, οι ξενοδοχειακές μονάδες (και όποιος άλλος θέλει να χτίσει) θα βρίσκουν έρεισμα σε αυτό, ενώ μέχρι σκοντάφτανε που και που και σε νόμους που προστατεύανε κάποιες περιοχές.
Όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω, πρέπει η Ελλάδα να γίνει ένα απέραντο ξενοδοχείο. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να μπορεί όποιος θέλει να χτίσει παντού, να αποχαρακτηριστούν οι δασικές εκτάσεις (άρθρο 24) και να καθυστερεί το Δασολόγιο εσαεί!

Δύο ενδιαφέροντα στοιχεία:

  • Ειπώθηκε πως, βρέθηκε από πειράματα πως η ιδανική αναλογία είναι 75% άθικτου φυσικού χώρου, 20% ήπιας εκμετάλλευσης (γεωργία - κτηνοτροφία) και μόλις 2-3% εντατική εκμετάλλευση (στην οποία ανήκουν και οι υπηρεσίες).
  • Το υπάρχον σχέδιο πόλης (υπάρχοντες οικισμοί), σε πανελλήνια κλίμακα, αρκεί για να στεγάσει 45.000.000 (ολογράφως, σαραανταπέντε εκατομμύρια) κατοίκους, σύμφωνα με μελέτη του καθηγητού του Πολυτεχνείου κ. Στεφάνου.
Το τελευταίο είναι η κατάλληλη απάντηση σε όσους λένε "μα πού θα μείνουμε".

Αυτά τα ολίγα για την ώρα. Θεώρησα πως πρέπει να ενημερώσω τη λίστα.

4 comments:

Γουφ said...

εγω το ειπα
η λυση ειναι να καταργηθει η ιδιοκτησια
αλλα κανεις δεν με ακουει
οποτε...

aneksartitos2 said...

καλημερα...πρωτον μη παρεξηγεις το υπεχωδε υπουγειο ειναι αρα επιτρεπεται η ελλατωματικη λειτουργια και δεν ξερω το ποια ειναι η προσαρμογη των στοιχειων που αναφερεισ δεδομενης της μορφολογιας της ελλαδασ

Anonymous said...

Εγώ είμαι με τον κύριο Στεφάνου.
Αν στοιβαχτούν 45 εκατομμύρια άνθρωποι (χώρια τα οικιακά και άλλα ζώα) στο ανύπαρκτο σχέδιο, να δεις πως καταργείται η ιδιοκτησία.

=OLOI EKTOS SXEDIASMOY=

ΥΓ. Προς κάθε ενδιαφερόμενο/ρόμενη:
Οι τιμές γής μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και ξανά προς τη δόξα τραβάν τραβάν τραβάν.

david santos said...

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΚΡΟΣ