Saturday, December 20, 2008

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

    Ανοιχτή επιστολή φαντάρων του δικτύου "Σπαρτακος" για τα γεγονότα

δημοσιεύτηκε December 13 από anonymous

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ!!!

Η στυγνή δολοφονία του 15χρονου Αλέξη από τις σφαίρες της αστυνομίας αλλά και από την ενορχηστρωμένη απόπειρα συγκάλυψης μέσω και της αμαύρωσης της προσωπικότητας του δολοφονημένου πιτσιρικά δείχνουν μια κυβέρνηση που συνολικά είτε με πρωθυπουργό τον Καραμανλή είτε τις αυταρχικές εφεδρείες των Σουφλιά-Μπακογιάννη θέλει να συνεχίσει τον πόλεμο που κήρυξε στη νεολαία και τους εργαζόμενους.

Είναι επομένως η συντηρητική πολιτική που πυροβολεί τα εργασιακά-μορφωτικά δικαιώματα αλλά και νέους-εργαζόμενους-μετανάστες, που «δένει» την κοινωνία με κρατική καταστολή και τρομονόμους, που βρίσκει την αντιλαϊκή της συνέχεια στην ευρωτρομοκρατία και στην περιστολή δικαιωμάτων. Σε ένα περιβάλλον βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης που ρίχνει τα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων-συνταξιούχων, που ταυτόχρονα επιχειρεί να κατακλέψει φορολογικά ξανά τον λαό μας μεταφέροντας 27 δις ευρώ ζεστό χρήμα στους τραπεζίτες και 25 δις ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς σε ξένους και Έλληνες επιχειρηματίες του πολέμου του.

Στην τεράστια επομένως οργή της νεολαίας κυβερνητική και κρατική απάντηση είναι η καταστολή, η δικαστική ατιμωρησία των κρατικών δολοφόνων, οι αναγνωρισμένοι από όλους μασκοφόροι ασφαλίτες που προσπαθούν να κατευθύνουν τα τυφλά ξεσπάσματα της νεολαίας, αλλά και για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση τόσο άμεσα ο Στρατός.

Για πρώτη φορά από την Χούντα των Συνταγματαρχών η κοινωνία μας απειλείται από την κυβερνητική απόφαση να τεθεί σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ, έχοντας ως επόμενο βήμα την κήρυξη ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ.

Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός που έχει ως θεσμικές εφεδρείες την ευρωπαϊκή νομοθεσία που θεωρεί παράνομη κάθε κατάληψη δημοσίου κτιρίου και προνοεί για χρήση του στρατού σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης, συνδέεται με την παράγραφο στον νόμο για τους Επαγγελματίες Οπλίτες που λέει ακριβώς τα ίδια!!!

Είχαμε προειδοποιήσει: η άσκηση στο Πεδίο Βολής στη Φλώρινα όπου τα τανκς στάθηκαν απέναντι στους διαδηλωτές ήταν η συνέχεια των όσων ζήσαμε στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, στην ενεργοποίηση του στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων εναντίον της Ευρωπαϊκής Συνόδου το 2003, στην απεργοσπαστική δράση του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού στις απεργίες των ναυτεργατών.

Το κράτος, οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο στρατός προετοιμάζονται για χρόνια εφαρμόζοντας μια πολιτική που θέλει τον στρατό να αστυνομεύει και την αστυνομία να στρατιωτικοποιείται. Έφτασε φαίνεται η στιγμή να εφαρμόσουν τα όσα εκπαιδεύονται:

Με διαταγή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Γράψα ο ελληνικός στρατός έχει τεθεί σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ. Ας δούμε τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητα των στρατοπέδων:

Θέλοντας τα δημιουργήσουν κλίμα ΑΣΥΜΜΕΤΡΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ σε όλα τα στρατόπεδα από τη Θράκη ως την Κρήτη εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα. Το κίνημα της νεολαίας παρουσιάζεται στις ομιλίες των αξιωματικών εχθρικό και τα στρατόπεδα ετοιμάζονται να αμυνθούν σε ενδεχόμενη επίθεση διαδηλωτών. Στα καθήκοντα σκοπών συμπεριλαμβάνεται και η ένταση της προσοχής, ενώ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου μοιράστηκαν στους σκοπούς πλαστικές σφαίρες και δόθηκε η διαταγή πυροβολισμού διαδηλωτών που θα πλησιάσουν απειλητικά.

Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι: αυτές τις δολοφονικές διαταγές δίνουν σε φαντάρους που υπηρετούν σχεδόν ένα μήνα, απαιτώντας να βαρέσουν στο ψαχνό!!!

Διαταγή ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ υπάρχει σε όλα τα στρατόπεδα από την Κυριακή: σε μονάδες του Έβρου μοίρασαν στους φαντάρους ξιφολόγχες. Τι ετοιμάζονται να κάνουν;

Η νεολαία αισθάνεται ότι η αστυνομία και η κυβέρνηση είναι εχθρός της και στρέφεται εναντίον τους. Και αυτοί τι κάνουν; Μεταφέρουν για φύλαξη στα στρατόπεδα τα αστυνομικά οχήματα: στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τρίπολης και Κορίνθου φαντάροι φυλάσσουν τα οχήματα από ενδεχόμενη επίθεση εντός των μονάδων και επικρατεί κλίμα αυξημένης επιφυλακής.

