Monday, September 03, 2007

ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΡΑΤΙΝΙ?

"ΓΙΑΤΙ?" ΡΩΤΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ


ΕΝΑΣ ΝΤΟΠΙΟΣ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΜΑΖΕΨΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΘΑΝΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.



  1. Κλασικοί καταπατητές/οικοπεδοφάγοι. Ίσως για λίγες από τις τελευταίες. Δύσκολο όμως για όλες, δύσκολο για το ταυτόχρονο/παράλληλο, δύσκολο για τις νυχτερινές ώρες.
  2. Οι μεγαλοεργολάβοι. Έμειναν χωρίς εισερχόμενα φράγκα μετά τους Ολυμπιακούς και η όλη κατάσταση με την Ιονία οδό κτλ είναι μεγάλη μπίζνα, και έχει και αρκετά ενοχλητικά δάση ρε γαμώτο.
  3. Οι Αμερικάνοι, που είναι υπεύθυνοι και για τις υπόλοιπες φωτιές στην νότια Ευρώπη. Στόχος να μείνουμε από γεωργική παραγωγή και να μας ταΐζουν μεταλλαγμένα.
  4. Οι Τούρκοι, από (δικιά μας μάλλον) συνήθεια.
  5. Ο κλασικός ο μαλάκας ο Έλληνας που θυμάται την πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου να κάψει τα καλάμια στο σύνορο του χωραφιού του. Μην γελάτε, στο χωριό μου έτσι την πάθαμε.
  6. H ΔΕΗ. Χωρίς εξηγήσεις μιας και φαντάζομαι πως όλοι ξέρουν πως οι πυλώνες υψηλής τάσης "ξερνάνε" σπίθες και ΔΕΝ καθαρίζονται περιμετρικά από τυχόν ξερά χόρτα. Σε συνδυασμό δε με τις κάφτρες από τα φλεγόμενα δέντρα (ειδικά το προσφιλέστατο πεύκο βγάζει μία βάρκα κάφτρες/δέντρο), σου φτιάχνουν μια θεωριούλα συνωμοσίας από το πουθενά.
  7. Δεν ξέρω τι λέει ο ΕΛ προφήτης αλλά φαντάζομαι πως θα αναφέρει τους Νεφελίμ, τους Εβραίοι ή του Κινέζοι ανάλογα με το τελευταίο βιβλίο που εκδίδει.
  8. Παρανοημένοι Πασόκοι. Ας σταθούμε μισό λεπτό. Να υπάρχουν εντολές from little George and co που να λένε κάψτε το σύμπαν είναι τουλάχιστον χλωμό, για να μην πω μαλακία. Αλλά, όπως λέει και ένας φίλος μου, που το μυρίζεται το πολιτικό γίγνεσθαι αρκετά (είχε πέσει και μέσα για την ημέρα που θα γίνουν οι εκλογές και μάλιστα είχε πει από τα μέσα Αυγούστου πως "ευτυχώς που θα τις βάλει νωρίς γιατί αυτοί θα κάψουν και την Ακρόπολη"), " το πρασινο κρατος προσπαθει να μην λειτουργει τιποτα και να φθειρεται η κυβερνηση απλα δεν μπορεσαν ουτε να διανοηθουν το μεγεθος της καταστροφης που δημιουργησαν". Κωλυσιεργία από αντιπολιτευάμενους είδα προσωπικά σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και σε αυτό της τοπικής κοινότητας (αν καεί το δάσος καίγεται και ο δήμαρχος). Ειδικά ο νομάρχης Ηλείας ήταν ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ. Το αστείο είναι πως δεν χρειάζονται πολλοί για να σου κάνουν την χώρα φλεγόμενο μπουρδέλο. 100 μαλάκες φτάνουν και περισσεύουν και όπως έχουμε ξαναπεί 2 φορές η μαλακία είναι ίδιον του Έλληνα, και ειδικά αυτού του τύπου, οπότε ας μην το προσπεράσουμε λέγοντας το κλασικό "μαλακίες".
  9. Μέλη του ΛΑΟΣ και άλλοι που-δεν-είναι-ακροδεξιοί-αλλα-μοιάζουν-κατά-λάθος για τον ίδιο λόγο ++++ να δείρουν και κανένα μετανάστη. Συν το πιο πάνω. Ελάχιστα πιθανό γιατί δεν έχουν πόστα. Ούτε και τόσο μυαλό.....μάλλον.
  10. Οι κομμουνισταί. Συμφωνεί ο Παττακός και μια γιαγιά που έχουμε σε ένα μπαούλο.
  11. Οι εξωγήινοι. Μέρος των bloggers τους βγάζει υπεύθυνους σε γκάλοπ της Νημερτής
  12. ΕΜΕΙΣ. Που καθόμαστε στο καφενείο μέχρι να πάρει φωτιά το σπίτι μας. Που παίρνουμε τηλέφωνο τον Ευαγγελάτο και του ζητάμε να μας σώσει (!). Που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ πυροσβεστικό όχημα για να σβήσει μισό δέντρο ενώ καίγεται η χώρα. Που όποιον πάει να βοηθήσει τον αποτρέπουμε: "Έλα ρε, εσύ θα βγάλεις το φίδι από την τρύπα;", "υπάρχει η πυροσβεστική, που να τρέχουμε τώρα", "και για ποτό δεν θα πάμε δηλαδή;". Που το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι παράπονα και κριτική. Που το "προσφέρω αφιλοκερδώς" το κατέχουμε αλά...ακατονόμαστου (γεια σου ρε Τζιμάκο προφήτη)! Εδώ άρχισε λέει το πλιάτσικο στα εγκαταλελειμμένα σπίτια ΑΜΕΣΩΣ με το που έφυγαν οι φωτιές. ΕΥΓΕ! Πόσες τοπικές κοινωνίες είχαν οργανωθεί από πρίν; Πόσες μετά; Σε πόσα χωριά έγινε κάτι οργανωμένο; Περιμένουμε να μας σώσει το κράτος, ο Άι Βασίλης, ο Άι Γαμήσου, η γιαγιά μου και δεν ξέρω ποιος άλλος. Οι περιπτώσεις πυρκαγιών που έγιναν θερία επειδή ο μαλάκας που τις έβαλε αντί να πιάσει κανένα λάστιχο να τις σβύσει τις κοίταζε μέχρι να έρθει η πυροσβεστική είναι πιο πολλές απ' όσες νομίζετε!
  13. (Εδώ γελάνε). Οι αναρχικοί των εξαρχείων. Ειπώθηκε απέξω απέξω από την υπουργό εξωτερικών!!!!! Ακόμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε κοτσάνα, πριν το πει η Ντόρα.
  14. Κλασικοί πυρομανείς. Και όμως υπάρχουν και δεν είναι μόνο παραμύθι που λένε οι οικοπεδοφάγοι όταν τους πιάνουν. Δεν θα είναι καμιά 100αριά σε όλη την χώρα;
  15. Ο στρατηγός άνεμος (εδώ ξεκαρδίζονται). Μετά τον Ρωσικό στρατηγό χειμώνα, μάθαμε και νέους ανώτερους αξιωματικούς made in Greece.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ 8 ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΥΡΕΑΛ ΓΙΑ ΝΑ'ΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΡΘΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΔΙΝΩ ΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΟ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ 12 ΑΠΟΤΟΚΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ 1, 2 ΚΑΙ 6,
ΜΕΝΕΙ ΕΝΑ 20-30% ΓΑΙ ΝΕΦΕΛΙΜ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΛΑΟΥΣ, ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΑΙ, ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;-)


ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΡΑΤΙΝΙ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΑΤΟς ΣΤΙΣ ΘΕΑΜΑΠΑΤΕΣ

ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Φρατίνι, ο οποίος μίλησε για την εδαφική τρομοκρατία. Δεν είπε, όμως, τι ακριβώς έχει πει ο κ. Φρατίνι και σας το διαβάζω ακριβώς όπως έχουμε το τηλεγράφημα από το ΑΠΕ. Ο κ. Φρατίνι, και έχει σημασία, είπε το εξής:

«οι πυρκαγιές και οι φλόγες αυτών των ημερών αποτελούν σημάδι μιας άλλης, νέας μορφής τρόμου, που πλήττει την περιβαλλοντική μας κληρονομιά και κλείνει τον κύκλο μιας αλλόκοτης συμμαχίας», προσέξτε, «ανάμεσα στις σκοτεινές και αρπακτικές ψυχές της οικοδομικής κερδοσκοπίας
και σε αυτούς που σκοπεύουν να λυγίσουν, να γονατίσουν μια περιοχή, μια οικονομία, τραυματίζοντας το τοπίο με τρόπο ανεπανόρθωτο».


ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΩ ΤΗΝ ΙΟΝΙΟ ΟΔΟ



4 comments:

Anonymous said...

Οι Πορτογάλοι που κάηκαν πέρυσι (ΚΑΙ ΣΤΕΊΛΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΡΌΖΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΠΉΓΕ Η ΔΟΥΛΕΙΆ), οι λαδέμπορες για να ακριβύνει το λάδι, Η ΝΔ για να το ρίξει στο ΠΑΣΟΚ, το Παλιό ΠΑΣΟΚ για να το ρίξει στην ΝΔ και αυτήν με την σειρά της στο ΝΕΟ ΠΑΣΟΚ, Η Ντορα για να πέσει ο ΚΚ και να γίνει αρχηγός, Ο Βενιζέλος για να πέσει ο ΓΑΠ και να γίνει αρχηγός, οι παναθηναϊκοί για να προλάβει να αποθεραπευτεί ο Νίνης, οι ολυμπιακοί για να προλάβει να δέσει ο Λουα Λούα με την ομάδα, οι Κινέζοι που βγάζουν επικίνδυνα προϊόντα (άσχετο αλλά τελευταία για όλα οι Κινέζοι φταίν).

Η περίπτωση του να μην έχει βρέξει εδώ και έναν χρόνο και να έχει εδώ και δύο μήνες καύσωνα, ούτε που περνάει από το μυαλό μας.

Zaphod said...

thanx Αθηνά!

@indictos: Για να πιάσει το χόρτο φωτιά από την ζέστη και μόνο πρέπει να έχει 156 βαθμούς Κελσίου :-)

Γουφ said...

Και του χρονου.

Anonymous said...

@Zaphod αν πας μιά βόλτα σε δάσος της Χαλκιδικής ( είμαι σίγουρος και αλλού) και δείς τα μπουκάλια και τις κονσέρβες που είναι πεταμένα ίσως να αλλάξεις γνώμη γιά το "από μόνο του"