Το κλίμα ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗΣ άλλαξε τη Δευτέρα και έγινε ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, ενώ παντού καλλιεργείτο κλίμα να τεθεί η χώρα σε κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά: στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Αυλώνας, στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Κορίνθου, σε μονάδες της Αθήνας ΚΟΨΑΝΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ, δε δώσανε ΕΞΟΔΟΥΣ, ενώ στους ναύτες εξοδούχους που υπηρετούν στο Παλάσκα ζήτησαν να έχουν ανοικτά τα κινητά μήπως γίνει ανάκληση εξόδων!!! Γιατί κράτησαν εκατοντάδες φαντάρους στα Κέντρα Εκπαίδευσης; Μόνο για φύλαξη των μονάδων;

Γιατί προσπάθησαν να καλλιεργήσουν κλίμα τρομοκρατίας στις μονάδες: στη διαταγή του ΚΙΤΡΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ αναφέρεται ότι πρέπει οι μετακινήσεις των στρατιωτικών οχημάτων να μειωθούν στο ελάχιστο, να ληφθούν έκτακτα μέτρα σε μονάδες που βρίσκονται κοντά σε πόλεις.

· Για πιο λόγο αν όχι για να σπείρουν πανικό στους φαντάρους διέταξαν τους σκοπούς στη Σαμοθράκη να φοράνε κράνος στην σκοπιά; Ποιον φοβούνται;

· Για πιο λόγο μπήκε σε επιφυλακή το Πεδίο Βολής Κρήτης; Από ποιον απειλείται;

· Για πιο λόγο συνέστησαν στους φαντάρους να μην βγαίνουν από τα στρατόπεδα με στολή εξόδου; Ποιος θα τους επιτίθονταν;

Είναι χαρακτηριστική η ομιλία του διοικητή στη 862 ΑΒΕΤ Συνταγματάρχη Παπαγεωργίου που διέταξε με στόμφο τους φαντάρους να μην κάνουν χρήση της στολής εξόδου;

Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που συμβαίνει είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς αν αναλογιστεί ότι κατά τη διάρκεια της πανεργατικής απεργίας την Τετάρτη 10/12/08, στο Κέντρο Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο οι φαντάροι είχαν διαταχθεί να βρίσκονται παρατεταγμένοι και έτοιμοι να προστατεύσουν την Πύλη του στρατοπέδου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Αστυνομική Διεύθυνση και ενώ μπροστά τους διέρχονταν η ειρηνική εργατική πορεία!!!

Το γιατί προσπαθούν να καλλιεργήσουν αίσθημα φόβου στους φαντάρους, στο γιατί τους δείχνουν ως εχθρούς τους διαδηλωτές ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ μέσα από τα λόγια του Ταγματάρχη Ι.Κωνσταντάρου προς τους φαντάρους στο Κέντρο Εκπαίδευσης στη Θήβα: «σας καλώ να μπείτε στην ψυχολογία των θυμάτων, και θύματα είναι οι καταστηματάρχες που βλέπουν να χάνονται οι περιουσίες τους»!!!! Μέτωπο επομένως της κυβέρνησης που δολοφονεί, των νοικοκυραίων, των φασιστών, ενώ ο στρατός θα τους φυλάξει από τους διαδηλωτές;;;

Η προσπάθεια να θεωρήσουμε την εξεγερμένη νεολαία εχθρό μας πέφτει στο κενό. Τα στρατόπεδα είναι πραγματικά καζάνια που βράζουν. Δεν είναι μόνο που οι συνάδελφοι «πήζουν» στου Παραλόγου τη θητεία. Δεν είναι μόνο που μετρούμε σχεδόν 50 νεκρούς συναδέλφους από αυτοκτονίες και ατυχήματα. Δεν είναι μόνο που μας πιέζουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης με κάθε δελεαστική υπόσχεση και κάθε παράνομο τρόπο να δεχτούμε τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ.

Είναι κυρίως το γεγονός ότι θεωρούμε το ξέσπασμα της νεολαίας, την νεολαιίστικη εξέγερση, τους μεγαλειώδεις μαχητικούς αγώνες που ολοένα κλιμακώνονται, όχι μόνο υπόθεση του αδελφού, φίλου, συνάδελφου μας, αλλά και δικό μας ΑΓΏΝΑ.

Για αυτό οι φαντάροι κατεβαίνουν σε κάθε ευκαιρία στις πορείες. Για αυτό γίνεται της κακομοίρας στα στρατόπεδα. Υπήρξαν περιπτώσεις ήρθαμε στα χέρια με τσιράκια των διοικητών, με τσάτσους που υπερασπίστηκαν την κυβέρνηση ενώ υπήρξε περιστατικό όπου φασίστας που προκαλούσε πετάχτηκε έξω από το ΚΨΜ. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι συνάδελφοι αναρωτιούνται για πιο λόγο, πως και γιατί οι διοικητές και η κυβέρνηση διανοούνται ότι εμείς μπορεί να στραφούμε με τα όπλα εναντίον του αγωνιζόμενου λαού.

Αρνούμαστε να γίνουμε ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΟΧΗΣ του ίδιου του λαού μας.

Αρνούμαστε να γίνουμε ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ και ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ.

Αρνούμαστε να βγούμε στους δρόμους στο όνομα οποιοιδήποτε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6932 955437

1 comment:

Lucha Libre said...

..."Στα καθήκοντα σκοπών συμπεριλαμβάνεται και η ένταση της προσοχής, ενώ στο Κέντρο Εκπαίδευσης Κορίνθου μοιράστηκαν στους σκοπούς πλαστικές σφαίρες και δόθηκε η διαταγή πυροβολισμού διαδηλωτών που θα πλησιάσουν απειλητικά. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι: αυτές τις δολοφονικές διαταγές δίνουν σε φαντάρους που υπηρετούν σχεδόν ένα μήνα, απαιτώντας να βαρέσουν στο ψαχνό!!!"

Τι να σχολιάσει κανείς. Μάλλον κάποιοι μέσα στο στρατό ονειρεύονται τη στιγμή που θα παίξουν με τα στρατιωτάκια και τα όπλα τους.